Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



10 Μαρτίου 2010

Βραδιά Βραβείων!

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία η χθεσινή.... Όμορφη βραδιά γεμάτη όμορφους ανθρώπους....
Το Αθηνών Αρένα που φιλοξένησε την απονομή βραβείων του περιοδικού life & style  ήταν κατάμεστο. Στο τραπέζι μας εκτός από την Πόπη Γαλάτουλα την υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων Ψυχογιός και ο ίδιος ο κ. Θάνος Ψυχογιός με την γυναίκα του και την κόρη του, μου έκαναν την τιμή να είναι δίπλα μου μια τέτοια στιγμή, γεμάτη άγχος (απίστευτο άγχος) και συγκίνηση! Ευτυχώς η σειρά απονομής δεν με άφησε πολύ ν' αγωνιώ, ήμουν από τις πρώτες γιατί, ειλικρινά σας λέω, μόνο αφού κάθισα στη θέση μου με το άγαλμα του βραβείου αγκαλιά, μπόρεσα να ηρεμίσω και ν' απολαύσω μια πραγματικά υπέροχη βραδιά. Την απονομή έκανε ο κ. Βασίλης Βασιλικός, ο ζωντανός μύθος της λογοτεχνίας μας, με 120 βιβλία στο ενεργητικό του, πολυδιαβασμένος και πολυμεταφρασμένος.
Εδώ, πάνω στην πίστα, με τον κ. Βασιλικό δίπλα μου, λέω λίγα λόγια όπως συνηθίζεται.

Συγκινητικός ο λόγος της Γωγώς Μαστροκώστα που αποκάλυψε την περιπέτεια με την υγεία της, όταν 3 μέρες μετά την γέννηση του παιδιού της ανακάλυψε τον καρκίνο του μαστού που της είχε επιτεθεί...
Συγκινητική η απονομή βραβείου στην κ. Αντιγόνη Βαλάκου, μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου.
Συγκινητική και η απονομή βραβείου σε 4 μητέρες που έχουν ιδρύσει την στέγη Αγ. Ανάργυροι για παιδιά με βαριά νοητική στέρηση. 52 παιδιά φιλοξενούνται στο ίδρυμα που προσπαθεί να παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης...
Ακόμα βραβεύτηκαν η Χάρις ΑΛεξίου, η Ελένη Ράντου, η Εθνική ομάδα Πόλο γυναικών και πολλές άλλες γυναίκες που διέπρεψαν στον τομέα τους και θα τις δείτε την Κυριακή 21 Μαρτίου από το STAR....

Πολλοί οι επώνυμοι που παρεβρέθηκαν, θα ήθελα πολύ χώρο για να τους απαριθμήσω... Εξάλλου είμαισ ίγουρη οτι το STAR τις επόμενες μέρες θ΄ασχοληθεί ιδιαίτερα....
Το περιοδικό LIFE & STYLE που κυκλοφορεί, έχει εκτός από τις νικήτριες και την εξομολόγηση της Γωγώς Μαστροκώστα για την περιπέτειά της και νομίζω οτι ενδιαφέρει ιδιαίτερα εμάς τις γυναίκες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμελούμε τις τακτικές εξετάσεις μας! Η μαστογραφία και το τεστ Παπ είναι τα όπλα μας γιατί η πρόληψη είναι σίγουρα η καλύτερη θεραπεία!

Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό που μου χάρισε αυτό το βραβείο.... Γιατί την αγάπη σας μου την δείχνετε κάθε μέρα με κάθε τρόπο....


Με τον εκδότη μου κύριο Θάνο Ψυχογιό και τον άντρα μου. Όπως είπα και στην ομιλία μου, σ' αυτούς τους δύο αφιερώνω αυτό το βραβείο. Χωρίς τον Γιώργο δεν θα ήμουν εγώ, χωρίς τον κ. Ψυχογιό δεν θα ήμουν η Μαντά....

Με την κ. Νίνα Ψυχογιού απαστράπτουσες από χαρά. (Η ανακούφιση στο βλέμμα που τέλειωσε η αγωνία, δεν φαίνεται, αλλά υπάρχει!)

21 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!!!
    Πάντα τέτοια...

    την καλημέρα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια.....
    εύχομαι να προσθέσεις πολλά πολλά πολλά ακόμα τέτοια αγαλματάκια στην συλλογή σου!!!!!!!!!

    φιλάκια, αγαπημένη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αγαπημενη μου! Στελνω μηνυματα σε φιλους & γνωστους να σε απολαυσουν τηλεοπτικα την Κυριακή. Θα ομορφυνεις την τηλεοραση Λένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Λένα μου!!!
    Είμαι ειλικρινά πάρα πολύ χαρούμενη...
    και με το καλό και σε άλλα.
    Θα ήθελα πολύ να ήμουν από κοντά, αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατο.
    Παρ'όλα αυτά θα σε καμαρώσουμε την Κυριακή!!!
    Πολλά συγχαρητήρια κι από το Σάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τη σειρά μου και εγώ να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου!
    Πάντα επιτυχίες!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όλους σας!
    ΥΓ: Σοφάκι και στο κεφαλάκι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Λενάκο μου. Για μια ακόμα φορά αστράφτεις. Και γιατί όχι??? Σε σκεφτόμουν χθές βράδυ. Συγχαρητήρια και πού είσαι... βάλε και κανένα σκορδάκι !!
    Ξέρεις για το μάτι το "κακό" χαχαχα....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό βραδάκι Λένα μας! Συγχαρητήρια και για τα 2...και για την βράβευση και για το εξώφυλλο!!!! Πάντα τέτοια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εις άλλα με υγεία, μπράβο Λενάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλα συγχαρητηρια!!! Σας αξιζουν πολλα βιβλια !!!
    Συνεχειστε να μας ταξιδευετε....
    σε ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλά πολλά συγχαρητήρια. Σας αξίζουν. Καλό σας βράδυ
    Τζένη Καφαρακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λένα μου,
    Συγχαρητήρια για τη βράβευση. Το αξίζεις γιατί είσαι αληθινό εκδοτικό φαινόμενο. Και σε άλλα με υγεία. (Μόλις μου το είπε η Νίνα, γιατί έλειπα στη Λευκάδα και δεν παρακολούθησα τηλεόραση). Μπράβο σου!!!
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια!!!Είναι χαρά για όλες τις γυναίκες, όταν γυναίκες αξιολογες που δουλεύουν σκληρά, βραβεύονται!!Και βραβεύονται με το σπαθί τους!!
    Και πέρασ από τη χαρά, νιώθουμε και υπερηφάνεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κλημεντίνη μου, τη δουλειά του σκόρδου, κάνει η αγάπη των φίλων....
    YIANNA: Ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Ελένη μου, καλή μου και πολυαγαπημένη, τι να πω πια; ξέρεις πως αισθάνομαι....
    HnH: Ευχαριστώ! εγώ τώρα είμαι έτοιμη για το νέο ταξίδι.... Ελπίζω και εύχομαι να αρέσει σε όλους.... Καπνιστές και αντικαπνιστές!
    Τζένη: Ευχαριστώ θερμά!
    Ιουστινάκι, το βραβείο ήταν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην αγάπη που κάθε μέρα νιώθω να με περιβάλλει από τους αναγνώστες... Και η αγάπη αυτή δεν καταλαβαίνει από φαινόμενα....
    Αγνή: Κάθε γυναίκα στις μέρες μας θ' άξιζε κι ένα βραβείο για όσα προσφέρει για όσα καταφέρνει και είναι όλες σκληρά εργαζόμενες.... Ευχαριστώ θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Λένα!
    Οι απόψεις μου περί χλιδάτων εκδηλώσεων σε καιρούς περικοπής μισθών πείνας με απαστράπτουσες κυρίες που ξεζουμίζουν προσωπικό αφήνοντάς το ανασφάλιστο (βλ. Λυμπέρη) ή με ευηπόληπτους κυρίους που πετάνε κόσμο στον δρόμο για να αγοράσουν το τρίτο Hummer είναι γνωστές και όχι θετικές όπως κατάλαβες.
    Μπορεί να φανεί ότι λαικίζω, αλλά θεωρώ ότι πραγματική γυναίκα της χρονιάς δεν είναι εκείνη που κάνει εκπομπή, γράφει βιβλία ή παίζει σε ένα έργο αλλά εκείνη που καθαρίζει σκάλες για 600 ευρώ νοικιασμένη από συνεργείο καθαρισμού λες και είναι κομμάτι κρέας.
    Παρόλα αυτά, θέλω να σε συγχαρώ για το βραβείο σου και να σου ευχηθώ να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή μου Λένα,
    Χίλια μπράβο για τη βράβευσή σου! Η επιλογή του ονόματός σου ανάμεσα σε τόσα άλλα που ήταν υποψήφια από το Life & Style δεν ήταν καθόλου τυχαία. Αυτό, είναι αποτέλεσμα ζεστής αγκαλιάς.
    Έχω την αίσθηση πως "Το τελευταίο τσιγάρο" θα μας ταξιδέψει σ' άλλη εποχή ... Εύχομαι από καρδιάς να είναι ευπώλητο και καλοτάξιδο!
    Πριν από λίγες μέρες τέλειωσα το βιβλίο σου "τη μέρα που σε γνώρισα". Απλή γραφή, πλούσιο συναίσθημα! Το απόλαυσα πολύ, αν και θα προτιμούσα τους ήρωες με τ' όνομά τους....
    Ελπίζω να σε συναντήσω σε κάποιο ταξίδι σου στην Κύπρο. Είμαι σίγουρη, πως και εσύ θα μπεις στην καρδιά μου, όπως η πολύ αγαπητή μου φίλη, Μαρία Τζιρίτα.
    Σε χαιρετώ με πάρα πολλή αγάπη,
    Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάγισσα Κίρκη: Η αλήθεια είναι οτι περνάμε όλοι δύσκολους καιρούς και πιθανόν τέτοιες βραδιές να είναι και πρόκληση. Όμως καλώς ή κακώς η ζωή δεν σταματάει και έχει και άλλες εκφάνσεις σαν και αυτή. Και για μένα όμως, υπάρχουν αφανείς ήρωες της καθημερινότητας και δεν ξεχνώ οτι κάποτε υπήρξα μια από αυτές. Μπορεί να μην καθάριζα σκάλες, αλλά έδωσα πολύ σκληρή μάχη σε μια δύσκολη περίοδο της οικογένειάς μου. Όπως και να χει, σ' ευχαριστώ πολύ και εύχομαι ολοψυχα να βγούμε όλοι νικητές από την δύσκολη μάχη της χώρας μας....
    Ναταλία: Ευχαριστώ θερμά για τα ζεστά σου λόγια, ελπίζω και εύχομαι Το Τελευταιο τσιγάρο όχι μόνο να ταξιδέψει, αλλά και να διδάξει.... Όσο για την Κύπρο.... Ραντεβού στις αρχές του Ιουνίου όπου θα έρθω στο όμορφο νησί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λένα μου, λόγω απουσίας δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τα "παιδιά" μου.
    Χάρηκα πολύ για την επιτυχία σου!
    Σου εύχομαι τα καλύτερα!
    Πολύ αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιαγιά Αντιγόνη:Ευχαριστώ πολύ! ελπίζω να πέρασες καλά όπου βρέθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή