Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



24 Μαρτίου 2009

Το κόκκινο σημάδι....Σοφία Βόικου (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να εγκαινιάσουμε μ' ένα βιβλίο αυτό το ιστολόγιο! Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το κάνω με το συγκεκριμένο! Νέο απόκτημα για τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ η Σοφία Βόικου, ξεκινάει μ' αυτό το καταπληκτικό βιβλίο τη συνεργασία της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αργυρώ Κεσίσογλου γεννιέται στην Σμύρνη το 1908. Κόρη πλούσιου εμπόρου, μεγαλώνει στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον, μορφώνεται και αναμένεται να κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία.
Στον ώμο της Αργυρώς, από τότε που γεννήθηκε, βρίσκεται το κόκκινο σημάδι. Ένα σημάδι σας φύλλο συκής που θα το κουβαλάει μια ζωή…
Στη Σμύρνη η ζωή κυλάει αβίαστα και η μικρή Αργυρώ μεγαλώνει με την συντροφιά του Σερίφ, ενός Τουρκόπουλου που ο πατέρας του είναι στη δούλεψη του πατέρα της. Ένας έρωτας αναπτύσσεται γοργά….
Το 1922, η καταστροφή Της Σμύρνης καταστρέφει και τη ζωή της Αργυρώς. Το κόκκινο σημάδι της, την έχει προειδοποιήσει, έχοντας μετατραπεί σε πληγή που αιμορραγεί. Η Αργυρώ χάνει τον πατέρα της, η μητέρα της έχει τραγική κατάληξη στα χέρια των Τούρκων που ορμούν στο σπίτι τους, ενώ η ιδία γλιτώνει κρυμμένη από την μητέρα της σε μια μυστική μικρή αποθήκη,
Ο Σερίφ έρχεται να την αναζητήσει, η Αργυρώ ενώνεται μαζί του λίγο πριν χωρίσουν, πραγματοποιούν μεταξύ τους έναν άτυπο γάμο…
Χάρη στην βοήθεια του Σερίφ, η Αργυρώ βρίσκεται στην Αθήνα πρώτα σαν υπηρέτρια. Από την βίαιη και βάναυση συμπεριφορά του αφεντικού της, αποκτά ένα μωρό, μια κόρη που θα παραδώσει στα χέρια του βασανιστή της και της γυναίκας του που όντας άκληροι, παίρνουν το μωρό και διώχνουν την Αργυρώ. Εκείνη καταλήγει σε οίκο ανοχής.
Ο Γάλλος Φαμπιέν , την γνωρίζει στο «σπίτι» της Μαντάμ Ρόζας, την ερωτεύεται και την παίρνει μαζί του στην Γαλλία, σαν επίσημη ερωμένη του. Μια συναρπαστική ζωή θα ξεκινήσει για την Αργυρώ που πλέον ονομάζεται Εύα Κασίς, αλλά κάθε φορά το κόκκινο σημάδι θα αιμορραγεί για να την προειδοποιεί για το κακό που την πλησιάζει….. Η Εύα Κασίς έχει πολύ δρόμο να βαδίσει ακόμη, θα ταξιδέψει μέχρι και στην Αμερική, ι ανατροπές δεν τελειώνουν, η μοίρα δεν βιάζεται να την αφήσει να ξεκουραστεί….
Και τώρα πρέπει εγώ να πω την γνώμη μου γι αυτό το βιβλίο; Και πώς χαρακτηρίζεις ένα διαμάντι;
Ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου σας λέω, ότι τέτοια βιβλία και μάλιστα από πρωτοεμφανιζόμενη, δύσκολα υπάρχουν! Συναρπαστικό όσο συναρπαστική είναι η ηρωίδα του, την οποία θα λατρέψετε, θα μείνει στη μνήμη και στην καρδιά σας.
Συγκινητικό, γεμάτο, γρήγορο, ανατρεπτικό….πόσα επίθετα θέλετε; Και όλα να τα χρησιμοποιήσω, πάλι δεν θ’ αποδώσουν στο ελάχιστο όσα ένιωσα διαβάζοντας το βιβλίο αυτό.
Υπέροχη, στρωτή γραφή, γλαφυρές περιγραφές, δεν σ’ αφήνουν να πάρεις ανάσα, ούτε φυσικά να το αφήσεις από τα χέρια σου! Ένα θα σας πω: Μόλις το τελείωσα, το άρχισα από την αρχή, δεν ήθελα να διαβάσω τίποτα άλλο!
Όσο για την Σοφία Βόικου; Αυτό το όνομα να το θυμάστε…. Θα το πούμε πολλές φορές στο μέλλον και θα έχει πάντα δίπλα του θαυμαστικό!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Νίκαιας, στη Γαλλία, στον τομέα της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου. Σπούδασε επίσης Ιστορία της Τέχνης στην Ecole du Louvre στη Γαλλία. Έχει διδάξει Θεωρία της Επικοινωνίας και Ιστορία της Τέχνης στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για χρόνια διατηρούσε μόνιμη στήλη για τα εικαστικά δρώμενα σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά της Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων και έχει γράψει δύο παραμύθια για παιδιά, ενώ από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας. Έχοντας περάσει από τη θέση της κειμενογράφου και καταλήγοντας διευθύντρια δημιουργικού, πολλές διαφημιστικές καμπάνιες φέρουν την υπογραφή της. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Δέχεται επισκέψεις καθημερινά στο: http://voikou.psichogios.gr

27 σχόλια:

  1. Λενάκι μου... ανατρίχιασα με τα λίγα που έγραψες.. φαντάσου να το διαβάσω κιόλας... λες να λατρέψω μία ακόμα "Θεανώ"???????

    σήμερα κιόλας θα το αγοράσω...

    σε φιλώ..... καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα... είμαι κι εγώ από τους πρώτους που το αγόρασαν... Δεν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά μου είπαν καταπληκτικά λόγια οι ξαδέρφες μου που το διάβασαν ήδη απνευστί!!
    Ανυπομονώ λοιπόν!! και καλοτάξιδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζαχαρούλα μου, είμαι σίγουρη!!!! Όσοι λάτρεψαν την Θεανώ, δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι στην γοητεία της Εύα Κασίς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλημεντινάκι τα είπαμε και κατ' ιδίαν για το Κόκκινο σημάδι και θα χαρώ όταν το διαβάσεις ν' ανταλλάξουμε απόψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα!!!δεν μου λες???άρχισες να με πριζώνεις πάλι για βιβλία??χιχιχιχ
    μου γυάλισε πάντως και θα το χτυπήσω αν και λίγο αργότερα γιατί η λίστα είναι... ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! και όχι τίποτ' άλλο αλλά κατά το Μάιο θα σταματήσουν όλα γιατί μια φίλη θα βγάλει και το δικό της. Ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε αλλά αν την πατήσω όπως με το νόμισμα καμια 3αριά φορές στα καπάκια θα διαβάζω πάλι!!!!χιχιχι!!!!
    Σου είπα ότι λάτρεψα το εξώφυλλό σου????
    Δεν αξιώθηκα ακόμα να στο πω η γαϊδούρα!!!!
    Είναι υπεροχο Λενάκι μου και... ΡΟΖΖΖΖΖΖΖΖ χιχιχιχι
    φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κα Μαντά
    Είδα το βιβλίο εδώ και λίγες μέρες στην αρχική σελίδα του Ψυχογιού και μου έκανε.....κλικ. Φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο. Να ευχηθούμε στην Σοφία κάθε επιτυχία και καλοτάξιδο το πρώτο της βιβλίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Γενικά είμαι ευαίσθητος σε τέτοια. Η σύντροφός μου είναι Τουρκάλα και με αγγίζουν πολύ αυτά. Θα το παραγγείλω στον βιβλιοπώλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα το πάρω και εγώ αύριο!!!!!

    ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνη μου σε διαβεβαιώ οτι αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νάσο καλώς όρισες! Νομίζω οτι θα σου αρέσει πολύ το βιβλίο! Όσο για την σύντροφό σου.... όπως στο βιβλίο, έτσι και στη ζωή υπάρχουν οι αποδείξεις οτι οι ανθρώπινες σχέσεις πηγαίνουν πάνω από την μικροψυχία των ηγετών που δημιουργούν τα προβλήματα ανάμεσα στους λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννα μόλις το διαβάσεις να δεις τι θα σου κάνει! Θα περιμένω όταν το διαβάσεις να τα ξαναπούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αεράκι, θα σου πρότεινα να βάλεις το "Κόκκινο σημάδι" πάνω πάνω στη λίστα και θα με θυμηθείς!Όσο για το έξώφυλλο του δικού μου κι εγώ το λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟXO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο, το κόκκινο σημάδι, είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημοσιεύω το παραπάνω σχόλιο γιατί δεν μ' αρέσει να λογοκρίνω και γιατί ο συγγραφέας του κρατήθηκε στα ορια της ευπρέπειας, αν και δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Κανονικά θα έπρεπε να το διαγράψω αφού΄είναι ανώνυμο. Θέλω να πιστεύω οτι η παράλειψη δεν είναι εσκεμμένη και θα διορθωθεί σύντομα από τον κύριο ή την κυρία που το έγραψε. Διαφορετικά θα βρεθώ στην δύσκολη θέση να το διαγράψω σε 24 ώρες. Όσο για το ταλέντο ή υπάρχει ή δεν υπάρχει και κανένα σεμινάριο δεν μπορεί να το δημιουργήσει, μόνο να το καλλιεργήσει....
    Όσο για τα εύπεπτα ή όχι βιβλία, η λογοτεχνία δεν είναι χώρος για ταμπέλες.... Υπάρχουν αναγνώσματα για όλες τις προτιμήσεις αλλά και για όλες τις ώρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λένα μου,
    τώρα που άρχισα να τα βρίσκω με την τεχνολογία, έκανα μια μικρή βόλτα από τη γειτονιά σου. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχοντας ήδη διαβάσει το βιβλίο, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι πολύ καλογραμμένο, με εικόνες που σε ταξιδεύουν. Οι ήρωες περιπλέκονται και με την εξέλιξη της ιστορίας γίνονται άλλες φορές δέσμιοι της μοίρας τους ή άλλες φορές πρωταγωνιστές του παιχνιδιού της ζωής. Το κόκκινο σημάδι κάνει αισθητή την παρουσία του και ελπίζω να σας χαρίσει στιγμές αναπόλησης και να σας ταξιδέψει στο δικό του κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σοφία μου καλοτάξιδο το σημάδι σου, αξίζει τα καλύτερα!
    Ανώνυμος: Μάλλον ξεχάσατε να γράψετε κάποιο όνομα και δεν είναι ωραίο να σας προσφωνώ: "ανώνυμο"! Πάντως συμφωνούμε απόλυτα για το βιβλίο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Λενάκι μου! Καιρό έχουμε να τα πούμε αλλά το πρόγραμμα του '09 είναι πολύ επιβαρυμένο! Καλορίζικο το νέο σου σπίτι! Είδα το προδημοσίευμα του "Έρωτα" αλλά ομολογώ ότι δεν μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω ούτε μια λέξη γιατί μετά δε θα παιρνούν οι μέρες μέχρι τις 11 του Μάη!Θα έρθεις φέτος στην έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης; Εύχομαι να ξεκινήσεις από εδώ τις παρουσιάσεις σου. Σήμερα ξεκινώ το "Κόκκινο Σημάδι" κι αν κρίνω από τα σχόλια με περιμένει ένα πολύ όμορφο ταξίδι!
    Φιλιά!
    υ.γ. Πολύ παιδεύτηκα για να αναρτήσω το σχόλιο! που θα πάει θα το συνηθίσω!
    Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γλυκιά μου Δημητρα, κατ' αρχήν γέλασα πολύ που δεν διάβασες την προδημοσίευση του Έρωτα, αλλά κι εγώ νομίζω το ίδιο θα έκανα! Περιμένω με ανυπομονησία το νέο βιβλίο της Τσαμαδού καιτης Κουμούτση, αλλά αρνούμαι να πάρω μια γεύση μόνο! Θέλω όλο το....γλυκό και από την αρχή! Στην Θεσσαλονίκη θα έρθω φυσικά για την έκθεση και θα μείνω το τριήμερο! Όσο για το Κόκκινο σημάδι... πραγματικά θα είναι ωραίο το ταξίδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βρηκα "το κοκκινο σημαδι" καταπληκτικο. Η αληθεια ειναι πως ειχα ακουσει παρα πολυ καλα λογια για το βιβλιο και φοβομουν να μην απογοητευθω γιατι σκεφτομουν τη φραση της γιαγιας μου που ελεγε οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι. Ετσι ξεκινησα να το διαβαζω επιφυλαχτικα αλλα σχεδον στην αρχη της αναγνωσης ολο το πλαισιο φοβου και απογοητευσης ειχε χαθει. Με συνεπηρε και με ταξιδεψε τοσο το βιβλιο που παρακαλουσα να μην τελεωσει. Θεωρω οτι ειναι ενα εργο παρα πολυ καλογραμμενο και περνα τα μηνυματα που σκοπευει η συγγραφεας. Βλεπουμε τους ήρωες ερμαια της μοιρας και της απογνωσης αλλα ακριβως εκεινη τη στιγμη ειναι που αυτο μεταλλασεται σε μια γοητειτικη εξιλεωση.Συγχαρητηρια Σοφακι σου εθχομαι παντα αυτα που γραφεις να αγγιζουν τις καρδιες μας...
    Λενα μου εσενα εχω να σου δωσω ολες μου τις ευχες για το καινουριο σου λογοτεχνικο παιδι που θα σκισει και θα προσφερει ομορφες στιγμες στους αναγνωστες του. Δεν ανησυχω καθολου θα ειναι μοναδικο και ιδιαιτερο οπως εισαι και εσυ που μας χαριζεις τοσα χρονια αριστουργηματα (ενα πανεμορφο βαλς, μια αληθινη λυκαινα, ενα σπιτι κατω απο τον Ολυμπο, ενα νομισμα με δυο οψεις)
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ διοτι αλοιμονο...στον ανθρωπο που δεν αγαπησε και δεν ερωτευθηκε εστω και για μια φορα σε ολοκληρη τη ζωη του.
    ΦΙΛΙΑ ΛΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!
    Υ.Γ:το καινοριο σου σπιτι ειναι τελειο καλοριζικο το γλυκο σου τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΛΕΝΑΚΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ.
    Υ.Γ:ΛΕΝΑΚΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!Αααααα παραλιγο να το ξεχασω το γλυκο ηταν τελειο στειλε και στο σπιτι λιγο.......ΒΥΕ
    ΗΛΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηλιάννα ίσως και να γελάσεις, αλλά όταν ήμουν μικρή, δεν θυμάμαι πια το πώς και το γιατί, ήθελα να με φωνάζουν "Ηλιάννα" γιατί δεν μου άρεσε το όνομά μου! Συμφωνώ απόλυτα μαί σου για το Κόκκινο σημάδι, η Βόικου είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα συγγραφέας και θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά μου. Όσο για τον Έρωτα.....Αυτό είναι μια άλλη ιστορία απ' όσες έχω γράψει μέχρι τώρα! Ανυπομονώ κι εγώ για τα πρώτα σχόλια των αναγνωστών!
    ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και καλώς όρισες στο καινούριο μου "σαλόνι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ...,
    Λενάκι μου συγνώμη που χάθηκα...(είχα καιρό να μπω στο πανέμορφο "σαλόνι σου")Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως η Σοφία είναι μια πολλά υποσχόμενη συγγραφέας και ειλικρινά πιστεύω πως θα προσδώσει το δικό της μοναδικό ύφος στην ελληνική λογοτεχνία.Όσο για τον Έρωτα Σου θεωρώ πως ένας συγγραφέας πρέπει να δοκιμάζει καινούρια πράγματα στη συγγραφική του πορεία για να εξελίσει το έργο του και να προσφέρει στο κόσμο πάντα κάτι άφθαρτο-κάτι άκαυτο που να μυρίζει διαφορετικότητα,πράγμα που εσύ κάνεις με μαεστρία από την αρχή της συγγραφικής σου πορίας.Δεν είναι κάτι καινούριο για σένα να βαδίζεις επιτυχημένα σε "άγνωστα μονοπάτια".Θέλω επίσης να σου πω πως θεωρώ εξαιρετική συγγραφέα και την Ελένη Τσαμάδου όπως και εσύ.Όταν πρωτοδιάβασα το "Όταν οι θεοί πέθαναν στη Ρώμη" ενθουσιάστηκα που ανακάλυψα ένα πηγαίο,συγγραφικό ταλέντο που είχε το χάρισμα να ρισκάρει με την χρονική τοποθέτηση του βιβλίου και τα μείζονα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων.Μακάρι όλοι να πάρουν μια γεύση από το εξαίσιο ταλέντο της{και το καινουριο της βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα ελπίζω να σκίσει}
    Όσο για μένα για να είμαι ειλικρινής ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο προσωπό μου όταν μου είπες πως ήθελες να σε φωνάζουν "Ηλιάννα" αλλά δεν συμφωνώ που δεν σου άρεσε το όνομά σου...αααααα ξέχασα να σου πω πως σκοπεύω να έρθω στις 12/5 στο Χαλάνδρι για την παρουσίασή σου και να πάρω τον Έρωτα με την αφιέρωσή σου...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ηλιάννα μου καλημέρα! Χαίρομαι που οι αναγνωστικές προτιμήσεις συμπίπτουν, θαυμάζω πολύ την Ελένη Τσαμαδού και το νέο της βιβλίο θα σ' ενθουσιάσει! Θα έχω την χαρά μάλιστα να μου παρουσιάσει τον Έρωτα στις 12 /5 στο Χαλάνδρι και έτσι θα την γνωρίσεις και από κοντά να δεις τι υπέροχος άνθρωπος είναι! Όσο για το Σοφάκι το Κόκκινο σημάδι της, ακόμα δεν έχει φύγει από την μνήμη μου και την καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή