Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



9 Μαΐου 2009

Έρωτας σαν βροχή....επιτέλους!!!!!


Από την Δευτέρα 11 Μαίου ο Έρωτας θα κάνει βόλτες σε όλα τα βιβλιοπωλεία! Εσείς επιλέγετε την ώρα και τον τόπο συνάντησης μαζί του! Εγώ θ' αγωνιώ για τις πρώτες απόψεις σας, όπως πάντα και όπως πάντα θα έχετε και την απάντησή μου είτε τις στείλετε στο δικό μου mail είτε στο site των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. (Εκεί να είστε προσεκτικοί στην αναγραφή της δικής σας διεύθυνσης για να μπορώ ν' απαντώ!)

Όταν κρατήσετε επιτέλους το βιβλίο στα χέρια σας, να θυμάστε οτι ήταν και για μένα... Έρωτας η συγγραφή του, είχα τα ίδια...συμπτώματα με κάθε ερωτευμένη γυναίκα! Δεν έβλεπα την ώρα να τον αγκαλιάσω, να βυθιστώ στη σαγήνη του και όταν οι υποχρεώσεις με κρατούσαν μακριά του, μου έλειπε αφόρητα...
Από την Δευτέρα λοιπόν, αρχίζει η γνωριμία σας μαζί του. Και στη συνέχεια θα πάω...παντού! Θέλετε να με δείτε, αλλά πιο πολύ, θέλω εγώ να σας δω! Σας έχω ανάγκη, σας θέλω δίπλα μου στις πιο όμορφες στιγμές που είναι η παρουσίασή του! Από εδώ αλλά και από το f/b θα σας ενημερώνω που θα βρίσκομαι και έτσι θα ξέρετε και εσείς πού σας βολεύει να συναντηθούμε!

  • Τρίτη 12 Μαίου: Βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής (Παπάγου 7 & Αριστοφάνους ,Χαλάνδρι)

Στις 7 το απόγευμα, μαζί με την Ελένη Τσαμαδού θα σας περιμένουμε για την πρώτη γνωριμία του Έρωτα. Δίπλα μας ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η Μαρία Μπράιλα θα ζωντανέψουν με τις φωνές τους την Κλαίλια, τον Παύλο και τον Νικηφόρο!

  • Πέμπτη 14 Μαίου: Βιβλιοπωλείο Περδίκης (Χαροκόπου 53-55, Καλλιθέα)

Στις 7 το απόγευμα, θα σας περιμένω στον όμορφο χώρο του βιβλιοπωλείου, ενώ πάλι μαζί μου θα είναι ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η Μαρία Μπράιλα.

  • Σάββατο 16 Μαίου: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης ( Ηρώων Πολυτεχνείου 53, Πειραιάς)

Από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα βρίσκομαι στο βιβλιοπωλείο και θα σας περιμένω ν μιλήσουμε, να γνωριστούμε και να σας υπογράψω τον Έρωτα ή όποιο άλλο βιβλίο μου θέλετε.

  • Σάββατο 16 Μαίου: Έκθεση Βιβλίου (Πεζόδρομος Ερμού, από Θησείο μέχρι Πειραιώς, περιπτερο 158-161)

Από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, θα βρίσκομαι στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός για να γνωριστούμε!!

  • Τετάρτη 20 Μαίου & Πέμπτη 21 Μαίου: Έκθεση βιβλίου (Πεζόδρομος Ερμού, Περίπτερο 158-161)
Εκεί θα είμαι πάλι! την ίδια ώρα!


Όχι δεν τελειώσαμε, αλλά.... σιγά σιγά! Είπαμε θα έχετε τακτική ενημέρωση αλλά και εικόνες για όσους δεν τα καταφέρουν να έρθουν! Αμέσως μετά σειρά έχει η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη και πάλι η Αθήνα και.... έχουμε δρόμο!

Γενικά για τις παρουσιάσεις των Εκδόσεων Ψυχογιός, καλό θα είναι να περάσετε από το site του και να ενημερωθείτε για τον τόπο και την ώρα που μπορείτε να συναντηθείτε με αγαπημένους συγγραφείς! ( http://www.psichogios.gr/viewevents.asp?view=Ε )

125 σχόλια:

  1. Επιτέλους.......
    Θα το κρατήσουμε κι εμείς στα χέρια μας!!!
    Καλή επιτυχία και καλή δύναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουμε>!!! Απλά θα αργήσω λιγάκι να σας στείλω την κριτική μου>!! Γιατί τώρα διαβάζω το τέρα άμμου.!! Αλλά μετά έχει σειρά το δικό σας.!! Θα τελειώσω συντομα το "τέρα άμμου" για΄τι δν νομίζω ότι θα αντέχω να σκέφτομαι ότι δίπλα στη βιβλιοθήκη με περιμένει το "έρωτας σαν βροχή"!!

    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοτάξειδο Λενάκο, με πλεισίστια πανιά να ταξιδεύει πάντα η Κλαίλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μεσημέρι κα Μαντά μου και σαν μάνες που είμαστε ...να ζήσουμε!!
    Επιτέλους ήρθε και για σας η μεγάλη στιγμή...να εκδωθείτε!!! Καλότάξιδο το βιβλίο σας και καλά να περάσετε με τόσα ταξίδια που σας περιμένουν!! Το περιμένουμε με αγωνία και στην Κύπρο. ΄Εψαχνα στην ανάρτηση να βρω και την Κύπρο μέσα αλλά....... Να υποθέσω ότι θα σας δουμε αργότερα??? Κόλλησα βλέπετε και δεν ξεκολλάω με τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοτάξιδο Λένα μου κι αυτό το αριστούργημά σου που είμαι σίγουρη ότι θα κάψει καρδιές! Θα τα πούμε την Τρίτη από κοντά, χίλια φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλοτάξιδο το νέο βιβλίο!
    καλή επιτυχία
    Τέσυ Μπάιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα
    επίσημη πρώτη για το νέο σου βιβλίο και για τους άπειρους αναγνώστες σου μια καόμα εμπειρία ενός νέου ταξιδιού μέσα από τις σελίδες σου.
    Καλοτάξιδο
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..καλη επιτυχια και επισημα Λένα στο βιβλιο!!
    Θα σκισει!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι Γιάννα μου ήρθε επιτέλους η στιγμή! Όσο για την Κύπρο, απ' ότι έμαθα πάμε για φθινόπωρο! Ανυπομονώ και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή σας μέρα κα.Μαντά και καλή εβδομάδα!!!
    Έφτασε η μεγάλη μέρα, καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σας!!!
    Ανυπομονώ να έρθει στην Κύπρο και να το πάρω στα χέρια μου, και μετά το τέλος των εξετάσεων, οι μέρες θα είναι αφιερωνένες σε εσας και στο διάβασμα των βιβλίων σας!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό απόγευμα κα Μαντά
    Καλή βδομάδα να έχουμε και εσείς ακόμα καλύτερη με τα τρεχάματα που σας περιμένουν. ΄Οσο για μας....θα περιμένουμε το Φθινόπωρο...τι να κάνουμε ....θα περιμένουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λενάκι μου, καλοτάξιδο το βιβλίο σου.
    Φιλάκια
    Σμαράγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλη επιτυχια στο νεο σου βιβλιο. εχθες μου το εδειξαν στο περιπτερο του ψυχογιου αλλα δυστυχως δεν καταφερα να το παρω! ηταν δειγμα. θα κανω υπομονη μεχρι το σαββατο να σε δω κιολας!!! σαν το κομητη ειμαι στο blog και σου ζηταω χιλια συγνωμη. ενημερωνομαι, σας διαβαζω αλλα παντα κατι γινεται και δεν προλαβαινω. Δεν ξερω αν αυτο που εκανα ηταν καλο η κακο ( μαλλον κακο ηταν) αλλα δεν αντεξα, ειδα "τη μερα που σε γνωρισα" και το πηρα. δεν πιστευα στα ματια μου. δεν το ηξερα οτι υπηρχε και πρωτο.Δεν το χωνευω το Λιβανη αλλα εσυ εχεις γινει ενα με τη ψυχη μου!! Λενακι μου μεχρι αυριο θα το εχω τελειωσει και περιμενω σαν παλαβη να παρω τον ερωτα...Φιλια πολλα και παλι καλη επιτυχια. Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους :) Τα καλύτερα εύχομαι για το νέο σας βιβλίο αν και είναι βέβαιο ότι θα σκίσει όπως τα προηγούμενα!! Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ό,τι και να πω θα είναι λίγο κα. Μαντά! Ό,τι και να πω για αυτό το βιβλίο θα είναι πραγματικά πολύ λίγο. Νομίζω ότι κάθε φορά θέτετε πολύ υψηλότερα τον πήχη. Αυτή τη φορά δεν άντεξα ούτε λεπτό να το αφήσω στην άκρη. Δεν κοιμήθηκα για να το τελειώσω κ μόλις τελείωσε .... ήθελα να το ξαναρχίσω... Πραγματικά, εύχομαι (αν και είμαι σίγουρη) αυτό το βιβλίο σας να είναι καλοτάξιδο και να το αγκαλιάσουν όλοι οι φίλοι σας (νέοι και παλιοί). Ευχαριστώ για την τόσο όμορφη μέρα που μου χαρίσατε διαβάζοντάς το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην νομίζετε οτι δεν διαβάζω τα σχόλιά σας, αλλά ο χρόνος αρχίζει και γίνεται...είδος προς εξαφάνιση! Πάμε λοιπόν σ' έναν έναν σας!
    nikolina: Χίλια ευχαριστώ καλή μου, χαίρομαι που ο Έρωτας σε άγγιξε και που βρήκε μια θέση στην καρδιά σου!
    chrysa: Ευχαριστώ και εσένα για τις ευχές , ελπίζω και εγώ να αγαπηθεί και αυτό το καινούριο, το ροζ μου βιβλίο!
    Κατερίνα μου, δεν ήταν κακό που πήρες το πρώτο μου βιβλίο, (παιδί μου κι αυτό) και το αγαπώ κιόλας, καθώς θεωρώ οτι είχε πολλα΄να πει και να διδάξει σε γυναίκες και σε άντρες κυρίως! Όσο για τον Έρωτα, αυτό είναι κάτι άλλο.... Είναι... έρωτας!
    Σμαράγδα μου, ευχαριστώ, όπως και εσένα vivliolatreia.
    pavlina, πρώτα οι εξετάσεις! Και καλή σου επιτυχία!
    Ηλία, Τέσσυ, Περικλή και Μαρία. Σας ευχαριστώ για τις ευχές, ελπίζω και εύχομαι να σας αρέσει ο Έρωτας! Από ...ατελείωτα φιλιά στον καθέναν σας!
    Κατερίνη μου, είμαι σίγουρη οτι σου αρέσει το Τέρα άμου, ο Διακογιάννης έχει πολλά να δώσει στην λογοτεχνία και στοςυ αναγνώστες του! Όσο για τον Έρωτα, εύχομαι να το...ερωτεύτείς, όσο κι εγώ!
    Ελένη μου, εμείς θα τα πουμε το απόγευμα!
    Κλημεντίνη αγαπημένη, ελπίζω να τα πούμε και εμείς από κοντά!
    Ξέχασα κανένα; Ελπίζω όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή επιτυχία αν και είναι σίγουρη!
    Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή επιτυχία αν και είναι σίγουρη!
    Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Λενάκι
    Το διάβασα το βιβλίο και το λάτρεψα.
    Έζησα τη κάθε παραγραφό του, έκλαψα, γέλασα, χάρηκα και στεναχωρέθηκα όταν το τελειωσα.
    Καλοτάξιδο και καλή του επιτυχία.
    Κάτι που το πιστεύω πως θα γίνει.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή αρχή Λένα μου!

    Από καρδιάς

    ΧΧΧ

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήμουν κ εγώ χθες στην πρώτη παρουσίαση του Έρωτα στο Μικρό Κοραή!!! Εντυπωσιάστηκα με την αφήγηση του Αυγουστίνου και της Μαρίας και θέλω να το πω κ από εδώ αυτό.... Μπράβο και στους δύο. Ήταν σαν να το έβλεπα μπροστά μου το βιβλίο. Ζωντάνεψαν τους χαρακτήρες μοναδικά. Σε σημείο μάλιστα που (εκτός της συγκίνησής μου-ήμαρτον δεν μπορώ να κρατηθώ με την Κλαίλια, μόνο που το προτείνω το βιβλίο βουρκώνω) έκανε την ιστορία στα αυτιά μου... μία νέα ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
    Μαρία Έλενα, χαίρομαι που ταξίδεψες γλυκά στην Κέρκυρα παρέα με την Κλαίλια μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπέρα επιτέλους κυκλοφόρησε!!!
    Καλη επιτυχια !!!!
    Ισως ήταν απο τις λιγες φορες που περιμενα ετσι ενα βιβλιο μάλλον γιατι εχουμε ανταλλάξει εδώ κάποιες κουβέντες και σας νιώθω πιο οικείο πρόσωπο.
    Θα προσπαθήσω να έρθω στην έκθεση γιατί θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μου το υπογράψετε και να πούμε και δυο κουβέντες απο κοντά.
    καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και πάλι καλησπέρα σας!!!Μόλις σήμερα πληροφορίθηκα ότι κυκλοφόρισε εχθές το νέο σας βιβλίο(μέρα των γενεθλίων μου).Ακόμα βέβαια εγώ διαβάζω την "Άλλη πλευρά του νομήσματος",όμως θα είναι το αμέσως επόμενο βιβλίο μου το "Ερωτας σαν βροχή",αφού θα κάνω επιδρομή στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο.Ό,τι και να πω είναι λίγο,τα γραπτά σας αγγίζουν την ψυχή.. Λ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερα σας και παλι..Σημερα πληροφορηθηκα πως κυκλοφορισε το νεο σας βιβλιο,ενθουσιαστηκα και το επομενο που θα διαβασω ειναι φυσικα και παλι ειναι το δικο σας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..! Λ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλοτάξιδο κι ευχομαι ν ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία που εχει κάθε σου πόνημα.

    Καλή επιτυχία

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλή επιτυχία εύχομαι από καρδιάς!!
    Θα το διαβάσω οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λένα μου καλημέρα απο την πανέμορφη Κρήτη που βρίσκομαι για επαγγελματικούς λόγους. Εχω βάλει σκοπό να έρθω σε μια απο τις παρουσιάσεις σου, αυτήν την εβδομάδα.
    Οπως και νάχει καλοτάξιδο και ο Θεός να σου δίνει κουράγιο και υγεία,να εμπλουτίζεις τις βιβλιοθήκες μας.
    ο φίλος σου "το γυφτάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στη Μαρία και τον Αυγουστίνο που διάβασαν προχθές αποσπάσματα του Έρωτα. Πραγματικά μαγεύτηκα! Και ενώ είχα ήδη διαβάσει το βιβλίο, νόμιζα ότι άκουγα κάτι άλλο! Μπράβο!
    Όποιος δεν έχει ακόμα πάρει τον Έρωτα Σαν Βροχή .... να τρέξει... Αλήθεια σας λέω, είναι μοναδικό το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟ! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ...
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΌΜΟΡΦΑ ΕΡΓΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΔΩΝΗ.
    ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ...
    ΕΥΗ ΚΑΦΟΥΡΟΥ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και καλωσορίζω την Εύη που ήρθε στην συντροφιά μας και είναι και ομότεχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερα..δεν ξερω που μπορω να σχολιασω αλλα βιβλια σας και το κανω εδω,ολοι μιλουν για τον Ερωτα εγω θελω να σχολιασω το Νομισμα κ να κανω μια ερωτηση.Καταρχας πολυ ωραια ιστορια,ηταν ενα μυθιστορημα εξιστορηση κατ'εμε,δεν ειχα ξαναδιαβασει βιβλιο που να εχει τελος επι δυο και να διαλεξει ο αναγνωστης αυτο που επιθυμει(πολυ εξυπνο),οσο διαβαζα ελεγα οτι το τελος αξιζει στην Αρετη ομως ηταν οτι πιο δικαιο να αφιερωθει στην Νικη.Που στο τελος για μενα αυτο επρεπε να γινει.Η ερωτηση μου τωρα ειναι η εξη:εσεις κα.Μαντα αρχικα που ειχατε σκεφτει να δωσετε το τελος;Σε ποια απο τις 2 ηρωιδες;Συγχαριτηρια πολυ ςραιο βιβλιο!!Τςρα ξεκιναω και εγω τον Ερωτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ...Καλημέρα κα. Μαντά .Ανήκω κι εγώ στον κύκλο των φανατικών αναγνωστών σας και θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω " Το σπίτι στο ποτάμι " Το τελευταίο σας βιβλίο ήδη βρίσκεται στην βιβλιοθήκη μου και θα ήμουν ευτυχής αν μου το το υπογράφατε στην Έκθεση βιβλίου στην Θεσ/νίκη την άλλη εβδομάδα . Θα είστε εκεί να γνωριστούμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μόλις τελείωσα τον Έρωτα. Έφευγα για τη δουλειά και σκεφτόμουν τι θα κάνει παρακάτω η Κλαίλια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ώρες - ώρες οι αποφάσεις της με "εκνεύριζαν" αλλά ήθελα να δω πως θα τα καταφέρει. Και τα κατάφερε!
    Κι εσύ Λένα μου, για μια ακόμη φορά κατάφερες να μας μαγέψεις. Μοναδικοί χαρακτήρες, ανατροπές που η μία διαδέχονταν την άλλη. Ένα αριστούργημα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. mariak: Καλημέρα! Και βέβαια θα είμαι στην έκθεση Θεσσαλονίκης από την πρώτη έως την τελευταία της μέρα! Μάλιστα την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα θα γίνει και παρουσίαση του Έρωτα και θα χαρώ να σας δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε/η, συγνώμη δεν είχε όνομα το μήνυμα γι αυτό και η λίγο αστεία προσφώνηση, χαίρομαι που σου άρεσε το νόμισμα, ελπίζω να σε παρασύρει και ο Έρωτας.... Όσο για την επιλογή του τέλους, δεν θα μπορούσα να είμαι αντικειμενική, αφού εγώ ήξερα τι έγινε στην πραγματκότητα. Βλέπεις ο αληθινός Αντρέας, συνέχισε με την Αρετή και είναι μαζί της ακόμα, μετά από...26 χρόνια! Της έχει τόση εμπιστοσύνη που της επέτρεψε να κάνει βιβλίο τη ζωή του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειναι απιστευτο!!!Κα.Μαντα ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε,με λενε Λια(η ανωνυμη,οπως προειπατε και εσεις)..Εχω ηδη αρχισει τον Ερωτα και ειμαι στη μεση του βιβλιου(απο το πρωι ξεκινησα και δεν λεω να το αφφησω απο τα χερια μου)ειναι απιστευτος ο Ερωτας,λενε οντως οτι μονο στα μυθιστορηματα συμβαινουν αυτα αλλα εγω πιστευω πως συμβαινουν και στην πραγματικοτητα..Μοιαζουν ολα τοσο αληθεινα αφου και ο προλογος σας το επιβεβαιωνει..Ειναι απιθανο..Μπραβο!!το επομενο μπεστ σελερ θα ειναι αναμφυβολα..και κατι τελευταιο το ειδε ενας κυριος που το διαβαζα και μου ειπε πως θελει και εκεινος να το αποκτησει,μου εκανε τρομερη εντυπωση για την απυχηση που εχετε και το ανδρικο κοινο..Καλη συνεχεια ετοιμαζοντας το επομενο αριστουργημα "Το τελευταιο τσιγαρο".......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αγαπητη λενα διαβασα το βιβλιο και με ενθουσιασε(αν και στην καρδια μου αγαπημενο θα ειναι παντα το βαλς)!!!
    μια ερωτηση μονο:γιατι δεν ανεβαζετε φωτογραφιες απο τις παρουσιασεις οπως η κ.Τσαμαδου στο blog της??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αγαπητη λενα συγχαρητηρια! διαβασα το καινουριο βιβλιο και με ενθουσιασε(αν και στην καρδια μου το βαλς θα ειναι παντα πρωτο)! μια ερωτηση μονο: γιατι δεν ανεβαζετε φωτογραφιες απο τις παρουσιασεις οπως η κ.Τσαμαδου στο blog της??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. dancing queen....Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, και για μένα το Βαλς είναι και θα μείνει αξεπέραστο! Όσο για φωτογραφίες, θα βρεις κάποιες δεξιά εκεί που λέει ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ. Στο μέλλον και αφού γυρίσω από την Κρήτη, επιφυλλάσσομαι να κάνω εκτεταμένη αναφορά στις παρουσιάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λία μου, συγνώμη, αλλά δεν είχε όνομα το προηγούμενο μήνυμά σου! Χαίρομαι που έχω και αντρικό κοινό, αν και νομίζω οτι το τελευταίο με το χρώμα που έχει....κρυφά θα το διαβάζουν! Θα τα πούμε από κοντά στην Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για το καινούργιο σας βιβλίο!!
    Ήμουν στην παρουσίαση που κάνατε χθές στο Ρέθυμνο και πραγματικά με συγκινήσατε.Κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο σας ταξιεύω, ονειρεύομαι, κλαίω, γελάω και ανυπομονώ για το επόμενο..
    Να είστε καλά και να μας μαγεύεται με τισ ιστορίες σας!!
    Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ!ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΚΛΑΨΕΙ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΕΛΕΊΩΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ. ΗΡΘΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ. ΑΧ Ο ΠΑΥΛΟΣ.... Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΤΟΝ "ΠΑΥΛΟ" ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ!!! ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΟΥΤΕ 24ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ..
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είμαι μόλις 15 χρόνων.Το διάβασα και εκτός του ότι μου το υπέγραψε μια τόσο γλυκιά κυρία σαν την Λένα Μαντά , με μάγευσε... της το είχα πει... οι διάλογοι είναι τόσο αληθινοί, τους ακούω μπροστά μου , τους βλέπω...
    Μια απίθανη ιστορία... Για δες κάτι περίεργα παιχνίδια που σου παίζει η μοίρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Το ένα από τα δώρα που πήρα για τα 26 χρόνια μου ήταν ο Έρωτας σαν βροχή...Μόλις έφτασα στο τέλος του και νιώθω θα τρελαθώ αν δεν σας μιλήσω γι'αυτό που ένιωσα...
    Συμπτωματικά (μάλλον)και το Σπίτι δίπλα στο ποτάμι με συντρόφευε σε ένα από τα συχνά ταξίδια μου Πειραιάς-Χανιά...
    Επίτρεψέ μου να σου μιλήσω στον ενικό, νιώθω ότι είσαι μπροστά μου..
    Με ταξιδεύεις, με κάνεις να αισθάνομαι,με ξαφνιάζεις...
    Ήταν η πρώτη φορά που μου άρεσε το κούνημα του καραβιού...
    ΚΑθισμένη στον καναπέ του πλοίου αδιαφόρησα για τον κόσμο γύρω μου και γέλασα με την Ευγενία, δάκρυσα με την Κλαίλια, ερωτεύτηκα με τον Παύλο.Σα να με ξύπνησες από ένα λήθαργο σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου άρχισα να αναρωτιέμαι αν εκείνος που είναι δίπλα μου είναι ο δικός μου Παύλος...¨οπως σε άκουσα να λες όλες θα θέλαμε έναν Παύλο αλλά θα ήμαστε σε θέση να τον ακολουθήσουμε?να τον αναγνωρίσουμε?
    Νομίζω έχω έναν Παύλο στη ζωή μου, όχι τόσο ανιδιοτελή ίσως, όχι τόσο έτοιμο για όλα αλλά τον έχω.Εγώ τον ακολουθώ όμως, τον ακολούθησα από την πρώτη στιγμή αλλά ακόμη και τώρα έχω αμφιβολίες, τώρα πιο πολλές...
    Όσο διαρκούσε το βιβλίο ήταν καλά.Τώρα?Τώρα τα αισθήματά μου στράφηκαν σε σένα Λένα...
    Μου είσαι τόσο συμπαθής φυσιογνωμικά και ο τρόπος που γράφεις τόσο οικείος αλλά νομίζω έχω θυμώσει μαζί σου...
    Ναι αλήθεια, θυμώνω που αυτό που μ'έκανες να αισθανθώ θα φύγει σύντομα, θυμώνω που δε σε ξέρω...Τώρα οι απορίες μου έπαψαν να αφορούν την Κλαίλια αλλά εσένα...Αναρωτιέμαι αν εσύ έχεις έναν Παύλο, αν τον είχες κάποτε, αν ερωτεύτηκες ποτέ έναν Νικηφόρο και τελοσπάντων τί σε έκανε να περιγράφεις έτσι τον έρωτα?Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να μην τον έχεις νιώσει έτσι ακριβώς όπως τον περιγράφεις...
    Όταν άνοιξα το δώρο μου με κέρδισε την ίδια στιγμή!Νόμιζα πως τα γράμματα είχαν ασημόσκονη, ξαφνιάστηκα όταν είδα ότι είχα δει λάθος...Αν και ίσως να μην ήταν ψέματα..
    Πέρα όμως από το χάος των συναισθημάτων που μ'έχεις ρίξει δεν μπορώ να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου και το σεβασμό μου γι'αυτό που κάνεις..
    Θα περιμένω με αγωνία το επόμενο ταξίδι, ξέρω ότι θα τα έχεις φροντίσει όλα!!
    Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη μέσα από την καρδιά μου Κα Μαντά...Σας ευχαριστώ!!!!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μαράκι το γράμμα σου ήταν εξαιρετικά συγκινητικό, οι απορίες σου μ' έκαναν να χαμογελάσω τρυφερά. Πρώτα απ' όλα οι Παύλοι αυτού του κόσμου, δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε όλοι αψεγάδιαστοι. Απλώς μένουμε μαζί τους, αν μπορούμε να ζήσουμε με τα ελαττώματά τους. Αυτό λέω πάντα σε όσες κοπέλες με ρωτάνε. Όσο για μένα.... αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Έχω έναν Παύλο στη ζωή μου και μόνο αυτόν γνώρισα. Ήμουν στα 19 όταν τον συνάντησα και εκείνος 26. Εσείς οι αναγνώστες τον γνωρίσατε σαν .... Αντρέα στο νόμισμα. Δεν είναι τέλειος, αλλά είναι εκείνος που έχω και αγαπώ με όλα του τα ελατώματα. Νικηφόρο στη ζωή μου φυσικά και γνώρισα, αλλά μάλλον ήμουν λίγο πιο έξυπνη από την Κλαίλια και ας ήμουν μόνο 17 χρονών. Πολλά όμως από αυτά που δεν γνώρισα και που περιγράφω στα βιβλάι μου, είναι από τι εμπειρίες που η ζωή μου άφησε και ήταν από φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Ξέρεις πάντα λέω πως όταν γράφεις για ανθρώπους, πρέπει να μάθεις ν' ακούς τους ανθρώπους και κυρίως τις σιωπές τους.... Το επόμενο ταξίδι παρέα μ' ένα.... Τελευταίο τσιγάρο, θα είναι ίσως λίγο πιο επώδυνο... έτσι ήταν και για μένα όταν το έγραφα...
    Να είσαι καλά και να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μολις εχθες επιασα τον "Ερωτα σα βροχη" στα χερια μου...
    Ειχα διαβασει προηγουμενα βιβλια σας και ενοιωθα πολυ σιγουρη οτι και αυτο θα μου αφηνε ενα αισθημα ικανοποιησης...Μα ηταν κατι πολυ παραπανω...
    Αρχισα να το διαβαζω και χανομουν στις λεξεις, τις εικονες και τα συναισθηματα που μου δημιουργουνταν...
    Δεν μπορουσα να σταματησω, γινομουν ενα με ολα οσα διαδραματιζονταν.
    Ερωτευτηκα, παθιαστηκα, θυμωσα, εξοργιστηκα, εκλαψα και στο τελος γαληνεψα. Δεν ξερω εαν εγω ειμαι ευσυγκινητη, αλλα δακρυα μου μουσκεψαν πανω απο τα 2/3 των σελιδων...
    Ηταν υπεροχο και σ ευχαριστω πολυ για ολα οσα ενοιωσα μεσα απο αυτες τις σελιδες.
    Λιγο με νοιαζει που σημερα στο γραφειο ειμαι με κοκκινα και πρησμενα ματια... Αυτο που μπερδευει τους αλλους ειναι βεβαια το χαμογελο μου. Παραταιρο με την υπολοιπη εικονα του προσωπου. Δεν μπορουν να γνωριζουν, γνωριζω ομως εγω...
    Σ' ευχαριστω...

    Αγγελική Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγγελική: Δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω γι αυτό το σχόλιο, το τόσο τρυφερό, αληθινό και ανθρώπινο. Και ειλικρινά το λέω και το πιστεύω, αισθάνομαι άσχημα, όταν μ' ευχαριστούν οι αναγνώστες. Τα "ευχαριστώ" ειναι όλα δικά μου, γιατί με τέτοια μηνύματα αισθάνομαι δικαιωμένη, γεμίζω από την αγάπη σας και ....συνεχίζω! Να περνάς καλά γλυκιά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΡΩΤΑΣ,,,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ Κ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΔΑΚΡΥΑ..!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. λενα το βιβλιο σου ηταν σουπερ φαωταστικο μου αρεσε παρα παρα πολυ!!!πραγματικα το λατρεψα και οι ηρωες στο βιβλιο φανταστικοι αλλα πιο πολυ α κλαιλια και μετα ο παυλος,αλλα ο νικηφορος δεν μου αρεσε καθολου.μακαρι να υπαρξει και για μενα ενας ερωτας καπου σαν του παυλου και της κλαιλιας.μου αρεσε πολυ στο κομματι οπου η κλαιλια ονειρευτηκε στο ονειρο την ελισαβετ με τη μικρη κλαιλια και που μετα απο αυτο ξαφνικα ο παυλος τησ λεει οτι δεν θα τον χασει ποτε και δεν θα φυγει ποτε απο τη ζωη της!~!φιλια σε ολους γειαααααααα!!!!!αχ!τι ερωτας και αυτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κα Μαντά το βιβλίο σας ήταν πολύ όμορφο και πολύ αληθινό...πραγματικά καταλαβαίνεις την αξία της ανιδιοτελούς αγάπης...το βιβλιο αποτελεσε μια όμορφη καλοκαιρινή συντροφιά για εμένα...και μπορώ να πω οτι ταυτίστηκα απολυτα με τον Παύλο όχι μόνο λόγω του κοινού ονόματος αλλά γιατι ειμαι κ εγώ ακριβώς έτσι...δεν ξερω αν θα άντεχα οσο αντεξε εκεινος ...δεν ξερω αν θα μπορουσε ολοκληρη μου η ζωη να καθοριζοταν απο μια τετοια αγαπη αλλα θεωρω πως δεν απεχω και τοσο απτον ηρωα σας...τετοιες αγαπες οσο και αν πονανε ,οσο αυτοκαταστροφικες κ αν ειναι αποτελουν μια οαση στο εφημερο και στον κατα περισταση και καθ'ονομα ερωτα...Σας ευχαριστώ ...ενιωσα τουλαχιστον πως σε οτι ζω κ αγ δεν ειμαι μονος :)
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ευχαριστώ τους...ανώνυμους για τα καλά τους λόγια! Όσο για σένα Παύλο....φυσικά και δεν είσαι μόνος σου! Κι εγώ μ' ένα "Πάυλο" ζω 26 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα!!!!!Δεν ξέρω τι να πω γι αυτο το μαγικο βιβλίο, το 'Έρωτας σαν βροχή'. Το ξεκίνησα στις 23:00 κ το τελείωσα στις 6 το πρωι...τέτοιο κλάμα κ τόοση συγκίνηση δεν εχω ξανανιώσει για βιβλίο! Ομολογώ οτι έπεσε στα χέρια μου τυχαία κ δε σας γνώριζα πριν το διαβάσω κ...ξαφνιάστηκα με τον εαυτό μου! είμαι απολυτα ερωτευμένη με τον Παύλο,την Κλαίλια-υπέροχο όνομα, την Ευγενία, την κα Άννα...μ' έβαλε σε πολλές σκέψεις για τη ζωή μου-πάντα περίμενα τον Παύλο κ νομίζω οτι τον έχω βρει, οχι τοσο εξιδανικευμένο και συγκλονιστικό φυσικά,αλλά το καλύτερο που θα μπορούσε να μου δοθεί...Το βιβλίο σας μ'έκανε να δω μ' άλλο μάτι ιστορίες φίλων μου που έχουν ζήσει και δυστυχώς ζουν παράνομους έρωτες. Τώρα νομίζω οτι καταλαβαίνω περισσότερο...Σαγηνεύτηκα με την Κλαίλια-πότε δυνατή,άλλοτε τελείως υποταγμένη...τι σου κανει ο έρωτας...το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πάω στην Κέρκυρα κ θα διαβάσω το βιβλίο του Ξενόπουλου
    ΥΓ: Μπορεί να έγινα κουραστική αλλά ήθελα τοσο να σας πω αυτά που ένιωσα...συγχαρητήρια κ πάλι!Α, εννοείται πως έτρεξα ν' αγοράσω το 'Σπίτι δίπλα στο ποταμι' κ κατι μου λέει οτι θα είναι εξίσου φοβερό!!!!! ευχαριστώ τοσο πολύ για το υπέροχο ταξίδι! να έχετε παντα τόση έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χαιρομαι που η "γνωριμία" μας ξεκίνησε μ' ένα βιβλίο που ...ερωτεύτηκα κι εγώ όταν το έγραφα. Όσο για τον δικό σας Παύλο, στα εφηβικά μου λευκώματα που έχω φυλαγμένα, γράφαμε: " Μην περιμένεις το τέλειο για ν' αγαπήσεις γιατί κινδυνεύεις να πεθάνεις χωρίς να γνωρίσεις ποτέ την αγάπη..." Ποιος είπε οτι η αληθινή αγάπη είναι τέλεια; Το θέμα είναι αν μπορείς να ζήσεις με τα ελαττώματά της.....
    Καλή ανάγνωση στο ποτάμι μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλημέρα,πραγματικά δεν ξέρω πιο απο όλα τα βιβλία είναι το καλύτερο,μια λέω το ποτάμι,μία το έρωτας σαν βροχή,αλλα και.. η άλλη πλευρα του νομίσματος...βεβαια έιναι και το βαλς με 12 θεούς....και η μέρα που σε γνώρισα μιλάει σε πολλές γυναικίες καρδιες,μπέρδεμα δεν μπορώ να αποφασίσω.....Λένα μου ανυπομονώ να κυκλοφορήσει το τελευταίο τσιγάρο.....Θαυμάστρια απο τον όμορφο Ωρωπό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλημέρα Λένα,το ωραίο στην αγάπη είναι οτι ενώ καταλαβαίνεις τα ελαττώματά της,τα παραγράφεις τα προσπερνάς,γιαίι πολύ απλά αγαπάς....Πραγματικά μου αρέσει που σε κάθε βιβλίο σου ζούμε και μια ξεχωριστή αγάπη,ζούμε τον 'ερωτα,ζούμε το φιλικό δέσιμο,ζούμε το αδελφικό δέσιμο,κάθε βιβλίο και μία ξεχωριστή ιστορία...Δεν μπορώ να αποφασίσω πιο απο όλα ειναι το καλύτερο....περιμμενω με λαχτάρα το καινούργιο σου...θαυμαστρια απο τον Ωρωπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κυρια Λενα,καταρχας να σας ευχαριστησω που μου κρατατε συντροφια με τα υπεροχα βιβλια σας που μου χαρησατε στιγμες εντονης συγκινησης και ενθουσιασμου,που μου επιτρεψατε να μπω μεσα στις ιστοριες και να τις ζησω σαν πρωταγωνιστρια τους να γινω μερος τους και να δωσω και αλλη διασταση- οπτικη γωνια στον κοσμο των συναισθηματων μου...ενα κοσμο που συχνα με παρασερνει...απο ολα σου τα βιβλια οφειλω να ομολογησω οτι το "ερωτας σαν βροχη" ηταν το πιο υπεροχο το πιο συναισθηματικο το πιο εντονο και ταυτοχρονα το πιο απλο μια απλη συναισθηματικη ιστορια που με τον μοναδικο τροπο περιγραφης σας γινεται κατι το ξεχωριστο και αυτο γιατι μιλαει στην καρδια καθε ατομου που ειναι ετοιμο να αγγιχτει.Μιλαει οχι στο μυαλο αλλα μεσα βαθεια εκει που δεν μπορει ευκολα να φτασει κατι στις μερες μας που κυριαρχει η επιφανεια.Εχω ολα τα βιβλια σου και ολα με συνεπηραν τις 2-3 μερες που μ πηρε να τα τελειωσω!ο "ερωτας σαν βροχη" ομως ηταν το κατι αλλο το πηρα πριν 3μηνες και το εχω διαβασει ηδη 5φορες και καθε φορα π το διαβαζω κλεινω τα ματια να κοιμηθω και σκεφτομαι την Κλαιλια σηκωνομαι το πρωι και το εχω και παλι στο μυαλο μου...ειναι απιστευτο!πεστε μου σας παρακαλω η Κλαιλια υπαρχει;περασε οσα περασε;και μια αλλη απορια..σας παρακαλω πειτε μου ποτε θα βγει "το τελευταιο τσιγαρο" εχω τρελαθει το περιμενω πως και πως!και αλλη μια ερωτηση...υπαρχει η αγαπη του παυλου για την κλαιλια και εξω απο τις σελιδες των βιβλιων και εξω απο τις οθονες της τηλεορασης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Χρύσα: Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η αλήθεια είναι οτι ο Έρωτας ήταν ένα βιβλίο...έρωτας! Δεύτερον να ξεκαθαρίσω οτι το σχόλιό σου δεν αναρτήθηκε αμέσως, γιατί τις Κυριακές, τις κρατάω αυστηρά για την οικογένεια και δεν ανοίγω υπολογιστή, δεν τον πλησιάζω καν! Και τέλος, η Κλαίλια υπάρχει στις καρδιές όλων όσων αγάπησαν αυτό το βιβλίο, δεν είναι όμως υπαρκτό πρόσωπο. Παύλοι όμως υπάρχουν... Και στο λέω με την σιγουριά μιας γυναίκας που βρήκε και κρατάει τον δικό της Παύλο 27 χρόνια τώρα... αλλά είναι σπάνιοι, όπως ακριβώς όλοι οι πολύτιμοι θησαυροί της ζωής...
    ΥΓ: Το τελευταίο τσιγάρο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαίου του 2010, όπως όλα μου τα βιβλία έρχονται με την... άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Μαντά που μου απαντήσατε
    άμεσα!λυπάμαι που θα περιμένω μέχρι την άνοιξη για να διαβάσω επιτέλους άλλο ένα βιβλίο σας που θα με συναρπάσει όμως ξέρω ότι αξίζει να περιμένω ένα τέτοιο ταξίδι που θα μου προσφέρει το βιβλίο σας.Ήμουν σίγουρη οτι μια γυναίκα που γράφει όπως εσείς για τον έρωτα δεν μπορεί να μην τον ζεί ή έστω να μην τον γνώρισε.Είστε πολύ τυχερή και εύχομαι να μην χρειαστεί στην ζωή μου να συμβιβαστώ με κάποιον που δεν είναι ο "Παύλος"μου,εύχομαι να μπορέσω να έχω τον "Παύλο" μου όπως και εσείς έχετε τον δικό σας.Με έχετε ενθουσιάσει με τον τρόπο γραφής σας...πάντα βαριόμουν να διαβάζω βιβλία...όμως μετά το πρώτο βιβλίο σας που έπεσε στα χέρια της μαμάς μου και στην συνέχεια στα δικά μου "το σπίτι δίπλα στο ποτάμι"ξετρελάθηκα και ερωτεύτηκα τον τρόπο που γράφετε χωρίς να κουράζομαι να σας διαβάζω,παρατηρώ οτι σε κάποιες σελίδες διαβάζω με κομμένη στην κυριολεξία,ανάσα ρουφάω τα γράμματα και την συνεχεια της ιστορίας.Σειρά μετά είχε η φοβερή "Λύκαινα" με την οποία πόνεσα έκλαψα αλλα και θύμωσ μετά ήρθε το γλυκό "βαλς",μου άφησε μήνυμα μέσα μου...μήνυμα φιλίας! στην συνέχεια το "την μέρα που σε γνώρισα" που μπήκε στην καρδιά μ κατευθίαν!"η άλλη όψη του νομίσματος"δεν με τράβηξε όταν διάβασα την περιγραφή του ομως, όταν προχώρησα καθηλώθηκα, και σας αξίζει συγχαρητήρια για το οτι μπήκατε τόσο στην αντρική ψυχολογία που ακόμη και ο τρόπος γραφής σας έγινε πιο "αντρικός" δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλά ήταν λες και το είχε γράψει άντρας!μεγάλο κατόρθωμα αυτό, με ενθουσίασε!και σας θαυμάζω!είμαι φοιτήτρια κοινωνιολογίας και ετοιμάζομαι να κάνω το όνειρο μου και να συνεχίσω με την ψυχολογία μολις τελειώσω φέτος με το 4ο έτος και πάρω το πτυχίο μου,ομως εκτός απο αυτά μου αρέσει πολυ να γράφω τα αισθήματα μου, γράφω ιστορίες γράφω ποιήματα..απο μικρή πάντα έγραφα!όμως αυτό βέβαια είναι ερασιτεχνικό και μόνο για μένα επειδή ντρέπομαι να τα διαβάσει κάποιος άλλος μέχρι στιγμής.Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω.. εσάς πως σας προέκυψε η συγγραφή;θέλω να πω ήταν κάτι που κάνατε λίγο-πολύ απο μικρή;ήταν κατι που σας αρεσε και το σπουδασατε ή ήταν ένα ταλέντο που ανακαλύψατε στην πορεία της ζωής σας;συγνωμη ειλικρινά αν σας κουράζω απλά ήθελα να μάθω αν η συγγραφή είναι κάτι έμφυτο σαν ταλέντο που καλλιεργείται η απλα είναι κάτι που σπουδάζεται.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χρύσα: Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο, αλλά χαίρρμαι που τα βιβλία μου σε άγγιξαν τόσο πολύ που είχαν να σου δώσουν πολλά. Με ρωτάς για την συγγραφή. Απ' όσο ξέρω είναι κάτι που δεν σπουδάζεται γιατί δεν υπάρχουν οδηγίες για κάτι που βγαίνει από την συνεργασία μυαλού και καρδιάς. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να μην γράφει, ξεκίνησα από το δημοτικό με μικρά παραμυθάκια, που έγιναν διηγήματα στην εφηβεία. Δεν είπα ποτέ οτι ήθελα να γίνω συγγραφέας, δεν ονειρεύτηκα ποτέ τον κόσμο των εκδόσεων και τώρα ξέρω πως αν κάποιος νέος άνθρωπος το μόνο που ονειρεύεται είναι να γίνει μεγάλος συγγραφέας, είναι ο σίγουρος δρόμος για να μην γίνει ποτέ! Η συγγραφή λοιπόν είναι σίγουρο δώρο από Τον Θεό, γεννιέσαι μ' αυτό και στο δρόμο το καλλιεργείς πολύ πολύ αργά και δύσκολα. Γιατί μια γόνιμη φαντασία δεν φτάνει για να σε κάνει συγγραφέα όταν δεν κατέχεις την γλώσσα, όταν δεν διαθέτεις μια στοιχειώδη καλλιέργεια. Ένα συστατικό ακόμα, πολύ χρήσιμο, είναι η...ηλικία και οι εμπειρίες ζωής που αποκόμισες στην πορεία της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σας ευχαριστω για ακομη μια φορα που μου απαντησατε!!!!!σας ευχομαι παντα τετοιες επιτυχιες!!!!!!!περιμενω το τελευταιο τσιγαρο την ανοιξη λοιπον!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πολλά συγχαρητηρια, για το βιβλίο σας, έκλαψα πολύ, θύμωσα πολύ, πόνεσα πολύ την Κλαίλια και πιο πολύ τον Παύλο, ευτυχώς είχαν καλό τέλος. Εχω μια απορία γράψατε κάπου παραπάνω ότι "δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο η Κλαίλια". Σύμφωνα με την εισαγωγή του βιβλίου σας, κατάλαβα ότι το πρόσωπο είναι υπαρκτό, και κάνετε αναφορά για την Κλαίλια και όχι για τον Νικηφόρο και ζητάτε και συγγνώμη που δεν αναφέρεστε σε αυτόν. Τελικά είναι ή όχι αληθινή αυτή η ιστορία; Σας ευχαριστώ πολύ.
    Νατασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Νατάσσα: Η ιστορία είναι μάλλον κοινή και Νικηφόροι υπάρχουν πάντα και παντού. ΄Και χιλιάδες Κλαίλιες 'εχουν πιστέψει και πληγωθεί. Και μόνο με αυτή την έννοια είναι υπαρκτή η Κλαίλια. Σαν... εκπρόσωπος όλων των γυναικών που προδόθηκαν. Η ιστορία όμως έτσι όπως δόθηκε είναι πέρα για πέρα φανταστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κυρία Λένα, εγώ διάβασα το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Η αλήθεια είναι ότι επί μισή ώρα μυξόκλαιγα σε κάποια σημεία. Τόσοι καλόκαρδοι άντρες (κάποιοι τουλάχιστον) πάνε χαμένοι. Η αγαπημένη μου όμως ήταν η Μαγδαληνή.
    Για να μην πολυλογώ, συγχαρητήρια για το ταλέντο σας.
    Και κάτι ακόμα: Εσείς, σαν συγγραφέας, πιστεύετε ότι για να γράψει κάποιος για κάτι πρέπει να το έχει ζήσει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό που δεν βάζετε ονόματα, μπορεί να με τρελάνει!
    Ανώνυμη ή ανώνυμε, τέλος πάντων, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για την ερώτησή σου, το μεγάλο όπλο του συγγραφέα είναι η φαντασία του. Οι εμπειρίες στενεύουν η φαντασία όμως όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Διάβασα κι εγώ το ΠΟΤΑΜΙ. Μου άρεσε πολύ και λάτρεψα την Ιουλία. Συνεχίστε έτσι!!
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Πας το βιβλίο σου σε έναν εκδοτικό. Μετά, τι γίνεται αν τους αρέσει????????
    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Λίλι(παρατσούκλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Γεια σας!!!! Αγαπώ κι εγώ τα βιβλία σας και χάρηκα όταν έμαθα ότι έχετε μπλογκ.
    Πείτε μου όμως, επειδή μαρέσει κι εμένα να γράφω, όταν δεν έχετε έμπνευση, τι κάνετε? Πώς ξεκολάτε?
    Καλή συνέχεια!!!!!!

    Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πω,πω απορίες από δύο επίδοξες συγγραφείς! Λοιπόν κορίτσια! Συμβουλές δεν δίνω, αλλά λέω τι κάνω εγώ, το ξεκαθαρίζω!
    Λίλι μου, κάθε εκδοτικός οίκος έχει μια ομάδα έμπειρων αναγνωστών που το διαβάζουν και υποβάλουν τις αναφορές τους στον/στην υπεύθυνη του εκδοτικού. Αυτή η διαδικασία παίρνει από 3- 6 μήνες. Αν το βιβλίο έχει αρέσει, σε παίρνουν τηλέφωνο, σε καλούν και υπογράφεις! αν όχι, σου στέλνουν αρνητική επιστολή και εσύ συνεχίζεις να πηγαίνεις το βιβλίο σου σε άλλον και μετά σε άλλον εκδότη.Οι περισσότεροι συγγραφείς, στέλνουν ταυτοχρονα το βιβλίο τους σε 10 εκδότες για να μην χάνουν χρόνο...
    Ελένη μου, αυτό που με ρωτάς είναι δύσκολο να σου το απαντήσω, γιατί δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής! Υποθετικά όμως, αν τύχαινε, θα το άφηνα για λίγο μετά θα το ξαναδιάβαζα από την αρχή και.... θα έλπιζα να ξεκολλήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ωραία και καλά, όλα αυτά, αλλά αν σου έρθει θετική απάντηση από, ας πούμε τρεις εκδοτικούς, τι γίνεται??? (Λέμε τώρα. Απλή περιέργεια).
    Ακόμα, ζητούν την γνώμη σου για το εξώφυλλο ή... ότι κάτσει, έκατσε?
    Πάλι ευχαριστώ πολύ!!!!,
    η Λίλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Λίλι: Τότε είσαι ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος που επιλέγει εκδότη! Το κακό είναι όταν έχεις στείλει σε δέκα εκδότες και σου το έχουν απορρίψει και οι δέκα! Όσο για το εξώφυλλο, εξαρτάται πάλι από τον εκδοτικό οίκο και κατά πόσο σέβεται τους συγγραφείς του. Στον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός που ανήκω, δεν γίνεται τίποτα αν δεν συμφωνήσω και εγώ, εκατό τοις εκατό. Αλλού πάλι, ξέρω οτι δεν συμβαίνει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γεια σας κυρία Λένα!!! Είμαι φανατική οπαδός σας, των βιβλίων σας δηλαδή. Θέλω όμως να μου λύσετε μια απορία: Στις εκδόσεις Ψυχογιός κάτω από τον τίτλο του Ποταμιού λέει 'βασισμένο σε αληθινή ιστορία'
    Τι εννοεί; Γιατί δεν το λέτε πουθενά αυτό μέσα στο βιβλίο? Τι ιστορία είναι αυτή??????

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κ. : Κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ, αλλά νομίζω οτι κάπου έχεις κάνει λάθος. Στο ποτάμι δεν αναφέρετι οτι πρόκειται για αληθινή ιστορία. Αυτό αναφέρεται νομίζω στο Παιδίτης αγάπης της Μ. Τζιρίτα. Το ποτάμι έχει κάποια αληθινά περιστατικά, αλλά όλο το υπόλοιπο είναι προιόν της φαντασίας μου και μόνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Γεια σας, κα Λένα μου, ανήκω κι εγώ στον κύκλο των αναγνωστών σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω:
    1) Από που πηγάζουν οι φοβερές ιστορίες σας;;;
    2) Μήπως ξέρετε γιατί στις εκδόσεις Ψυχογιός δεν δέχονται διηγήματα και έργα παιδιών;;;

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!
    ~Ilovebooks~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Οι ιστορίες μου, δεν έχουν συγκεκριμένη αφετηρία! Μπορεί να είναι κάτι που άκουσα, ακόμα και στην τηλεόραση, μια είδηση ή κάποιο περιστατικό που έπεσε στην αντίληψή μου. Πιστεύω οτι όταν γράφες για ανθρώπους, πρέπει να μάθεις να τους ακούς και κυρίως τις σιωπές τους....
    Όσο για το δεύτερο ερώτημά σου, ειλικρινά δεν γνωρίζω. Μπορώ να υποθέσω οτι η άποψη που επικρατει είναι οτι ένα παιδί δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το βάρος της ευθύνης που ένας συγγραφέας έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Λατρεύω τα βιβλία σας, είναι τόσο συγκινητικά!!! Έχω όμως μερικές ερωτησούλες:
    α) Όταν διαβάζετε μια κακή κριτική για τα βιβλία σας στενοχωριέστε;
    β) Πού υπάρχουν μαθήματα δημιουργικής γραφής;
    γ) Ξέρετε κανένα καλό εγχειρίδιο περί γραψίματος;

    Λ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΛΚ: Κατ΄αρχήν ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να σας απαντήσω.
    α) Εξαρτάται από την κριτική. Μια κριτική εμπεριστατωμένη, με επιχειρήματα, την λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου και προσπαθώ να δω αν αυτ΄που μου καταλογίζει μπορώ να τα διορθώσω. Μια κριτική με εμπάθεια, που δεν έχει καμιά απολύτως βάση ή που δεν αφορά την δουλειά μου, αλλά εμένα σαν άτομο, την αγνοώ! Όπως επίσης όταν διαβάζω γενικότητες χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία επισης δεν δίνω πια βάση. Στην αρχή όμως με στεναχωρούσαν πάρα πολύ!
    β) Αυτή την εποχή δεν γνωρίζω αν γίνεται κάποιο σεμινάριο/
    γ) Υπάρχει το "Δημιουργική γραφή για μελλοντικούς ομότεχνους" της Πόλυς Μηλιώρη, εκδόσεις Ψυχογιός. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Κυρία μαντά, ελπίζω να είστε καλά. Πρόσφατα διάβασα το Νόμισμα και μου άρεσε πολύ. Ήθελα να πάρω και τον έρωτα αλλά δεν τον είχαν γι' αυτό το παρήγγειλα. Διάβασα όμως την Αναδυομένη και θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σε σας, που, ας πούμε, ειδικευτήκατε:
    Ποιός πιστεύετε ότι αγαπούσε πιο πολύ την Κλαίλια από τους δυο?? Η Κλαίλια, κατά την γνώμη σας έκανε καλά και διάλεξε τον Ντένη??
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Κατ΄αρχήν χαίρομαι ,ΑΝώνυμε, που διάβασες ένα από τα πιο ωραία βιβλία του Ξενόπουλου, αλλά απάντηση σ' αυτό που ρωτάς δεν έχει.... Κατά την γνώμη μου, που την μεταφέρει ο Ριχάρδος Αγαπηνός στον Έρωτα, ο Ντένης αγάπησε απλά την γυναίκα, ο Πάυλος αγάπησε την γυναίκα - θεά και αυτό έχει διαφορά. Αν η Κλαίλια διάλεγε τον Παύλο ο υλιστής Ντενης ίσως και να την διεκδικούσε..... Νομίζω πάντως οτι ο Ντένης ταίριαζε καλύτερα στην ελαφρώς επιπόλαιη κοντεσίνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. υπεροχα και τα 2 βιβλια σας που εχω διαβασει και το <> και το <>σε ταξιδευουν σε ομορφες τοποθεσιες και σε κανουν να ονειρευτεις!!!!!!απο Δευτερα ξεκιναω και το καινουργιο σας!!!!ανυπομονω!!!!!συγχαρητηρια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ.ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.

    ΡΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που ο Έρωτας έδωσε ένα όμορφο ταξίδι! Και εύχομαι ολόψυχα Ρούλα, να βρεις κι εσύ μια τέτοια αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. γεια σας, κα Λένα!! μου αρεσουν πολυ τα βιβλια σας και θα ηθελα να σας ρωτήσω κάτι: Αφού τα βιβλία σας είναι τόσο τέλεια και είναι όλα best-seller, γιατί δεν τα μεταφράζουν οι εκδόσεις σας και σε άλλες γλώσσες! Πρέπει να δουν κι άλλες χώρες τι ωραία που γράφετε!!

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Διάβασα αυτό το εξαιρετικό βιβλίο και όπως λέτε και εσείς κ.Μαντά το ερωτεύτηκα!!! το έχω τελειώσε εδω και 5 μέρες και πραγματικά νοιώθω οτι κάτι μου λείπει, νοίωθω άδεια!!!Χάρηκα πάρα πολύ με το τέλος του μυθιστορήματος αν και κάτι μου έλεγε οτι δεν θα ήταν ποτέ μαζί αυτοί οι δυο άνθρωποι. Εύχομαι και ελπίζω να γράψετε στην συνέχεια πολλά ακόμη βιβλία όπως αυτό!Τώρα θα συνεχίσω με το νέο σας βιβλίο Το τελευταίο τσιγάρο που πριν ξεκινήσω να το διαβάζω ξερω οτι θα είναι υπέροχο!!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για άλλη μία φορά! Αργυρένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αργυρένια μία από τις θαυμάστριες11 Σεπ 2010, 3:09:00 μ.μ.

    Διάβασα αυτό το εξαιρετικό βιβλίο και όπως λέτε και εσείς κ.Μαντά το ερωτεύτηκα!!! το έχω τελειώσε εδω και 5 μέρες και πραγματικά νοιώθω οτι κάτι μου λείπει, νοίωθω άδεια!!!Χάρηκα πάρα πολύ με το τέλος του μυθιστορήματος αν και κάτι μου έλεγε οτι δεν θα ήταν ποτέ μαζί αυτοί οι δυο άνθρωποι. Εύχομαι και ελπίζω να γράψετε στην συνέχεια πολλά ακόμη βιβλία όπως αυτό!Τώρα θα συνεχίσω με το νέο σας βιβλίο Το τελευταίο τσιγάρο που πριν ξεκινήσω να το διαβάζω ξερω οτι θα είναι υπέροχο!!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για άλλη μία φορά! Αργυρένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αργυρένια μου σ' ευχαριστώ, χαίρομαι για το όμορφο ταξίδι που έκανες συντροφιά με την Κλαιλια μου, ελπίζω να είναι ενδιαφέρον και αυτό με τον Μιχάλη και την Μαρκέλλα! Να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αργυρένια μία από τις θαυμάστριες11 Σεπ 2010, 3:28:00 μ.μ.

    Η Αργυρένια είμαι πάλι θα ήθελα να σας πω επίσης οτι πέρσυ το καλοκαίρι επισκεύτηκα την Κέρκυρα με την οικογένεια μου αλλά δεν ήξερα πριν ξενισήσω να διαβάζω το βιβλίο σας οτι μιλούσε για την Κέρκυρα έναν τόπο του λάτρεψα μόλις πάτησα το πόδι μου εκεί. Αυτός είναι λοιπόν άλλος ένας λόγος που αγάπησα το βιβλίο σας και δέθηκα με αυτό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αργυρένια μία από τις θαυμάστριες..11 Σεπ 2010, 3:37:00 μ.μ.

    Ένας ακόμη λόγος που λάτρεψα το βιβλίο σας ήταν και το ότι επισκεύτηκα την Κέρκυρα πέρσυ με την οικογένεια μου και αγάπησα αυτον τον τόπο απο την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου εκεί.Όποτε μιλούσατε για την Κέρκυρα έρχονταν στο μυαλό μου όλες οι εικόνες που είχαν αποθηκευτεί στην μνήμη μου απο περσυ το καλοκαίρι!!θέλω να σας κάνω μια ερώτηση, τα βράχια που συναντούσε η Κλαίλια με την βάρκα της ήταν τα βράχια του έρωτα όπως λέγονταί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Τα βράχια που συναντούσε η Κλαίλια με την βάρκα της είναι....παντού στην Παλιοκαστρίτσα. Σ' έναν όρμο όμως, πάνω πάνω, ένας βράχος έχει το σχήμα ενός λιονταριού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ευχάριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!!! Να περνάτε καλά, να είστε ευτυχισμένη και σας εύχομαι με το καλό να γράψετε νέα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γεία σας! Ονομάζομαι Αργυρώ και είναι μόλις 14 ετών. Διάβασα το βιβλίο σας με τίτλο Έρωτας σαν βροχή και πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα μου!!!! ακόμα και το εξώφυλλο του βιβλίου με ενθουσίασε και με παρότρινε να το διαβάσω!! Προσπαθώ καθημερινά να φανταστώ το πρόσωπο της Κλαίλιας και των υπολοίπων ηρώων για να έχω στο μυαλό μου μία πλήρη εικόνα του βιβλίου...Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω και δεν μετρώ τις σελίδες, δεν το βαριέμαι και χαίρομαι να περνάω πολλές ώρες κρατόντας το!!! Ενώ το διάβαζα ταυτιζόμουν με την Κλαίλια και ένοιωθα άλλοτε λύπη, άλλοτε χαρά, συγκίνηση, αγωνία για το τι θα επακολουθήσει και ανακούφιση μερικές φορές (κυρίως στο τελος)!!!! Τώρα, μία εβδόμα αφού το τελείωσα νοιώθω ότι μου λείπει πάρα πολύ και θέλω να μάθω την συνέχεια...Άραγε παντρεύτηκαν ή μήπως όχι?? Η μικρή Κλαίλια τελείωσε το σχολείο, κι αν ναι τι έκανε στην ζωή της??? πολλά ερωτήματα με βασανίζουν και νομίζω οτι δεν θα απαντηθούν ποτέ... Πάντος σας ευχαριστώ που με κάνατε να περάσω τόσο ωραία και να ταξιδέψω, έστω και για λίγο, σεν έναν άλλο κόσμο μαγικό και ονειρεμένο!!!!!Σας εύχομαι να έχετε υγεία πάνω απ' όλα και να γράψετε πολλά ακόμη βιβλία με παρόμοιο περιεχόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αργυρώ: Αυτή είναι η μαγεία οτυ ταξιδίου που προσφέρει ένα βιβλίο και συνεχίζεται και όταν τελειώσουν οι σελίδες του! άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και φτιάξε εσύ την συνέχεια της ιστορίας στο μυαλό σου! Καλή αρχή στην νέα σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Συγχαριτήρια για το βιβλίο σας είναι εξαιρετικό μαγευτικό!!! Το παράξενο είναι οτι η ζωή μου ταυτίζεται με την ζωή της Κλαίλιας!!! Το έχω διαβάσει εδω και ένα μήνα αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο πολύ ταιριάζουμε!!! Και εγώ γνώρισα έναν Νικηφόρο τον οποίο αγάπησα αληθινά και έναν Παύλο ο οποίος με αγάπησε αλλά εγώ τον έβλεπα μονάχα σαν φίλο (στην αρχή). Είναι απίστευτο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Εύχομαι να κατάλαβες την αξία που έχουν οι Παύλοι αυτού του κόσμου! Ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια, να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. einai ena apo ta agapimena m vivlia to erotas san vroxi... mprav0 lena mou.. mas aggikses gia akomi mia fora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. είναι υπέροχο το ότι με το που το διάβασα αισθάνθηκα ότι γράψατε την δική μου ιστορία με λίγες διαφορές... ευχαριστώ που με έκανες να ζήσω την ιστορία μου και να ξεκαθαρίσω πρόσωπα και καταστάσεις αν και το είχα κάνει πολύ καιρό πριν και φυσικά μετά βρήκα αυτό που έψαχνα πραγματικά και παντρευτήκαμε πριν λίγο καιρό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Χαίρομαι που βρήκες ότι έψαχνες και δεν έχασες μια ζωή να το αναζητάς. Να ζήσετε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ...ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΟΛΥ....ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΠΛΕΞΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 19....ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΙΛΙΑ!ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 20 ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΔΩΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ...ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Αγγελική: Συγνώμη που άργησα ν' άπαντήσω, αλλά γίνεται ένας χαμός στο κεφάλι και στην ζωή μου τον τελευταίο καιρό! Χαίρομαι ειλικρινα΄για την εξέλιξη στη ζωή σου και για την δύναμη που σε έδιωξε μακριά από μια κατάσταση που μπορούσε να γίνει επικίνδυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. LENA MOU KAI GW ELPIZW NA SAI KALA KAI O,TI KAI NA PERNAS NA VREIS SUNTOMA THN HREMIA SOU!POLLA FILIA!AGGELIKH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Aγαπητή κυρία Μαντά,
    πρίν απο λίγους μήνες και κατόπιν συστάσεως μιας συμφοιτήτριάς μου άρχισα να διαβάζω τα βιβλία σας. Οφείλω να ομολογήσω πως ποτέ δεν υπήρξα φίλη του διαβάσματος. Περιττό να σας πώ οτι αυτό έχει πλέον αλλάξει ριζικά! Τα βιβλία σας είναι μια κατάθεση ψυχής, ένα ταξίδι σε μια εποχή που όλοι το έχουμε ανάγκη. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για τις υπέροχες στιγμές που μου χαρίσατε! Ένα μεγάλο μπράβο για το "Σπίτι δίπλα στο ποτάμι" και για το "Έρωτας σαν βροχή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ευχαριστώ πολύ, για μένα αυτό είναι πάντα μεγάλη χαρά. Να μαθαίνω οτι έγινα αιτία ν' ανακαλύψει κάποιος την χαρά και τα μαγικά ταξίδια ενός βιβλίου. Χριστός Ανέστη, να περνάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ευχαριστώ για την απάντησή σας και ανταποδίδω τις ευχές σας! Οχι μόνο εγώ αλλά οι φίλες μου και η μητέρα μου είμαστε μεγάλες fan των βιβλίων σας. Μέσα στις διακοπέ του Πάσχα διάβασα το "Έρωτας σαν βροχή",και μακάρι να έβρισκα λέξεις για να σας περιγράψω τα υπέροχα συναισθήματα που μου έχει αφήσει! Μεθαύριο επιστρέφω στη θεσσαλονίκη για τη συνέχιση των σπουδών μου έχοντας στις αποσκευές μου πολύτιμα μαθήματα ζωής απο ακόμη ένα αριστούργημά σας. Να είστε πάντα καλά και να μη σταματήσετε ποτέ να γράφετε και να μας εμπνέετε! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Τότε ίσως σας δω για να σας υπογράψω τον Έρωτα, είτε στην Διεθνή έκθεση όπου θα βρίσκομαι από τις 5 μέχρι και τις 8 Μαΐου που τελειώνει, είτε στο Public (Τσιμισκή 24) το Σάββατο 7 Μαΐου, όπου θα βρίσκομαι από τις 12:30 μέχρι τις 14:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Σας ευχαριστώ πολύ και το πιθανότερο είναι οτι θα έρθω! Μια τελευταία ερώτηση που ξέρω οτι ενδιαφέρει πολλούς: Θα σκεφτόσαστε ποτέ να μεταφέρετε κάποιο απο τα βιβλία σας στην τηλεόραση ή δεν είστε υπέρ των τηλεοπτικών διασκευών? Παρεπιπτώντως (άσχετα απο την υπογραφή μου ως ανώνυμη) το όνομά μου είναι Τόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Τόνια μου, απ' όσο ξέρω, το ποτάμι το υπέβαλλαν προς έγκριση στην δημόσια τηλεόραση και το απέρριψαν και πρόσφατα υποβάλλαμε και τον Έρωτα και περιμένουμε απάντηση που μάλλον θα είναι αρνητική! Η δικαιολογία, όσο κι αν φανεί αστεία είναι οτι δεν κάνουν ...ευπώλητα βιβλία σήριαλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Λυπάμαι πολύ γι'αυτό αλλά υπάρχει κατί που είναι πολύ πιο σημαντικό και αυτό είναι η αγάπη του αναγνωστικού κοινού για τα έργα σας που ολοένα και μεγαλώνει! Ευχαριστώ θερμά που μου απαντήσατε και περιμένω εναγωνίως να σας δώ και από κοντά στη Θεσσαλονίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Αγαπητή κυρία Μαντά,
    εδώ και λίγο καιρό έχω μπει στη διαδικασία να πραγματοποιήσω ένα μεγάλο μου όνειρο, που είναι να γράψω το δικό μου βιβλίο. Όλα σας τα βιβλία υπήρξαν τρομερή έμπνευση για μένα, αλλά και ώθηση για να ξεκινήσω. Άτομα του κοντινού μου περιβάλλοντος μου έχουν πει να σκεφτώ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσπαθήσω κάποια στιγμή να κάνω τη συγγραφή και κάτι παραπάνω απο ενα δημιουργικό χόμπι που με γεμίζει απίστευτα. Η δική σας συμβουλή ποιά θα ήταν; Θα εκτιμούσα απίστευτα τη γνώμη σας!!!
    Τόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Τι με ρωτάς ακριβώς; Αν πρέπει να γράψεις; Αυτό μόνο η καρδιά σου θα σου το πει και το μυαλό σου. Δεν νομίζω οτι θα μπορούσε κανείς να μ' εμποδίσει να γράφω, ακόμα και δεμένη θα έβρισκα τρόπο! αν έχεις γράψει κάτι και θέλεις να το πας σε εκδότη, οπλίσου με υπομονή και επιμονή και κυνήγησε το όνειρό σου!Και πρακτικά: Το πόνημα΄σου πρέπει να είναι πάνω από 250 σελίδες σε Α4, γραμμένο με γραμματοσειρά 12, πρέπει να συνοδεύεται από περίληψη, πλήρες βιογραφικό σου και στοιχεία επικοινωνίας. Η απάντηση χρειάζεται από 3-6 μήνες, και είναι γραπτή ΄ξ τηλεφωνική. (Μεταξύ μας, γραπτώς σου έρχεται το "όχι" και τηλεφωνικώς το "ναι"!) Καλή σου επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά και για τις πρακτικές διευκρινήσεις! Στο να γράψω πράγματι δε πρόκειται να με σταματήσει κανείς!!! Είναι για μένα τρόπος διαφυγής και ξεκούρασης... Μπορεί κάποτε να γίνει και κάτι παραπάνω! Και μία ακόμη ερώτηση: πόσο εύκολο ή δύσκολο αντίστοιχα είναι να εγκριθεί ένα σύγγραμμα; Απο ποιούς κυρίως παράγοντες εξαρτάται; Πιστεύω πως η μέχρι τώρα εμπειρία σας σας έχει βοηθήσει να σχηματίσετε μια εικόνα!(Επίσης μόλις χτες ολοκλήρωσα το Χωρίς χειροκρότημα και μου άρεσε ιδιαιτέρως! Άξια συνέχεια των μέχρι τώρα βιβλίων σας! Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια!!!)
    Τόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Στην σημερινήη εποχή, δεν θα σε κοροϊδέψω, έγινε πολύ δύσκολο. Ο πύχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, η κρίση φοβίζει τους εκδότες που διακινδυνεύουν πολύ περισσότερα από τον ίδιο τον συγγραφέα και οι απαιτήσεις έχουν εκτιναχθεί. Πρέπει να είναι πολύ καλό το βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου για να το εκδώσουν.Παράλληλα τους ενδιαφέρει το θέμα, η απόδοση, το ύφος και γενικά πρέπει να ταιριάζει με το εκδοτικό προφίλ του εκάστοτε εκδοτικού οίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Εσείς πώς καταλήξατε στον εν λόγω εκδοτικό οίκο; Πως μπορεί κανείς να είναι σίγουρος, έστω και έως έναν βαθμό, για το ποιόν θα εμπιστευθεί; Και επίσης, πώς στέλνεις το σύγγραμμά σου σε έναν εκδοτικό οίκο; Ή απαιτείται να γίνει αυτοπροσώπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δεν υπάρχει καμιά σιγουριά σ' αυτόν τον τομέα. Επιλέγεις τον εκδότη που τα βιβλία του σου αρέσουν να τα διαβάζεις (τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ) και απλά κάνεις τον σταυρό σου! Εγώ είχα διαβάσει την Αθηνά του Κ. Καρακάση όταν επέλεξα τον κ.Ψυχογιό που το είχε εκδόσει και το έστειλα. Δεν χρειάζεται να πας αυτοπροσώπος, το στέλνεις με το ταχυδρομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον πολύτιμο χρόνο που μου αφιερώσατε!!! Να είστε πάντα καλά και να μας χαρίζετε τα υπέροχα αναγνώσματά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. το βιβλιο το διαβασα απο την πεμπτη και το τελιωσα το σαβατο που μας περασε 2 μερες απιστευτες...ταυτιστικα απολυτα με την κλαιλα και καθως περναγε η ιστορια ενιωθα λυπη,πονο,οργη ,και ειδικα στο τελευταιο κοματι χαρα ..γιατι η ηρωιδα βρικε και την κορη της αλλλα και τον παυλο...ισως μπορει να παντρευτικαν ισως οχι...παντως το βιβλιο μας εδωσε να καταλαβουμε οτι τα βρηκαν γιατι η πραγματικη αγαπη ποτε δεν τελιωνει....πολλα μπραβο.. συνεχιστε να γραφεται υπεροχα βιβλια!!!!!χριστινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Χριστίνα: Χαίρομαι που σας άρεσε ένα βιβλίο που κι εμένα μου έδωσε όμορφες ώρες όταν το έγραφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ,ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ ΕΚΛΑΨΑ ΠΟΛΥ.ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟ!ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΗΝ ΚΛΑΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΕΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΖΩΗ,ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΤΑ 50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε ένα βιβλίο που και για μένα ήταν, είναι και θα είναι....έρωτας!

      Διαγραφή
  119. Το δανείστηκα και εγώ και σε μία βδομάδα το διάβασα ολόκληρο με συγκίνησε παρά πολύ εκλαψα,αφησαν πολύ χρόνο για το τίποτα να περάσει έτσι πιστεύω ότι είναι αληθινό ιστορία και θέλω θα πιστέψω ότι θα έχει και δεύτερο μέρος για την αγάπη τους που επιτελούς είναι μαζί εάν υπάρξει θα ήθελα να το γνωρίσω να τονδιαβασω τέτοια αγάπη δεν έπρεπε να μείνει έτσι έπρεπε να τον ψάξει αλλά και όταν τον βρήκε δεν του είπε τίποτα γιατί? είκοσι πέντε χρόνια μετά....Θα ήθελα να δω συναισθήματα και άλλα όταν του εξηγούσε ποτέ το κατάλαβε και αυτός γιατί αφού την αγαπούσε γιατί δεν ξαναπήρε ούτε ένα τηλέφωνο να μάθει νέα από την ευγένεια ή τον Σπυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ελπίζω και εγώ κάποια στιγμή να το δούμε στην τηλεόραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ελπίζω και εγώ κάποια στιγμή να το δούμε στην τηλεόραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή