Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



22 Δεκεμβρίου 2010

Καλές γιορτές!

Κάτι το νέο βιβλίο, κάτι το ταξίδι σε Λάρισα, Βόλο, Φάρσαλα, Δεν έμεινε χρόνος για τις καθιερωμένες μου ευχές από το ιστολόγιο! Στο παραπέντε λοιπόν να 'μαι και πάλι! Μόλις τέλειωσα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, γέμισαν πάλι οι πιατέλες, το δέντρο έτοιμο να ξεχειλίσει από τα δώρα και εν αναμονή των ημερών.... 
Η κούραση παρούσα και πάλι, η μέση έτοιμη να διαλυθεί και τα πόδια να διαμαρτύρονται, αλλά ποιος τα ακούει;   Πείσμα εκείνα, πείσμα κι εγώ!
Το σπίτι μου το αγαπάω έτσι κι αλλιώς και δεν μου αρέσει να βγαίνω, γνωστό πια αυτό στους οικείους μου. Τέτοιες μέρες το λατρεύω όμως! Και φέτος έχουμε και το νέο μέλος της οικογένειας! Τρία τα παιδιά να τιτιβίζουν χαρούμενα και να με ζαλίζουν γλυκά. Η νύφη μου έφτιαξε και μελομακάρονα και είναι δύο φορές πιο νόστιμα γιατί είναι από τα χέρια της.... 
Γνωστό το πρόγραμμα πια.... Την παραμονή των Χριστουγέννων το οικογενιακό μας τσιμπούσι και χαρτάκι μέχρι αργά. Την ημέρα των Χριστουγέννων φίλοι θα μας κάνουν συντροφιά και την άλλη μέρα στην οικογένεια του αδελφού μου που απέκτησε κι αυτή νέο μέλος. Η ανιψιά μου, μια γλυκιά σουσουραδίτσα μόλις 3 μηνών!
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εκτός από τους φίλους θα προστεθεί και η καινούρια οικογένεια που ήρθε κοντά μας χάρη στο γλυκό μου το κορίτσι....
Έχουμε και τα γενέθλια του μπαμπά μας να γιορτάσουμε που γεννήθηκε με την έλευση του νέου χρόνου πριν.... 54 χρόνια!
Πόσες φορές θα το πω; Τίποτα δεν θέλω ν' αλλάξω. Ούτε μια στιγμή, ούτε ένα χαμόγελο.... Τίποτα πιο όμορφο απ' αυτή την ρουτίνα που αγαπώ και που κάθε χρόνο αποζητούμε όλοι μας. Βήμα βήμα ξέρουμε τι θα κάνουμε, αλλά δεν θέλουμε να το αλλάξουμε και χαίρομαι γιατί είναι τα παιδιά μας υπέρμαχοι αυτής της τακτικής. Δεν φεύγουν, δεν βγαίνουν εκείνες τι ςμέρες, είανι μαζί μας για να κάνουν το χαμόγελό μας πιο πλατύ, την ευτυχία να μην χωράει μέσα μας... Ας είναι ευλογημένα...
Και κάθε ευχή μου είναι να είστε όλοι εσείς ευτυχισμένοι, γαλήνιοι και γεμάτοι ελπίδα για την νέα χρονιά....
Καλές γιορτές σε όλους!

15 σχόλια:

  1. Λένα μου σου εύχομαι τα καλύτερα και για τις φετινές γιορτές, να μείνουν όλα έτσι όπως είναι κι εσείς να μην αλλάξετε ποτέ! Το δικό μου δέντρο έχει ήδη γεμίσει με τα βιβλία σου, το καλύτερο και μοναδικό δώρο που θα κάνω φέτος σε όλους μου τους φίλους... Να είσαι πάντα καλά και να δίνεις τόσο απλόχερα την αγάπη! Χρόνια πολλά, χίλιες ευχές και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ζεστά λόγια,
    Λένα μου, απ' τη καρδιά βγαλμένα!

    Διαβάζω, δίπλα, ποια ...πράγματα αγαπάς και σκέφτηκα ότι δεν έβαλες τα Παιδιά, τη συνέχειά μας...
    Ίσως συμπληρώνεις την άπλετη αγάπη σου για τη ζωή, με το σημερινό σου κείμενο...
    Να χαίρεστε τον αντρούλη σου, και του χρόνου, με υγεία.
    ...η Αστοριανή, σε χάρηκε στον Ψυχογιό... πήγαινε να διαβάσεις,
    Ευχές κι Αγάπη,
    Υιώτα
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφη ανάρτηση, εικόνες οικογενειακές, αληθινά ευτυχισμένες και μοναδικά πολύτιμες - ως μη δεδομένες για πολλούς. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τις ημέρες των γιορτών κ.Μαντά. Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένα μου με όλη τη χαρά και τον ενθουσιασμό σου μας μεταφέρεις στη ζέστη της καρδιάς σου!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λένα μου, ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Να σου τα δίνει όλα ο Θεός απλόχερα. Κι εμείς γιά δωράκι σου δίνουμε την αγάπη μας. Καλά Χριστούγεννά, ειρινικό κι ευτυχισμένο το 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λένα μας καλό σου βράδυ. Οι ευχές δίνουν και πέρνουν αυτές τις μέρες. Εύχομαι λοιπόν σε σένα και στην οικογένεια σου Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές από καρδιάς!!! Φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε καλό, Λένα. Πάντα άξια και περιτριγυρισμένη από αγαπημένα πρόσωπα. Καλά Χριστούγεννα στην οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχομαι μια χρονια ευλογημενη γεματη αγαπη και ζεστασια. Και πανω απο ολα υγεια. Αξιεπαινη για την οικογενια που εχετε δημιουργησει και για ολα αυτα τα συναισθηματα και τα μαθηματα ζωης που μας στελνετε μεσα απο τα βιβλια σας.
    Μαρια Παναγοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά!
    Η Ζωή είναι ωραία τελικά αρκεί να βάζει ο καθένας μας και από ένα λιθαράκι αγάπης! Πόσο ωραία θα ήταν τότε όλα... Να χαίρεστε την οικογένεια σας και να περάσετε καλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά με υγεία και νέα όμορφα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλές Γιορτές, Λένα μου. Και είναι όμορφες, βέβαια, όταν κάποιος τις μοιράζετε με τ' αγαπημένα του πρόσωπα. Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέρασα να αφήσω τις ευχές μου...
    Μέσα από τη καρδια μου σου εύχομαι τίποτα μα τίποτα να μην σου αλλάξει...
    έτσι όπως ακριβώς το ευχήθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια καλά και πολλά με υγεία, αγάπη και τη γλυκιά καθημερινότητά με μικρές δόσεις ανατάραξης από ευτυχέστερες στιγμές.Τίποτα να μην αλλάξει στη ζωή σας μονάχα να υπάρχουν λόγοι για χαμόγελα. Από καρδιάς Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυρία Μαντά χρόνια σας πολλά!! Σας εύχομαι πάνω απ'όλα υγεία και όλα τα αλλά έρχονται!! Συντροφιά στις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές μου κρατάει το ''Σπίτι δίπλα στο ποτάμι". Φέτος από την νονά μου ( αν και είμαι 20 ετών με επισκέπτεται ακόμη) πήρα ως δώρο 3 βιβλία σας, το ποτάμι, το βαλς και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ήταν το καλύτερο δώρο!! Ξέρετε είστε η αγαπημένη συγγραφέας και των δύο μας. Θερμά συγχαρητήρια και περιμένω με ανυπομονησία το "μέχρι το ουράνιο τόξο" και εύχομαι να σας συναντήσω από κοντά!! Καλή χρονιά να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή