Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



3 Ιανουαρίου 2012

2012!!!!!!!!!!!!!!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά...
Πέρασαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά....
Όπως κάθε χρόνο, οι μέρες κύλησαν σαν νερό και μετράμε ήδη τις πρώτες μέρες ενός καινούριου χρόνου που όμως θα έχει πολλά από τα...βάσανα του προηγούμενου....
Άγραφες οι σελίδες του νέου τεφτεριού, μπροστά μας το άγνωστο και όπλο μας η ελπίδα για να τις γεμίσουμε τουλάχιστον με αισιοδοξία.
Φέτος η Πρωτοχρονιά με βρήκε απόλυτα ευτυχισμένη και απόλυτα...εξουθενωμένη!
Ευτυχισμένη γιατί για μια ακόμα φορά, Ο Θεός ευλόγησε το σπίτι μας και το τραπέζι μας να είναι γεμάτο από αγαπημένους, αλλά και από νέα παιδιά.
Ευλογία είναι να στρέφεις το βλέμμα και να βλέπεις τα παιδιά σου, τους φίλους τους που ήρθαν και πέρασαν μαζί  μας εκείνη την βραδιά όχι γιατί έτσι έπρεπε, αλλά γιατί έτσι ήθελαν. Γιατί το επέλεξαν....

Στρώσαμε με την κόρη μου το τραπέζι από νωρίς, βοηθός εγώ, όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια που η διακόσμηση είναι δική της δουλειά, ανάψαμε τα φώτα, το σπίτι άρχισε να γεμίζει με γέλια και φωνές. (Γιατί πάντα τέτοιες ώρες τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα από την ευτυχία που δεν χωράει μέσα μου;)

Χαλάλι η κούραση, το φαγητό είχε επιτυχία, κι αν εμείς οι ...μεγάλοι δοκιμάζαμε απλώς για ευνόητους λόγους, τα παιδιά τίμησαν γενναία όλα όσα βγήκαν στο τραπέζι!

Η έκπληξη ήρθε όταν την θέση τους πήραν τα γλυκά εν αναμονή της αλλαγής του χρόνου.

Ήταν η δεύτερη  χρονιά μετά από 28 χρόνια, που την τούρτα για τα γενέθλια του άντρα μου δεν την έκανα εγώ. Πέρσι ανέλαβε η κόρη μας, φέτος η νύφη μας.... Τι σας είπα; Ευλογία τα νέα παιδιά!
Ήξερε την λατρεία του πεθερού της για λευκή σοκολάτα και ιδού το απότέλεσμα!
Το ερωτηματικό είναι γιατί μετά από μια ορισμένη ηλικία καλό είναι να μην τα λέμε τα χρόνια!
(Η αλήθεια είναι οτι μέσα στον ορυμαγδό, χάσαμε τα 55 κεράκια που έπρεπε να βάλουμε!)
Και ήρθε ο νέος χρόνος... Φιλιά αγκαλιές, ευχές και το ρόδι που έσπασε ο άντρας μου, σκόρπισε τα κατακόκκινα σποράκια του παντού! 
(Και όπως πέρσι έτσι και φέτος, είχα την συμπεθέρα μου να ανησυχεί για τον λεκέ στο μάρμαρο! Χλωρίνη η μαγική!)

Ήρθε η σειρά για τα δώρα που φέτος δόθηκαν μέσα από ένα όμορφο και διασκεδαστικό παιχνίδι, έμπνευση του συμπέθερου. Γέλια και  φωνές στο καθιστικό και χαρτιά, κορδέλες , μπροστά στο τζάκι και ξανά φιλιά και ευχές....

Όμορφα μπήκε η νέα χρονιά και ευχή όλων εκείνο το βράδυ να ειναι τόσο όμορφες και οι 365 μέρες του....


Κράτησα για το τέλος, ένα δώρο αναπάντεχο που έκανε τον άντρα μου να πει: "Για πρώτη φορά με ξεπέρασαν!"
Ήρθε από την Αλεξανδρούπολη. Η Φωτεινή Σκαρλακίδου, που τον Μάιο γνωριστήκαμε όταν φιλοξένησε εμένα και την Καίτη Οικονόμου στο βιβλιοπωλείο της σε μια από τις πιο όμορφες παρουσιάσεις που έχω κάνει, μου το έστειλε...
Αυτό που δεν ήξερε, είναι οτι λατρεύω αυτές τις πανέμορφες γυάλες με το χιόνι, έχω ολόκληρη συλλογή και ακόμα μαζεύω.... Το συγκεκριμένο είχε δύο όψεις.  
Από δω το αγαπημένο βιβλίο της Φωτεινής.






Και από την άλλη πλευρά το τελευταίο μου.....





Με μια τελευταία φωτογραφία κλείνω την σημερινή ανάρτηση. Τα παιδιά μας..... Γύρω από τον πατέρα τους πριν σβήσει τα κεριά της τούρτας του. Η εικόνα τους μέσα στην καρδιά μου.
Η κόρη μας, η νύφη μας, ο γιός μου και η βαφτιστήρα μας.  Η λάμψη από τα νιάτα τους, έκανε την βραδιά μας ακόμα πιο αστραφτερή. Τα γέλια τους γέμισαν την ψυχή μας.
Ας έχει την υγεία τους η νέα χρονιά, την ορμή, την δύναμη και το κουράγιο τους. Ας είναι γεμάτη από την ομορφιά τους....

15 σχόλια:

  1. Καλη χρονια Λενα..ολα να πανε καλα, πολυ υγεια, αγαπη και χαρα στην οικογενεια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. iLiAs: Καλή χρονιά! Κι ας είναι καλή για όλο τον κόσμο! Γεμάτη υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά σου εύχομαι, Λένα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Με υγεία βέβαια που είναι το κυριότερο και το πιο σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά κυρία Μαντά και ευτυχισμένο το νέο έτος! Εύχομαι η καινούρια χρονιά να σας φέρει ό,τι σας στέρησε η παλιά και να είστε πάντα ευτυχισμένη με την οικογένειά σας! Υγεία, ευτυχία και αγάπη για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Α! Και να χαίρεστε τον άντρα σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Χρονιά αγαπημένη κυρία Μαντά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!! Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά, πάντα με υγεία και με στιγμές γεμάτες χαμόγελο!! Πολλά, πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να φέρει μόνο καλά σε σας και την οικογένειά σας , με υγεία πάνω απ' όλα !
    Με αγάπη ,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό βράδυ Λένα μου και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, αγάπη, δύναμη και κουράγιο. Ελπίζω ο νέος χρόνος να είναι πιο....απλόχερος από τον προηγούμενο και γεμάτος με χαρούμενες στιγμές όπως αυτές που βλέπουμε στο blog σου. Οι νέοι πήραν και εκεί τα ηνία.....και εδώ το ίδιο έγινε!! Οι πιο μεγάλοι παρέδωσαν την σκυτάλη στους νέους, καιρός να ξεκουραστούν και να αναλάβουν έργο τα παιδιά. Φιλιά πολλά, καλή χρονιά, Γιάννα ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά Λένα μου, γεμάτη πάνω απ'όλα υγεία, οικογενειακή γαλήνη και αστείρευτη δημιουργικότητα!!!
    Πολλά φιλιά σε όλη την οικογένεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά αα και Καλή χρονιάαααααααααα!
    Κι εμείς, εδώ, κάτι παρόμοια...
    τι; ποιος είπε ένα νούμερο... 55: για βάλε κάμποσα ακόμη!
    Λένα μου, ΕΥΧΕΣ κι ΑΓΑΠΗ,
    από μια μακρινή φίλη!
    Χαιρετισμούς από το Δημήτρη στον άνδρα σου, πολύχρονος,
    κι εσύ με τρομερές... εμπνεύσεις!
    Πάντα με αγάπη,
    Υιώτα
    αστοριανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλή χρονιά Λενάκι μου!!!!! με τραγούδια και χαρές πάντα να είναι γεμάτο το σπιτικό σου... και με αγάπη η καρδιά σου!!!!

    σε φιλώ γλυκά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά σε όλους και πάλι!
    Ζαχαρένια μου, το όμορφο γούρι που μου έστειλες, δεν το μάζεψα μαζί με τα άλλα στολίδια! το έχω ακόμα (και θα το έχω) πάνω στο γραφείο μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αργησα να ερθω αλλα αφηνω τις καλυτερες ευχες μου για μια ομορφη χρονια γεματη υγεια-αγαπη και επιτυχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρία Μαντά, αισθάνομαι υπέροχα και μόνο που απευθύνομαι σε σας. Δεν έβρισκα άλλο τρόπο να σας γράψω και επέλεξα αυτή τη συγκεκριμένη ανάρτησή σας, αφού μιλάτε για την οικογένειά σας τα Χριστούγεννα. Συγκινήθηκα πολύ, διότι ήταν στιγμές που περνούσα με την δική μου οικογένεια, με επίκεντρο έναν υπέροχο πατέρα που τον έχασα πριν 2 χρόνια ανήμερα τα Χριστούγεννα. Διαβάζοντας αυτή σας την ανάρτηση και κοιτώντας τις φωτογραφίες και τα υπέροχα λόγια που γράφεται για την οικογένειά σας συγκινήθηκα τόσο πολύ που ήθελα να εκφράσω΄κάπως τις εικόνες που πέρασαν εκείνη τη στιγμή μπρός από τα μάτια μου με πρωταγωνιστές την δική μου οικογένεια.
    Έχω κι εγώ 2 παιδιά που είναι όλη μου η ζωή και το μόνο πράγμα που θα ήθελα είναι να είναι γεμάτα υγεία και ευτυχία.
    Θέλω να σας χαρίσω τις ίδιες ευχές, "καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία" για όλη σας την οικογένεια, αφού για μένα δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο, να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τα υπέροχα βιβλία που μας έχετε χαρίσει. Έχω διαβάσει τα περισσότερα, μα πιο πολύ απ' όλα με ξετρέλανε "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ". Ένα υπέροχο βιβλίο που στάθηκε στην ψυχή μου.
    Μακάρι να μου δυνόταν η ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά. Φαίνεστε ένας υπέροχος άνθρωπος.
    Ξέρετε και εγώ γράφω και είναι το όνειρό μου να μπορούσα κάποια στιγμή να εκδόσω και εγώ το δικό μου βιβλίο.
    Σας θαυμάζω και μακάρι να είχα τις συμβουλές σας σύμμαχό μου σε ότι γράφω.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ γαι τα καλά και τρυφερά σας λόγια, εύχομαι η ζωή να σας χαρίσει τα όνειρα που κάνετε. Όσο για το βιβλίο που γράφετε.... το πρώτο πράγμα που μαθαίνει όποιος γράφει, είναι οτι είναι απόλυτα μοναχική διεργασία, δεν χωράει συζητήσεις, άλλες γνώμες και συμβουλές. Δεν ρώτησα ποτέ κανέναν την γνώμη του όταν ξεκινούσα, έκανα αυτό που ήθελα, έγραφα αυτό που ήθελα να διαβάσω και δεν μου βγήκε σε κακό! Η μόνη γνώμη που για μένα έχει την ύψιστη βαρύτητα είναι πλέον του εκδότη μου και των ανθρώπων του!
      Καλή σας επιτυχία λοιπόν!

      Διαγραφή