Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



7 Απριλίου 2012

Πάσχα 2012.....

Πάσχα 2012.... Ήρθε κι αυτό.... Όπως κάθε γιορτή έχει αυτή την επαναλαμβανόμενη ρουτίνα που όλοι περιμένουμε και έχουμε ίσως και ανάγκη. Μια ρουτίνα που θα "σπάσει" την άλλη, της καθημερινότητας... Και πάλι άβολα αισθάνομαι με όσα συμβαίνουν γύρω μας, σαν κάποιος να μου έχει κλέψει την μαγεία των στιγμών που άλλοτε απολάμβανα.
Νομίζω οτι φέτος έχει μια άλλη σημασία αυτό το Πάσχα. Χιλιάδες κόσμου κουβάλησαν και κουβαλούν ένα σταυρό δυσανάλογο με τις δυνάμεις τους.
Από την άλλη νομίζω οτι εξαιτίας των καιρών που ζούμε, θ' ανακαλύψουμε την μυσταγωγία των στιγμών, θα επικεντρωθούμε στο πνεύμα και όχι στην ύλη, όπως τόσα χρόνια κάναμε.
Είναι καιρός τώρα που δεν μιλάω.... Που δεν μιλάω μαζί σας όπως παλιά και είναι συνειδητό, το επέλεξα για να "κρύψω" τον θυμό και την απογοήτευση που νιώθω για όλα όσα συμβαίνουν. Δεν θα το κάνω ούτε και τώρα....
Έρχεται το Πάσχα... Φέτος περισσότερο από ποτέ, θα μαζέψω πλάι μου τους αγαπημένους μου, την οικογένειά μου και θα πάρω την δύναμη που χρειάζομαι από τα πρόσωπά τους. Ίσως μεγαλώνω και η οπτική αρχίζει ν' αλλάζει, κάθε τι που γίνεται, έχει για μένα άλλη διάσταση. Ίσως φταίει και η ιδιότητα.... Το μυαλό που γεννάει ιστορίες, προχωράει και πιο βαθιά στις ψυχές.....
Πριν λίγο καιρό με μια ανάρτηση, μάλλον ανησύχησα πολλούς που έσπευσαν να μου τηλεφωνήσουν, να μου στείλουν μειλ για να με ρωτήσουν τι είχα, μ' εχουν μάθει αλλιώς, εμένα που πάντα χαμογελούσα. Και τώρα χαμογελάω. Και τώρα λέω οτι θα νικήσουμε. Μόνο που ακόμα ψάχνουμε τον τρόπο..... Θα τα πούμε αυτά, μετά το Πάσχα όμως...
Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, μια ολόκήρη μέρα στον υπολογιστή για να φτιάξω ένα μικρό βίντεο και να σας ευχηθώ....



Τα κατάφερα! Δεν είναι τρομερό;
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!


17 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως επειδή απέχω αρκετό καιρό από τη μπλοκόσφαιρα και διαβάζω έστω και κλεφτά μόνο τις αναρτήσεις των πιο κοντινών μου ανθρώπων στα μπλοκς έχω χάσει πολλές από τις αναρτήσεις τούτου εδώ του μπλοκόσπιτου και με θλίβει απίστευτα που για κάποιο λόγο είχατε χάσει το χαμόγελό σας.

    Ευχομαι όλα τα πράγματα να φτιάξουν προς το καλύτερο για όλους μας και πιο προσωπικά για εσάς να βγείτε νικήτρια και να χαμογελάσετε ξανά. Να σα τη φωτογραφία που συνοδεύει το προφίλ σας! Όμορφο γλυκό χαμόγελο! Έτσι το γνώρισα αυτό το σπιτάκι κ έτσι θέλω να παραμείνει! :)

    Καλό και Άγιο Πάσχα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ! Το χαμόγελο μένει και είναι το αντίδοτο για την θλίψη που προκαλούν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Όταν όμως η ατμόσφαιρα κρύβει πόνο για τους αγαπημένους, προβλήματα για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, τότε δύσκολα λες: "Εγώ είμαι καλά και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι"! Είσαι μέρος οτυ προβλήματος, θέλεις δεν θέλεις! Κι εγώ ελπίζω οτι όλα θα πάνε καλά! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσι μου εύχομαι όλα να γίνουν.. αυτά που προσδοκούμε.. που ονειρευόμαστε! Ολοι οι άνθρωποι όλων των φυλών και χρωμάτων..
    Γαλήνη αγάπη και ματιές εντός μας!
    Καλή Ανάσταση γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση Γιαγιά Αντιγόνη! Κάθε καλό σε σένα και στην οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  4. Όλοι χάνουμε που και που την αισιοδοξία μας λιγάκι, αλλά σημασία έχει να την ξαναβρίσκουμε... Πιο πολύ, προσωπικά, με επηρρεάζει όταν βλέπω τους γονείς μου να τρομάζουν με αυτά που γίνονται, αλλά μπόρα είναι (δυνατή...) και θα περάσει αργά η γρήγορα.
    Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση, να περάσετε με την οικογένειά σας μόνο όμορφες στιγμές, και πάνω απ'όλα να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε!
    (Και φυσικά καλή επιτυχία με το καινούργιο βιβλίο, πιστέψτε με ανυπομονούμε όλοι...!)
    Καλό Πάσχα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Δανάη μου, μπόρα δυνατή, αλλά κι εγώ πιστεύω οτι θα περάσει! Καλή Ανάσταση γλυκιά μου με υγεία για σένα και την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  5. ευχομαι ολα να πανε καλα :)

    Λενα καλες γιορτες να περασεις...καλο Πασχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σένα και την οικογένειά σου, Λένα, εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση όπως την ποθείτε κι όπως την ονειρεύεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λένα μου, όλοι λέμε πως ο κόσμος μας δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Ακόμα και στο λύκειο όταν συζητάμε με τους συμμαθητές μου και πιάνουμε αυτήν την κουβέντα την αφήνουμε στην μέση γιατί στο τέλος θα θυμόσουμε τόσο πολύ που άθελα μας θα ξεσπάσουμε στους καθηγητές.
    Τουλάχιστον έχουμε όλους τους γύρω μας και δίνοντας ο ένας το χέρι του στον άλλο ίσως να καταφέρουμε να περάσουμε τις γιορτές μας ίσυχοι και χαρούμενοι.

    Καλο Πάσχα Λένα μου σε εσένα και την οικογένεια σου
    Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις τα νέα παιδιά δείτε τα λάθη μας και μάθετε από αυτά για να κάνετε τον κόσμο καλύτερο! Μόνο εσείς μπορείτε! Όσο για τους γονείς... ήρθε ίσως η ώρα να καταλάβετε την πιεση που περνούν και να έχετε λίγη περισσότερη κατανόηση. Και μια παράκληση (από την πλευρά του γονιού): Να μας λέτε πότε πότε οτι μας αγαπάτε! Το έχουμε ανάγκη και δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι παραπονιάρηδες από τους γονείς!!!!
      Καλή Ανάσταση Γλυκό μου κορίτσι!

      Διαγραφή
  8. Μακάρι να ήταν "Έρωτας σαν βροχή".Και έρωτας θα ήταν και βροχή. Εδώ μιλάμε για τυφώνα. Τέλος δεν θα συνεχίσω, γι'αυτό άλλωστε χάθηκα και εγώ. Ας πω κάτι χαρούμενο.Πρώτον το βίντεό σου αξίζει συγχαρητήρια.Δεύτερον ευχές για τις Άγιες ημέρες που ήρθαν,και καλοτάξιδο το καινούργιο σου βιβλίο.Από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σ' ευχαριστώ! Ναι είναι τυφώνας, κι εδώ ακριβώς είναι που χρειάζονται καπετάνιοι με επιμονή και πίστη! Καλή Ανάσταση μ ευγεία και χαμόγελο!

      Διαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένα μου καλή σου μέρα από το ηλιόλουστο νησί μου. Εύχομαι να είχες ένα όμορφο Πάσχα και να πήρες δύναμη, κουράγιο και αγάπη για να συνεχίσεις. Φιλιά πολλά από την Κύπρο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρονια Πολλα Χριστος Ανεστη! Πολλες οι δυσκολιες, αλλα οσο υπαρχει η δυνατοτητα ταξιδιου μεσα απο τη συγγραφη ολα γινονται λιγακι πιο ευκολα, σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή