Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



5 Ιουλίου 2012

Μια μεγάλη μεγάλη ανάρτηση για την Ηρώ και τα ταξίδια της!

Ναι, είναι γεγονός! Γύρισα! Μετά από 30 μέρες όπου το σπίτι μου με είδε 2 μέρες και κάτι...ώρες, επέστρεψα! Ένα θα σας πω: Το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκα στο κρεβάτι μου, κάποια στιγμή που άνοιξα τα μάτια πανικοβλήθηκα γιατί δεν αναγνώριζα το ξενοδοχείο που βρισκόμουν! Άξιζε όμως τον κόπο, οφείλω να το ομολογήσω! Όπου κι αν πήγα, ήταν τόση η αγάπη σας, τόσες οι όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε, που δεν έμειναν παρά μόνο αυτές! Αν και η Β. Ελλάδα με φιλοδώρησε με...τραγικές θερμοκρασίες, κι αυτό το ξέχασα! Μόνο το χαμόγελό σας πήρα μαζί μου!
Και τώρα σπίτι, και έμειναν μόνο τρία ακόμα ταξίδια, αλλά σύντομα! Στις 7 του μήνα θα είμαι στην Κάρυστο, στις 11 στην Τζιά και αρχές Αυγούστου για δύο μέρες στην Κέρκυρα! (Καλά δεν θα γκρινιάξω και γι αυτό τώρα!!!!)
Η ζωή μπαίνει σιγά σιγά στους ρυθμούς της, το βιβλίο άρχισε πάλι να γίνεται αχώριστος σύντροφος (και έρχονται και σχετικές αναρτήσεις όπως πάντα), αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να βάλω σε τάξη και τις φωτογραφίες που έφερα μαζί μου! 
Και μερικές από αυτές σας παραθέτω εδώ για όσους δεν κάνουν χρήση του fb που τις έχω ήδη βάλει!
Και πάω με την σειρά των ταξιδίων μετά την Κύπρο:

ΚΡΗΤΗ:
Μεγάλη, υπέροχη, λατρεμένη, είδα παλιούς φίλους και γνώρισα καινούριους! 



Για αρχή η φίλη μου Μαρία Ηλιάκη από την Βιβλιοεμπορική στα Χανιά μαζί με τις δύο κόρες της στην φωτογραφία. Κάθε φορά που τους συναντώ χαίρομαι, κάθε φορά που φεύγω λυπάμαι. Γεια σου Μαρία και Στέλιο με τα λουλούδια σας! 







Στην συνέχεια Ρέθυμνο και Νίκος Κλαψινάκης! Στην φωτογραφία με τον αδελφό του, μετά την παρουσίαση!






Κι έτσι και βρεθείτε στο Ρέθυμνο, ψάξτε να βρείτε την ΑΥΛΗ κι εκεί να φάτε, θα με θυμηθείτε! Εδώ με την ιδιοκτήτρια!






Στη συνέχεια ήταν το Ηράκλειο και γνωρίστηκα με τον κ. Νάθανα με το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης  όπου ένας πανικός υπήρξε και ειδικά την ώρα των υπογραφών!

Και φέτος για πρώτη φορά στις Μοίρες Ηρακλείου! Ο Νίκος και η Θεοδοσία, αυτά τα δύο νέα παιδιά, μπήκαν στην καρδιά μου, με την απλότητά τους και την αγάπη τους για το βιβλίο! Και κρατώ αυτό που μας είπαν όταν φεύγαμε: "Κοιτάξτε να μην ξεχάσετε να ξανάρθετε!" 
Επιστροφή στο σπίτι το Σάββατο 9 Ιουνίου το πρωί(καλά, όχι για πολύ....)  Μια στάση έκανα στην έκθεση στο Πασαλιμάνι και την άλλη μέρα δρόμο πάλι....

Αυτή τη φορά πήγαινα για πρώτη φορά στην Ζάκυνθο! Πού να ήξερα τι με περίμενε εκεί; Για αρχή ήταν ο Αλοΐσιος Πλέσσας, από το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΙΣΙΟ που με περίμεναν με τον μικρό γιο του Διονύση και μια ανθοδέσμη! Στη συνέχεια, το βράδυ, στην πλατεία του Δ. Σολωμού, με περίμεναν 450 (!) άτομα! (Εδώ βλέπετε ένα μέρος του κόσμου που περιμένει για υπογραφή) Τι βραδιά Θεέ μου; Και ποιον να πρωτοθυμηθώ για πλημμυρίσω συγκίνηση; Κατ' αρχήν τον ίδιο τον Αλοΐσιο που μας σκλάβωσε με την ευγένεια, το χαμόγελο και την φιλοξενία του! 






Και να εδώ με όλη την οικογένεια! Η Τασούλα η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά, μια σκέτη γλύκα όλοι!








Και εδώ η Κατερίνα Δρυμή, η δημοσιογράφος και συντονίστρια της βραδιάς, μαζί με μια φίλη.




Και η κυρία Λένα Σάρδη που με παρουσίασε, μια γλυκιά Κυρία (και το κεφαλαίο "Κ" δεν είναι τυχαίο!) Πώς να τους αποχωριστείς όλους αυτούς χωρίς να νιώσεις ότι αφήνεις κομμάτι της καρδιάς σου πίσω; Πώς να ξεχάσω ότι η βραδιά τέλειωσε σε ταβερνάκι με καντάδες και μαντολίνα;  Με το καλό να σμίξουμε πάλι!


Στην συνέχεια είχε σειρά η Ναύπακτος και το βιβλιοπωλείο Νικολάου! Τι άνθρωποι κι αυτοί; Ο Ευθύμης κι η Μαρία με τα 4 παιδιά τους! Τι γλυκιά αύρα; Και το καφέ Ναυάγιο που έγινε η παρουσίαση.... Μια παρέα γίναμε όλοι και ζητώ συγνώμη για όσους δεν...χώρεσαν να μπουν! υποσχέθηκα ότι θα επανέλθω του χρόνου!  




Ακολούθησε η Πάτρα και η φίλη μου η Ντέπυ από το βιβλιοπωλείο DISCOVER που η παρουσίαση όπως και η φιολοξενία στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, ήταν όπως πάντα έξοχη! 




Η παρουσία της Ζαχαρένιας μου, μου έδωσε μια επιπλέον χαρά!










Η περιοδεία συνεχίστηκε σε Πύργο στο βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ και...... 








Καλαμάτα στο βιβλιοπωλείο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 
για να καταλήξω στο....
Τσιρίγο! 


Κύθηρα ο τελικός προορισμός στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΓΑΤΟΣ για να γνωρίσω εκεί τόσους, όσους με έκαναν να ξεχάσω το απίστευτης ταλαιπωρίας ταξίδι μέχρι να πατήσω στο νησί! Τα καταγάλανα μάτια της Κωνσταντίνας, ακόμα δεν φεύγουν από το μυαλό μου, είχαν την θάλασσα μέσα τους, αλλά η καρδιά της είχε μόνο γλύκα, όπως και του Πάνου του άντρα της. 


Στα ...χάι λάιτς η γνωριμία μου με την Μαρί στο Τσιρίγο fm! Ένα χαρούμενο και γελαστό παιδί! 



Επιστροφή στο σπίτι την άλλη μέρα για...λίγες ώρες! Την επομένη θα ήμουν στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών! Ίσα που πρόλαβα ν' αλλάξω τα ρούχα στις βαλίτσες και πήγα για να συναντήσω τον Μάκη και την Δώρα! (επιτέλους το είπα σωστά!Όλο Γιώτα την έλεγα την κοπέλα!) από το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ.  




Το σκηνικό στο πολιτιστικό κέντρο δε... Ρίξτε μια ματιά....Ήδη μου λείπουν οι δυο τους!






Το ίδιο βράδυ γυρίσαμε Θεσσαλονίκη, για να φύγουμε την άλλη μέρα το πρωί για Αλεξανδρούπολη!
Φωτεινή και Ελευθερουδάκης! Σαν στο σπίτι μου δηλαδή!
Μόνο που πέρσι είχα πάει με την ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και φέτος μου έλειπε πολύ....
(Φωτεινή, παρ' όλο το...καμίνι, εκείνος ο καφές που ήπιαμε οι δυο μας, ήταν όλα τα λεφτά!)
Στην συνέχεια Καβάλα και ΜΕΡΤΖΙΝΙΔΗΣ   μια από τα ίδια, σπίτι μου κι εκεί, αλλά ακόμα δεν έχω φωτογραφίες όπως δεν έχω και από το βιβλιοπωλείο ΤΖΕΛΕΠΗΣ της Ξάνθης!  (Η απουσία της Καίτης και εδώ αισθητή....)


Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη! Σίνδος και βιβλιοπωλείο LA PENNA Πολύ προσεγμένος χώρος και η παρουσίαση τέλειωσε εγκαίρως γιατί ήταν και το ποδόσφαιρο! Παίζαμε με την Γερμανία εκείνο το βράδυ!
Το Σ/Κ ήταν αφιερωμένο στο φεστιβάλ βιβλίου, αλλά την Κυριακή έβρεχε τόσο (ευτυχώς γιατί δρόσισε πριν καταρρεύσω!) που μείναμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε από τις 10, πτώματα και εγώ και ο Γιώργος που φυσικά στην όλη περιοδεία παρών και επιφορτισμένος να μοιράζει τα κουτιά με τα λουκουμάκια που κληρώναμε!


Την Δευτέρα  είχε σειρά το βιβλιοπωλείο ΠΑΝΙΔΗΣ στον Εύοσμο. Ο Σωτήρης, η Καλλιόπη και τα παιδιά τους. Ο Αντώνης και η Φαίη! (Τι κουκλίτσα αλήθεια!) Πάνω στο κατάμεστο πατάρι τους που δεν χωρούσε πια ούτε έναν ακόμα, με κλιματιστικό, ανεμιστήρα και βεντάλια και καμιά βελτίωση και ο κόσμος να μην σταματάει να ρωτάει, να χαμογελάει, να μοιράζεται.... 
Την άλλη μέρα, ήταν η επιστροφή και δεν βλέπαμε την ώρα, όσο όμορφα κι αν είχαμε περάσει. Μας είχε λείψει το σπίτι, τα παιδιά οι φίλοι.... Αποχαιρετίσαμε την Θεσσαλονίκη στις 5 το πρωί....






Κι εδώ κλείνει η ανάρτηση. Όση ώρα την έγραφα και έψαχνα τις φωτογραφίες που θα βάλω, ξύπνησαν οι μνήμες, ήρθε η συγκίνηση για όσα έζησα, όσα άκουσα, όσα ένιωσα και ήταν τόσο μα τόσο γλυκά.... Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και όσα κι αν πω θα είναι λίγα τελικά. Κι αν όπως μου λέτε είμαι η Λένα της καρδιάς σας (δεν έχω ακούσει τίποτα πιο τρυφερό), θέλω να ξέρετε πως και για μένα είστε οι δικοί ΜΟΥ άνθρωποι και σας αγαπώ όλους!

19 σχόλια:

  1. Καλώς ήρθατε πάλι πίσω στη βάση σας ! Είναι πραγματικό δώρο να αισθάνεται κανείς πως συγκεντρώνει την αγάπη τόσου κόσμου ... Αυτό όμως είμαι σίγουρη πως το γνωρίζετε .
    Φιλιά πολλά και καλή ξεκούραση ,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Η λαήθεια είναι οτι πήρα πολλά από αυτά τα ταξίδια! Καλό καλοκαίρι πια!

      Διαγραφή
  2. ...σίγουρα ταξίδευα μαζί σου!!!! (γι΄αυτό -ίσως- με... μελετούσες!!!)
    Καλή ξεκούραση, χαιρετισμούς από το Δημήτρη,
    Πάντα με ωραία θύμηση,
    Υιώτα
    αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Φιλιά πολλά σε σένα και στον Δημήτρη!

      Διαγραφή
  3. Τόσο καιρό, ταξιδεύατε με την Ηρώ και τώρα πάλι πίσω στο σπίτι· με μια γλυκιά ανάμνηση.
    Θα ήθελα να είμαι και εγώ σε μια παρουσίαση. Δεν πειράζει όμως του χρόνου με τη Ντάτα, σίγουρα θα βρω το χρόνο.

    Καλή ξεκούραση και από 'μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πολλές γλυκιές αναμνήσεις! Ραντεβού του χρόνου με την Ντάτα και ελπίζω να τα πούμε από κοντά! Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  4. Καλή ξεκούραση...Περιμένουμε να φορτίσετε τις μπαταρίες για το επόμενο ταξίδι που θα μας χαρίσετε!!

    Μακάρι να σας βλέπαμε και στη Ρόδο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επόμενο ταξίδι η ζωή της Ντάτας και ελπίζω κάποιο βιβλιοπωλείο στην Ρόδο να κάνει την πρόσκληση και να τα πούμε από κοντά! Καλό καλοκαίρι και σε σας!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα κυρία Μαντά.Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία σας (σήμερα πήρα και το ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ).Μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος γραφής σας,ο τρόπος που ξετυλίγετε τις ιστορίες σας.Ξεκινώντας το βιβλίο το αφήνεις από τα χέρια σου.....όταν το τελειώσεις.Σας εύχομαι καλή συνέχεια,καλή δύναμη και πάντα με έμπνευση.Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά και να περάσετε ένα όμορφο και χαμογελαστό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  6. Αγαπητή κυρία Μαντά,
    Μόλις χτες τέλιωσα το νέο σας βιβλίο και το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι συγκλονιστηκό. Έκλαψα πολές φορές διαβάζοντάς το και άλλες τόσες νευρίασα με την Ηρώ και τις επιλογές της, αλλά το τέλος του μόνο χαμόγελα ευτυχίας μπορεί να αφήσει και συμπόνια για ένα πλάσμα που βασανίστηκε τόσο πολύ. Κάθε βιβλίο σας που διαβάζω λέω ότι αυτό είναι το καλύτερο και κάθε φορά έρχεται το επόμενο να μου αλλάξει γνώμη. Σας εύχομαι καλή συνέχεια, καλή ξεκούραση, δύναμη, πολύ πολύ έμπνευση και καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι άλλο να πω εκτός από ευχαριστώ΄; Είμαι χαρούμενη που η Ηρώ μου κέρδισε τις καρδιές σας, που την αγαπήσατε όσο κι εγώ όταν την δημιουργούσα, σελίδα την σελίδα! Καλό καλοκαίρι, όμορφο, ξένοιαστο και χαμογελαστό!

      Διαγραφή
  7. Αχ τι όμορφο ταξίδι! Μέσα σε τρεις μέρες διάβασα το όσο αντέχει η ψυχή και αυτό γιατί το κρατούσα σαν την καλή σοκολάτα που τρως ένα μικρό κομματάκι κάθε φορά για μην τελειώσει γρήγορα! Υπέροχο πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είμαι απίστευτα χαρούμενη που σε αγκάλιασα και πάλι... λίγο ήταν.. αλλά άξιζε!!!! αυτό το χαμόγελο σου , να ΄ξερες πόση δύναμη μου δίνει.. πόσο σημαντική με κάνει να αισθάνομαι!!!

    κουράστηκες.. αλλά γέμισες αληθινή αγάπη... δεν υπάρχει καλύτερο!!!

    σε φιλώ... και σε ευχαριστώ από καρδιάς Λενάκι ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα.Αυτές τις ημέρες τελείωσα το καινούριο σας βιβλίο, το οποίο ήταν συγκλονιστικό. Ομολογώ ότι η ηρωίδα σας υπέφερε αρκετά έως ότου φτάσει στην ευτυχία και την γαλήνη. Περιμένω με ανυπομονησία το νέο σας βιβλίο με τη ζωή της Αλεξάνδρας.Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ! Αλλά για την ....δολοφονική μου Αλεξάνδρα, υπομονή μέχρι του χρόνου! Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  10. Ένα υπέροχο βιβλίο που με κράτησε καθηλωμένη...Ανυπομονώ για την Αλεξάνδρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Αλλα΄όπως είπα, η Αλεξάνδρα, η άγρια και ατίθαση Ντάτα μου, του χρονου!

      Διαγραφή