Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



9 Ιουλίου 2012

Θα βρεθούμε ξανά... Δανάη Κριεζιώτου (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Επιτέλους! Βιβλία και καλοκαίρι! τίποτα καλύτερο! Και όπως πάντα μοιράζομαι μαζί σας, όσα μου άρεσαν, όσα με παρέσυραν.

Πρωτοεμφανιζόμενη η Δανάη Κριεζιώτου και με ξάφνιασε ευχάριστα. Και όταν διαβάζω βιβλίο καινούριου συγγραφέα, που είναι τόσο καλό, πάντα (δεν ξέρω γιατί) με πιάνει άγχος για την συνέχειά του! (Διαστροφή του επαγγέλματος λέγεται αυτό!)  Προς το παρόν όμως, απόλαυσα κάθε σελίδα του βιβλίου αυτού!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Η ιστορία ξεκινάει με μια πολύ έντονη ερωτική σκηνή ανάμεσα στον Δημήτρη και στην Χριστίνα, δοσμένη με εξαιρετικό λυρισμό και απίστευτα ρομαντισμό, χωρίς να κρύβει στο ελάχιστο το πάθος των δύο εραστών που όπως αποκαλύπτεται στο τέλος του κεφαλαίου είναι «παράνομοι. Η Χριστίνα ετοιμάζεται να παντρευτεί σε μια εβδομάδα….
Αμέσως μετά, η ιστορία μοιάζει να ξεκινάει από την αρχή. Ο Δημήτρης Σοφιανός, συγγραφέας, παρουσιάζει το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του. Έχει καταπιαστεί με τις βιογραφίες απλών και καθημερινών ανθρώπων με μεγάλη επιτυχία. Εκείνο το βράδυ στα χέρια του θα φτάσει ένας φάκελος και εκτός όλων των άλλων που περιέχει, υπάρχει και ένα σημείωμα: «Η Κατερίνα Δοξιάδη ζει. Πρέπει να την βρεις…. Αλέξης».
Ένα μεγάλο και μπερδεμένο κουβάρι αρχίζει εκείνη την στιγμή να τον μπλέκει στους ιστούς του. Τα ερωτηματικά ατελείωτα.
Πώς να βρει την Κατερίνα Δοξιάδη και ο Αλέξης; Αφού δεν ζει, πώς του στέλνει μήνυμα; Και ο θετός του πατέρας τι κρύβει; Και η Χριστίνα Σιγκάλ, η νεαρή σκηνοθέτης από το Παρίσι, πώς ξέρει την ιστορία της Κατερίνας και την καταγράφει σε μια μικρού μήκους ταινία; Και γιατί όταν την συναντά, ανατρέπεται το σύμπαν εντός του;

Διάβαζα και δεν πίστευα! Νομίζεις ότι έχεις να κάνεις μ’ ένα ερωτικό μυθιστόρημα και όσο προχωράς, το μυστήριο και η αγωνία αυξάνει, χωρίς ποτέ το βιβλίο να απαρνηθεί την ερωτική του ταυτότητα, το αντίθετο. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον έρωτα και όπως γράφει η συγγραφέας κάποια στιγμή: «Την βιογραφία του έρωτα δεν την γράφει κανείς, αλλά την ζει, γιατί ο μόνος τρόπος για να  μιλήσεις για τον έρωτα είναι να τον κάνεις, να τον δημιουργήσεις, να τον γεννήσεις από την αρχή…»
Εξαιρετικά καλογραμμένο, με σωστές δόσεις διαλόγων και αφηγήσεων που κυλάνε αβίαστα, ενώ η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία σε κρατάει δέσμιο μέχρι να διαβάσεις την λέξη τέλος και να βεβαιωθείς ότι το ταξίδι ολοκληρώθηκε.
Εμβόλιμα, οι επισκέψεις στο χθες, λύνουν κάποιες απορίες, αλλά δημιουργούν καινούριες που λύνονται παρακάτω στο σήμερα πριν δημιουργήσουν άλλες!
Το βιβλίο είναι σίγουρα σε αυτά που θα μείνουν στο μυαλό μου, τόσο για την συνταρακτική του πλοκή, όσο και για το συναίσθημα που αποκόμισα φτάνοντας στο τέλος. Η Κατερίνα και ο Αλέξης, οι αιώνιοι εραστές που κατάφεραν σε μια ταραγμένη περίοδο να διαφυλάξουν τον έρωτα, ακόμα κι όταν δεν ήταν πια μαζί. Ο Δημήτρης και η Χριστίνα, που ψέματα, προδοσίες, θάνατος και αίμα, συνωμότησαν για να βρεθούν…. Θερμά συγχαρητήρια στην συγγραφέα και αναμένουμε ισάξια συνέχεια!
Το εξώφυλλο τώρα μου άρεσε πάρα πολύ και συνάδει απόλυτα με την υπόθεση, ενώ η τιμή του στα 13,95 ενώ στην ηλεκτρονική του μορφή είναι στα 11,99.
Καλή ανάγνωση! 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η ΔΑΝΑΗ ΚΡΙΕΖΙΩΤΟΥ γεννήθηκε στο Ναύπλιο αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας ταξιδεύοντας σε σημαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης εξαιτίας της εργασίας του πατέρα της. Σπούδασε σκηνοθεσία και θεωρία κινηματογράφου στο Στρασβούργο και στην Πράγα, εργάστηκε ως καθηγήτρια σε καλλιτεχνικά εργαστήρια στο Παρίσι και, κατά καιρούς, συμμετείχε σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ με ταινίες μικρού μήκους. Εδώ και μερικά χρόνια έχει επιστρέψει στο αγαπημένο της Ναύπλιο, όπου ζει σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, μαζί με το σύντροφό της και εφτά θηλυκές γάτες που έχουν όλες ονόματα από ηρωίδες του Σαίξπηρ. Το ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο: danaikri@gmail.com 




3 σχόλια:

  1. σήμερα το αγόρασα.....

    σαν να το ξερα!!!!!!!!!!!

    φιλάκιαααααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ανάγνωση Ζαχαρένια μου! Νομίζω οτι θα σε κερδίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ.. μολις ειδα το εξωφυλλο στο βιβλιοπωλειο.. με τραβηξε. Οσοι δεν το εχουν διαβασει να το διαβασουν.. αξιζει τον κοπο!! Εγω ειμαι 15 χρονων.. και ΛΑΤΡΕΥΩ τα μυθιστορηματα.. αυτο ηταν το κατι αλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή