Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



5 Σεπτεμβρίου 2012

Πάει κι αυτό το καλοκαίρι....

Σκληρό μεν, πραγματικότητα δε...
Καλοκαίρι τέλος, του χρόνου πάλι! Παράξενο αυτό το καλοκαίρι μου, αλλόκοτο και ελαφρώς κουραστικό θα έλεγα. Πρώτα απ' όλα κάτι βδομάδες τις "έχασα", κάποιες μέρες πού πήγαν δεν θυμάμαι, τον Ιούλιο πάντως, εγώ υπέγραφα στα βιβλία μου με ημερομηνία Ιουνίου γιατί κάπου είχα ...χάσει τον Ιούνιο!
Η αλήθεια έιναι οτι πρώτη χρονιά δεν κατάφερα να ξεκουραστώ, πολύ δε περισσότερο να ηρεμίσω και γι αυτό έφταιγαν διάφορα γεγονότα που δεν είναι της παρούσης και δεν ήταν όλα ευχάριστα. Κάποια από αυτά με φόρτωσαν με εξαιρετικό στρες και τώρα αρχίζω να ηρεμώ, που ξαναβρίσκω σιγά σιγά την ρουτίνα μου.
Διάλειμμα φωτεινό οι 8 μέρες του Αυγούστου, βρέθηκα στην Ελαφόνησο για διακοπές και κατάλαβα λίγο από το καλοκαίρι που λέγαμε....
Απίστευτο μέρος, μοναδικής ομορφιάς η θάλασσα, ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν ησυχία και χαλάρωση! Χρόνια είχα να κολυμπήσω τόσο πολύ, χρόνια είχα να μην θέλω να βγω από την θάλασσα! (Μιά γεύση παίρνετε στην παραπάνω φωτογραφία!)
 
 
 
Η παρέα μόνιμη (δεν πάω με άλλους διακοπές, δοκιμασμένη η συνταγή) και τα βραδυνά ουζάκια έκλειναν μια όμορφη και χαλαρή μέρα. Πάντα δίπλα στην θάλασσα, εδώ στο υπέροχο ΚΟΥΖΖΙΝΙ, με την θεσπέσια κουζίνα του και η τετράς με ηθικό ανεβασμένο!
 
 
 
Τα ηλιοβασιλέματα ήταν μαγεία και εμείς δεν τα χορταίναμε. Εδώ, η θέα από Τα νησιά της Παναγίας με την υπέροχη αστακομαρανοδά τους...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Δεν έχει έρθει ακόμα το φαγητό και βγάζουμε φωτογραφίες, μετά δεν είχαμε χρόνο!)
 
 
 
 
 
 
 
 
Δίπλα στην θάλασσα και πάλι, η ταβέρνα του Αντώνη, όπου επιλέξαμε αρκετά βράδια για το χαμόγελο και το σέρβις αλλά και για το πιλάφι με θαλασσινά που ήταν πεντανόστιμο!
 
 
 
Όπως καταλάβατε η μέρα είχε μια γλυκιά ρουτίνα που κανείς από τους 4 δεν ήθελε να διατάραξει αφού μας ηρεμούσε. Πρωί καφές στην βεράντα μας, στα διαμερίσματα Αρώνη όπου μέναμε και μας έκανε εντύπωση η καθαριότητα, το μεγεθος των δωματίων και οι μεγάλες βεράντες τους. Στη συνέχεια στην παραλία του Σίμου (την μικρή) με το φορητό ψυγείο μας γεμάτο φρούτα, καφέδες, παγωμένο τσάι και ηλιοθεραπεία, βουτιές και διάβασμα μέχρι το απόγευμα. Επσιτροφή στο δωμάτιο για μπάνιο και ξεκούραση και στη συνέχεια φαγητό όπου υπήρχε πιο κοντά στην θάλασσα. Κλείναμε με ποτάκι χαλαρό και κουβεντούλα....
 
Πανέμορφη η Ελαφόνησος, χαλαρωτικές οι διακοπές, αλλά τέλειωσαν.... Όχι οτι δεν αγαπώ τον χειμώνα που έπεται, αλλά πάντα τέτοια εποχή με πιάνει ένα "κάτι" ανεξήγητο που κρύβει και λίγη μελαγχολία.
Καλό χειμώνα δεν λέω ακόμα.... Καλό φθινόπωρο όμως.... θα πώ!
Με το καλό να μας έρθει κι αυτό, και η επόμενη ανάρτηση για τα βιβλία που διάβασα. Ξεκινάει η έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο βλέπετε!


 


14 σχόλια:

  1. ετσι παντα να σας βλεπουμε στις φωτογραφιες σας,ευτυχισμενη και γεματη!!!
    πιστευω να εχουμε και καμμια νεα ιδεα για επομενο βιβλιο....3 βιβλια σας διαβασα ολο το καλοκαιρι γιατι το χειμωνα που χρονος απο τα παιδακια μου στο σχολειο!!!τωρα διαβαζω τη θεανω και κλαμα η κυρια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για διάβασμα, εξάλλου τον χειμώνα γράφω! όσο για νέο βιβλίο, είναι ακόμα νωρίς....

      Διαγραφή
  2. με το καλο να ξανα βρειτε τους ρυθμους σας και ολα θα γινουν παλι μια γλυκια ρουτινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν! Επειδή είμαι άνθρωπος της ρουτίνας, χάνω τους ρυθμούς μου χωρίς αυτήν!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένη Ελαφόνησο,έτσι ευτυχισμένος δείχνει όποιος πάει.... σαν εσάς στις φωτογραφίες.

    Με εκτίμηση Ράλλη Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ιδανικό καλοκαίρι! Απόλαυση, ξεκούραση και τα υπόλοιπα...
    Σωστό αυτό το "καλό φθινόπωρο", ο χειμώνας ας περιμένει.
    Η φωτογραφία με το καπέλο υπέροχη. Νέο look

    Σου στέλνω μια χαμογελαστή καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπωσδήποτε!
    Θα σου έχω και μια έκπληξη, σε λίγο, στο μέιλ σου.

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς όρισες!Το 8ημερο διάλειμμα, νομίζω πως σε έκανε να ξεκουραστείς και να ανανεωθείς.Περιέγραψες το καλύτερο ημερήσιο πρόγραμμα διακοπών και φαίνεται από τις φωτογραφίες, πόσο το απόλαυσες.Να είσαι καλά και χαρούμενη!
    Όσο για τα υπόλοιπα, όλα μέσα στη ζωή είναι και όπως όλοι καλά ξέρουμε, που διαβάζουμε τα βιβλία σου, τα πάντα μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση για σένα.
    Καλό φθινόπωρο λοιπόν, γιατί κι εγώ σαν κι εσένα μελαγχολώ, το χειμώνα.Πάντως σε είχα για αρκετές μέρες συντροφιά μου, μιας και διάβασα το μοναδικό σου, βιβλίο που δεν είχα διαβάσει "Θεανώ η λύκαινα της Πόλης".Αν αρχίσω να σου μιλάω για τις εντυπώσεις μου, δεν θα είναι σχόλιο, θα είναι έκθεση!Απλά με μάγεψες και τώρα μαγεύεις τη κόρη μου, που μέσα στην εξεταστική, για αποσυμπίεση διαβάζει αυτό το βιβλίο σου!Να είσαι καλά και να μπεις γρήγορα στη ρουτίνα σου, για να δούμε κι εμείς τ΄αποτελέσματα της σύντομα.Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία στο παιδί για την εξεταστική, ξέρω τι άγχος κουβαλάει από την κόρη μου και την νύφη μου! Όσο για την ρουτίνα μου, αυτή που έχω τόσο πολύ ανάγκη, τώρα ίσα που αρχίζει να με χαλαρώνει και ν' ανοίγει το μυαλό μου για...νέες ιδέες!

      Διαγραφή
  7. Καλή επιστροφή και καλό φθινόπωρο ! Περιμένω πώς και πώς την έκθεση του Ζαππείου για μια απολαυστική βόλτα ανάμεσα σε βιβλία !
    Πολλά χαιρετίσματα και φιλιά ,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω στην ώρα η έκθεση βιβλίου γιατί έχει μειωθεί δραματικά η στίβα με τα... αδιάβαστα!

      Διαγραφή