Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



9 Σεπτεμβρίου 2012

Το παράπονό μου μια κραυγή... Άννα Γαλανού (ΩΚΕΑΝΙΔΑ)


Το βιβλίο μου το σύστησε η βιβλιοπώλισσα μου στο Μαρούσι και έχοντάς της απόλυτη εμπιστοσύνη το αγόρασα και για άλλη μια φορά δεν το μετάνιωσα. Πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο της Άννας Γαλανού, αλλά μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τι να πρωτοπεί κανείς για τις 603 σελίδες που διάβασα σχεδόν απνευστί!
Ο Δημήτρης και η Γκιούλ…. Ένας έρωτας μοναδικός και σπάνιος. Εκείνη Τουρκάλα, εκείνος Χριστιανός. Εκείνη πάμπλουτη, εκείνος ένας φτωχός πιανίστας που καλείται να της διδάξει πιάνο και τελικά της μαθαίνει πως μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας. Ο πατέρας της Γκιούλ, ο Ορχάν, ένας επικίνδυνος άνθρωπος, στην αρχή τουλάχιστον δεν ξέρει τίποτα για την σχέση τους και ευτυχώς. Μόνο η θεία της Γκιούλ, η Ζεϊνέπ ξέρει και βοηθάει, στην μνήμη του δικού της καταδικασμένου έρωτα που τερμάτισε βίαια ο αδελφός της Ορχάν. Η Γκιούλ φοβάται και ειδικά όταν καταλαβαίνει ότι ο πατέρας της είναι ο δολοφόνος της όμορφης Φρανσίς που τον εκβιάζει. Καταλαβαίνει ότι κινδυνεύουν και ακόμη περισσότερο όταν διαπιστώνει ότι μένει έγκυος στο παιδί του Δημήτρη. Από την πλευρά της η Ζεϊνέπ, στέκεται δίπλα στο ζευγάρι με όση δύναμη έχει, αλλά οι ανατροπές είναι συγκλονιστικές, τα μυστικά που αναδύονται τραγικά, ο θάνατος παραμονεύει και η Αγγελική η πρώην αγαπημένη του Δημήτρη που αρνείται να δεχτεί τον χωρισμό τους εξαιτίας της Γκιουλ, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις που θα σας αφήσουν με κομμένη την ανάσα!
Πραγματικά το απόλαυσα και σας είπα πολύ λίγα για να μην χαλάσω την ομορφιά και την αγωνία ενός βιβλίου που ξεκινάει στο σήμερα, κάνει την αναδρομή του και καταλήγει σ’ ένα ανατρεπτικό παρόν.
Κάτι που λάτρεψα, ήταν οι μαγικές περιγραφές, σύντομες, αλλά τόσο περιεκτικές, τόσο γεμάτες από τις εικόνες του Βοσπόρου, τόσο πληθωρικές σε χρώματα που μου γέμισαν τα μάτια όσο τις διάβαζα! Αν το διαβάσετε θα με θυμηθείτε και νομίζω θα μ’ ευχαριστήσετε που σαν γνώρισα ένα τόσο όμορφο βιβλίο που θα χαθείτε στις σελίδες του!
 Θεωρώ ότι το εξώφυλλο το αδικεί κατάφορα, θυμίζει λίγο Πολίτικη κουζίνα με τις κόκκινες ομπρέλες που δεσπόζουν, αλλά μην σταθείτε εκεί! Το περιεχόμενο θα σας ανταμείψει και η τιμή του εξαιρετικά καλή στα 14 Ευρώ.
 
Λίγα λόγια για την συγγραφέα:
Η Άννα Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά και ασχολήθηκε με τη Διαφήμιση και το σχεδιασμό εντύπων. Έχει πάρει το δεύτερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα σε πανελλήνιο διαγωνισμό, με το Θεατρικό έργο Το τέλος μιας κωμωδίας. Επίσης έχει γράψει ποίηση, πεζογραφήματα και παιδικά παραμύθια. Το πρώτο της μυθιστόρημα Αντιμέτωποι με το χθες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

14 σχόλια:

  1. Σας Ευχαριστώ από καρδιάς κ. ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ για τα όμορφα και ζεστά λόγια καρδιάς που γράφετε για το βιβλίο μου.
    Είναι μεγάλη μου τιμή, μια συγγραφέας του δικού σας βεληνεκούς να αναφέρεται στο βιβλίο και σε μένα με αυτό τον τρόπο.
    Πραγματικά με συγκινήσατε πολύ και σας εύχομαι πραγματικά όλα τα καλά του θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο σας άξιζε κάθε λέξη που έγραψα, διαφορετικά θα περνούσε στην λήθη όπως τόσα και τόσα τα οποία διαβάζω, αλλά δεν αναφέρω. Τώρα σειρά έχει το πρώτο σας βιβλίο το οποίο και θα προμηθευτώ άμεσα! Καλή δύναμη στη συνέχειά σας!

      Διαγραφή
  2. Καλό βράδυ Λένα μου και καλή βδομάδα να έχουμε! ΄Εχεις δίκαιο για τα αδιάβαστα βιβλία....μειώθηκαν δραματικά το καλοκαίρι!!! Θα μπει στην λίστα και θα το ψάξω, η ιστορία πάντως μου άρεσε!!!!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσει πολύ Γιάννα, είμαι σίγουρη! Εγώ όπως είπα πάω για ανεφοδιασμό αυτό το Σ/Κ στην έκθεση βιβλίου!

      Διαγραφή
  3. Είναι εξαιρετικό το βιβλίο της Άννας Γαλανού, όπως και το πρώτο της 'Αντιμέτωποι με το χθες", το οποίο, δεν ξέρω, αν έχεις διαβάσει.Η Άννα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αλέγρος τύπος, πλούσια ψυχή και μιλάω έτσι, γιατί ενώ δεν έχει γίνει εφικτό να ιδωθούμε ακόμα, είμαστε φίλες πολύ καιρό, μέσα από το f/b.
    Παρακολουθήσαμε όλες οι φίλες της, τον "αγώνα" της, γι΄αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο, όταν το έγραφε, είχε μετακομίσει στην Πρίγκηπο, για αρκετό διάστημα και τους δούλεψε πολύ τους χαρακτήρες της, για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.
    Αλλά εσύ νομίζω [έχω πάρει το θάρρος (ελπίζω, εσύ να μη το χαρακτηρίσεις θράσος)κι απευθύνομαι στον ενικό, γιατί πια σε αισθάνομαι δικό μου άνθρωπο, μετά από τη τόση συντροφιά που μου έχεις κρατήσει], ξέρεις καλύτερα πόση δουλειά χρειάζονται οι χαρακτήρες που μας δίνεις.Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα σχόλια που κάνεις για την Άννα.Αννιώ μου, σου αξίζουν!Πολλά φιλιά.Γεωργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου ο ενικός επιβάλλεται, με κουράζει κι εμένα ο πληθυντικός, αυτή είναι η αλήθεια! Όσο για το βιβλίο πραγματικά πέρασα καλά διαβάζοντάς το και ήταν φανερή η δουλειά της συγγραφέως. Και όπως είπα έχω ήδη σημειώσει προς αγορά και το πρώτο της!

      Διαγραφή
  4. ειναι το πιο ωραιο βιβλιο που εχω διαβασει φετος!!!Γιωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι όταν αρέσουν βιβλία που προτείνω! Να είσαι καλα΄!

      Διαγραφή
    2. Εχω διαβασει αρκετα βιβλια σας Κυρια Μαντα, κι σε ευχαριστουμε που μας ταξιδευεις που μας κανεις να ονειρευομασται να ζουμε μαζι με τους ηρωες των βιβλιων σας..Οσο για την Αννουλα μας τι να πει κανεις, εγω πανω απο ολα την αγαπω την εκτιμω πρωτα σαν Ανθρωπο κι μετα σαν συγγραφεα ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ με καρδια μικρου παιδιου...προσιτη με ολους, ντομπρα, γεματη αγαπη για τον ανθρωπο!

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που μαθαίνω οτι πίσω από όμορφα βιβλία κρύβεται μια όμορφη ψυχή, ένας αξιόλογος άνθρωπος. Ελπίζω στο μέλλον να την γνωρίσω και εγώ!

      Διαγραφή
  5. καιρο ειχα να ερθω απο εδω λογω καλοκαιριου.Ευχομαι καλο μηνα και καλο φθινοπωρο να εχεις!!!!Πολυ καλη η προταση σου για το βιβλιο.Θα το ψαξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο! Και με το βιβλίο αυτό θα περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  6. εχτες το βραδυ το τελειωσα το βιβλιο ηταν καταπληκτηκο σας ευχαριστω πολυ που το προτηνατε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι όταν βιβλία που προτεινω αρέσουν στον κόσμο! Να είστε καλά!

      Διαγραφή