Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



11 Οκτωβρίου 2012

Σαν να είναι η πρώτη φορά....

Σαν να είναι η πρώτη φορά... Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, περνώντας το κατώφλι των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ για να υπογράψω το συμβόλαιο για το νέο βιβλίο, νιώθω το ίδιο καρδιοχτύπι, την ίδια χαρά και ανυπομονησία...
Έτσι και φέτος λοιπόν. Πήρα τούρτα ανά χείρας.... Και ο αριθμός να θυμίζει την αγαπημένη ταινία "Μια ζωή την έχουμε" 1.101.101,10....
Και ήταν όλοι εκεί, η εκδοτική μου οικογένεια για να γιορτάσουν μαζί μου το δέκατο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο όπως πάντα....
Πώς πέρασαν αλήθεια τοσα χρόνια  (και τόσα βιβλία) από την πρώτη φορά που πέρασα εκείνο το κατώφλι και συναντήθηκα με τους αγαπημένους αυτούς ανθρώπους και συνεργάτες; Ο κύριος Θάνος, η γυναίκα του, τα παιδιά του, η Αγγέλα (το Αγγελάκι μου), η Κλειώ (το Κλειάκι μου) και φυσικά η Πόπη, το αγαπημένο μου κορίτσι των Δημοσίων Σχέσεων, η Αννούλα που με τόση αγάπη σκύβει πάνω από τα κείμενά μου κάθε φορά και τόσοι άλλοι, ένας κι ένας όλοι! Μπήκε και η υπογραφή και το χαμόγελο είναι από καρδιάς!
 
 
Όλως τυχαίως εκεί και ένας άλλος αγαπημένος φίλος ο Θοδωρής  Παπαθεοδώρου που  με τόση προσμονή περιμένω να διαβάσω το βιβλίο του "Καβαφικοί φόνοι" που κυκλοφορεί όπου νά 'ναι!


 
 
Η Ντάτα μου ξεκινάει το ταξίδι της, είναι στα καλύτερα και πιο ικανά χέρια για να φτάσει στην ώρα της στο ραντεβού της μαζί σας και εύχομαι όταν με το καλό "γνωριστείτε" να σας κερδίσει όπως κέρδισε και μένα από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ζωντανεύει μέσα μου.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε σας, για την αγάπη σας που κρατάει τόσα χρόνια και που ξέρετε οτι είναι αμοιβαία και θα είναι για πάντα!
 
Όμως......τι κρίμα που δεν μπορώ να σας κεράσω λίγη από την τούρτα!
 
 


18 σχόλια:

  1. Τι να ευχηθώ;;; Τι να ευχηθώ;;;
    Να είσαι γερή και δημιουργική για να μας ταξιδεύεις!!!
    Λάμπεις κι αυτό φαίνεται...
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Σοφάκι μου! ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη μέρα! Και στα...δικά σου για το επόμενο!

      Διαγραφή
  2. Καλη καινουργια αρχη!!! Και καλοταξιδο το νεο βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου! να το μυρίσω, να το ξεφυλλίσω και μετά να αφαιθώ μέσα σ'αυτο!!!
    Πάντα επιτυχίες και χαμόγελα!!!
    Σας αγαπώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ανυπομονώ να δω αν θ' αγαπήσετε την Ντάτα όπως κι εγώ!

      Διαγραφή
  4. Όπως πάντα θα περιμένουμε με ανυπομονησία να μας ταξιδέψεις και να γνωριστούμε με την Ντάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σας κερδίσει. Εμένα όσο την έγραφα απλά με παρέσυρε στα σκοτάδια της....

      Διαγραφή
  5. Αυτή τη στιγμή, στον ΑΝΤ1 Κύπρου παίζει σε επανάληψη το πρώτο επισόδειο του Βαλς με Δώδεκα Θεούς. Η σκηνή της καραμπόλας ήταν ΤΕΛΕΙΑ! Οντας φανατική αναγνώστρια σας, εννοείται ότι δεν το έχασα την Τρίτη 9/10. Το βιβλίο σας το διάβασα πριν 3 χρόνια και ανυπομονούσα να δω την τηλεοπτική σειρά. Συνήθως οι τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες σε βιβλία αδικούν το βιβλίο και τον / την συγγραφέα. Ηταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη όταν είδα τα πρώτα δύο επισόδειο του Βαλς. Η Κάτια Δανδουλάκη είναι συγκλονιστική στο ρόλο της Νάσας Αγραφιώτου. Χαίρομαι που ο σεναριογράφος απέδωσε τους χαρακτήρες έτσι όπως τους περιγράψατε στο βιβλίο σας. Η Ελπίδα, η Ναταλία, η Μαρίνα και ο Κωστής θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτό το χειμώνα στον ΑΝΤ1 Κύπρου.

    Εχω διαβάσει σχεδόν όλα σας τα βιβλία και πάντα ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο. Φέτος το καλοκαίρι διάβασα το Οσο Αντέχει η Ψυχή. Το λάτρεψα. Οπως και το Χωρίς Χειροκρότημα πέρσι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που μας ταξιδεύετε κάθε χρόνο με τις υπέροχες ιστορίες σας.

    Να σας πω και τι δεν μου άρεσε στην τηλεοπτική σειρά του Βαλς με Δώδεκα Θεούς. Το ότι δεν αναφέρονται οι θεοί και οι μήνες - πολύ σημαντικό στοιχείο , πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα έγραψες καλή μου! Κι εγώ ξετρελάθηκα με την σειρά και η σκηνή του τρακαρίσματος ήταν πολύ συγκινητική για μένα, ήταν έτσι όπως την είχα φανταστεί! Θεωρώ οτι η ΑΜρία Γεωργιάδου έκανε άριστη δουλειά, δεδομένου οτι η σειρά θα έιναι καθημερινή ακι οι προσθήκες απαραίτητες! ΄΄Οσο για τους θεούς-μήνες, έχεις δίκιο, αλλά δεν γινόταν στην τηλεοπτική μεταφορά. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Ναι, η σεναριογράφος Μαρία Γεωργιάδου έκανε πολύ καλή δουλειά. Υπήρξε μια κάποια αναφορά στους θεούς από τη Κάτια Δανδουλάκη που υποδύεται τη Νάσα Αγραφιώτου. Καλό θα ήταν να συνεχιστεί. Κατ'αρχάς η σειρά είχε προγραμματιστεί να προβάλλεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και τώρα προβάλλεται καθημερινά με επανάληψη τα πρωινά και τα Σαββατοκύριακα. Μου αρέσουν και κάποια από τα καινούργια στοιχεία που πρόσθεσε η σεναριογράφος στη μυθοπλασία της τηλεοπτικής σειράς - όχι όλα όμως!

      Διαγραφή
  6. Καλή τύχη και στο καινούριο σας βιβλίο ! Αρχίζει πάλι η γλυκιά αντίστροφη μέτρηση μέχρι το Μάιο ....

    Φιλιά ,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και εγώ αδημονώ τώρα πια για να "γνωριστείτε" με την Ντάτα....

      Διαγραφή
  7. Καλημερα κι απο εμένα
    να σαι παντα καλα, και να γραφεις. Πιστή στο ετήσιο ραντεβού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλη επιτυχια και καλοταξιδο το νεο βιβλιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα κι από μένα... Είμαι φανατική αναγνώστρια σας... Είστε ένας ευλογημένος άνθρωπος αφού έχετε το χάρισμα να γράφετε με τέτοιο τρόπο που εγώ προσωπικά μόλις κλείσω το βιβλίο για 5 λεπτά να το "ακούω" να με φωνάζει για να το συνεχίσω και όταν διαβάζω να μην καταλαβαίνω πότε από μέρα έγινε νύχτα... Συγχαρητήρια.. Σας εύχομαι ειλικρινά να έχετε αστείρευτη έμπνευση και επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε... Ανυπομονώ να διαβάσω την ιστορία της σκληρής Ντάτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό βράδυ Λένα μου από την βροχερή Κύπρο. Νάσαι πάντα καλά, γερή, δυνατή για να μπορείς να μας χαρίζεις και άλλα όμορφα βιβλία. Φιλιά πολλά Γιάννα ΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας! Ελπίζω και εύχομαι να μην σας απογοητεύσει η Ντάτα όταν με το καλό "γνωριστείτε" μαζί της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή