Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



20 Μαρτίου 2013

Και ήρθαμε στα δύσκολα.....

Πολύ απλά θα σας πω τι μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό γιατί ποτέ δεν κρύφτηκα από όλους εσάς....
Πάνε χρόνια που έγραψα το Βαλς με δώδεκα θεούς. Τότε που αναζητούσα την μορφή καρκίνου από την οποία θα νοσούσε η Ελπίδα, βρήκα αυτήν που όταν ο ασθενής την ανακαλύψει, είναι πολύ αργά για να σωθεί... Ο έρευνες έδειχναν προς τον καρκίνο του στομάχου....
Εγώ στάθηκα πολύ τυχερή. Μια αντιβίωση που μου έφερε πόνους με οδήγησε στην γαστροσκόπηση. Ακολούθησαν επώδυνες περαιτέρω εξετάσεις που πιστοποίησαν οτι στάθηκα σ' ένα δυσάρεστο και...τελεσίδικο κατώφλι που τελικά δεν πέρασα. Οι γιατροί μου είπαν οτι για την περίπτωσή μου, υπάρχει μια και μόνη περιγραφή:
" Έπεσε από τον πέμπτο και στάθηκε στο ισόγειο σαν γάτα"!
Σαφώς και με περιμένει μια πολύμηνη ταλαιπωρία που έχει ήδη αρχίσει, αλλά το αποτέλεσμα που είναι πλήρως ιάσιμο μετράει.
Οι χημειοθεραπείες άρχισαν μαζί με όλες τις δυσάρεστες παρενέργειές τους. Εγώ όμως είμαι καλά και δεν πρόκειται να με πτοήσουν μικρολεπτομέρειες όσο επώδυνες ψυχολογικά κι αν είναι αυτές.
Έχω την βεβαιότητα οτι στις δύσκολες ώρες, μέρες, βδομάδες που πέρασα, εκτός από την βοήθεια του Θεού που υπήρξε δίπλα μου κάθε στιγμή και Τον ένιωθα, είχα και όλους εσάς με την αγάπη και τις ευχές σας. Στην επέτειό του γάμου μου (που περίμενα το αποτέλεσμα της βιοψίας)  με κάνατε και έκλαψα με όσα μου γράφατε, δεδομένων των συνθηκών, αλλά ίσως όλες αυτές οι ευχές για υγεία και χρόνια πολλά, να έβαλαν ένα λιθαράκι με την θετική ενέργεια που μου έστειλαν και σας ευχαριστώ.
Θα έχετε σύντομα νέα μου, τίποτα δεν θ'αλλάξει, όπως τίποτα δεν άλλαξε τόσο καιρό. Δεν θα πω ψέματα οτι είναι εύκολο ή οτι δεν είναι ψυχοφθόρο, αλλά κάθε δοκιμασία που περνάμε, μπορεί να ταλαιπωρεί το σώμα, αλλά κάνει καλό στην ψυχή. Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς, κι αυτό είναι νομοτέλεια στην φύση. Σύντομα θα έχετε και φωτογραφίες μου με το....νέο αναγκαστικό λουκ και θα βεβαιωθείτε οτι στέκομαι γερά στα πόδια μου!
Είμαι καλά, πολύ καλά, αυτό να κρατήσετε, σε λίγες βδομάδες βγαίνει η Ντάτα κι εγώ θα βρεθώ κοντά σας, σε όλη την Ελλάδα όπως κάθε χρόνο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον γαστρεντερολόγο Γιάννη Κιουλάνη που έκανε την πρώτη διάγνωση και στην συνέχεια στον αιματολόγο-ογκολόγο κ. Γεράσιμο Πάγκαλη, καθώς και στην παθολόγο Ξανθή Γιακουμή που είναι δίπλα μου σε κάθε δύσκολο βήμα αυτής της διαδρομής.
 
 

188 σχόλια:

  1. TA LOGIA FTINA MPROSTA STIN DINAMI PSIXIS I THETIKI ENERGIA MAS FERNI POLI THETIKA APOTELESMATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ.ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟΥΝΕΛ...ΟΜΩΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ,ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!!Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ.ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ(ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είμαι στο φως ήδη! Χάρη στους δικούς μου, αλλά και σε όλους εσάς!

      Διαγραφή
  3. κοριτσακι μου γλυκο...καλη δυναμη!!ολες..οι ευχες...και οι προσευχες...μεσα..απο την καρδια μας.....να σε αγκαλιαζουν...και να σε προστατευουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για αγάπη, σαν κύματα ζεστά με έχει ήδη φτάσει....

      Διαγραφή
    2. Γειας κυρια Μαντα . Ξερω τον βαφτησιμιο σας τον γιαννη ημαστε συμμαθητες, και διαβαζοντας ενα βιβλιο σας μου ειπε οτι ηστε νονα του. Και χαρηκα ιδιαιτερα γιατι εγω και η μαμα μου ημαστε τρελες φαν σας.Ειμαι 15 χρονων και μενω στον Αγιο Νικολαο Χαλκιδικης. Θα ηθελα μια αφιερωση σας σε ενα απο τα βιβλιο μου.Και τα πεντε κλειδια ηταν υπεροχο βιβλιο.Περιμενω με αγωνια το επωμενο βιβλιο σας.

      Διαγραφή
  4. τα λογια ειναι φτωχα μπροστα σε αυτο, σε θεωρουσα ενα προικισμενο και ιδιαιτερο ατομο αλλα η δυναμη σου παει πολυ παρα περα ...δεν εχω το ταλεντο σου για να το περιγραψω
    αλλα θαυμαζω την δυναμη σου το κουραγιο σου.Ξεκινησα για να γραψω λογια συμπαραστασης και ελπιδας ...και μου εδωσες πολυ περισσοτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι καλά και σύντομα θα το δείτε όλοι! Το πρόλαβα, κι αυτό έχει σημασία!Χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα κυρία Μαντά . Μόλις διάβασα το κείμενο και έχω συγκλονιστεί . Επειδή πέρασα κι εγώ ξυστά από τον κύριο Κ. , έχω να ω ότι σαν δύναμη της ψυχής και τη θέληση για ζωή δεν υπάρχουν πιο δυνατά . Θερμές ευχές για γρήγορη ανάρρωση . Ξέρω ότι είναι επώδυνη η διαδικασία . Όμως έχετε πολλούς ανθρώπους να προσεύχονται για σας. Είθε ο Θεός να σας δώσει δύναμη και κουράγιο για το δύσκολο αγώνα σας . Καλή Σαρακοστή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Ναι κι εγώ για το ...ξυστά πήγα και πέτυχα! Θα μείνει μόνο η ανάμνηση της ταλαιπωρίας, φτηνό το αντίτιμο για ένα τόσο πολύτιμο μάθημα ζωής!

      Διαγραφή
  6. Κι εσείς λέτε ότι σε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα γίνει και με σας.Καλή δύναμη και Καλή Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω επίσης αυτό που μια φίλη αναγνώστρια μου έστειλε εδώ και καιρό: "Πρέπει ν' αντέξεις την βροχή για να δεις το ουράνιο τόξο"! Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Κουράγιο και δύναμη μέσα από την καρδιά μου...εύχομαι όλα να πάνε καλά με τη βοήθεια του θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θετική ενέργεια και να'χεις πάντα στο μυαλό σου τη σκέψη ότι θα γίνεις καλά (ξέρω τι σου λέω). Τώρα που πρέπει να έχει περάσει το πρώτο σοκ, βάλε στόχους και λέγε κάθε μέρα: ωραία μέρα, είμαι καλά και θα την απολαύσω. Εγώ άλλαξα πολλά πράγματα στη ζωή μου και ζω όπως θέλω χωρίς να με νοιάζει τίποτα. Περαστικά και με το καλό νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία να είσαι πάλι κοντά μας μεσα από τα γραπτά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ! Ναι, η αλήθεια έιναι οτι κάτι συντελείται εντός σου, όταν μπεις στο τούνελ μέσα από εξετάσεις, βιοψίες, επίπονη αναμονή για απαντήσεις.... Είμαι όμως καλά, το σοκ υποχώρησε όταν έμαθα οτι πήρα...ανστολή ποινής και οτι είναι ιάσιμο! Χίλια ευχαριστώ και κάθε καλό!

      Διαγραφή
  9. Αγαπημένη κυρία Μαντά εύχομαι ολόψυχα καλή και γρήγορη ανάρρωση!!!! Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσετε
    αυτόν τον αγώνα που τώρα δίνετε!!!! Είμαι σίγουρη πως θα βγείτε νικήτρια και θα συνεχίσετε το έργο σας που μας συντροφεύει όμορφα
    όλα αυτά τα χρόνια!!!! Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ταξίδι έχει πολλά ακόμα να δώσει! Χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Όλα καλά εύχομαι, αν και μάλλον εσείς δίνετε κουράγιο σ' εμάς που ακούμε τα νέα αυτά. Υπομονή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα είναι καλά! Εγώ είμαι σίγουρη, θα βεβαιωθείτε και εσείς στο άμεσο μέλλον! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  11. Τα δύσκολα είναι για να μας κάνουν πιο δυνατούς!Κι εσείς με τη βοήθεια του Θεού και την αγάπη και τη σκέψη όλων μας να σας συντροφεύει θα βγείτε πιο δυνατή μέσα απο αυτή τη μάχη!Όλο αυτό είναι απλά ένα δύσβατο μονοπάτι πριν βγείτε πάλι στη φωτεινή και ηλιόλουστη λεωφόρο...Να είστε δυνατή και να χαμογελάτε πάντα,είναι το καλύτερο φάρμακο..Όλα θα πάνε καλά και σύντομα η Ντάτα θα μας φέρει και πάλι κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμογελώ και θα συνεχίσω! Στάθηκα ανέλπιστα τυχερή και δεν είμαι αχάριστη! Ευχαριστώ τον Θεό που με γλίτωσε και μου έδωσε μια όμορφη οικογένεια να στηρίζομαι και όλους εσάς!

      Διαγραφή
  12. Κυρία Μαντά ,ο Θεός έχει για κάθε άνθρωπο κάποιες δοκιμασίες....
    Είτε για να μας κάνει πιό δυνατούς είτε για να μας φέρει πιό κοντά Του.Όπως και να χει ,Εκείνος είναι ο Μέγας ιατρός των ψυχών και των σωμάτων και είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα μας σε κάθε μας δοκιμασία! Εύχομαι ολόψυχα, Ο Θεός να σας βγάλει νικήτρια μέσα από όλο αυτό που περνάτε και να σας ευλογίσει πλουσίως...
    Οι προσευχές μου θα σας συνοδεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χίλια ευχαριστώ! Αντέχω και συνεχιζω γιατί υπήρξα πολύ πολύ τυχερή!

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κ.Μαντά σας εύχομαι περαστικά γιατί περαστικό θα'ναι, καλή δύναμη σε σας και την οικογένειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένη κυρία Μαντά σαςεύχομαι ολόψυχα καλή και γρήγορη ανάρρωση! Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο και δύναμη σε αυτόν τον αγώνα που τώρα δίνετε!Πέρασα και εγώ προσφατα μια παρόμοια κατάσταση και προσαθώ να σταθώ στα πόδια μου και είμαι σίγουρη με την ευλογία του θεού, ότι θα τα καταφέρω το ίδιο και εσείς Μην ξεχνάτε ο θεός μας δίνει όσα αντέχει η ψυχή μας
    Η αγάπη του κόσμου να σας δώσει δύναμη.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ίδιο εύχομαι κι εγώ για σας! Με χαμόγελο και αισιοδοξία κερδίζονται οι πιο σοβαρές μάχες!

      Διαγραφή
  17. Αγαπημενη μας κυρια Μαντα,ειχα την τιμη να σας γνωρισω σε μια παρουσιαση βιβλιου σας που κανατε στην πολη μου(Πρεβεζα).το βιβλιο που διαλεξα για να μου υπογραψετε ηταν το βαλς γιατι ετυχε να το διαβασω κατα την διαρκεια των χημειοθεραπειων μου.με πεισμωσε γιατι δεν ηθελα να τα παρατησω και να το βαλω κατω σαν την ηρωιδα.ηθελα να παλεψω κ νικησα!θα μοιραστω μαζι σας την συμβουλη που μου εδωσε ο γιατρος που μου το ειπε:το 90% της θεραπειας ειναι η ψυχολογια και αυτην να την εχετε στα υψη..σας ευχομαι να ειστε δυνατη και ολα να πανε καλα μεσα απο την καρδια μου!
    με μεγαλη εκτιμηση και πολυ αγαπη,
    ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ για εσάς και σας εύχομαι ολόψυχα κάθε καλό από δω και πέρα! Όσο για μένα, στάθηκα τυχερή και χωρίς να υποτιμώ την ταλαιπωρία που περνώ, προτιμώ να την παραμερίζω ως ελάχιστο αντάλλαγμα για την πολύτιμη υγεία που θα κερδίσω! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  18. ΕΛΕΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑ20 Μαρ 2013, 12:23:00 μ.μ.

    Νομίζω πως τα λόγια παρηγοριάς είναι περιττά !!!!! Από ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα έχετε μεγάλη ψυχική δύναμη και αυτό είναι που μετράει στην κατάσταση που ζήτε !!!! Είστε άξια συγχαρητηρίων !!! Μπράβο σας !!! Είμαι σύγουρη πως θα βγήτε νικητρια από τον δύσκολο αυτό αγώνα και θα είστε σύντομα κοντά μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει λόγος για να παρηγοριά! Στάθηκα τυχερή, είμαι καλά, και...προσεχώς καλύτερα! Με την κυκλοφορία του νέου βιβλίου θα βρεθώ όπως κάθε χρόνο σχεδόν παντού και θα τα πούμε από κοντά!

      Διαγραφή
  19. eyxomai olopsyxa perastika.oi stigmes pou mas exete xarisei me ta biblia sas na ginoun eyxes gia grhgorh anarosh.kai mhn xexnate oti den mas skotonei mas kanei apla poio dynatous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου γρήγορα να ξεπεράσετε την δυσκολία που ήρθε στο δρόμο σας...να σκέφτεστε πάντα θετικά ( που το κάνετε άλλωστε) κι όλα θα πάνε καλά!!! Δύναμη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Μέρος της δύναμής μου οφείλεται και σε όλους εσάς!

      Διαγραφή
  21. ειναι οπως το μικρο παιδι που ξεκινα τα πρωτα του βηματα..πεφτει, ξαναπεφτει, κλαιει, χτυπαει και ποναει καμια φορα..αλλα ΕΚΕΙ..ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ..ωσπου τελικα σηκωνεται και στεκεται σταθερα στα ποδια του και βαδιζει!! ολοι ειναι κοντα του σε αυτη την προσπαθεια και οταν ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ τελικα ολοι χαιρονται και το χειροκροτουν!
    ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ..ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ! εχετε τους ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προτιμώ να σκέφτομαι οτι απλώς...σκόνταψα! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  22. ευχόμαστε και προσευχόμαστε όλα καλά να πάνε...και θα πάνε! Πέρασα το δρόμο αυτό στα 28 και είμαι 52!Μπορείς και γίνετε! Ο Θεός μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! τέτοια μηνύματα είναι ...ενέσιμη δύναμη! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  23. Λένα μου θα σου πω μια ιστορία παράλληλη.
    Το 2007 από ένα τυχαίο επίμονο πυρετό ανακαλύψαμε τον καρκίνο.
    Το ίδιο μου είπε ο γιατρός.
    "Επεσες από τον έκτο και δεν έσπασες πόδι!"
    Στις περισσότερες περιπτώσεις το μαθαίνεις σε τέταρτο στάδιο.
    Το δικό μου είναι λίγο πιο πέρα από το 2,5.
    Συμπτωματικά διάβαζα την Θεανώ!
    Αυτό με "έδεσε" μαζί σου!
    Κάθε χρόνο του κάνω γενέθλια!
    Δεν τον φοβήθηκα ούτε μια στιγμή!
    Κάποια ταλαιπωρία αναπόφευκτα θα περάσεις αλλά είναι ο δρόμος στην ανακοπή του!

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά και πολυαγαπημένη μου γιαγιά! σε σκέφτομαι συνέχεια όλο αυτό το τελευταίο διάστημα! Ναι υπήρξα τυχερή. Στάθηκα στο κατώφλι και του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα, να μάθει να φέρεται ο ύπουλος! Όσο για την ταλαιπωρία, δεν λέω οτι δεν είναι κάποιες φορές δυσβάστακτη, αλλά μάθημα κι αυτό κοντά στα άλλα! Σ' αγαπώ πολύ!

      Διαγραφή
  24. Η αγάπη όλου αυτού του κόσμου είμαι σίγουρη πως θα γίνει δύναμη απέραντη και θα ξορκίσει όποια αρνητική ενέργεια σ' άγγιξε Λένα μου. Η ΑΓΑΠΗ πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει...η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει...
    Όλα θα περάσουν θα δεις,όλα θα πάνε καλά κι όλα θα γίνουν όπως πριν κι ακόμα καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!! <3
    Περαστικά!!!!!!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η αγάπη μ' έχει κάνει να χαμογελώ συνέχεια από χθες και σας ευχαριστώ όλους!

      Διαγραφή
  25. Ευχομαι να περάσουν όλα γρήγορα Λένα μου
    Η σκέψη μου θα είναι μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΛΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΗΓΑΙΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ.ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΧΩΡΑ.ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΛΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΣΕ ΦΙΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ και οι ευχές σας ασπίδα μου! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  27. Είχες γράψει και λίγο πιο παλιά Λένα, νόμιζα ότι ήταν κάποιο αγαπημένο συγγενικό σου το άτομο. Είμαι γιατρός και ζω στον Καναδά όπου και σπούδασα, γι αυτό γνωρίζω καλά τα παρατράγουδα.
    Κράτα τις αμυντικές σου δυνάμεις υγιείς, μην παραβιάζεις τον οργανισμό σου με τις κακές συνήθειες και κράτα μακριά τα αρνητικά συναισθήματα και άγχος, αυτά αποτελούν τις σπουδαιότερες βάσεις της θεραπευτικής. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να το ξεπεράσεις σύντομα ως νικήτρια.

    Μπορεί να μην στο έχω γράψει αλλά μας είσαι η πιο αγαπημένη μας συγγραφέας, του άντρα μου κι εμένα, κι εύχομαι ότι το σύμπαν θα σου χαρίζει πολλά και καλά χρόνια μαζί με τους αγαπημένους σου και με ότι άλλο αγαπάς.

    Για την Αναγέννηση του οργανισμού σου, στο διάστημα αυτό κράτα για συντροφιά σου Κουράγιο, Υπομονή, Χιούμορ, Ανάπαυση, Καλή διατροφή, Καθαρό περιβάλλον και Ελπίδες για την αντιμετώπιση της νόσου με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή.

    Η σκέψις μας θα είναι κοντά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ! Ναι, έπεσαν όλα μαζί, αλλά σημασία έχει το τέλος να είναι νικηφόρο και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα θα είναι!

      Διαγραφή
  28. Λένα μου ξέρεις πολύ καλά ότι έζησα τον καρκίνο(και δεν φοβάμαι να το ονομάσω) από κοντά λόγω της μητέρας μου. Βέβαια η μητέρα μου το διαπίστωσε όταν είχε προχωρήσει σχεδόν στην...ταράτσα.Εχω δει από κοντά όλες τις παρενέργειες των φαρμάκων και όταν ρώτησα τους γιατρούς γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι παρενέργεις μου εξηγήσανε ότι είναι τόσο έντονες στη μητέρα μου γιατί ήταν προχωρημένος. Ετσι λοιπόν πραγματικά να χαίρεσει που βρέθηκε σε πρώτο στάδιο γιατί έτσι θα μπορέσω:πρώτον να το αντιμετωπίσεις και να το νικήσεις και δεύτερον:με σχετικά ανώδυνες παρενέργειες σε σύγκριση με άλλους παθόντες.Να ξέρεις ότι θα είμαι στη διάθεσή σου σε περίπτωση που χρειαστείς να ρωτήσεις κάτι συναισθηματικού τύπου(με τη μητέρα μου συζητούσαμε τα πάντα)....η μητέρα μου πάντα έλεγε σε όλους ότι χρειάζεται τη θετική τους ενέργεια και πίστεψέ με η καλή διάθεση είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των παρενεργειών.Καλό κουράγιο στον αγώνα σου και πίστεψε με αξίζει να το παλέψεις και να τον κερδίσεις! Φιλιά πολλά πολλά αό μία χρόνια...θαυμάστριά σου!Αφροδίτη Πέτρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γι αυτό λέω γλυκό μου οτι είμαι καλά και...προσεχώς καλύτερα! Τον πρόλαβα, του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα ή όπως μου είπε μια φίλη, του έδωσα τα παπούτσια στο χέρι! Δεν υποτιμώ τις παρενέργειες που οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την ψυχή και το μυαλό και όχι με το σώμα που ανταποκρίνεται μια χαρά στις χημειοθεραπείες. Χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου και την αγάπη σου!

      Διαγραφή
    2. Μόλις συνειδητοποίησα ότι απάντάς στον καθένα ξεχωριστά και είμαι σίγουρη ότι τα γράφεις εσύ γιατί είναι σαν να σε βλέπω μπορστά μου και να σε ακούω. Οι εκφράσεις που χρησιμοποειείς είναι τόσο "χαρακτηριστικά"δικές σου...Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που σε αγαπάει τόσο πολύ ο κόσμος...Αφροδίτη

      Διαγραφή
  29. Λένα μου καλή δύναμη στον αγώνα σου! Όλα θα περάσουν και αυτές οι στιγμές θα είναι μια κακή ανάμνηση... Ο θεός να σου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζεις όπως πάντα με αυτό το γλυκό και ζεστό χαμόγελο που σε χαρακτηρίζει. Μην ξεχνάς ότι οι σκέψεις και οι προσευχές όλων μας θα βρίσκονται πάντα κοντά σου! Υπομονή σε εσένα και την οικογένεια σου. Εύχομαι ολόψυχα αυτή να είναι η τελευταία περιπέτεια που θα περάσεις!
    Σου στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια και ευχές για γρήγορη ανάρρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προσευχές σας, η αγάπη σας και η θετική σας ενέργεια έχουν ήδη κάνει την δουλειά τους και σας ευχαριστώ!!!!!

      Διαγραφή
  30. Λένα μου, εύχομαι να είσαι δυνατή και αισιόδοξη όπως σε γνωρίσαμε πέρυσι στην παρουσίαση του βιβλίου σου! πράγματι, είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα σου. Η θετική μας ενέργεια και οι προσευχές μας θα σε συντροφεύουν στη μάχη που γενναία δίνεις. Σε θέλουμε γερή και πληθωρική με τη θετική σου αύρα!
    Βέρα Δακανάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σύντομα θα βρεθώ πάλι κοντά σας! Είμαι καλά και χαμογελώ όπως πάντα!

      Διαγραφή
  31. Λένα μου, τι να πω! Κουράγιο! Το έχεις είσαι παληκάρι και το έχεις αποδείξει. Και μόνο το γεγονός ότι μας φανερώνεις το πρόβλημά σου φανερώνει πόση δύναμη κρύβεις μέσα σου. ΄Ολοι όσοι σε αγαπάμε, και το ξέρεις πως είμαστε πολλοί, είμαστε κοντά σου με το νου και την καρδιά μας. Να θυμάσαι αυτό που συνήθιζαν να κεντάνε οι γιαγιάδες μας "Και αυτό θα περάσει..". Μια δοκιμασία που θα την περάσεις με την αγάπη μας βοηθό και σύντροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα που μου το θύμισες, μου φαίνεται θα το κεντήσω κι εγώ και θα τό βάλω πάνω από την πόρτα μου! Είμαι καλά Ελένη μου και προσεχώς ακόμα καλύτερα! Σας αγαπώ και με αγαπάτε, το νιώθω, το εισπράττω και το έχω φυλαχτό! Χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  32. Λενα, ολα θα πανε καλα...καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κυρία Λένα!!!! Όλα θα πάνε καλά! Χρειάζεται θετική σκέψη και πολύ αγάπη και εσείς τα έχετε και τα δύο!!! Θα σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη!!! <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ραντεβού το βλέπω κατά το τέλος Μαΐου! Καλή αντάμωση!

      Διαγραφή
  34. κυρία Μαντά είστε τελικά πολύ δυνατός άνθρωπος. Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου όλα να γίνουν όπως ήταν και στο τέλος να μη θυμόσαστε καν ότι περάσατε απο αυτό το μονοπάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το πιστεύω, αλλά δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ξεχάσει ποτέ αυτό το πολύτιμο μάθημα ζωής! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  35. Κυρία Μαντά,
    σας εύχομαι ολόψυχα η περιπέτεια αυτή να περάσει γρήγορα και να επανέλθετε πιο γερή και δυνατή από πριν. Να ξέρετε ότι σας ακολουθεί η αγάπη τόσων ανθρώπων!
    Με πολλή αγάπη,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να εισαι καλα Λενα και να κρατησεις το χαμογελο σου! Ειναι ο,τι καλυτερο! Ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα και θα εισαι γερη οπως πρωτα! Και πιο δυνατη απο πρωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ και το χαμόγελο με όλα αυτά που διάβασα, δεν λέει να φύγει από το πρόσωπό μου!

      Διαγραφή
  37. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και σαν , όπως σας είπαν οι γιατροί,θα σταθείτε στα πόδια σας όπως πρίν. Καλή δύναμη και θετική ψυχολογία. Η σκέψη μου κοντάσας.
    Μερόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απλως συγκλονιστηκα με αυτο που διαβασα..Κυρια Μαντα να ξερετε οτι θα τα καταφερετε γιατι εχετε διπλα σας ανθρωπους που σας αγαπουν κ προσευχονται για εσας!Κουραγιο και μετα απο αυτην την αναποφευκτη ταλαιπωρια θα ειστε πιο δυνατη!!!Θα προσευχομαι συνεχεια για το καλυτερο!!περαστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Christina Serrouka:
    Δύναμη και κουράγιο Λένα μου ,η θετική μου σκέψη και η αγάπη μου κοντά σου .Ενα κακό όνειρο είναι θα παράσει .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα κυρία Μαντά . Μόλις διάβασα το κείμενο και έχω συγκλονιστεί . Θερμές ευχές για γρήγορη ανάρρωση . Ξέρω ότι είναι επώδυνη η διαδικασία . Όμως έχετε πολλούς ανθρώπους να προσεύχονται για σας. Ο Θεός να σας δώσει δύναμη και κουράγιο για το δύσκολο αγώνα σας . Καλή Σαρακοστή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι επώδυνη και ψυχοφθόρα. Η σημασία βρίσκεται οτι θα είναι νικηφόρα !

      Διαγραφή
  41. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΙΛΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά ευχαριστώ και να ξέρετε οτι από χθες, νιώθω σαν μπαλόνι που όλο και φουσκώνει από χαρά, ευτυχία και δύναμη, χάρη σε όλους εσάς!

      Διαγραφή
  42. περαστικά, δύναμη, κουράγιο, χαμόγελο, όχι αγχος...και σύντομα κοντά μας... από Καπανδρίτι μεριά, το χωριό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αγαπητη κ. Μαντά σε διαβαζω φανατικα τα τελευταια 2 χρονια!!!! νιωθω σαν να εισαι κομματι απο τον ευατο μου!!! και για αυτο το σπουδαιο κομματι αξιζει κανεις να προσπαθει να το διατηρει καθαρο κ υγειεστατο!!! απο σημερα θα εισαι ενα μικρο κομματακι στις προσευχες μου!!! ευχομαι συντομα αναρρωση γιατι μια Ντατα μας περιμενει!!! (ΥΣ αν ειναι ευκολο ας γινει μια παρουσιαση και στο Αγρινιο μπορω να σου συστησω αν θες βιβλιοπωλειο!!!) σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ θερμά, είμαι καλά και σύντομα ακόμα καλύτερα! Όσο για το Αγρίνιο, θα βρίσκομαι εκεί, στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ στις 22 Μαΐου, είναι κλεισμένο το ραντεβού με μένα και την Ντάτα μου! Καλή αντάμωση!

      Διαγραφή
  44. Θα δανειστώ τα λόγια της Κατερίνας από το "Βαλς με δώδεκα θεούς"......'ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.....Καλή δύναμη θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά..Ο θεός μας δίνει όσα αντέχουμε..Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου περαστικά και γρήγορα όλα αυτά να είναι μια πικρή ανάμνηση ..Όλα θα πάνε καλά !!
    .Όλα τα βάσανα ο θεός
    στους δυνατούς τα δίνει
    γιατί εις τους αδύνατους
    δεν έχει εμπιστοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! σκοπεύω να παραμείνω μέσα στο παιχνίδι και όλο αυτό, να "γεννήσει" ένα μεγάλο καλό!

      Διαγραφή
  45. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΗΠΤΗ!!!!!!ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ!!!!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!!!!!ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!!ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!!!ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ<< Αndre>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι καλά και δεν σκοπεύω να φύγω λεπτό, ούτε να εξαφανιστώ! Η Ντάτα βγαίνει κι εγώ ετοιμάζω βαλίτσες, όπως κάθε χρόνο! Ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  46. Να εισαι παντα καλα Λενα μου!!Γερη και δυνατη!!Περναω αναλογη φαση (ενα πολυ δικο μου ατομο).......και σε καταλαβαινω απολυτα!!!θελει θαρρος και δυναμη!!! ΡΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περαστικά λοιπόν για τον άνθρωπό σου και σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  47. Λένα μου, θέλει δύναμη ψυχής να κάνει κάποιος την αποκάλυψη που έκανες από δω κι αυτή η δύναμη, μαζί με την αγάπη των δικών σου ανθρώπων κι όλων αυτών που σ' αγάπησαν μέσα απ' τα έργα σου, είμαι σίγουρη πως θα σε βοηθήσει να βγεις νικήτρια σε τούτο τον αγώνα. Όλοι με κάποιον τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, έχουμε "γευτεί" τούτη την αρρώστια... Ευτυχώς οι νικητές είναι πολλοί, ιδιαίτερα σήμερα που η επιστήμη έχει τόσο προχωρήσει. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλό κουράγιο στον αγώνα που σε περιμένει και γρήγορη ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Η δύναμη σου, η θετική σου διάθεση, η εκπληκτική υποστήριξη από την οικογένεια σου είναι τα μυστικά σου όπλα.

    Έχεις όλη την θετική μας ενέργεια και οι προσευχές μας είναι μαζί σου.

    ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    Κώστας Μακρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι απόλυτα σίγουρη οτι όλα θα πάνε καλά γιατί έχω την τύχη να έχω ΔΥΟ όμορφες οικογένειες! Η μία στο σπίτι μου και η άλλη στο κτήριο που γράφει απ' έξω εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Και πίσω μου χιλιάδες ευχές και απροσμέτρητη αγάπη! Είμαι τόσο τυχερή τελικά! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  49. ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ Κ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι καλά και απόλυτα ήρεμη και αισιόδοξη! Χαμογελώ για την εξαιρετική μου τύχη να το προλάβω! Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  50. Την αγάπη μου Λένα μου!!!
    Μια αγκαλιά και πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ...Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!! Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΦΕΙ...ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΖΗΓΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ...

    ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι εδώ, και είμαι καλά χάρη στην οικογένειά μου και σε όλους εσάς! Χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  52. Ειλικρινα το πρωτο βιβλιο που διαβασα σαν μυθιστορημα,ας το πω, ηταν αυτο το υπεροχο βιβλιο Θεανω η λυκαινα της Πολης!!Ενα συγκινητικο βιβλιο για την Πολη που το θυμαμαι ακομη και τωρα μετα απο τεσσερα χρονια που το διαβασα.Οπως και καποια αλλα το Βαλς,το Τελευταιο τσιγαρο.Πραγματικα ομως αυτη η μαγεια του πρωτου βιβλιου μιας και ειχε να κανει με την Πολη απο οπου και καταγομαστε μας συγκινησε παρα πολυ!!!Ευχομαστε και αλλες τετοιες συγκινητικες,ομορφες δημιουργιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Λένα μου αγαπημένη,
    με τέτοιο χαμόγελο και τέτοια ψυχή, δεν είναι για να σε αντέξει για πολύ ο κύριος που σε ταλαιπωρεί αυτή τη στιγμή. Έχεις όλα τα όπλα για να τον διαλύσεις ακαριαία και σύντομα. Δύναμη, αισιοδοξία, ψυχή, χαμόγελο, πνέυμα και πίστη! Δώσε του μία να πάει απ'εκεί που ήρθε γιατί έχουμε και παρουσίαση στην Κύπρο να κάνουμε!. Και όπως λέμε στα κυπριακά "απόν αππέξω του χορού, πολλά τραούθκια ξέρει" δηλαδή, όποιος είναι έξω απ'το χορό ξέρει πολλά τραγούδια, γι αυτό σου λέω αυτό:

    Το υπέροχό σου Βαλς
    μαζί σου θα χορεύω
    και όλη την αγάπη μου
    και σκέψη θα σου στέλνω
    και σύντομα θα μου το πεις
    πως μια χαρά θα είσαι
    και ως γενναίος Ηρακλής
    τον άθλο θα διηγείσαι.

    Με όλη μου την αγάπη....η Ευγενία σου!!!! (Ελένη Οδυσσέως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου "Ευγενία" χίλια ευχαριστώ! Είμαι καλά, δώσε σε όλα τα παιδιά του Βαλς την αγάπη μου! σας παρακολουθώ κάθε μέρα, με κάνετε να χαμογελώ! Όσο για τον "ύπουλο κύριο" του την έφερα! Πρόλαβα και του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα, να μάθει να φέρεται! Ελπίζω να τα πούμε από κοντά σύντομα!!!!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι πολύ γι αυτό! Σε θαυμάζω και σου εύχομαι τα καλύτερα με υπομονή και δύναμη! Θα τα πούμε σύντομα από κοντά! Την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  54. Έπεσα απο τα σύννεφα Λενάκι μου !!! Προχτές σε χαιρόμουνα στη TV ... που μιλούσες για το νέο σου βιβλίο .. και για το Βάλς των 12 Θεών !!! Τι να πω; Δύναμη κουράγιο και πολύ υπομονή .. τα 3 όπλα για να πάνε όλα καλά ... ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ !! Θέλω να διαβάζω για πολλά χρόνια ακόμα τα "παιδιά-δημιουργήματα σου" Τ'ΑΚΟΥΣ ;
    Τον Κο Πάγκαλη τον γνωρίζω... αφέσου επάνω του και ολα θα πάνε ΟΚ γλυκειά μου... Σε αγαπώ πολύ και πιστεύω σε σένα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο κι αν δεν έδειξα τίποτα, εκείνη την ημέρα, πέρασα το πρώτο σοκ, γιατί το πρωί πριν ξεκινήσω για την εκπομπή, άρχισε να μου μένει το μαλλί στο χέρι! Κατά τα άλλα είμαι μια χαρά, γερή, δυνατή και φυσικά χαμογελώ για την καλή μου τύχη, αυτή που με οδήγησε να κανω εξετάσεις εγκαίρως! Να είσαι καλά και χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  55. Τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση σε έναν άνθρωπο που θαυμάζω και με ενέπνευσε να αρχίσω να γράφω.
    Τελικά είχατε δίκιο όταν μου είπατε πως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας.Επιμονή, υπομονή, χαμόγελο και δυνατή πίστη.
    ΕΥΧΟΜΑΙ να πάνε όλα καλά!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΥΣΤ. Τελικά έστειλα τρία ποιήματα μου σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης.
    Ανυπομονώ να διαβάσω και το νέο σας βιβλίο. Να είστε ΠΑΝΤΑ καλά και ευτυχισμένη!!!!!
    Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές, καλή επιτυχια στον διαγωνισμό!

      Διαγραφή
  56. Έχουμε πολύ καιρό να επικοινωνήσουμε αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν
    μ έχεις ξεχάσει . Είμαι ο ΄Αρις , ναι βρε αυτός που το γράφει με
    γιώτα .Σε περιπτώσεις σαν την δική σου εγώ συνηθίζω να λέω " Έπε-
    σες από την Ακρόπολη και ....βρήκες και πορτοφόλι ".Σ όλες τις
    αρρώστιες Λένα μου και πολύ περισσότερο στη δική σου,το καλύτερο
    φάρμακο είναι η αισιοδοξία και το χαμόγελο.Κι εσύ γλυκιά μου έχεις το πιο πλατύ χαμόγελο του κόσμου . Δεν ξέρεις πόσο το φοβά-
    ται το πλατύ χαμόγελο ο καρκίνος...Δεν σου εύχομαι περαστικά,για-
    τί το θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να σε ξεχάσω καλέ μου? Χίλια ευχαριστω και σε βεβαιώνω, οτι του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα,να μαθει να φέρεται ο ύπουλος! Είμαι καλά και το ραντεβού με την Ντάτα κλεισμένο ηδη για τις 16 Μαΐου, πρώτα ο Θεός. Σ ευχαριστώπολύ!

      Διαγραφή
  57. Όλες οι ευχές, η θετική ενέργεια, η προσευχή... Όλα τα καλά μαζί σου. Να έχεις πίστη. Τα θαύματα, σαν τα όνειρα είναι. Βγένουν αληθινά μόνο όταν τα πιστεύεις.....

    Και εμείς πιστεύουμε στα θαύματα, έτσι δεν είναι...

    Δύναμη και θάρρος... Και το κεφάλι ψηλά..
    Θα περάσει και αυτό..θα το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ! Το πρώτο θαύμα (η αισιόδοξη και ελπιδοφόρα διάγνωση )ήδη έγινε. Απο δω και πέρα χρειάζεται υπομονή!

      Διαγραφή
  58. Καλή και αγαπημένη Λένα,
    Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι σύντομα να μάθουμε τα καλύτερα νέα σου.
    Όλα να είναι περαστικά.
    Έχει ο Θεός για τ' αύριο και για το παραπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Λένα μου,
    Οι ευχές μου,
    όπως και όλων,
    είναι να ξεπεράσεις τον ανήφορο.
    Εδώ είναι η δύναμή σου!
    Με την αγάπη του συντρόφου σου και της οικογένειάς σου,
    ΟΛΑ θα πάνε κατ΄ευχήν.

    Καλή Σαρακοστή,
    Υιώτα Στρατή,
    Αστοριανή, Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ισχυρό φάρμακο η αγάπη κι αυτές τις μέρες έχω δεχτεί την ευλογία της... Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  60. Κυρία Μαντά, ρίχτου στα αυτιά, μην τον λυπηθείς, όσο τον κλωτσάς απομακρύνεται και πάει στη γωνιά του να γλύψει τις πληγές του. Ρίξτου σου λέω, να σκιαχτεί να πάει να γκρεμοτσακιστεί! Κι αν το μαλλί σου μένει στο χέρι όπως λες, κοίτα τι θα σου πάρω εγώ, να σκάσουν όλοι από τη ζήλεια τους! http://www.dejoost.com/knitted-wigs-by-louise-walker/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό σκοπεύω να κάνω και αυτό κάνω με όπλο μου την τόση αγάπη σας. Να είστε καλά, ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  61. Λένα με όλη μου την καρδιά και με όλη μου την ψυχή εύχομαι να ξυπνήσεις αύριο και να είσαι υγιέστατη, λαμπερή και μ'ένα χαμόγελο που θα στείλει την καταραμέν η αρρώστια στο πυρ το εξώτερο..Να είσαι πάντα καλά και ο Θεός μαζί σου...ΔΕν λέω τίποτ'άλλο. Τα λόγια είναι φτωχά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ! Η αλήθεια ειναι οτι το προλαβα, αλλα η ταλαιπωρία υπάρχει και θα κρατήσει καποιους μήνες. Σημασία εχει το αποτέλεσμα! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  62. Κυρια Μαντα,να ειστε σιγουρη οτι θα το ξεπερασετε πολυ συντομα,διοτι μεσα στην ατυχια σας σταθηκατε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ακριβως επειδη σας ανελαβε ο λαμπρος επιστημονας κυριος Παγκαλης!Ειχαμε ακριβως την ιδια περιπτωση με τη μητερα μου η οποια επισης μεσω μιας γαστροσκοπησης(για ασχετο εντελως λογο)ανακαλυψε το εν λογω προβλημα...Επειτα απο 8 χρονια θεωρειται cancer-free και η περιπτωση της μας ειπε ο κυριος Παγκαλης ακομα συζητιεται σε συνεδρια...Το ιδιο ακριβως ευχομαι απο τα βαθη της ψυχης μου και για εσας!!!Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και μην ξεχνατε ΠΟΤΕ *ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ*...Εις το επανειδιν λοιπον,με πολλα πολλα πολλα χαμογελα!!! ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά! Είναι εξαιρετικός ο καθηγητής και σύντομα ελπίζω οτι θα είμαι στην ίδια θέση με την μητέρα σας που της εύχομαι ολόψυχα κάθε καλο! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  63. Αγαπημένη Λένα , είμαι σίγουρη ότι η θετική ενέργεια που θα πάρεις από όλους εμάς που σε θαυμάζουμε (μέσα από το συγγραφικό σου βίο) είναι υπεραρκετή για να ¨τον διώξεις μακριά¨ . Σου στέλνω λοιπόν και εγώ την αγάπη μου και σύντομα περιμένω να με καλέσεις (κάπου στα βόρεια προάστια...) για να μου υπογράψεις και να μου αφιερώσεις (ως συνήθως) το νέο σου βιβλίο .
    Και μην ξεχνάς το ¨μοτο¨ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ
    ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ (μία από τις διαδικτυακές σου φίλες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω καλή μου! Κι εγώ ελπίζω σε κάποια τέτοια παρουσίαση για να τα πούμε από κοντά!

      Διαγραφή
  64. Σας στελνουμε την θετική μας ενέργεια και τις καλύτερες ευχες μας για γρηγορη ανάρρωση,ο Θεος δεν αφήνει κανεναν κυρία Λένα μου.. Η ΠΊΣΤΗ ΣΩΖΕΙ! Επιπλέον στην περιπτωση σας το προλαβατε νωρίς.. Ειστε πολύ τυχερή πραγματικά.. Σας ευχομαστε απο καρδιας να πανε όλα δεξιά.. Οσον αφορά τα μαλλάκια σας μη στεναχωριεστε, θα ξαναθεριεψουν. Ειναι και μια ευκαιρια να πειραματιστείτε λίγο στο χρώμα κ στο σχήμα..Περα από τη υπεροχη πένα σας σας θαυμάζουμε και για την ανθρωπινη πλευρα σας.. Να ειστε καλά σας αγαπάμε πολύ.. Γεωργιος-Μαγδαληνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηδη, εκτος απο την περούκα,πειραματίζομαι με μαντήλια και φουλάρια! Προσεχως θα δείτε και φωτογραφίες! Ευχαριστω για τις ευχές και την τόση αγάπη!

      Διαγραφή
    2. Να ειστε καλά κυρία Λένα μου. Θα ειστε μια κούκλα όπως και να χει... Ούτε τα μαλλιά ούτε η εξωτερικη εμφανιση κάνουν τον όμορφο άνθρωπο αλλά η αύρα και η καλή, αγνή καρδιά. Εσεις στα μάτια μας εχετε την ομορφιά του Θεού. Γιατί ο Θεος ειναι αγάπη και καλοσύνη....

      Διαγραφή
  65. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΑΤΕ '' Ο,ΤΙ ΔΕ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρόσθετα επίσης οτι κάθε δυσκολία δίνει κι ένα πολυτιμο μαθημα ζωής... Ευχαριστω!

      Διαγραφή
  66. Λένα, είσαι ο πιο χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος που έχω γνωρίσει κι εκεί στηρίζομαι για να πω ότι θα τα καταφέρεις σίγουρα. Έμαθες σε πολλούς πως να αγωνίζονται και ξέρω ότι δε θα το βάλεις κάτω. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ταχεία ανάρρωση. Με κάθε ειλικρίνεια σου λέω ότι η σκέψη μου θα είναι δίπλα σου συνέχεια. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωτακο μου ευχαριστω και ξέρω οτι εννοείς κάθε λέξη. Είμαι πολύ καλά και ξέρω οτι σύντομα θα είμαι καλύτερα! Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  67. Η Παναγιά μαζί σου, Λενάκι μου, όλα θα πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ολα θα πάνε καλα. Κουράγιο και καλή δύναμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. καλό απόγευμα Λένα μου. Έπαθα σιοκ! διάβαζα και ξαναδιάβαζα την ανάρτηση σου για να βεβααιωθώ ότι κατάλαβα καλά! το μόνο που μπορώ να σου πω είναι δύναμη, υπομονή, επιμονή και πίστη. Φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά από μένα, την Αντρεα και τον Χριστόδουλο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα καταλαβαίνεις γιατί δεν σ ευχαρίστησα οπως έπρεπε για την όμορφη έκπληξή σου. Είχαν ήδη αρχίσει τα τρεχάματα... Να είσαι καλά και εσύ και η οικογένεια σου, σας σκέφτομαι συνεχώς με όσα συμβαίνουν στην Κύπρο το τελευταιο διάστημα. Καλη δύναμη και σε σας! Πολλα γλυκα φιλια!

      Διαγραφή
  70. Ο πατερούλης σου διάβασε υπέρ υγείας και σε έβαλε στην ανγή προσευχή του. Σ' αγαπώ. Ενα μακρινό φιλί να έρθει να σε γιατρέψει γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά για την σκέψη σου και σ ευχαριστώ για την αγάπη σου! Το φιλι το πήρα και νομιζω συναντηθηκε στο δρόμο με το δικό μου που τρέχει να σε αγγίξει!

      Διαγραφή
  71. Περαστικά σας και καλή υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. κα Μαντά μην ξεχνάτε ότι μια ταυρίνα μάχεται μέχρι το τέλος δεν το βάζει ποτέ κάτω,οι δυσκολίες την δυναμώνουν και την πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.'Ολα θα πάνε καλά!!! Σοφια Στελλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ταυρίνα είναι λοιόν εξαιρετικής αντοχής, να το ξέρετε και καθώς οι χημειοθεραπείες προχωρούν εγώ αισθάνομαι όλο και καλύτερα! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  73. Καντε το σταυρο σας και μη φοβαστε τιποτα..ολα καλα θα πανε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Λένα μου περαστικά σου από μένα και τη μητέρα μου , δεν το ήξερα και μόλις τώρα διάβασα το κείμενο σου .Εύχομαι δύναμη ψυχής , μεγάλα χαμόγελα και πίστη , πάνω από όλα πίστη !
    Φιλάκια πολλά ,
    Δέσποινα και Μαρία Ντάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. σε αυτές τις περίπτωσης η δύναμη και η αισιοδοξία είναι τα μόνα όπλα που μπορει να έχει ένας άνθρωπος...μην το βάλετε κάτω λοιπόν...με τη δύναμη και τη θέληση σας, με τις προσευχές όλων μας και με τη βοήθεια των γιατρών και του θεού θα πανε όλα καλα...μην ξεχνάτε άλλωστε ότι όλοι εμείς οι αναγνώστες σας είμαστε μια δεύτερη οικογένεια σας....και η οικογένεια είναι πάντα εκεί στα δύσκολα...ο δρόμος μακρής και κουραστικος αλλα ακόμη και ο οδυσσέας πάλεψε και βρήκε την Ιθάκη του! εύχομαι σύντομα να βρείτε το δρόμο για την δική σας! φιλία πολλά και δύναμη!όλα θα πανε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Λέω συνεχώς πόσο τυχερή είμαι που εκτός από τους δικούς μου, έχω και όλους εσάς! Και όχι μόνο τυχερή.... Ευλογημένη. Να είστε καλά για τις ευχές, τις προσευχές και την αγάπη σας!

      Διαγραφή
  76. ευχομαι να γινεται γρηγορα καλα και να μας δωσετε μαγικες στιγμες μεσα απο τα βιβλια σας.ανυπομονω να αγορασω το καινουριο σας βιβλιο.με σεβασμο ,μια φανατικη αναγνωστρια σας.Σασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νέο βιβλίο στις 16 Μαΐου στα βιβλίπωλεία κι εγώ σε λίγο τελειώνω και της επόμενη χρονιάς! Ευχαριστώ για την αγάπη σας!

      Διαγραφή
  77. οι δυσκολίες επιλέγουν τους δυνατούς,αλλά εσύ Λενα μου είσαι μαχητής,δεν είσαι μόνο δυνατή!Σίγουρα όλα θα πάνε καλά και θα σε απολαυσουμε και στον Βόλο ξανά,γερή,δυνατή και δυναμική όπως πάντα!!!σε περιμένουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ακούστηκε οτι θα έρθω και φέτος στον όμορφο Βόλο, ελπίζω όλα να πάνε καλά και να τα πούμε και από κοντά! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  78. ξεχασα να σας γραψω οτι με κανατε να αγαπησω το διαβασμα,που το ειχα εγκαταλειψει για χρονια.το βιβλιο σας -το σπιτι διπλα στο ποταμι-ευθυνεται για αυτο.μου κρατησατε συντροφια και με βοηθησατε να ταξιδεψω μεσα απο ολα τα βιβλια σας ενω προσπαθουσα να συνελθω απο το χαμο ενος αγαπημενου μου προσωπου.σας ευχαριστω πολυ.σασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αντα Σερβέτη27 Μαρ 2013, 8:48:00 μ.μ.

    Το δύσκολο ανέβασμα στο βουνό χρειάζεται για να καταφέρεις να αγναντέψεις τον όμορφο κόσμο όλο από ψηλά, να πλατύνεις το βλέμμα, να αναπνεύσεις δυνατά το οξυγόνο της ζωής, να ανοίξεις τα χέρια στην ευτυχία, στη ζωή, στην ομορφιά, να δεις τη θάλασσα από μακριά...Αγαπημένη μου Λένα Μαντά στην ανηφόρα σου έχεις τη θετική ενέργεια όλων μας μαζί σου! Περιμένω με αγωνία όταν κατακτήσεις νικήτρια την κορυφή, να μοιραστείς μαζί μας την ομορφιά της σκέψης και της ψυχής σου! Γρήγορα γερή πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κορυφή της ίασης στο τσεπάκι μου κι εγώ είμαι ήδη πολύ πολύ καλύτερα, χωρίς πόνους και πλήρως λειτουργική! Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ ανάμεσά σας με τις παρουσιάσεις του νέου βιβλίου! Χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  80. Κα Μαντα, δεν με γνωρίζετε αλλά εγώ σας παρακολουθώ ως φανατικη αναγνωστρια . Κάθε μέρα βλέπω το σπίτι σας, από την απέναντι μεριά της ρεματιας. Είμαι σίγουρη ότι θα ξεπερασετε τα δύσκολα και θα διαβάσουμε πολλά βιβλία ακόμη ! Θα τα πούμε από κοντά στην παρουσίαση του επόμενου βιβλίου σας Πολλές πολλές ευχές Κ.Ι. Από Κάπανδριτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ! Όταν βρεθούμε στην παρουσίαση να μου πείτε και ποια είστε όμως, να μου θυμίσετε το μήνυμα για να καταλάβω με ποια μιλάω! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  81. Σ' εσένα που μας χόρεψες μ' ένα μαγικό βαλς μέσα σε μια ερωτική βροχή δίπλα σ' ένα σπίτι που κυλούσε λυτρωτικά ένα ποτάμι....
    Σ' εσένα που μας βοήθησες να δούμε την άλλη πλευρά του νομίσματος καπνίζοντας το τελευταίο τσιγάρο........
    Με την σκέψη μας σ' εσένα, Λενάκι, δεν μπορεί, ήδη, στρώνει γιατί εσύ μας έμαθες να παλεύουμε όσο αντέχει η ψυχή μας...
    Και την έκανες δυνατή, την ψυχή μας, σαν της λύκαινας που παλεύει γι' αυτήν και για αυτούς που αγαπά....
    Σου στελνω για συντροφιά τις καλύτερες ευχές μου... Σε περιμένω σύντομα στην Σαλονίκη μας... angela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω για τα τόσο συγκινητικά σου λόγια; Τα διάβαζα και τα ξαναδιάβαζα. Χίλια ευχαριστώ από μια καρδιά πλημμυρισμένη από την αγάπη.....

      Διαγραφή
    2. Καλήμερα Λενάκι!! Ευχαριστώ πολύ που απάντησες στις ευχές μου, χθες είχα μια δύσκολη μέρα, και η απάντησή σου ήρθε σαν φιλάκι.
      Φαντάζομαι ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι μέσα στα ταξίδια σου με την Ντάτα...
      Αδημονώ να τα πούμε
      Φιλιά πολλά
      Αngela

      Διαγραφή
  82. Ευχομαι οπως ξαφνικα ηρθε ετσι ξαφνικα και να φυγει....Καλη δύναμη και μην αγχωνεστε εμεις ειμαστε εδω... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μέσα από την καρδιά μου σου στέλνω την αγάπη και εκφράζω τη συμπαράστασή μου. Όλα τα άσχημα να γίνουν παρελθόν σε λίγο, Λένα. Με τις ευχές όλων μας, καλή δύναμη!

    Πασχάλης Πράντζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Η Παναγιά η Σπηλιανή πάντα να σε σκέπει. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Όλα μας καλούν να μαθητεύσουμε στα ανερμήνευτα της ζωής. Η προσευχή μου πάντα θερμή προς δική σου γρήγορη ίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Κυρια Μαντα ειμαι φανατικη σας θαυμαστρια! Η βιβλιοθηκη μου γεμισε απο τα δικα σου βιβλια που το καθε ενα κρυβει τη δικη του μαγεια! Περιμενω την Αλεξανδρα η Ντατα, πως και πως που πιστευω θα με ταξιδεψει οπως με ταξιδεψαν τα προηγουμενα! Σου ευχομαι μεσα απο τη ψυχη μου ο Θεος, η Παναγια και η Αγια Μαρινα μου να ειναι διπλα σου, να σε βοηθουν και να σου δινουν δυναμη! Θα σε περιμενουμε και στην Κυπρο για την παρουσιαση του βιβλιου!! Φιλια!!
    Παναγιωτα-Κυπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΚΥΡΙΑ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ,ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ Η ΜΑΜΑ,Η ΑΔΕΡΦΗ,Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΔΥΣΒΑΤΟ ΑΥΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Κυρία Μαντά σας εύχομαι ολόψυχα όλο αυτό να είναι περαστικό και γρήγορο και να είστε πάντα καλά. Με τέτοια δύναμη ψυχής που έχετε πραγματικά δεν έχετε να φοβάστε τίποτα! Και με τέτοια αγάπη του κόσμου ακόμα περισσότερο! σας στέλνουμε τις ευχές και προσευχές μας όλοι οι αναγνώστες σας!!
    Μια θαυμάστρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Κυρία Μαντά αρχικά, συγχαρητήρια για το συγγραφικό σας ταλέντο! Τα βιβλία σας με έχουν ταξιδέψει σε διάφορους τόπους και εποχές. Κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο αποτελούν μια ευχάριστη παρέα για μένα!Εύχομαι δύναμη, κουράγιο, ελπίδα και πίστη στο Θεό όσον αφορά αυτό που περνάτε. Μέσα από την καρδιά μου, να είστε πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. σιδερενια λενα μας ολα θα πανε καλα!!!!!!!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Λενάκι, (επίτρεψέ μου να σε αποκαλώ έτσι μιας και μέσα από τα βιβλία σου σε θεωρώ πλέον φίλη και όχι άλλη μια συγγραφέα που διαβάζω) σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κουράγιο και περαστικά, να βγεις νικήτρια από αυτή την δύσκολη δοκιμασία. Σου στέλνω όλη μου την αγάπη και θετική ενέργεια για γρήγορη ανάρρωση!
    Φιλιά πολλά,
    Γλυκερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Βιβλιοπωλείο ''Αλφαβητάρι ''17 Απρ 2013, 9:18:00 π.μ.

    Λένα μου !Τόσο καιρό που γνωρίζω τα όσα περνά με την υγεία σου θέλω να σου δώσω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση και το χέρι μου δεν πατάει στο πληκτρολόγιο.Ξαναζώ μαζί την δική σου περιπέτεια μετά από 22 χρόνια .Ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, αίμα μου, έζησε τον ίδιο πόνο με σένα πρίν από πολλά χρόνια.Ευτυχώς η διάγνωση ήταν πολύ έγκαιρη και αυτό μας έσωσε !Όλα για κάποιο λόγο γίνονται σκέφτηκα τότε .Ο Θεός μας δοκιμάζει καθημερινά αλλά συγχωρεί και μας αγαπάει !!Έρχονται άγιες μέρες''Λένα μας'' Είμαι σίγουρη ότι η δύναμη που έχεις μέσα σου ,η αγάπη των αγαπημένων σου αλλά πανω από όλα η αγάπη μας θα σε βοηθήσουν να βγείς και πάλι νικήτρια !Όλες οι προσευχές μας γίνονται μια μεγάλη για σένα αγαπημένη Λένα .Καλή αντάμωση στις 25 Μάη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ... ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ.... ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.... ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΡΙΠΠΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΒΑΘΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ !!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ.... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ... ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΖΩΕΣ.... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ !!! ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ....ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ !!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Κα ΜΑΝΤΑ... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Πολυ πρόσφατα το ζησαμε και στην οικογένεια μου με θετικά ευτυχως αποτελέσματα. Παρ'όλ'ες τις δυσκολιες και του ανθρωπου που βρίσκεται μέσα στην ασθένεια αλλά και των ανθρωπων που συμπαραστεκονται και κανουν τα πάντα γι'αυτον τον άνθρωπο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το Θεο γιατι μέσα απο αυτην αλλά και όλες τις δυσκολίες που μας δίνει μαθαινουμε να αγαπάμε, αντιλαμβανόμαστε τη τεράστια δυναμη που εχουμε μέσα μας,εκτιμουμε ότι μας έχει δώσει και μας δίνει καθημερίνα και το πιο σημαντικό για μένα είναι οτι μας δείχνει το δρόμο να τον συναντησουμε. Κι ο δρόμος αυτος ειναι μέσα μας!!!. Ευχομαι ολοψυχα δυναμη, κουράγιο και υπομονη πρωτον για εσας την ίδια αλλά και για όλους οσους έχετε δίπλα σας! Σας στέλνω τη θετικη μου ενέργεια και αληθινη αγαπη! Ελένη Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μολις τωρα το διαβασα αξιολογη κ Λένα διοτι λειπω ειμαι στο στρατο και δεν μπαινω συχνα.
    Η δυναμη της ψυχης σας ειναι τοσο φωτεινη που θα σκορπισει τα σκοταδια.Ευχομαι ολόψυχα να μαθουμε τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Πόση δυναμη ψυχής χρειάζεται ένας άνθρωπος, άραγε;;;
    όσα αντεχει η ψυχή, λοιπόν!
    Διαβαζω συστηματικά τα βιβλία σας και πραγματικά έχω πρόβλημα να διαλέξω το αγαπημένο μου!
    Εύχομαι η περιπέτεια σας να είναι αφορμή για ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο!
    Νατασα Ορεστιάδα
    ΥΓ ακουσα το σχόλιο σας για τις βιβλιοθηκες σε τηλεοπτικη εκπομπη και πραγματικα χάρηκα που είστε τόσο-τόσο μα τοσο συνειδητοποιημένη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Λέμφωμα είχα και εγώ! Είμαι 22 χρονών και δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την τελευταία μου χημειοθεραπεία! Θα το ξεπεράσετε και θα γίνετε πολύ καλά! Τα μαλλάκια θα σας μακρύνουν και θα είναι πολύ καλύτερα! Ανυπομονώ να σας δω και να είστε καλά! Δεν έχω χάσει ούτε ένα βιβλίο σας και στις δυσκολίες μου που πέρναγα εξαιτίας της αρρώστιας μου το πέρασα με το "Έρωτας σαν βροχή"! Εσείς μου δίνατε δύναμη μέσα από τα βιβλία σας και δεν σας κρύβω ότι πολύ συχνά ερχόταν στο μυαλό μου η Ελπίδα! Σας ευχαριστώ για αυτό!Να προσέχετε και κουράγιο! Εγώ πάντα θα εύχομαι τα καλύτερα για σας!

    Υ.Γ. Και εγώ την περούκα δεν την φόρεσα ποτέ! Πάντα με μαντήλια ήμουνα και αφήστε που εσάς σας πάνε και πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου κορίτσι μου! Τόσο μικρό κορίτσι κι όμως τόσο δυνατό! Ο Θεός να σε φυλάει & να σε προστατεύει πάντα στην ζωή σου!

      Διαγραφή
  97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Σήμερα το είδα σε τηλεοπτική σας συνέντευξη & ενώ αρχικώς λυπήθηκα γι' αυτό που σας έτυχε, στην συνέχεια με γεμίσατε αισιοδοξία! Να είστε καλά & ο Θεός να σας χαρίσει μακροβιότητα για να χαρείτε την οικογένεια σας και να μας χαρίσετε περισσότερα αριστουργήματα! Το χιούμορ (τ' οποίο προφανώς διαθέτετε εν αφθονία) είναι ΤΡΟΜΕΡΟ γιατρικό, το ξέρω γιατί το χρησιμοποιώ συχνά στην ζωή μου για ν' αντιμετωπίζω τις δύσκολες καταστάσεις, και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι παρά την αγωνία και τον πόνο σας έχετε την διάθεση και το κουράγιο να το χρησιμοποιείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ευχομαι να ειστε καλα και ο Θεος να σας δινει υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Πιστευω σε εσάς!! Σιγουρα θα τα καταφέρετε!!! Όλα θα πάνε καλά είμαι σίγουρη γι αυτό. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί και το παλεύει, καταφέρνει θαύματα. Είστε μια γυναίκα που θαυμάζω πολύ!! Σήμερα πήρα στα χέρια μου την Ντάτα. Ανυπομονώ να την ξεκινήσω!! Καλή δύναμη και εύχομαι να μας χαρίσετε πολλά πολλά βιβλία ακόμα με το χαρακτηριστικό μοναδικό ύφος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Κυρία Μαντα καλησπερα. Σας είδα στην εκπομπή της Μενεγακη και τότε εμαθα για την περιπέτεια της υγείας σας.Πραγματικά επαθα σοκ από την δύναμη την οποία έχετε και την μεταδωσατε φανταζομαι και σε
    ανθρώπους πού αντιμετωπίζουν την ιδια κατάσταση και με το χιούμορ σας που είναι ΒΑΣΙΚΟ σίγουρα θα καταλάβει ο κύριος αυτός ότι τα έβαλε με παλικάρι και καλά του έκανε και του έκλεισε την πόρτα στα μουτρα.Ευχομαι να βγειτε γρηγορα νικητρια απο αυτην την περιπετεια και να ειστε παλι γερη,δυνατη και γεμάτη αισιοδοξία.τα συγχαρητήρια μου στο σύζυγό σας για όλα αυτά που είπατε στην εκπομπή. Να σας έχει καλά ο Θεός. Σας αγαπάμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή