Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



3 Σεπτεμβρίου 2013

Η καρδιά θυμάται.... της Καίτης Οικονόμου (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Αγαπημένη Καίτη Οικονόμου και φέτος επέστρεψε μ’ ένα βιβλίο που κάνει διάλειμμα στην τριλογία της Λευκής Ορχιδέας της, μ’ ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανθρώπινες ανατροπές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Ειρήνη μια νέα γυναίκα που μένει μόνιμα στο Ναύπλιο, σ’ έναν περίπατό της στην ακροθαλασσιά, ανακαλύπτει έναν άντρα που τον έχει ξεβράσει η θάλασσα μισοπεθαμένο. Όχι μόνο τον σώζει ειδοποιώντας ένα ασθενοφόρο, αλλά όταν ο άγνωστος αναρρώνει, τον παίρνει στο σπίτι της για να τον περιθάλψει. Ο άντρας πάσχει από ολική αμνησία, και η Ειρήνη αναλαμβάνει να του δώσει μια κάποια ζωή, μέχρι να θυμηθεί την παλιά του. Αναπόφευκτα οι δυο τους έρχονται κοντά και εκείνη νιώθει ερωτευμένη με τον Αλέξη, αυτό είναι το όνομα που του δίνει. Δύο μήνες μετά και ενώ όλα μοιάζουν να έχουν βρει τον ρυθμό της καθημερινότητας, στο κατώφλι της Ειρήνης θα βρεθεί η Χριστίνα για να τον αναζητήσει, δηλώνοντας ότι είναι η γυναίκα του. Το σοκ είναι πολύ μεγάλο τόσο για τον Αλέξη που το πραγματικό του όνομα είναι Αντρέας, όσο και για την Ειρήνη.
Από αυτό το σημείο και μετά, όλα ανατρέπονται. Ο Αντρέας ακολουθεί την γυναίκα του στο σπίτι τους νιώθοντας όμως ότι η προηγούμενη ζωή του έκρυβε πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Η Χριστίνα του φέρεται καλά, αλλά στέκει απόμακρη δίπλα του και δεν φαίνεται διατεθειμένη να φωτίσει την ζωή που έζησαν μαζί και εκείνος δεν θυμάται. Παράλληλα πρέπει να μάθει από την αρχή, όλους τους ανθρώπους που έχει ξεχάσει. Την μητέρα του, τον αδελφό του, τα πεθερικά του, τους πρώην συνεργάτες στον θίασο που δούλευε ως ηθοποιός και πάνω απ’ όλα ν’ ανακαλύψει τι του κρύβει η ίδια η γυναίκα του. Για το μόνο που είναι σίγουρος είναι ότι η Χριστίνα ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, γιατί η καρδιά έχει δική της μνήμη τελικά….
Πολύ όμορφη συντροφιά μου έκανε το βιβλίο της Καίτης Οικονόμου, αυτή είναι η αλήθεια. Κατάφερε να με κάνει συνοδοιπόρο του Αντρέα στην εναγώνια προσπάθειά του ν’ ανακαλύψει το παρελθόν του, η μια σελίδα διαδεχόταν την άλλη και σε κάθε μια από αυτές, βυθιζόμουν όλο και πιο βαθιά στο μυστήριο της σχέσης Ανδρέα- Χριστίνας και όταν ολοκληρώθηκε η διαδρομή τους, το συμπέρασμα είναι αυτό ακριβώς που λέω πάντα: Η ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα στα ζευγάρια είναι το μόνο μυστικό επιτυχίας για μια σχέση. Μυστικά και ψέματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση.
Πονηρή πάντως η Καίτη στην συγγραφή αυτού του βιβλίου! Στην αρχή νομίζεις ότι όλη η ιστορία έχει να κάνει με τον Αντρέα και την Ειρήνη για να διαπιστώσεις, στην αρχή ότι ο ρόλος της Ειρήνης είναι μόνο στην αρχή και επιπλέον πραγματική ηρωίδα είναι η Χριστίνα! Όπως πάντα η έμπειρη συγγραφέας, καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Έχει ένταση, νεύρο και «τρέχει» ενώ κάποιες στιγμές του, φτάνει ο αναγνώστης να έχει αγωνία για την συνέχεια.
Η τιμή του στα 16,60 ευρώ, αλλά μπορείτε να το βρείτε και στα 14,94 ευρώ. Το εξώφυλλο, έχει την αύρα του καλοκαιριού που όλοι θέλουμε να έχουμε στην καρδιά μας! (392 σελίδες)




Η ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα ως μεταφράστρια δεκάδων βιβλίων για ενηλίκους και παιδιά, μεταξύ των οποίων και της παγκοσμίως αγαπημένης σειράς με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Έχει συγγράψει άλλα εφτά μυθιστορήματα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα μυθιστορήματά της ΛΕΥΚΗ ΟΡΧΙΔΕΑ, ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ και ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κυρία Μαντά.. Πραγματικά πολύ ωραίο βιβλίο δεν ήθελα να το αφήσω...το διάβασα σε 1 μέρα, όπως φυσικά και με τα δικά σας βιβλία. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο βιβλίο καταφέρνει να θίξει ένα φοβερά δύσκολο θέμα,την απώλεια μικρού παιδιού, την ισοπέδωση της μάνας, τη ρήξη της σχέσης στο ζευγάρι. Αποδίδει μοναδικά την ανάγκη για αγάπη, όπως και τον υπερβολικό πόνο που σαρώνει όλα τα άλλα.
    SOULA 15/9/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου και απ΄εδώ Λένα μου. Και μένα μου κράτησε συντροφιά το βιβλίο της κας Οικονόμου αυτό το καλοκαίρι. Γλυκό βιβλίο, με έντονα στοιχεία της αγάπης για τον /την σύντροφο σου και την αγάπη της μάνας που είναι μία και μοναδική. Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν το δεύτερο βιβλίο της κ. Οικονόμου που διάβασα το καλοκαίρι. Με έβαλε σε σκέψεις και προβληματισμους. Πραγματικά ποσά προβλήματα θα είχαμε προλάβει αν είχαμε μιλήσει ειλικρινά για αυτά που σκεφτόμαστε και έχουμε στο μυαλό και την καρδιά.... ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά εκπληκτικό βιβλίο, όπως και όλα τα προηγούμενα της κυρίας Οικονόμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω και εγω οτι ειναι εκπληκτικο βιβλιο. ανακαινίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή