Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



13 Οκτωβρίου 2013

Τέλος τρύγου για την Πατρική Γη!

Πριν λίγες μέρες είχαμε βρεθεί στο κτήμα Βασιλείου με την Χρυσηίδα Δημουλίδου για να γιορτάσουμε το Καρποθέρι τους. Αυτό μας έδωσε την ιδέα, σε μένα και στον Γιώργο, να κάνουμε το δικό μας Καρποθέρι, αλλά πολύ πιο οικογενειακά! Βλέπετε μετά από έναν ολόκληρο μήνα σκληρής δουλειάς της οικογένειας Μαντά το ολόγλυκο πετιμέζι της εταιρείας του γιού μας Πατρική γη είναι έτοιμο! Εξάλλου το καμάρι μας, έκλεισε και συμφωνία με μια αλυσίδα γνωστών σούπερ μάρκετ και έτσι είχαμε διπλό λόγο για να γιορτάσουμε (δεν θέλουμε και πολύ εμείς) και μαζευτήκαμε για....κόκκορα με μακαρόνια στα καζάνια που βράζαμε μέχρι πρότινος τον μούστο για να γίνει πετιμέζι! Και ιδού η πρώτη φωτογραφία.....


Μην σας κάνει εντύπωση το μέγεθος! Τα άτομα 30 (οι κοντινοί δηλαδή) και από το πρωί όλοι στις επάλξεις για να μαγειρέψουμε!






Ξαδέλφια, συμπέθεροι, κουμπάροι, παιδιά (και το σκυλί μας μαζί) 
ανασκουμπωθήκαμε πρωί πρωί και πρώτα μπήκαν στην τεράστια κατσαρόλα τα 6(!) κοκόρια με 14(!) κιλά σάλτσα ντομάτας, πιπέρια, αλάτια, μυρωδικά και φυσικά μπόλικο πετιμέζι  για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η σάλτσα! 

Και ιδού το αποτέλεσμα! 












Βγάλαμε τα κοκόρια από την κατσαρόλα για να συνεχίσουμε με τα μακαρόνια.
Προηγουμένως, στην άλλη μεγάλη κατσαρόλα, είχαν βράσει και 8-9 κουνουπίδια για την σαλάτα μας.




Και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε το φαγητό μας..... 8 κιλά μακαρόνια βρέθηκαν να βράζουν και ο Γιώργος είχε αγοράσει και....ειδική πιρούνα!
Στο μεταξύ το τραπέζι είχε στρωθεί τα τσίπουρα είχαν μπει και ο Αλέξανδρος είχε φροντίσει για μια τηγανιά με λουκάνικο φέτα και....πετιμέζι φυσικά μέχρι να ετοιμασθεί το φαγητό. 



Ανακατεύαμε  τακτικά την τεράστια κατσαρόλα και δεν ήταν μόνο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια, αλλά και γιατί είχε πλάκα η κατσαρόλα του...Κύκλωπα με την τεράστια πιρούνα!


Παρ' όλο που η μέρα είχε ξεκινήσει νωρίς, τελείωσε στις 9 το βράδυ, γιατί μετά το φαγητό, ήρθαν οι καφέδες και μετά τους καφέδες όλων των ειδών τα γλυκά! Πορτοκαλόπιτες, παγωτά, γιαούρτι με μέλι και γλυκά κουταλιού, τούρτες, τιραμισού, όλα χειροποίητα αλλά η γλύκα τους δεν κατάφερε να ξεπεράσει την γλύκα της μέρας που πέρασε με φωνές και γέλια και σχέδια για την επόμενη μάζωξη και φυσικά ευχές για την Πατρική Γη και το πετιμέζι της ! 





10 σχόλια:

  1. Καλοστέριωτη η νέα επιχείρηση!!! Να είναι πάντα το καλό ο λόγος της συνάντησης της οικογένειας και φυσικά οι κατσαρόλες σας να είναι γεμάτες νοστιμιές!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιβλιοπωλείο ''Αλφαβητάρι ''14 Οκτ 2013, 9:54:00 π.μ.

    Να είναι πάντα γεμάτα τα καζάνια της επιχείρησης με κρασί κια τα καζάνια της καρδιάς σας με αγάπη και ευτυχία !Να είστε όλοι πάντα καλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ομορφες στιγμες! Παντα τετοια και παντα χαρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο χωριό μου ευχόμαστε ''Καλά μπερεκέτια '' (μπερεκέτι = αφθονία, πλούτος).
    Καλά μπερεκέτια λοιπόν, κυρίως στις όμορφες στιγμές, που είναι πιο σημαντικές, και όλα να κυλούν εύκολα σαν το νεράκι...
    ...Με τα '' Πέντε κλειδιά'' σου εύχομαι να ξεκλειδώσεις ότι ομορφότερο ονειρεύεσαι...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραιο βιβλιο. http://www.enfe.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή