Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



24 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα υπέροχα χρόνια μαζί!!!!

Χθες ήταν η καθιερωμένη μέρα για μένα και τις εκδόσεις Ψυχογιός! 23 Σεπτέμβρη.... Κάθε χρόνο τέτοια μέρα (και μόνο) υπογράφουμε το συμβόλαιο για το νέο βιβλίο! Μόνο που η μέρα αυτή φέτος, ήταν διπλή γιορτή... Κλείσαμε δέκα χρόνια μια υπέροχης συνεργασίας! 
Σαν χθες μου φαίνεται που τρέμοντας υπέγραψα το συμβόλαιο για το Βαλς με δώδεκα θεούς.... 
Και μετά ήρθε η Θεανώ, το Σπίτι δίπλα στο ποτάμι και όλα τα άλλα βιβλία που φρόντισε να μου τα κάνει πίνακα η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων η Πόπη Γαλάτουλα και την ευχαριστώ!
Συνήθως όταν αναπολείς ένα παρελθόν δέκα χρόνων, έρχονται στο μυαλό σου και τα καλά και τα άσχημα.... Τι περίεργο... σ' αυτή την διαδρομή δεν υπάρχει τίποτα, το παραμικρό μελανό σημάδι, το ελάχιστο παράπονο, από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί με αγκάλιασαν από την αρχή, με στήριξαν όταν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια....
Ο κύριος Ψυχογιός, μίλησε με λόγια καρδιάς που με συγκίνησαν, ενώ και ο ίδιος δεν έκρυψε πόσο συναισθηματικά φορτισμένος ήταν....
Είναι πολύ όμορφο, οι άνθρωποι που συνεργάζεσαι και αγαπάς, ν' αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και την δουλειά που έχεις προσφέρει, το πάθος με το οποίο υπηρετείς αυτό που πιστεύεις. 
Δέκα χρόνια μαζί, δώδεκα βιβλία και πολλές όμορφες στιγμές, αμέτρητες, με υπέροχους ανθρώπους!
Η Αγγέλα Σωτηρίου, η υπεύθυνη του εκδοτικού, ο φύλακας άγγελός μου, της εμπιστεύομαι τα χειρόγραφά μου και ο λόγος της είναι νόμος για μένα.
Η Κλειώ Ζαχαριάδη, υπεύθυνη του marketing, που μαζί κάναμε τόσα πολλά και είπαμε άλλα τόσα.
Η Χρυσούλα Μπουκουβάλα, που σ' εκείνη οφείλω τα καλύτερά μου εξώφυλλα!
Η Άννα Μαράντη η επιμελήτριά μου, που μαζί περάσαμε ατελείωτες ώρες συζητώντας τον κάθε ήρωα, την κάθε ηρωίδα, την κάθε τους λέξη και πράξη.
Η Σωτηρία Καράμπελα, η υπεύθυνη του λογιστηρίου που κάθε φορά προσπαθεί με υπομονή να με καθίσει και να μου εξηγήσει την εκκαθάριση των ποσοστών μου, ενώ σε μένα όλα αυτά τα νούμερα προκαλούν σύγχυση και τα αποφεύγω! 

Η Πόπη Γαλάτουλα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.....Μαζί οργώσαμε την Ελλάδα στην αρχή, κοντά της έμαθα τόσα πολλά, ακούραστη δασκάλα, μου δίδαξε τις δημόσιες σχέσεις και χωρίς την έγκρισή της δεν κάνω βήμα.(Την βλέπετε στην  φωτογραφία να φέρνει την τούρτα που έκαναν οι εκδόσεις Ψυχογιός για τα δέκα μας χρόνια.)
Να προσθέσω πριν κλείσω την σημερινή ανάρτηση, ότι χθες, ξεχωριστή χαρά μου έδωσε ένας άνθρωπος που γνώρισα πριν λίγα χρόνια, ένας άνθρωπος που ανήκει στην περίφημη show biz, αλλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά της, είναι ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΣ....   Στον Μάκη Πουνέντη. Ήρθε για να μου κάνει έκπληξη , μίλησε για μένα με χαμόγελο και θυμήθηκε τον πρώτο μας καφέ που κράτησε ώρες! Τον αγαπώ και τον εκτιμώ, είναι γλυκός, είναι ωραίος άνθρωπος, είναι φίλος! 


Και για το τέλος, κράτησα την οικογένεια από την οποία ξεκίνησαν όλα! Θάνος Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού και τα παιδιά τους: Ο Χάρης, ο Νίκος και η Πένυ. Η σχέση μας είναι πια σχέση ζωής....Από την χθεσινή μέρα, κρατάω ξεχωριστά την αγκαλιά της Νίνας Ψυχογιού, το τρυφερό φιλί της και το ότι και οι δύο ταυτόχρονα είπαμε δύο λέξεις: Πάντα μαζί....

Όμως δεν ξεχνώ, δεν μπορώ να ξεχάσω, όλους εσάς που με αγκαλιάσατε, που με στηρίξατε και όχι μόνο σαν συγγραφέα, αλλά και σε δύσκολες προσωπικές στιγμές μου...ξέρετε εσείς....
Χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!


18 σχόλια:

  1. με το καλο να ερθουν και αλλα βιβλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο κείμενο, γραμμένο απο καρδιάς!Να είστε πάντα καλά και να έχετε πολλες πολλές επιτυχίες και όμορφα βιβλία να χαρίζετε σε εμάς τους αναγνώστες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na ste kala Kiria Manta kai na mas xarizete kai alla megala sinesthimata kai omorfes stigmes! Kai panta epitixies! To xamogelo sas einao metadotiko!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ομορφο οι συνεργατες να γινονται οικογενεια! Παντα χαρες και παντα επιτυχιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εις... πολλές δεκαετίες ακόμη, με υγεία κα. Λένα ΜΑΣ! Να είστε πάντα καλά να χαρίζετε αγάπη και όνειρα σε όλους. "Ζούμε για να σας διαβάζουμε και σας διαβάζουμε για να ζούμε"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και πολλές πολλές ακόμη υπέροχες ιστορίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστούμε για τα υπέροχα συναισθήματα που μας μεταδίδεται με τα υπέροχα βιβλία σας. Πάντα τέτοια να έχετε και χρόνια πολλά. Τους χαιρετισμούς μου στο όμορφο Καπανδρίτι και στΑ ξαδέλφια μ τους Κυπρίους που μένουν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι να είστε πάντα δημιουργική και να συνεχίσετε να μας ταξιδεύετε με τα βιβλία σας.Τα βιβλία σας είναι ανάσα μέσα στα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας μας.Σας ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥ24 Σεπ 2014, 9:39:00 μ.μ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!!!!!!!!ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο Λ Α ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ!!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΡΔΙΑΣ!ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια Πολλά και πάντα δημιουργικά. Κυρία Μαντά έχω διαβάσει πολλά βιβλία σας και δεν ξερω ποιο να πω ότι είναι το καλύτερο! Να σας έχει ο Θεός καλά να έχετε έμπνευση και να γραφετε συνεχεια.
    Καλό μας ξημέρωμα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια μας πολλά λοιπόν Λένα μας και να σε χαιρόμαστε πάντοτε, εσένα και τα βιβλία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ....ΠΙΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ???
    ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα εκατοστήσεις Λένα μου!!! Εσύ να γράφεις και εμείς να σε διαβάζουμε!!! Φιλιά πολλά Γιάννα/Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή