Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



12 Οκτωβρίου 2009

Κεφαλλονιά (Μέρος πρώτον)

Επιστροφή στα πάτρια, μετά από ένα τριήμερο που πέρασε στην μαγική Κεφαλλονιά. Πλούσιο υλικό από αυτή την μικρή περιοδεία, αλλά και πλούσια τα αποθέματά του στις καρδιές μας.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή....
Ημέρα πρώτη: Αναχώρηση από Κυλλήνη νωρίς το μεσημέρι, άπαντες παρόντες! Καλεσμένοι συγγραφείς: Κώστας Καρακάσης και Λένα Μαντά. Ο πρώτος για προσκύνημα στα πάτρια εδάφη της Αθηνάς του και η γράφουσα, πρώτη επίσκεψη στο νησί για να γνωρίσει ομορφιές και όμορφους ανθρώπους.....


Πόρος Κεφαλλονιάς


Εκεί ήταν που λίγο δυσκολευτήκαμε, καθώς δεν ξέραμε ότι από Αργοστόλι έχει καράβι κάθε μισή ώρα για Ληξούρι και κάναμε ολόκληρο κύκλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και λίγο το νησί και τα όμορφα χωριουδάκια του, δεδομένου ότι τις επόμενες μέρες το μόνο που δεν θα είχαμε ήταν χρόνο για τουρισμό! Το απόγευμα φτάσαμε στο Ληξούρι και στην παραλία Ξι όπου βρισκόταν το πολύ όμορφο συγκρότημα KEFALLONIA PALLAS που θα μας φιλοξενούσε. Η παραλία Ξι, πήρε το όνομά της, όπως μας είπε ο κ. Μάκης Ευαγγελάτος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, από το σχήμα της παραλίας, που μοιάζει με το γράμμα ξι....

Πάρτε μια μικρή γεύση από τον μικρό παράδεισο που μας φιλοξένησε τρεις μέρες και οτι κι αν σας πω είναι λίγο, για την ευγένεια του κ. Ευαγγελάτου που μας σκλάβωσε κυριολεκτικά με όσα μας προσέφερε στο πανέμορφο χώρο που έχει δημιουργήσει....

Το βραδάκι βρεθήκαμε στο Ληξούρι, όπου μας περίμενε η Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη... Ένα υπέροχο κτήριο με ζωντανό το πλούσιο παρελθόν του στον διάκοσμο και στην ατμόσφαιρα...Η υποδοχή ήταν συγκινητική, η εγκαρδιότητα και η αγάπη φανερή στα μάτια των ανθρώπων που μας περίμεναν... Ορισμένες φορές, τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα.. Λίγα λόγια για τον Έρωτα και και το ποτάμι, αλλά την τιμητική της είχε η Αθηνά σαν Κεφαλλονίτισσα.... Ο κόσμος μετά το τυπικό μέρος της παρουσίασης όμως, θέλησε να μιλήσει μαζί μας και η εκδήλωση κράτησε πάνω από δύο ώρες!

Μια μικρή άποψη της βραδιάς.

Στην δεύτερη φωτογραφία η κ. Πόπη Γαλάτουλα, υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας παρουσιάζει....

Η επόμενη μέρα, ξεκίνησε ευτυχώς όχι πολύ πρωί. Στις δύο με περίμενε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ionian Galaxy η κυρία Γιώτα Σιούτη με την οποία είχα μια από τις ωραιότερες συνεντεύξεις μου!



Σαν στο σπίτι μου!






Το απόγευμα βρεθήκαμε στο βιβλιοπωλείο της Σάμης ΜΑΜΟΥΘ που δεχτήκαμε την ζεστή φιλοξενία του Νίκου και των ανθρώπων του...



Ο κ. Καρακάσης παρών, παντού και πάντα!


Επί το έργον με νεαρή θαυμάστρια.








Τελευταία μέρα στην Κεφαλλονιά και το μεσημέρι συνέντευξη στο Ράδιο Cosmos με τον κ. Αλοϊσιο. Παρούσα η υπεύθυνη προγράμματος, η γλυκιά Μαρία Φουντά.... Να είσαι καλά Μαράκι και ευχαριστώ για όλα.....
Το απόγευμα μας περίμεναν στο βιβλιοπωλείο Σταματελάτου Στο Αργοστόλι... Τι να πω για την Χρύσα και τον Μάκη τον άντρα της; Δύο θαυμάσιοι άνθρωποι που είχαν δουλέψει πολύ για να πετύχει η βραδιά με προσέλευση 300(!) ατόμων! Έχω την βεβαιότητα οτι θα τα ξαναπούμε με ένα... Τελευταίο τσιγάρο τον Μάιο!


Κουβεντούλα με τις αναγνώστριες.... Η πιο μικρή μου... αναγνώστρια φαίνεται δεξιά, ντυμένη σε αρμονία με τον έρωτα στα ροζ....





Αρχίζει η προσέλευση....







Το τελευταίο βράδυ το περάσαμε με τον κ. Ευαγγελάτο όπου ολοκλήρωσε την υπέροχη φιλοξενία του, με ένα γεύμα όπου κυριάρχισε το κέφι και τα...ανέκδοτα.... Ο Γιώργος είναι πάντα ασυγκράτητος και ανεξάντλητος! Κλείσαμε την βραδιά μ' ένα μπουκάλι σαμπάνιας... Βλέπετε είχαμε γενέθλια εις διπλούν! Καρακάσης και Ευαγγελάτος μαζί! (Αλλά όχι στα χρόνια, να εξηγούμεθα! Ο κύριος Καρακάσης είναι σαφώς.....μικρότερος!)

Η επομένη ήταν μέρα επιστροφής μ' ένα μικρό διάλειμμα....






Να μην σβήσουμε και κεράκια;



Και εδώ κλείνει αυτή η ανάρτηση.... Η επόμενη θα είναι με φωτογραφικό υλικό από την Κεφαλλονιά.... Φύγαμε και αφήσαμε πίσω φίλους που μας λείπουν ήδη.... Κι επειδή δεν μ' αρέσουν οι αποχαιρετισμοί λέω μόνο... Καλή αντάμωση!

10 σχόλια:

  1. Πρώτα από όλα να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά, γεμέτα έμπνευση και δημιουργικότητα στον κύριο Καρακάση και να μας γεμίζει πάντα με όνειρα και ελπίδα μέσα από τα βιβλία του!
    Έπειτα να εκδηλώσω για μία ακόμα φορά τον θαυμασμό μου για την ελληνική ομορφιά και ειδικά για τα νησιά του Ιονίου-τι όμορφες φωτογραφίες? τι όμορφες θάλασσες? ζηλεύω! είχα περάσει τέλια στην Κεφαλλονιά και είχα γνωρίσει θαυμάσιους ανθρώπους!
    Πάντως Λένακι ,για να επανέλθω από τις αναμνήσεις, δεν είχα καμία αμφιβολία για την αποδοχή σας από το κόσμο ,αφού όλοι σας αγαπάμε!
    Υ.Γ.:Τέλιο το καινούριο "κεφάλι", σου πάνε πολύ τα μαλλιά σου έτσι!Τα λέμε φιλιά και πάντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα να σας καλοδέχονται όπου κι αν βρίσκεστε! Να είστε πάντα καλά κα Μαντά και να γράφετε καλά βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας κα Μαντά. Να ευχηθούμε στον κο Καρακάση μας Χρόνια Πολλά για τα γενέθλια του. Το ότι σας υποδέχτηκαν ΚΑΙ εκεί ζεστά και τρυφερά, δεν αποτελεί πλέον νέο....αλλά δεδομένο!!! Αν κρίνω και από την δική σας ανάρτηση απολαύσατε την μικρή αυτή αποδραση .....στο έπακρο!!! Πάντα τέτοιες επιτυχίες και ακόμα πιο πολλές!!!
    Υ.Γ Σας πάει το νέο look!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε το μαλλί! Και ναι, ήταν ένα πολύ γεμάτο σε συναισθήματα τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....Ένα από τα ωραιότερα νησιά...η Κεφαλλονιά...είναι δυνατόν ...δύο τόσο τόσο δυνατούς συγγραφείς...αλλά πάνω από όλα...δύο τόσο ζεστούς ανθρώπους να μην υποδεχτούν ζεστά?....Την ΛΑΤΡΕΨΑ την Αθηνά...αριστούργημα του Κ.Καρακάση...να είστε πάντα καλά και πάντα επιτυχίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. villy9: Κι εγώ αγάπησα την Αθηνά, αλλά λάτρεψα το Η αγάπη δεν έχει τέλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....Δεν το συζητω...ήταν τέλειο και το Η αγάπη δεν έχει τέλος...πολύ καλή γραφή...έχω διαβάσειμόνο αυτά τα δύο βιβλία του Κ.Καρακάση και είναι αρκετά για να πω πως θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα του...από τους αγαπημένους...Ηρθε ο χειμώνας....πόσο πολύ μου αρέσει η βροχή....ποτέ Λένα θα έχουμε το επόμενό σου βιβλίο...??Ανυπομονωωωωωωωωωω τόσο πολύ.....Εύχομαι σύντομα....Σε φιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η βροχή είναι πια γνωστό οτι με... τροφοδοτεί! Αλλά δενέχει σχέση με το επόμενο βιβλίο (Το τελευταίο τσιγάρο)γιατί αυτό έχει τελειώσει και το έχω ήδη παραδώσει, είναι στο στάδιο της επιμέλειας. Η βροχη όμως έχει σχέση με το βιβλίο που γράφω τώρα (για το 2011) και που πάει εκπληκτικά καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώτα Σιούτη2 Νοε 2009, 2:49:00 μ.μ.

    εγώ σας ευχαριστώ για την συνεντευξη! η αλήθεια είναι πως πρέπει να κανουμε μία συζήτηση με τα μικρόφωνα ανοιχτά και να έχουμε πολλές ώρες μπροστά μας! αυτά που λέγονται off the record ειναι πιο....ζουμερα!!!τα πειραγματα, τα αστεια αλλα και όλες οι αλήθειες που είπαμε! ανανεώνουμε το ραντεβου μας λοιπόν! εσεις απλά συνεχίστε να μας εκφραζετε μέσα απο τα βιβλία σας...το τελευταίο τσιγαρο περιμένω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσι μου γλυκό, θέλω να ελπίζω οτι την Άνοιξη θα τα ξαναπούμε από κοντά για το Τελευταίο τσιγάρο! Και δεν θα κλείσουμε καθόλου τα μικρόφωνα! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή