Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



29 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Δεν είναι ράφι σούπερ μάρκετ! Είναι το πάσο της κουζίνας μου που θα φιλοξενήσει για λίγες μέρες τα σοκολατένια αυγά που θα φύγουν για βαφτιστήρια και ανίψια και θα έρθουν άλλα (των παιδιών μου) να τα αντικαταστήσουν μέχρι το βράδυ της Ανάστασης που ένα κομμάτι σοκολάτας είναι οτι πρέπει για ν' αλλάξει η γεύση από την μαγειρίτσα!  Το οτι τα παιδιά μου είναι 24 και 19 αντίστοιχα εκ των οποίων το ένα....μνηστευμένο(!) σε τίποτα δεν άλλάζει την απαίτησή τους για ένα σοκολατένιο αυγό με παιχνιδάκι μέσα!!!!! 


Τα κουνέλια μου και τα παπάκια βγήκαν πάλι βόλτα στο τραπέζι του καθιστικού και εγκαταστάθηκαν όπου τους άρεσε, ενώ οι πιατέλες περιμένουν τα αυγά που θα βαφτούν την Μ. Πέμπτη, όσο τα τσουρέκια μου θα φουσκώνουν....

Ήρθε λοιπόν το Πάσχα και πάλι δεν κατάλαβα πώς πέρασε ο καιρός! Την Μ. Πέμπτη θα έρθουν πάλι οι ίδιοι αγαπημένοι φίλοι, αυτοί που χώρια τους δεν καταλαβαίνω ούτε γιορτές, ούτε χαρές και στις λύπες είναι δίπλα μου και γενικά.... ποια φιλία; Για αδέλφια μιλάμε τώρα!
Μόνο που φέτος θα είμαστε πιο πολλοί.... Είναι και η νέα οικογένεια που ενώθηκε με τη δική μας, τα συμπεθέρια, που θα συμπληρώσουν την χαρά μας και το κορίτσι μου το όμορφο, η νύφη μου,  που θα ζυμώσει με τον γιο μου τα τσουρέκια και από κοντά η κόρη μου και η βαφτιστήρα μου και γενικά ένα σπίτι γεμάτο γέλια και χαρές και κούραση απίστευτη, αλλά ποιος την υπολογίζει;

Όπως καταλαβαίνετε μετά το Πάσχα θα τα ξαναπούμε! Από αύριο το πρόγραμμα βαρύ! Να γεμίσω το σπίτι νηστήσιμα, να φτιάξω τους πατροπαράδοτους ντολμάδες, όπως τους έφτιαχνε και η γιαγιά μου και μετά έχω τις επισκέψεις στα άλλα μου βαφτιστήρια και στα ανίψια και την Μ. Παρασκευή στα μνήματα, σ' αυτούς που έφυγαν αλλά δεν τους ξεχάσαμε ποτέ και μετά ο Επιτάφιος και το Μ. Σαββάτο ο πανζουρλισμός της προετοιμασίας.... Και οι άντρες να γκρινιάζουν οτι τους ξελιγώσαμε στην πείνα μ' αυτή την νηστεία, αλλά κανείς δεν τρώει τίποτα αρτήσιμο και μας σπάνε τα νεύρα που δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούν να φάνε λίγο τυράκι να κατέβει το νερόβραστο....
Και όταν κλείνω τα μάτια χαμογελώ.... Τι άλλο είναι η ευτυχία αναρωτιέμαι.....
Τίποτα... Βήμα παρα πέρα δεν θα ήθελα να πάω.... 

Αγαπημένοι μου, μέσα από την καρδιά μου να περάσετε όμορφα αυτές τις Άγιες Μέρες, να ξεκουραστείτε και να σμίξετε με τους δικούς σας αγαπημένους....
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!

18 σχόλια:

  1. Καλή Ανάσταση Λένα μου και σε διαβεβαιώ πως τίποτε άλλο δεν είναι η ευτυχία, παρά αυτά τα αγαπημένα χαμόγελα που θα φωτίσουν το σπιτικό σου... Να είστε όλοι καλά, να έχετε υγεία και να περάσετε υπέροχα! Καλό Πάσχα με την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα από μια ηλιολουστη Μυτιλήνη!
    Ομορφα τα γραφεις Λένα μου,οπως πάντα! Γλυκά,καθημερινά,ανθρωπινα!!! Αλλά γιατί αυτό το τελευταιο...."να σμιξετε με τους δικους σας αγαπημενους"...? Ε?γιατί?....
    Μηπως τα χελιδονια της άνοιξης σου φέρανε ένα καλό νέο που έχω? Μηπως ο "ηλιος" μιας συγνωμης που φωτισε την καρδιά μου έριξε ως εκει τις ακτινες του?... Μήπως μια Σταυρωσ που ζουσα έφθασε στην Ανάσταση?... Μηπως?...
    Καλό Πάσχα αγαπημενη μου και θα σου στειλω συντομα μηνυμα προσωπικο να μοιραστουμε την χαρα μου! Να μας φιλησεις τον Γιωργο σου και τα παιδιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές γιορτές ! Καλή Ανάσταση ! Να περάσετε καλά με τους δικούς σας ανθρώπους !
    Με αγάπη ,

    Βαρβάρα
    ( πρώτη φορά σας στέλνω ένα μήνυμα στο blog , αλλά είμαι παλιά σας αναγνώστρια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λένα μου καλή Ανάσταση σε όλη σου την οικογένεια (παλιά και καινούρια)!!!
    Πόσο σε ζηλεύω για τα τσουρέκια... Ποτέ δεν κατάφερα να τα πετύχω... Ας είναι καλά οι μαμάδες και τα ζαχαροπλαστεία...
    Πολλά φιλιά,
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
    ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Χριστός του Πάθους και της Ανάστασης να αναθερμαίνει πάντα την Ελπίδα του Μέλλοντος Αιώνος και να πλημμυρίζει τις καρδιές όλων με τη χαρά της Ελληνικής Λαμπρής.

    Εύχομαι τα όνειρά σας και οι προσδοκίες σας ν’ αναστηθούν όπως Εκείνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λένα μου/μας, γλυκια,
    Καλή Ανάσταση με τον Γιώργο σου (λεβεντιά, λέει ο Δημήτρης...)
    και τους δικούς σου.
    πάντα με υγεία, αγάπη κι έμπνευση.
    Υιωτα
    αστοριανη
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λένα μας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε σένα προσωπικά και σ΄ολους τους δικούς σου ανθρώπους. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λενάκι Καλό Πάσχα και από εμένα που είχα σχεδόν δυο μήνες να περάσω από το σαλονάκι σου.Τα "έπαιξε" λιγάκι ο υπολογιστής μου και ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουμε..με αλλό υπολογιστή..Λοιπόν, σου εύχομαι καλά να περνάς και εσύ και όλοι σου οι αγαπημένοι-συγχαρητήρια και για την νέα άφιξη στην οικογένεια που εύχομαι να μεγαλώσει και άλλο και άλλο...-να περάσεις μια ξεχωριστά όμορφη, φετινή Ανάσταση.
    Φιλάκια Πολλά!
    Υ.Γ: Ένα τραγούδι λέει "η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει.." έτσι ,λοιπόν,σου εύχομαι για τα καλύτερα που έπονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
    σε σένα και στους δικούς σου ανθρώπους!

    Να περάσετε πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λενάκι μου γλυκό,
    Καλή Ανάσταση με τους αγαπημένους σου. Πληθωρική σε όλα, απο το γράψιμο μέχρι τους στολισμούς. Να είστε όλοι καλά και να γιορτάζετε πάντοτε με υγεία και χαρά.
    Πολλά φιλιά απο ανοιξιάτικο Μόντρεαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι τελικά αυτή είναι η ευτυχία. Μια τρέλα, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο. Τα μικρά-μικρά πραγματάκια σαν τα αυγά και τα κουνελάκια που στολίζουν το τραπέζι σου. Έτσι στολισμένη να είναι πάντα η ζωή σου και η μόνη σου ένοια, να είναι αν αυτό που ζεις χαμογελώντας το βράδυ στο μαξιλάρι σου, λέγεται ευτυχία.
    Καλή Ανάσταση με όσους αγαπάς και σ' αγαπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. To Aγιο Φως της Ανάστασης
    να λάμψει στη ζωή σου
    και όλου του κόσμου οι χαρές
    να βρίκονται μαζι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    ΤΖΕΝΗ ΚΑΦΑΡΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή