Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



24 Σεπτεμβρίου 2010

Μια ακόμα συνέντευξη και μια απίθανη φωτογράφηση!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο, στην έκθεση βιβλίου.... Η πιο δύσκολη (ήταν πολύς κόσμος) αλλά και η πιο όμορφη φωτογράφηση που έχω κάνει για το περιοδικό ΕΓΩ. Χίλια ευχαριστώ στην Νέτη Φίλια για την συνέντευξη που μου πήρε μια μέρα νωρίτερα και ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Αραμπατζάκη τον φωτογράφο που είχε την υπομονή να με ανεχτεί.... Μάλλον τον δυσκόλεψα τον άνθρωπο γιατί όταν έχω αμηχανία μιλάω συνεχώς και εκείνη την ημέρα είχα πολλή αμηχανία...

















































































































































33 σχόλια:

  1. Για εμάς θα είσαι η ΛΕΝΑ μας..
    γιατί είσαι σπίτι μας..
    Γιατί σε αγαπάμε..

    Γιατί με έκανες να δακρύσω;;;
    Ετσι όπως πλάθω τους ήρωες σου έτσι σε είχα φανταστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγιά Αντιγόνη: Σ' αγαπάω πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η συνέντευξη είναι ακριβώς η Λένα που γνώρισα συο Ναύπλιο πριν μερικά χρόνια!!!!!

    ειλικρινής, αυθόρμητη, προσιτή... και πάνω από όλα γλυκιά!!!

    αγαπάω Λένα τρελά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Λένα, πολύ όμορφη η συνέντευξη σας!! θα έρθω το Σάββατο να σας συναντήσω στο public!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζαχαρένια μου, δεν υπάρχει άλλη Λένα... Αυτή είναι... Χίλια φιλιά γλυκό μου!
    Mantarini: Θα σε περιμένω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχη συνεντευξη! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είστε τόσο απλή και συναισθηματική !!!

    Μου άρεσε που λέτε τον άνδρα σας '' Ψινακης μου!!''

    Χα χα !!!

    Όμορφα όλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο όμορφα τα λέτε κυρία Λένα μας!Πόσο άμεσες είναι οι συνεντεύξεις σας(όπως και τα βιβλία σας), σαν να βρίσκεστε δίπλα μας και όχι να τις διαβάζουμε αλλά να μας απαντάτε εσείς αυτοπροσώπως!
    Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά, ιδιαίτερα για το ότι καταφέρνετε και είστε τόσο αξιοπρεπής ειδικά σε τέτοιους καιρούς!
    Υ.Γ. Ειλικρινά δεν το ήξερα και δεν μπορώ να το πιστέψω πως είχαν απορρίψει το Βαλς με 12 Θεούς που προσωπικά είναι το αγαπημένο μου από τα βιβλία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Moy arese para poly h synentefksi! Poly endiaferousa! Koitousa tis ekdilwseis stis ekdwseis psichogios epeidi eimai athina gia 2 meres kai hthela na erthw. Ksafnika vlepw. Lena Manta sta Public stis 25-9. To lew ston ksaderfo mou.. entaxei mou leei.. "pame. Deikse mou sto site na dw pou einai akrivws". Tou deixnw kai egw... "Sti thessaloniki tha pame???" mou leei.. Ma, kala, aporw.. den vlepw mprosta mou diladi??? Apogoitefsi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο όμορφα και αληθινά είναι τα λόγια σας κυρία Μαντά! Για αυτό σας θαυμάζω τόσο πολύ! Για την απλότητα του χαρακτήρα σας, για το ΕΙΝΑΙ σας! Αυτό θα πει μεγαλείο ψυχής!! Πολλά, πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόλις σε ανακάλυψα. Θα ανακαλύψω και τα γραφτά σου σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό απόγευμα Λένα μας. Χειμαρώδης οπως πάντα, απλή και δοτική και με ένα μεγάλο χαμόγελο...μ΄αρέσει αυτό....σου πάει!! Αυτή την εντύπωση πήρα και γω στις 2 φορές που σε είδα στην Λευκωσία. Μπράβο που έμεινες ....η Λένα μας!!!! Υ.Γ. Χαίρομαι που δύο από τα βιβλία σου θα πάνε στην ΤV!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ καλή μου Λένα, γιατί σκέφτηκες ν'ανεβάσεις όλη τη συνέντευξη. Εδώ στα ... βόρεια, δεν βρίσκω Ελληνικά περιοδικά και δεν θα είχα αλλιώς την ευκαιρία να τη διαβάσω. Ετσι ανακάλυψα ότι μου έχει ξεφύγει ένα βιβλίο απ'τη συλλογή.... μπαίνει στη λίστα προς απόκτηση αμέσως... "Τη Μέρα που σε Γνωρισα". Οσο γιά μένα είτε μου θυμώσεις είτε όχι θα είσαι πάντα η Λένα μου. Εύχομαι να μη σου λείψει λεπτό αυτό που θεωρείς πιό σημαντικό, η υγεία σου, και να είσαι γεμάτη από ευτυχία ανάμεσα στους υπέροχους δικούς σου ανθρώπους. Σε φιλώ, Μαίρη (απ'την Ουγγαρία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ
    ΑΙΜΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δε γνώριζα πολλά από τα δύσκολα που περάσατε ως οικογένεια. Όμως τα καταφέρατε. Μείνατε δεμένοι. Εύχομαι κάθε καλό τώρα που ο χειμώνας φτάνει σιγά σιγά και πολλή έμπνευση για το επόμενο βιβλίο. Καλή Κυριακή από τη Νίσυρο που ακόμη περιμένει μια βροχή έπειτα από 6 μήνες ανομβρίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου άρεσαν και οι δυο πρόσφατες συνεντεύξεις σας (στα περιοδικά ΕΓΩ και People)μας δόθηκε η δυνατότητα να μάθουμε περισσότερο την προσωπικότητά σας και να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα τα βιβλία σας που με αδημονία περιμένουμε να κυκλοφορήσουν και αδιάλειπτα μελετάμε!είσαστε ένας υπέροχος άνθρωπος και αυτό φαίνεται τόσο μέσα από τα βιβλία σας, τις συνεντεύξεις όσο και από τις φωτογραφίσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα!Είμαι καινούργια στην παρέα σας και ομολογώ ότι δεν έχω ξαναμπει ποτέ σε blog , αλλά έχω ενθουσιαστεί τόσο με τα βιβλία σας που ήταν αδύνατον να μην μπω στο πειρασμό! Σας γνώρισα μέσα από την Θεανώ και συνεχίζω με όλα τα υπόλοιπα! Συγχαρητήρια για την συνέντευξη και χάρηκα πολύ που το "σπίτι δίπλα απο το ποτάμι" θα βγει στην τηλεόραση. Εκλαψα πάρα πολύ στις σελίδες του και είναι το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής. Αν και προσωπικά προτιμώ τα βιβλία από την οθόνη, γιατί μπορείς φτιάξεις τις δικές σου εικόνες μέσα από τις σελίδες τους, το ¨σπίτι δίπλα από το ποτάμι" πραγματικά ήταν ένα βιβλίο που θα θελα να μπορούσα να το δω. Ελπίζω στην όσο είναι δυνατόν πιστότερη μεταφορά του στην τηλεόραση και ευχαριστώ για τις υπέροχες και έντονες συναισθηματικά στιγμές που μας χαρίζεται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων σας!
    Νιόβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Buterfly: Ευχαριστώ!Καλή εβδομάδα!
    Ελευθερία: Μα είναι ο Ψινάκης μου!!!!
    Lia: Κι εμένα το αγαπημένο μου είναι το Βαλς! Χαίρομαι που σου άρεσε η συνέντευξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατερίνη μου, γλυκό μου κορίτσι, ελπίζω να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή από κοντά!
    Στέφανη μικρό μου, σ' ευχαριστώ! Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Epicuros: Καλώς ήρθες στην συντροφιά μας!
    Yianna: Είμαι αυτό που λένε: "Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις"! Όσο για τα βιβλία, μην βιάζεσαι, πρόθεση υπάρχει αλλά μέχρι την υλοποίηση έχουμε πολύ δρόμο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ginger: Γιατί γλυκό μου κορίτσι να σου θυμώσω; όσο για την συνέντευξη, γι αυτό την ανέβασα, για τους φίλους που δεν έχουν την δυνατότητα να βρουν το περιοδικό στο εξωτερικό. Καλή εβδομάδα!
    Αιμιλία: Σ' ευχαριστώ καλή μου!
    Νικόδημε: Η αλήθεια έιναι οτι μόνο ένα μικρό μέρος μπόρεσα να πω γιατί διαφορετικά θα έβγαινε ...μελό η συνέντευξη. Δύσκολα χρόνια, αλλά μας έκαναν καλό.... "Είμαι εγώ κάθε τι που μου έχει τύχει...."
    Βέρα: Ευχαριστώ πολύ, καλή εβδομάδα!
    Νιόβη: Σ' ευχαριστώ πολύ, καλώς ήρθες στην παρέα! ΌΣο για το ποτάμι, όπως είπα και στην Γιάννα, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας και τεράστια εμπόδια. Όσο τα κανάλια επιλέγουν να μας βομβαρδίζουν με ριάλιτυ, όσο εμείς δεν κλείνουμε την τηλεόραση για να μην τους ανταμοίβουμε με θεαματικότητες, ο ρόλος του βιβλίου γενικότερα, θα είναι πολύ μικρός στην μικρή οθόνη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ κυρία Μαντά...αυτό το θέμα με την τηλεόραση είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο!!!! Θα μπορούσαμε να συζητάμε μέρες όλοι μας επ αυτού! Τελικά δεν ξέρω αν οι συντελεστές της τηλεόρασης μας νομίζουν τόσο κενούς και μας "πασάρουν" τέτοια ανούσια προγράμματα, ή μήπως στην πραγματικότητα είμαστε και δεν το χουμε καταλάβει! Είναι εύχαριστω πάντως που υπάρχει μια στροφή προς τη λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια και το βιβλίο έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο πάλι πιστεύω. Γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο, που να σε χαλαρώνει, να σε διασκεδάζει, να απασχολεί το μυαλό σου μακριά από τα προβλήματα σου και να σε ταξιδεύει μίλια μακρια, όσο οι σελίδες ενός βιβλίου και όλα αυτά τα χρειάζεται πολύ η εποχή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λένα γλυκειά, Λένα αληθινή,
    Μακάρι να είχα χώρο στο περιοδικό να "χωρέσω" όσα είπαμε. Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και τις ευχαριστίες... στην γράφουσα. Κι όπως λένε εκεί στα ξένα: "η ευχαρίστηση ήταν όλη δική μου"
    Σε φιλώ,
    Νέτη Φίλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νιόβη μου σε κάθε παρουσίαση το λέω και το φωνάζω πια. Κλείστε την τηλεόραση, δείξτε οτι βαρεθήκατε τα σκουπίδια!
    Νέτη μου, ήταν από τις ωραιότερες συνεντεύξεις που έχω δώσει! Η πιο χαλαρή και η πιο ζεστή! Σ΄ευχαριστώ για μια ακόμη φορά και σου εύχομαι οτι καλύτερο στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διάβασα την συνεντεύξη σου και συγκινήθηκα πάρα πολύ...ίσως γιατί εγώ αυτή τη στιγμή είμαι 44 και μετράμε τα ψηλά για τσιγάρα και γράφω αλλά αυτή τη στιγμή μοιάζει πάλη η επιτυχία. Κρατίεμαι και αγαπώ πιο πολύ κάθε μέρα αυτό που κάνω για μένα πρώτα...όπως καλά το είπες.....κλείνω τα μάτια και κάνω τις μέρες μου σελίδες....τις διαβάζω τις ρουφώ για τις επόμενες 'ανάσες'....να είσα πάντα καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Domenica: Πάντα πίστευα, πως οτι μας συμβαίνει, συμβαίνει για κάποιο λόγο που αγνοούμε, μέχρι που τελικά ...κατανοούμε! Έπειτα τίποτα δεν προσφέρεται στην ζωή, όλα χρειάζονται αγώνα και καμιά φορά άδικο και σκληρό... ειδικά η επιτυχία... Αυτό πάντως, οτι κλείνεις τα μάτια και κάνεις τις μέρες σου σελίδες... Ότι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. *smiles* Έχεις ένα ζεστό τρόπο - και στο γράψιμο σου - αλλά και στον προσωπικό λόγο. Το χεις!!! ...αυτό που σου άρεσε το είχα γράψει κάποτε σε μια ανάρτηση μου.....Έτσι την πέρασα εκείνη την ημέρα δίπλα στο κύμα που με λίγη φαντασία έκανα την θάλασσα βιβλίο και τα κύματα σελίδες και οι λέξεις ξεπηδούσαν μέσα απ τους αφρούς σαν τρελά ξωτικά και νεράιδες, σαν ανακατεμένο παραμύθι.....Είναι αγαπημένη μου φράση από τότε που την γέννησα! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακόμα και συνεντεύξεις σας να διαβάζω , γαληνεύω , όπως και με τα βιβλία σας.
    Τι έχετε πάνω σας και μας τραβάει έτσι ?
    Επίσης αυτό που σας είχα πει στη παρουσίαση του τσιγάρου στο METROPOLIS , σχετικά με τα τηλεοπτικά δρώμενα .... τελικά διάβασα ότι ενδώσατε. Προσέξτε όμως το κάστ των ηθοποιών ,
    ελπίζω να μας δώσουν ότι και εσείς με τη γραφή σας.Είναι δίκοπο μαχαίρι , στο πως θα αγαπήσουν το ρόλο τους για να τον αποδώσουν σύμφωνα με τον δικό σας τρόπο . Προσέξτε τους , μη χαλάσουν αυτό που με την ψυχή σας μας προσφέρετε τόσα χρόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε/η, ευχαριστώ πολύ για όσα μου γράψατε! Όσο για την σειρά, είναι πολύ νωρίς ακόμα... Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί γιατί είναι ίσως η χειρότερη χρονιά για την τηλεόραση με εξαίρεση το σήριαλ Νησί, που περιμένω να δω τον τρόπο της μεταφοράς του, γιατί το βιβλίο ήταν θαυμάσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ...Καλοτάξιδη! Λένα μου,
    Όμορφος καιρός, ακόμη, πάντα όμορφος για σένα και τις δημιουργικές επιτεύξεις σου!
    περισσότερο για την αγάπη σου στην οικογένεια!

    Συχνά θυμάμαι την συνάντησή μας, στην Αθήνα, όπως και το βαθύ, γάργαρο, ήχο της φωνής σου!
    Ο Δημήτρης, 40 χρόνια μαζί (!) κι ακόμη... αντέχουμε, στέλνει χαιρετίσματα στο σύζηγό σου,
    Ευτυχίες,
    Υιώτα
    Αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιώτα μου πολλά πολλά φιλιά από μένα και από τον άντρα μου! Εύχομαι να τα φέρει η τύχη και να συναντηθούμε και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θελω τοσο πολυ να σας γνωρισω απο κοντα..!!!Ελατε και προς τα κατω καμια φορα...!!
    Μαριανθη απο Κρητη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλή μου Μαριάνθη, ήμουν το Μάιο στην Κρήτη, μόλις βγήκε το Τελευταίο τσιγάρο! Και ελπίζω οτι θα έρθω και πάλι με το νέο βιβλίο. Μαζί με την Καίτη Οικονόμου ήμασταν καλεσμένες του κ. Κλαψινάκη στο Ρέθυμνο και της κ. Ηλιάκη στα Χανιά. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις όμως... Όπως είπα, ελπίζω να τα καταφέρουμε και φέτος να έρθουμε στην όμορφη Κρήτη! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή