Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



30 Σεπτεμβρίου 2010

Φεγγάρι από πέτρα.... Μένιος Σακελλαρόπουλος (ΛΙΒΑΝΗΣ)

Ετοιμάζοντας βαλίτσες αφού φεύγω αύριο για Γερμανία, βρήκα λίγο χρόνο γι αυτή την ανάρτηση, για ένα ακόμα βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Σμαράγδα Γιατράκου, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μάνη, δουλεύει σαν ξεναγός στην Αθήνα και σε μια ξενάγηση, γνωρίζει και παντρεύεται τον Αλέξανδρο Χολέβα. Κάνει μαζί του και δύο παιδιά. Η ζωή τους κυλάει στην αρχή όμορφα και μέσα στον πλούτο που ο Αλέξανδρος παρέχει στην οικογένειά του. Αλλά τα σύννεφα έρχονται και είναι κατάμαυρα στην ζωή της Σμαράγδας. Πολύ γρήγορα όλα αλλάζουν και κυρίως ο άντρας της που μετατρέπεται σ’ έναν άγνωστο και επικίνδυνο άνθρωπο. Πολύ γρήγορα η Σμαράγδα θα καταλάβει ότι για πολλά χρόνια βρισκόταν σε βαθύ λήθαργο. Θ’ ανακαλύψει πολλά για το σκοτεινό επάγγελμα του άντρα της και ο ίδιος θα γίνεται μέρα με την μέρα τόσο βίαιος που θ’ αναγκαστεί να τον εγκαταλείψει. Αλλά ο Αλέξανδρος Χολέβας ότι έχει το κρατάει και δεν είναι διατεθειμένος ν’ αφήσει την γυναίκα του που νομίζει ασήμαντη να ξεφύγει τόσο εύκολα. Με τις γνωριμίες και τα λεφτά του θα βγάλει την Σμαράγδα ανίκανη σαν μητέρα και θα της πάρει τα παιδιά. Τότε όμως η Μάνη επιτέλους ξυπνάει και δείχνει για ποιο ακριβώς είναι ικανή αυτή η παράξενη ράτσα. Τα αδέλφια της Σμαράγδας αναλαμβάνουν δράση και ο Αλέξανδρος Χολέβας παίρνει μια δόση από το δικό του φάρμακο…..
Το βιβλίο κατ’ αρχήν είναι πολύ καλό! Κι επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για ανδρική και γυναικεία λογοτεχνία, διαβάστε το και κρίνετε μόνοι σας σε ποιο από τα δύο είδη ανήκει, αλλά εμένα με ξάφνιασε που βγήκε από την πένα ενός άντρα, δημοσιογράφου μάχιμου και γνωστού. Αν το είχε γράψει γυναίκα θα την «έτρωγαν» χωρίς τύψεις, κατηγορώντας την για….ροζ! Ο κ. Σακελλαρόπουλος πάντως, τον οποίο δεν γνωρίζω, έχει γράψει ένα ανάγνωσμα γεμάτο ανατροπές, βαθιά γνώση της γυναικείας ψυχολογίας με γλαφυρό και ωραίο λόγο, ενδιαφέρον και τόση αγωνία που δεν το αφήνεις. Όσο το διάβαζα, μόνο ένα άγχος είχα, μην μου χαλάσει το τέλος που τελικά με ικανοποίησε απόλυτα, μαζί και την αίσθηση δικαίου που επέβαλλε την τιμωρία σε όσους αδίκησαν…. Βέβαια υπάρχουν στιγμές που η…ανδρική πένα «είδε» πιο επίπεδα κάποιες καταστάσεις που ήθελαν ίσως πιο βαθιά «κατάδυση», αλλά το ενδιαφέρον που είχε η ίδια η ιστορία σ’ έκανε να θέλεις να πάς παρακάτω να δεις τι θα γίνει….
Η Σμαράγδα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, μ’ έκανε να νιώσω όσα κι εκείνη κι αυτό οφείλεται φυσικά στον συγγραφέα που απέδωσε με εξαιρετική ευκρίνεια τα συναισθήματά της, την οδύνη της, αλλά και τον αγώνα της. Θα περάσετε πολύ πολύ καλά με την συντροφιά αυτού του βιβλίου, για το μόνο που διαφωνώ είναι το εξώφυλλο που έχει την συγκεκριμένη λογική του συγκεκριμένου εκδοτικού, που όμως κάνει το βιβλίο να δείχνει φθηνό, ενώ δεν είναι. Και επιπλέον θα το έλεγα και …άσχετο εντελώς με το θέμα. Μένουμε όμως στο ίδιο το βιβλίο και σε όσα μου έδωσε το ταξίδι του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παλεύει με τις λέξεις και τη δημοσιογραφία 30 χρόνια, από το καλοκαίρι του 1979, όταν ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο Φως, μαθητής λυκείου ακόμα.Σπούδασε στη Νομική Θράκης, αλλά άφησε για τους άλλους… νόμους κι αστυνόμους.
Μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες Βραδυνή, Έθνος, Αθλητική, Sportime και Derby, γνώρισε τα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM), ενώ από το 1992 είναι στο MEGA Channel. Έκανε τρεις φορές το γύρο της Ευρώπης με εκατοντάδες ρεπορτάζ και μεταδόσεις. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
    ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό βραδάκι Λένα μας. Το βιβλίο το είδα και στο site του Λιβάνη και μου άρεσε η ...ιστορία. Έχω όμως και ένα κακό, αν δεν ξέρω τον συγγραφέα από άλλη του δουλειά δεν παίρνω βιβλία του...έτσι τον απέρριψα! Αφού όμως το συστήνεις και συ...θα το βάλω στην λίστα. Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα από την ζεστή Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yianna: Καλό μήνα γλυκιά μου.΄Κι εγώ είμαι διστακτική όταν δεν ξέρω τον συγγραφέα, αλλά όπως λένε, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά! Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι φανατική αναγνώστρια του κυρίου Σακελλαρόπουλου και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα και τα υπόλοιπα βιβλία του.
    Τον έμαθα τυχαία,όταν ο φίλος μου φανατικός ποδοσφαιρόφιλος ανέφερε ότι ο ''Μένιος'' έχει γράψει βιβλίο.Του πήρα δώρο τότε το ''GAME BOY-TO ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΕΚΑΡΙ''.Το δώρο ,ποτέ δεν πήγε στον προορισμό του.. :)Πιστέψτε με, ένα βιβλίο που έχει να κάνει με ποδόσφαιρο,κατάφερε να με κάνει να κλαίω από τα δύνατα συναισθήματα που έβγαζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή