Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



10 Δεκεμβρίου 2010

Σκαλώσαμε στο ΕΣΡ!

Στις 15 Νοέμβρη κυκλοφόρησε το "Δεν μπορεί, θα στρώσει!", σας το είπα. Και σας είπα και για ποιο σκοπό βγήκε αυτό το βιβλίο. Ο κ. Ψυχογιός και το επιτελείο του σκέφτηκαν την δημιουργία ενός σποτ για την τηλεόραση, που θα μιλούσε για το ΚΕΘΕΑ και παράλληλα για το βιβλίο, γιατί όπως είναι κατανοητό, όσο πιο γρήγορα πουληθεί, τόσο πιο γρήγορα οι άνθρωποι της ΔΙΑΒΑΣΗΣ θα έπαιρναν τα πολύτιμα για το έργο τους χρήματα. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που του έγινε η πρόταση, δέχτηκε άμεσα να συμμετέχει και χωρίς αμοιβή. Ο κύριος Ψυχογιός πλήρωσε το τεχνικό μέρος και το σποτ υποβλήθηκε στο ΕΣΡ για να πάρουμε έγκριση ώστε το σποτ να "παίξει" στα κανάλια....
Δυστυχώς.... το σποτ κόπηκε και σήμερα στην Esrpesso, ο Γρηγόρης δηλώνει πόσο άδικη θεωρεί την απόφαση. Σας το παραθέτω....
Τα συμπεράσματα δικά σας.....

19 σχόλια:

  1. Η λογική μου, μπερδεύτηκε στο άρθρο 3 παρ.2 της ΚΥΑ...
    Επιμένει και φωνάζει:
    "Παράλογοοοοο που είσαι;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα, το σποτ είναι πολύ ωραίο και ακόμα πιο ωραίος ο όλος σκοπός, δεν καταλαβαίνω γιατί κόπηκε... ένα από τα πολλά (πάρα πολλά) που δεν εξηγούνται με την λογική σε αυτή τη χώρα.

    Προτείνω λοιπόν, αφού δεν εγκρίθηκε για την τηλεόραση, να το αναρτήσουμε όλοι εμείς στα προφίλ και τα ιστολόγιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Νίκο πολύ ωραία η ιδέα σου ,συμφωνώ απόλυτα!
    Κυρία Λένα μας ,καταλαβαίνω την πικρία σας ,εγώ όμως θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου!Είναι δυνατόν να κόβεται ένα τέτοιο διαφημιστικό ,για ένα τόσο καλό σκοπό ,ενώ καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από κάθε είδους τηλεοπτικά σκουπίδια;Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτονται μερικοί άνθρωποι.
    Το βιβλίο το αγόρασα και το διάβασα σε μια μέρα ,καταπληκτική δουλειά!!!!Ειπωμένο πολλές φορές , αλλά αληθινό ,μπράβο σας !!!Καταφέρατε εκεί που γελούσα ,να δακρύσω και το αντίστροφο.
    Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση γιατί τους τελευταίους μήνες έχω ακούσει (απ΄τον Real FM) γενικά πόσο παράνομη είναι η όλη διοίκηση του ΕΣΡ. Η θητεία των βασικότερων μέλων της διοίκησης έχει λήξει κι όμως αυτοί αποφασίζουν ακόμα. Ο παράνομος πως μπορεί να "νομοθετεί"? Εχω κι εγώ τις απορίες μου! Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαγιά Αντιγόνη: Πόσα παράλογα θα μετρήσουμε ακόμα άραγε;
    Δημ. Νίκου: Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόταση αλλάκαι για την στήριξη. Να είστε καλά, καλές γιορτές!
    Μαρία: Καμία πικρία γλυκιά μου, σε διαβεβαιώ... Πρόσφατα έμαθα οτι κάποιος σκηνοθέτης υπέβαλε το Σπίτι δίπλα στο ποτάμι στην κρατική τηλεόραση και απορρίφθηκε γιατί του είπαν οτι δεν θέλουν να κάνουν σήριαλ βιβλία ευπώλητα... Τι άλλο να πω και για ποιο απ' όλα να νιώσω πικρία; Για τίποτα! Κάνω αυτό που νομίζω εγώ σωστό και ευτυχώς η ανταπόκριση του κόσμου σ' αυτή την προσπάθεια ήταν συγκινητική!
    Ginger: Μερικά πράγματα δεν εξηγούνται με την λογική, δυστυχώς.. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν σκέφτηκε οτι ίσως αυτή η προσπάθεια γινόταν παράδειγμα και γι άλλους να βοηθήσουν κάποιο άλλο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό σου βράδυ Λένα μου. Δίκαιο έχεις να αναρωτιέσαι γιατί κόπηκε ένα τέτοιο σποτ. Η ΕΣΡ τι δικαιολογία έδωσε????? Όπως και ναχουν τα πράγματα Λένα μου ελπίζω το βιβλίο σου να τα πάει τέλεια γιατί το αξίζει και γιατί ο σκοπός είναι ιερός. Εγώ το παράγγειλα ήδη, εσυ το υπέγραψες και το περιμένω με αγωνία!!! φιλιά πολλά από την βροχερή Κύπρο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κύρια Μαντά πείτε μου που θα βρω το σποτ να το αναρτήσω στο blog μου. Δεν χρειάζεστε το ΕΣΡ έχετε όλους εμάς!!!! Έχω νευριάσει τόσο πολύ, μόλις διάβασα την ανάρτηση σας μου ανέβηκε η πίεση!
    Η ΨΕΥΤΟ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ της Ελλάδας στο μεγαλείο της !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή!! Αφήνουν χίλια δυο σκουπίδια να μας αποβλακώνουν καθημερινά και κάτι που έχει ιερό σκοπό το απορρίπτουν! Δεν ντρέπονται λίγο?? Εγώ πάντως Λένα μου το βιβλίο και το αγόρασα και το προτείνω σε όλους τους γνωστούς μου τονίζοντας βεβαίως το σκοπό του, αφού το κόψανε αυτοί ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι. Στο blog μου έχω κάνει και σχετική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Yanna: Δεν θεώρησαν κοινωνικό το μήνυμα που πήγαινε να περάσει,ούτε φυσικά τον σκοπό που θα επιτελούσε το βιβλίο.... Δεν πειράζει! Η καλύτερη διαφήμιση γίνεται μέσα από τα ιστολόγια και από το στόμα με στόμα.... φιλιά από το χιονισμένο Καπανδρίτι!
    vivliolatreia: Λογικά το σποτ πρέπει να υπάρχει στο yutube.Μην στεναχωριέσαι όμως. Η ΔΙΑΒΑΣΗ κάνει σπουδαία δουλειά με ή χωρις το... ΕΣΡ και το βιβλίο που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες, θα πάει για να βοηθήσει το έργο της.
    MaNTaRiNi: ευχαριστώ πολύ για όλα! Όσο για τα τηλεσκουπίδια, φταίμε και εμείς που δεν κλείνουμε την τηλεόραση, να δουν τις τηλεθεάσεις να κατρακυλούν και να βάλουν μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρότι δεν είναι του χαρακτήρα μου να επιμένω σε οτιδήποτε μου αρνήθηκαν, όμως για τον λόγο που υπηρετεί αυτή η προσπάθεια, λέω χωρίς να γνωρίζω Λένα πως λειτουργούν μήπως με ένα διαφορετικό σποτάκι προχωρούσε;Παρακαλώ μη παρεξηγηθώ από κανένα παράγοντα αυτής της προσπάθειας.
    Εμείς πέραν όλων ας αναρτήσουμε το σποτάκι.Ο σπόρος πέφτει στη γη περιμένει ως να βρεθούν κατάλληλες συνθήκες και τότε φυτρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμ! γι αυτο πάμε τόσο μπροστά!!!
    Τι να πεις!
    ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή μου Λένα,
    προσπαθώ να βρω το σποτ στο youtube και δε μου το βγάζει πουθενά. Αν έχεις εσύ το λινκ, μας το βάζεις εδώ σε παρακαλώ;
    Πέραν τούτου, το βιβλίο θα πουλήσει έτσι κι αλλιώς, γιατί το θέλει ο Θεός, τα παιδιά της Διάβασης και όλοι εμείς....
    Σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άστο Λενάκι, το βρήκα! Το βάζω εδώ να το δει όποιος θέλει και να το αναρτήσει!
    http://www.youtube.com/watch?v=4Yj7WVqLipo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ τώρα γιατί δεν ξαφνιάζομαι που ένα οφέλημο διαφημιστικό σποτ δεν προβάλεται; Κατέβηκα απο το ..ροζ συννεφάκι μου δυστυχώς .. δεν λειτουργεί τίποτε το επικοδομητικό στη χώρα μας , μας προδίδουν βήμα βήμα..Αν δεν υπήρχαν τα μπλοκ να προωθούν απο στόμα σε στόμα τα βιβλία πιστεύεις οτι θα έκαναν κάτι να βοηθήσουν;αντίθετα έχει γεμίσει η τηλεόραση με σκουπίδια και ..μορφωμένες αμόρφωτες που δεν ξέρουν να μεταχειρίζονται το λόγο.Αν τις ρωτήσεις τι διάβασαν ..θα σου πουν..Σαίξπηρ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία Χανιώτου: Ξέρω και καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλα΄το σποτάκι άλλαξε 4 φορές για να τους αρέσει, κόπηκαν πάρα πολλά που μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως... διαφήμιση και πάλι άδικα! Δεν πειράζει! Σε πείσμα όλων, τα 20.000 αντίτυπα κοντεύουν να εξαντληθούν!
    ElenaG: Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποιοι που πάνε μπροστά και αν χαίρομαι για κάτι, είναι που η ΔΙΑΒΑΣΗ συνεχίζει το έργο της και με τα λεφτά αυτά ίσως λίγο πιο άνετα!
    Τζιριτάκι σ' ευχαριστώ! Ξέρω πόση κοινωνικήε υαισθησία έχεις, να είσαι καλά γλυκιά μου και καλές γιορτές!
    αχτίδα: Εγώ πάλι παραμένω στο ροζ συννεφάκι μου και δεν θέλω να κατέβω από κει! Και όσα εμπόδια κι αν μπαίνουν, υπάρχουν πολλοί και μάλιστα στην blogoσφαιρα που ξέρουν και τα υπερπηδούν! Αυτό που είμαι και όσα νιώθω δεν θα μου τα αλλάξει κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. !!!! Δεν ξέρω τι να πω! Κάτι δε μου κολλάει αλλά ας μη γίνω κακιά. Ναι κι εγώ θα το ανεβάσω και στο ιστολόγιο και στο FB κι όπου αλλού μπορέσω. Καλές γιορτές Λένα. Φιλιά στην οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιωτάκο μου, μόλις γύρισα από την πατρίδα σου, την όμορφη Λάρισα, όπου πέρασα καταπληκτικά και γνώρισα καλούς ανθρώπους! Όσο για το ΕΣΡ, γνωστά αυτά πια στην χώρα μας! Σ' ευχαριστώ, καλές γιορτές, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λένα δεν ήξερα ότι ήρθες στη Λάρισα. Έλειπα μια βδομάδα στη Γερμανία, ξέρεις με τον Ηλία στα σχολεία της ομογένειας για τα παιδικά και δεν έμαθα ότι θα ερχόσουν. Επέστρεψα στις 18. Είχε πολύ κρυο και χιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή