Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



27 Μαΐου 2011

Μια γεμάτη άγχος βραδιά!

Είχα πολύ άγχος... Όπως κάθε φορά.... Σε κάθε παρουσίαση. Η γνωστή δύσπνοια, να νιώθω οτι έχω πυρετό. Την συγκεκριμένη μέρα ήταν λιγο χειρότερα τα πράγματα. Στην γεμάτη αίθουσα, φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς, συνεργάτες.  Στο πάνελ η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη και οι ηθοποιοί Ζαχαρούλα Οικονόμου και Κωνσταντίνα Τζώρτζη
Ήθελα να πάνε όλα καλά. Και πήγαν. Η παρουσίαση διαφορετική. Όπως είπα και στην εισαγωγή μου, λίγες εβδομάδες πριν στην ίδια αίθουσα, στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο ύπνος των αγαλμάτων" φίλου μου Νίκου Διακογιάννη, είχα πάρει το μικρόφωνο για να πω οτι τον ζηλεύω για τα υπέροχα βίντεο που φτιάχνει. Δεν έμεινα στην ζήλεια... Προσπάθησα και έφτιαξα τα δικά μου. Χάρη στην Πέγκυ Σκουλίδα των εκδόσεων Ψυχογιός, τα τελιοποίησα. Ήρθε και η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Λεκάκου και έγιναν αριστούργημα! Το πρώτο διηγήθηκε την δική μου ιστορία...

Αμέσως μετά προχωρήσαμε στην παρουσίαση.  Κι αυτή τη φορά οι προβολές εναλλάσσονταν με την ανάγνωση από τις δύο κυρίες.


Παρ' ολο που τα ήξερα, παρ' όλο που τα είχα δει, ήταν πολύ όμορφο που τα έβλεπα μαζί με τον κόσμο που τα παρακολουθούσε μ' ενδιαφέρον.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που ήσασταν εκεί, σε αναγνώστες και συγγραφείς και θα ήταν παράλειψη να μην τους αναφέρω. Δίπλα μου λοιπόν οι: Πασχαλία ΤραυλούΜαρία Τζιρίτα, Πέννυ ΠαπαδάκηΤέσσυ ΜπάιλαΘοδωρής Παπαθεοδώρου, ο σκηνοθέτης του "Έρωτας σαν βροχή" (αν πάρουμε την έγκριση από την ΝΕΤ) Τάκης Μιχαήλ και ο Μάκης Πουνέντης, που ήταν και η έκπληξη της βραδιάς, γιατί δεν περίμενα να τον δω με το φορτωμένο πρόγραμμα που έχει. Ήταν τιμή μου γιατί παρευρέθηκε ο εκδότης μου κ. Θάνος Ψυχογιός με την γυναίκα του Νίνα Ψυχογιού, πάντα δίπλα μου σε όλες τις στιγμές, όπως επίσης η γλυκιά μου η επιμελήτρια, που για άλλη μια φορά βρεθήκαμε σε πλήρη ταύτιση όσο δουλεύαμε το βιβλίο, η Άννα Μαράντη και φυσικά η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων Πόπη Γαλάτουλα με την βοηθό της Λίλη Σπαντιδάκη.

Α! Παραλίγο να το ξεχάσω! Σε όλους άρεσαν τα...σοκολατένια CD που μοιράστηκαν, ένα μικρό δώρο από μένα στους παρευρισκόμενους!


Ευχαριστώ ξανά και από καρδιάς όλους σας!!!!

46 σχόλια:

  1. αααααααα θα τρελαθώ!!! Ο έρωτας ( αν όλα πάνε καλά) θα γίνει σειρά στην ΝΕΤ ; Είναι το αγαπημένο μου από τα βιβλία σας. Απίστευτα τυχεροί όσοι ηθοποιοί παίξουν. Το πιστεύετε πως όταν το διάβαζα σκεφτόμουν τον εαυτό μου στον ρόλο της Κλαίλιας (στην νεαρή ηλικία βέβαια) αχ... μακάρι να εγκριθεί και να ζήσουμε αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα, αυτόν τον τόσο μοναδικό έρωτα.. καλή επιτυχία σε όλα όσα κάνετε, μέσα από την καρδία μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να ήταν σίγουρα μια πολύ όμορφη παρουσίαση κα Μαντά. Τα πρώτα σας λόγια έφεραν στο νου μου την δική μου πρώτη παρουσίαση, όπου όμως δε νόμιζα απλά πως έχω πυρετό, αλλά είχα πραγματικά - από την ένταση όμως το κατάλαβα την επόμενη μέρα :) Εύχομαι κάθε επιτυχία στο "Χωρίς χειροκρότημα" και ελπίζω σε μια επόμενη παρουσίαση να σας ξαναδω κι από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μεσημεράκι Λένα μας. Για ερασιτέχνη τα βιντεάκια σου είναι πολύ γλυκά!!! Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά για σένα και ελπίζω να δούμε την Κλαίλια στην τηλεόραση. Καλή επιτυχία σtο βιβλίο σου και θα τα πούμε από κοντά στην Κύπρο......φιλάκια πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Μαντά,
    σας εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σας. Ωστόσο, εμένα δεν μου άρεσε. Είναι προχειρογραμμένο και το στόρι παραπέμπει στην ιστορία της Ηλιάδη. Γνωστή σε όλους η υπόθεση, μυθιστορηματικά όμως αδιάφορη. Τουλάχιστον με τον τρόπο που μας το δώσατε.
    Γεωργία Αντωνιάδου,
    Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους!
    Εκφράσου: Ευχαριστώ για τις ευχές!
    Ανώνυμη: Όπως το είπες: Αν όλα πάνε καλά, πράγμα δύσκολο στην παρούσα κατάσταση!
    Δημήτρης Νίκου: Πάντα είναι το ίδιο συναίσθημα, σε κάθε παρουσίαση, όπου κι αν γίνεται! Δεν θα συνηθίσω ποτέ μάλλον!
    Yianna: Πέρασα ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή για να τα φτιάξω και όπως είπα, είχα μεγάλη βοήθεια από την Πέγκυ Σκουλίδα, ας είναι καλά!!!Καλή αντάμωση!
    Γεωργία Αντωνιάδου: Λυπάμαι που δεν σας άρεσε το βιβλίο μου, είναι αποδεκτή η κριτική σας και σεβαστή, αλλά δεν αποδέχομαι τον όρο "προχειρογραμμένο", γιατί δεν είναι. Αυτό το βιβλίο γεννήθηκε όντως από την συγκεκριμένη ιστορία, αλλα΄δεν την ακολούθησε, ούτε την κατέγραψε. Αντίθετα, γέννησε χαρακτηρες αξιαγάπητους για μένα, όπως η γιαγιά Βάγια, ο Γρηγόρης και ο Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη του όρου "προχειρογραμμένο". Δεν θα υπερασπιστώ την κριτική μου. Υπήρξα αναγνώστριά σας κι επειδή απογοητεύτηκα, θεώρησα πως όφειλα να σας το πω. Καλή συνέχεια, κυρία Μαντά.
    Γεωργία Αντωνιάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεωργία Αντωνιάδου: Και βέβαια έπρεπε να μου το πείτε και όπως είπα ήδη, η κριτική σας είναι σεβαστή. Δέχομαι οτι δεν μπορούν όλα ν' αρέσουν σε όλους και γι αυτό δεν χρειάζεται να υπερασπιστείτε όσα γράψατε. Απλώς θεώρησα οτι έπρεπε να σας απαντήσω, εκθέτοντας και την δική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπύρος Αθανασίου
    Το παράτησα στη μέση το βιβλίο σας. Με κούρασαν οι πλατιασμοί στην αφήγηση κι από ένα σημείο και μετά ήταν πλήρως προβλέψιμο το τι θα γίνει παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπύρος Αθανασίου: Σεβαστή και η δική σας γνώμη κύριε Αθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρια Μαντα συγχαρητηρια και για αυτο το βιβλιο σας. Για μενα ηταν ενα υπεροχο ταξιδι που μ΄ εκανε να ξεχαστω απο καποιες δυσκολες καταστασεις. Μονο και μονο γι΄αυτο σας ευχαριστω. Οσο για το αν μοιαζει η ιστορια με καποιας γνωστης τραγουδιστριας, ε και τι εγινε?
    Επισης σας ευχαριστει και ο μπαμπας μου γιατι καθε φορα που δινω βιβλιο σας στη μαμα μου εξαφανιζεται μεχρι να το διαβασει. Σπιτι διχως "γκρινια" δηλαδη. Καλοταξιδο να ειναικαι αυτο το βιβλιο σας.

    Παναγοπουλου Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρεται αγαπημένη κυρία Μαντά!! Και ποιος δε θα ‘θελε να βρίσκεται σε μια τόσο υπέροχη και ξεχωριστή παρουσίαση!!! Και τα βιντεάκια όμως… πραγματικά πολύ όμορφα!!
    Όσο για το ενδεχόμενο να δούμε το «Έρωτας σαν βροχή» στην τηλεόραση, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ χάρηκα!! Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά!
    Να ευχηθώ καλή συνέχεια στις παρουσιάσεις σας και εννοείται πως σας περιμένουμε και στην Κύπρο!!! Πολλά, πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυρία Μαντά για μένα τα βιβλία σας είναι ένας τρόπος να ταξιδέψω σε υπέροχα μέρη, να νιώσω όμορφα συναισθήματα, να γίνω ένα με τους ήρωες και να νιώσω ότι είμαι και εγώ ένα κομμάτι της ιστορίας τους ένα κομμάτι του εαυτού τους. Υπέροχες ιστορίες, όμορφη γραφή, υπέροχη πλοκή.Αυτό όμως που περιμένω με ανυπομονησία να κάνω κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου κάθε βιβλίο σας είναι να διαβάσω τον πρόλογο. Στην ιδέα και μονό ότι η ιστορία ( ή ένα μικρό της μέρος)μπορεί να είναι αληθινό γεγονός ανατριχιάζω.Σας ευχαριστώ μέσα από τα βαθύ της καρδιάς μου για τα όμορφα ταξίδια που έχω κάνει μαζί με εσάς και τους ήρωες σας. Να είστε πάντα καλά.
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία Παναγοπούλου: Αυτή την "επίδραση" των βιβλίων μου, δεν την είχα σκεφτεί! Να είσαι καλά! Όσο για το θέμα του βιβλίου, το έχω επι επανειλλημμένως, οτι η έμπνευση μπορεί να έρθει και από μια είδηση που ακούω στην τηλεόραση. Ε, αυτό ήταν για το συγκεκριμένο!
    Στέφανη: Σ' ευχαριστώ! Όσο για την Κύπρο θα έρθω όχι μια, αλλα΄δύο φορές! Στο Rivergate πάντως, θα είμαι στις 27 του Ιουνίου!
    Έλενα: Ευχαριστώ! Αυτά τα ταξίδια που κάνετε εσείς, τα κάνω πρώτη εγώ, όταν γράφω και χαίρομαι που έχουν την ίδια επιδραση και στοςυ αναγνώστες. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπε΄ρα, Λένα. Μπήκα πια στο κλίμα του νησιού μετά το ταξίδι μου στη βόρεια Ελλάδα και θα αφιερώσω πολύ χρόνο στις αναρτήσεις και τη συνέχεια του τέταρτου βιβλίου. Τα βιντεάκια σου είναι μια χαρά. Να νιώθεις υπερήφανη. Αυτές οι πρώτες ενασχολήσεις σου θα σου φανούν ίσως αστείες μετά από κάποιο εύλογο διάστημα που θα μπεις βαθύτερα στο πρόγραμμα παραωγής, όμως δε συγκρίνεται με τίποτα το συναίσθημα ότι δημιουργείς κάτι από το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σας κυρία Μαντά. Διαβάζοντας το βιβλίο σας Χωρίς Χειροκρότημα απογοητεύτηκα για δεύτερη φορά. Σαν υπόθεση έχει ένα ενδιαφέρον αλλά από τη μέση και μετά το βρήκα πολύ βαρετό. Νομίζω πως μετά τον Έρωτα σαν Βροχή η φαντασία σας, σας έχει λίγο εγκαταλείψει. Ήμουν, είμαι και θα είμαι fan σας, παρακολουθώ πολλά χρόνια την πορεία σας αλλά θέλω να είμαι και αντικειμενική μαζί σας και να μη σας χαϊδεύω τα αυτιά όπως κάποιες η κάποιοι που κάθε χρόνο σας λένε ακριβώς τα ίδια σχόλια με ότι και να γράψετε…μην επαναπαύεστε μόνο από αυτά…σκεφτείτε ότι έχετε και ένα άλλο κοινό που πιστεύει πολύ σε εσάς και περιμένει κάθε χρόνο να του προσφέρετε κάτι παραπάνω. Το Τελευταίο τσιγάρο το βρήκα απλά καλό….περίμενα όμως πως το επόμενο θα ήταν αντάξιο με αυτά που μας έχετε προσφέρει στο παρελθόν…δυστυχώς δεν ήταν. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί θα ήθελα να προσέξετε τα επόμενα βήματα σας στο μέλλον…
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kυρία Λένα,εγώ μόλις τελείωσα το "Τελευταίο χειροκρότημα" και είμαι καταγοητευμένη.Πέρασα απίστευτα μέχρι την τελευταία σελίδα,λάτρεψα τους χαρακτήρες και ταξίδεψα σε άλλη σκέψη,μέχρι την τελευταία σελίδα.Δεν ήξερα ότι η υπόθεση έχει να κάνει με την Αγγελική Ηλιάδη,που είναι και μία από τις πιο αγαπημένες μου τραγουδίστριες και με είχε συγκλονίσει η προσωπική της περιπέτεια!Αρά όχι μόνο δε με απογοητεύει αυτό το γεγονός,αλλά με χαροποιεί....
    Σίγουρα κάθε άποψη είναι σεβαστή και αποδεκτή,αλλά δε μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι βρήκαν τόσο προβλέψιμη την πλοκή.Εγώ αγωνιούσα μέχρι το τέλος....Πραγματικά απορώ....
    Κατερίνα,το ότι μας άρεσε το βιβλίο,ίσως είναι θέμα γούστου και προσωπικού κριτηρίου.Δε σημαίνει ότι χαιδεύουμε....
    Τα βίντεο είναι καταπληκτικά και πολύ καλοφτιαγμένα!Συγχαρητήρια!
    Χάρηκα απίστευτα για την μεταφορά του "Έρωτας σαν βροχή"!Μακάρι να γίνει σύντομα!Ανυπομονώ να δω ποια ηθοποιός θα ενσαρκώσει την Κλέλια!
    Σας εύχομαι να είστε καλά,με υγεία,ηρεμία και χαρά,για να μας δίνετε πάντα καταπληκτικά βιβλία!Σ'αυτή την εποχή,τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπημένη Λένα, θα έρθεις και Λεμεσό? Και αν ναι πότε? Δεν θέλω να το χάσω με τίποτα. Χαίρομαι γιαυτό που ζεις και σε ζηλεύω με την καλή έννοια. Είναι δύσκολο να γράφεις μα και τόσο γλυκό, μια άλλη γεύση ζωής! Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νικόδημε, αργώ, αλλά απαντώ! Με μάγεψε η διεργασία κατασκευής βίντεο και φυσικά θα το επαναλάβω! Χαίρομαι που στις περιοδείες μου βλέπω παντού, σε όλα τα βιβλιοπωλεία, το βιβλίο σου! "Ο ύπνος των αγαλμάτων" δεν σιωπά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατερίνα από Αθήνα: Λυπάμαι αν το βλέπεις έτσι, δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω σε μια προσωπική άποψη. Αυτό που μπορώ να πω, είναι οτι συνεχίζω όπως ακριβώς ξεκίνησα: "Γράφω αυτό που μου αρέσει εμένα να διαβάζω". Η φαντασία μου λοιπόν, δεν μ' εγκατέλειψε, ίσως όμως στην παρούσα φάση δεν ταυτίζονται τα... θέλω μας! Το Χωρίς χειροκρότημα το έγραψα με πολύ κέφι, πέρασα πολύ καλά τους μήνες που το δημιουργούσα αλλά σέβομαι απόλυτα την γνώμη σου. Ελπίζω και εύχομαι το επόμενο βιβλίο μου να σου αρέσει. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στέλλα: Να, που επαληθεύομαι. Δεν υπάρχει πιο υποκειμενικό πράγμα από την γνώμη κάποιου για ένα βιβλίο... Όσο για την ιστορία, σαφώς και δεν είναι η ζωή της γνωστής τραγουδίστριας! Η έμπνευση ναι, ήρθε από την δολοφονία, αλλα΄ούτε Βένια υπήρξε στην πραγματικότητα, ούτε κυρά Βάγια, ούτε κανείς από τους υπόλοιπους ήρωες. Ακόμα και ο Μάξιμος δεν έχει σχέση με τον επιχειρηματία.... Σ' ευχαριστώ λοιπόν Στέλλα μου για τα καλά σου λόγια, ελπίζω και το επόμενο βιβλίο να σε κερδίσει. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. domenica: Και βέβαια θα έρθω Λεμεσό! Και οι λεπτομέρειες:
    Πέμπτη 16/06/2011 18:00 μμ
    Τίτλος: Η Λένα Μαντά στο Public Λεμεσού, My Mall
    Αφορά τα Βιβλία: ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ
    Συγγραφέας: ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
    Τόπος: Public Λεμεσού, My Mall ( Ζακάκι (Western City Entrance), τηλ: 25826926 )

    Συνάντηση με τη συγγραφέα στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κυρια μαντα εχω διαβασει ολα τα βιβλια σας κ ειναι ολα τελεια αλλα το τελευταιο σας βιβλιο χωρις χειροκροτημα ειναι μακραν το καλυτερο.αργησατε να το βγαλετε αλλα πραγματικα αξειζε η αναμονη.προτρεπω οποιον ξερω να το διαβασει γιατι πολυ απλα ειναι τελειο.συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άνοιξα σήμερα την ιστοσελίδα σου και δεν το πιστεύω ότι σε έχασα για μια μέρα. Ήσουν χθες στο ΜΥ ΜΑΛΛ. *λυπημένη φατσούλα* δεν πειράζει τι να γίνει. Ίσως την επομένη φορά! Πως ήταν? Πέρασες καλά? Ένιωσες την ζεστασιά του κόσμου? Κάποτε εμείς οι Κύπριοι είτε είμαστε ζεστοί και φιλικοί, αλλά και κάποιες φορές μερικοί από εμάς γινόμαστε πολύ ασφυκτικοί και δεν κρατάμε τις αποστάσεις που πρέπει. Ελπίζω να μην σε ‘ζυγώσανε’ πολύ οι συμπατριώτες μου *χαμόγελο*. Εύχομαι πάντα να είσαι γεμάτη γαλήνη και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε/η: Ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε τόσο πολύ!
    Domenica: Πραγματικά κρίμα! Στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην ΛΕυκωσία στα Λατσιά, θα είμαι το βράδυ της 27 Ιουνίου και πάλι. Όσο για αυτή την επίσκεψή μου, ήταν πολύ καλά και ο κόσμος ζεστός όπως πάντα άλλωστε! Καλύτερα να σε "ζυγώνουν" πολύ, παρά να αισθάνεσαι "παγωνιά" και αυτή η σχέση με την Κύπρο, είναι πολύ πολύ δυνατή και τους ευχαριστώ όλους για την τόση αγάπη που πήρα για άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρώτη φορά επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας κ ειλικρινά λυπάμαι πολύ που δεν ήμουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου σας "χωρίς χειροκρότημα"! μόλις εχθές ξεκίνησα την ανάγνωση του και ειλικρινά με έχει συνεπάρει και σχεδόν τ έχω τελειώσει! έχω διαβάσει όλα τα βιβλία σας και μου φάνηκαν όλα καταπληκτικά! κάθε ένα από αυτά μου δημιούργησε έντονα συναισθήματα λύπης, χαράς, οργής, απογοήτευσης και κάθε φορά ταυτιζόμουν με κάποιο ηρώα! Αγαπημένο μου όμως είναι τ "έρωτας σαν βροχή" που όσες φορές και να το διαβάσω μου δημιουργεί τα ίδια συναισθήματα με τη πρώτη φορά!! Σας εύχομαι να συνεχίσετε να γράφετε το ίδιο υπέροχα βιβλία και ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να γράψω ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί από τον κόσμο όσο και τα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αναστασία: Σ' ευχαριστώ ,χαίρομαι που κι αυτό το βιβλίο μου σου άρεσε, όπως και τα άλλα που κέρδισαν μια θέση στη καρδιά σου. Όσο για τα όνειρά σου, ελπίζω να τα κάνεις κάποια μέρα όλα πραγματικότητα. Καλό και χαρούμενο καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Domenica: Ω τι ευτυχής έκπληξη! Νόμιζα ότι κάτι πάθατε!!!! Αν δεν απατώμαι εκκρεμεί μία απάντησή σας προς ένα μάλλον αγενές σας σχόλιο. Εκτός κι αν θέλετε να εκλάβω την σιωπή αυτή ως αναγνώριση του λάθους σας. Και σε περίπτωση που δεν αντιληφθήκατε σε τι αναφέρομαι, να σας θυμίσω το "κυρία", ακριβώς εντός εισαγωγικών!!! Θα αναμένω την απάντησή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελσα: Δεν έχετε με κάτι άλλο ν' ασχοληθείτε και τριγυρίζετε στο ιστολόγιό μου, προκαλώντας χωρίς λόγο. Κουράσατε αγαπητή, κουράσατε. Φτάνει. Εδώ είμαστε μια παρέα που μάλλον σας ενοχλούμε ότι κι αν γράψουμε. Γιατί επιμένετε; Γιατί δεν βρίσκετε ένα ιστολόγιο που να σας ταιριάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυρία Μαντά σας γνώρισα με " το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" που ήταν μακράν το καλύτερο σας. τα υπόλοιπα σας μου φάνηκαν "λίγα" μπροστά του.
    Μόλις τελείωσα το "χωρίς χειροκρότημα" και απο ότι αντιλήφθηκα δεν ήμουν η μόνη που διέκρινε την πηγή της έμπνευσής σας. Η αλήθεια είναι πως μέχρι να καταλάβω αυτήν την πηγή ήμουν ενθουσιασμένη με την πλοκή. Οταν όμως άρχισαν οι ομοιότητες απογοητεύτηκα απο το προβλέψιμο τέλος, το θάνατο δηλ. του Μάξιμου που ήταν καρμπόν με αυτον του αποθανόντα επιχειρηματία.Νομίζω πως θα μπορούσατε να δώσετε μια άλλη εξέλιξη και να κάνετε την ανατροπή.οι ομοιότητες ήταν κραυγαλέες έως ενοχλητικές.ειδικά το Λάμψα-Λαμπίρη...εγώ κρατάω την παρουσία του Γρηγόρη ώς εξαιρετική αναλαμπή μέσα στο βιβλίο.ειλικρινά απογοητεύτηκα γιατί πίστευα αρχικά πως αυτό θα εκθρονίσει στην καρδια μου το "σπιτι δίπλα στο ποτάμι" αλλά δεν....Ισως το επόμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπημένη Λένα (αν μου επιτρεπετε φυσικα)...Εχω αγοράσει το βιβλίο σας απο τηεκθεση στο ΖΑΠΠΕΙΟ οπου σας ειδα γι α ακόμα μια φορά απο κοντά και ενιωσα πραγματικά πολύ καλά που ο άνθρωπος που ειχα στο μυαλό μου και που του εμπιστευομαι ανεπιφυλακτα κομμάτι του ελευθερου χρόνου μου αλλά και της ευτυχίας μου, ειναι τοσο προσιτος και ανθρωπινος (και ευχομαι πραγμαικά ετσι να μείνετε).. Ενω λοιπόν εχω το βιβλιο ολο αποφευγω να το ξεκινησω γιατιθέλω όσο μπορώ να 'τραβαω' το χρονο (όπως λέτε και στην εισαγωγη σας)του ταξιδιου μου..Τωρα ομως πηρα την αποφαση!!! Είμαι σχεδον σιγουρη οτι και με αυτο το βιβλιο θα 'φυγω' απο την πραγματικη μου ζωη και καθημερινοτητα για οσο διαρκεσει το ταξιδι..Κι ειναι τόσο σημαντικο ΟΛΟΙ μας να βρισκουμε τροπο να ξεφευγουμε όσο μπορουμε απο την καθημερινοτητα μας!! ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ 'ΔΩΡΕΑΝ' ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος: (Αλήθεια γιατί χωρίς όνομα το κείμενο;) Δεν υπάρχει πιο υποκειμενική άποψη από την άποψη του αναγνώστη για ένα βιβλίο! Εσείς λατρέψατε το ποτάμι, άλλοι θεωρούν την Θεανώ το καλύτερό μου, άλλοι τον Έρωτα και πάει λέγοντας. Όσο για το Χωρίς χειροκρότημα, δεν θα μπορούσα ν' αλλάξω το τέλος γιατί αυτή η σκηνή μου έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσω να το γράφω και να δημιουργήσω χαρακτήρες σαν τον Γρηγόρη, αλλα΄κυρίως την Βένια που δεν είναι φυσικά υπαρκτό πρόσωπο, ούτε κατά διάνοια, αλλα΄που δούλεψα με πολύ μεράκι τον χαρακτήρα της. Ούτε φυσικά το τέλος είναι προβλέψιμο γιατί δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή. Όσο για την Λάμψα, κάνετε μεγάλο λάθος! Δεν είναι μία παρουσιάστρια, είναι όλες όσες κατά καιρούς παρουσίασαν "μεσημεριανό"! Όπως και να χει, σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου γράψετε την άποψή σας και σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο, χαρούμενο και συναρπαστικό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ελένη: και φυσικά επιβάλλεται ο ενικός! Όσο για το βιβλίο, ελπίζω και εύχομαι να σου δώσει ένα όμορφο ταξίδι! Καλό καλοκαίρι! όμορφο και γελαστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Επειδή έχω τόσο μα τόσο δίκιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λένα μου,(χρησιμοποιώ ενικό γιατί εχω διαβάσει όλα σας τα βιβλία και σας νιώθω πλέον δικό μου άνθρωπο) διάβασα και το 'χωρίς χειροκρότημα' με μια ανάσα όπως και τα υπόλοιπα.. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!! Ήταν εξαιρετικό.. Μαγικό και αυτό το δημιούργημα σας!! Δεν ξέρω τι να πω.. τόσες ανατροπές, υπέροχοι χαρακτήρες.. Θεωρώ οτι το βιβλίο αυτό έχει μια ιδιαίτερη μαγεία και αυτό γιατί οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι έντονοι και ολοκληρωμένοι! Λάτρεψα το τέλος του βιβλίου γιατί κατά κάποιο τρόπο δικαιώθηκε ο δικός μου αγαπημένος, ο Γρηγόρης! Τόσο πιστά ερωτευμένος και πάντα δίπλα στην Ειρήνη!! Είστε καταπληκτική! Επιπλέον θα ήθελα να σας εξομολογηθώ πως μαζί σας μου συμβαίνει κάτι ξεχωριστό. Όταν πίανω στα χέρια μου τα βιβλία σας νιωθω πως είναι κάτι πολύ οικείο, κάτι, αν μου επιτρέπετε, ''μαμαδιστικο''. Να είστε πάντα καλά! Καλό καλοκαίρι σε σας και την οικογένεια σας.
    Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σημείωση: δεν καταφερα να κρατησω τον ενικο οσο και να το ηθελα, βλεπετε ο σεβασμος αυτα κανει!!

    Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έλενα: Μίλα μου όπως θέλεις, όπως αισθάνεσαι, δεν έχει σημασία ο ενικός ή ο πληθυντικός, αν και προτιμώ τον ενικό, σαν ένδειξη οικειότητας που δεν αποτελεί...κίνδυνο για τον σεβασμό. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που το βιβλίο μου σου άρεσε, που πέρασες καλά όσο το διάβαζες και να σου πω οτι ο Γρηγόρης δεν ξεκίονησε για να μείνει μέχρι το τέλος του βιβλίου, αλλά η αλήθεια είναι οτι κάτι δεν με άφηνε να τον βγάλω. Σελίδα την σελίδα, κέρδιζε έδαφος μέσα μου και έτσι ουσιαστικά έγινε ένας από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χαίρομαι που τον αγαπήσατε και εσείς και τελικά έμεινα εώς την τελευταία σελίδα του βιβλίου.Σας εύχομαι ολόψυχα καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!!
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σας ανακάλυψα εντελώς τυχαία πέρσι το καλοκαίρι διαβάζοντας "Το Σπίτι στο Ποτάμι." Η εκφορά του λόγου, η αμεσότητα, η τεχνική, ο συμβολισμός (το ποτάμι) με αιχμαλώτισαν. Τι δεν μου άρεσε; Το ότι μάντεψα το τέλος από τις πρώτες κιόλας 94 σελίδες της εισαγωγής. Τα κεφάλαια αφιερωμένα στη νέα ζωή των θυγατέρων της Θεοδώρας μου φάνηκαν επίσης κάπως κουραστικά και μακροσκελή.

    Φέτος,όμως, ανακάλυψα ένα σπάνιο διαμάντι πολλών καρατίων. Το "Χωρίς Χειροκρότημα," Δυστυχώς, λόγω δουλειάς, δεν κατάφερα να παρευρεθώ στην παρουσίασή του βιβλιου σας στην Κύπρο, αλλά φρόντισα να πάρω το βιβλίο σας "Χωρίς Χειροκρότημα." Καταπληκτικό! Και είμαι μόνο στη σελίδα 312! Και πάλι ενθουσιάζομαι με το συμβολισμό:¨του ουράνιου τόξου αυτή τη φορά που μου φαίνεται να κυριαρχεί. Θα μου άρεσε ένας τίτλος όπως΄" Πέρα Από Το Ουράνιο Τόξο" Οι χαρακτήρες διαγράφονται μέσα από την απίστευτη δύναμη της γραφής σας και παίρνουν σάρκα και οστά όπως ο Ολιβερ Τουίστ του Ντικενς. Λατρεύω την Ειρήνη και τη Βένια, αλλά η Βάγια είναι εκείνη που με έχει κερδίσει γιατί ενσαρκώνει τη φοβερή δύναμη της Ελληνίδας μάνας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Εύχομαι μόνο να βρω το χρόνο να διαβάσω και τα πιο παλιά σας μυθιστορήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αναστασία: Ευχαριστώ πολύ για όσα μου γράψατε, αλλά το ποτάμι, δεν είχε ανατροπή γιατί δεν είχε σημασία. Σημασία είχε το "ταξίδι". Όσο για το Χωρίς χειροκρότημα, είναι από τα αγαπημένα μου και το δούλεψα με πολύ μεράκι! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κυρία Μαντά, αυτό που νοιώθω θα σας το πω μέσα από λίγες λέξεις, που για μένα είναι υπέρ-αρκετές: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Μόλις πριν από μία ώρα περίπου διάβασα και την τελευταία σελίδα, την τελευταία παράγραφο, την τελευταία λέξη του μαγικού δημιουργήματός σας "Χωρίς χειροκρότημα". Και λέω "ευχαριστώ" γιατί μέσα από την απίστευτη ιστορία της Ειρήνης έκανα ένα μοναδικό ταξίδι που λίγα βιβλία μου έχουν προσφέρει. Πραγματικά σας ευχαριστώ και σας εύχομαι όλες οι επόμενες δουλειές σας να είναι ίδιες και καλύτερες από το τελευταίο σας βιβλίο. Διαβάζω βιβλία εδώ και πολλά χρόνια και πραγματικά λυπάμαι που μέχρι τώρα δεν έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα από τα προηγούμενα έργα σας. Το "Χωρίς χειροκρότημα" ήταν το πρώτο δικό σας μυθιστόρημα που έτυχε να διαβάσω, αλλά σίγουρα όχι και το τελευταίο! Σήμερα, μόλις διάβασα και την τελευταία λέξη του βιβλίου σας, που πραγματικά με κέρδισε όσο κανένα άλλο μέχρι τώρα, συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη θαυμάστριά σας έγινα μέσα από το αριστούργημά σας! Ήδη ψάχνω τρόπους να εξασφαλίσω και τα προηγούμενα βιβλία σας, που είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψω όπως λάτρεψα την ιστορία της Ειρήνης. Αυτή την τόσο καθηλωτική ιστορία, που τα είχε όλα: τον έρωτα, την επιτυχία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, τις οικογενειακές εντάσεις, τη λάμψη και ταυτόχρονα το σκοτάδι της δημοσιότητας... Πόσες φορές δεν χάρηκα με την κυρα-Βάγια που με μια της λέξη έβαζε στη θέση του τον φιλόδοξο γιο της; Πόσες φορές δεν λάτρεψα τη Βένια που ήταν σπαθί για όλους, για τους φίλους, για τους συγγενείς, για τον έρωτα της ζωής της; Πόσες φορές δεν λυπήθηκα την Ειρήνη για τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας της; Μια πολύ συγκινητική ιστορία και ταυτόχρονα τόσο τρομακτική για τον αναγνώστη και τους ήρωες, παρατηρώντας ότι αυτό που λένε, "η ιστορία επαναλαμβάνεται" είναι αλήθεια τελικά... Η μοίρα της Ειρήνης μέρα με την μέρα να επαληθεύει αυτήν της Βένιας... Θα τελειώσω λέγοντάς σας ένα ακόμη, μεγαλύτερο ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου... Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία και στις επόμενες δουλειές σας. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Chrisa_K: Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι που "συναντηθήκατε" με την γραφή μου, ελπίζω και εύχομαι όταν διαβάσετε και τα άλλα βιβλία μου να σας κερδίσουν το ίδιο ή και περισσότερο. Όσο για το Χωρίς χειροκρότημα, απ' όσα μου γράψατε, καταλαβαίνω οτι πήγατε λίγο πιο βαθιά, περάσατε σ' ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης και πήρατε όσα ήθελα να δώσω! Σας ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. θα ελεγε κανεις πως εσκεμενα (η υποκεινουμενα) γραψατε αυτο το βιβλιο ωστε να περασετε τα θετικα στοιχεια των ηρωων και να μεινουν ετσι στη συνειδηση των αναγνωστων. μια ωραιοποιημενη πλευρα των, απο ηθικης αποψεως, πρωταγωνιστων της αληθινης ιστοριας, που ενδεχομενως να ειναι πραγματικη,αλλα η συγγραφη του βιβλιου δημιουργει ερωτηματα και προβληματισμους. αν παλι δεχτουμε οτι δεν ηταν υποκεινουμενη η συγγραφη, τοτε σαφεστατα τιθετε θεμα εμπνευσης η ενδεχομενως να προκειται για διαφημιστικους λογους.λυπαμαι για την αρνητικη κριτικη,ισως και να υπηρξε ο αποτερος σκοπος σας η παντως ειδους κριτικη, οποτε απο αυτης της οπτικης υπηρξατε κερδισμενη. ναι το βιβλιο σας εφοσον διαβαστηκε αποτελεσε θεμα συζητησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος/η: Με απόλυτη ειλικρίνεια, σας λέω οτι τίποτα από όσα γράψατε δεν ισχύει. Ούτε εσκεμμένα, ούτε υποκεινούμενα, ούτε με απώτερους σκοπούς έγραψα αυτό το βιβλίο. Το έγραψα γιατί μια σκοτεινή, ομολογουμέως ιστορία, εμένα μου έδωσε την ιδέα για κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που θα μιλούσε για δυνατά συναισθήματα, για φιλότιμο, για χαμένες ευκαιρίες, για χαμένες ζωές. Όσο για τις κριτικές, όταν διατυπώνονται με τόσο κόσμιο και τεκμηριωμένο τρόπο, δεν με ενοχλούν ποτέ, το αντίθετο με κάνουν να σκεφτώ και να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κυρια Μαντα συγχαρητηρια για το βιβλιο σας , ειναι παρα πολυ ωραια , δεν μπορουσα να σταματησω πηγαινε 3 τα μεσανυχτα και ακομα διαβαζα...δυστιχως το τελειωσα σε 2-3 μερες.....περιμενουμε οχι το επομενα αλλα τα επομενα βιβλια σας!!!!!
    Ελπιζω να βγει συντομα στην τηλεοραση!!!!
    Θαλεια Κορατζανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς οι εποχές είναι εντελώς ακατάλληλες για μεταφορές βιβλίων στην μικρή οθόνη! Όσο για το επόμενο βιβλίο στις 10 Μαίου με τίτλο "Όσο αντέχει η ψυχή"! Σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή