Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



3 Μαΐου 2012

Αντίστροφη μέτρηση....

Ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα.... 
Σε λίγες μέρες, για την ακρίβεια την άλλη Πέμπτη, το "Όσο αντέχει η ψυχή" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και στην κρίση σας. Θέλω να ξέρετε, ότι από την ημέρα που βγήκε το Βαλς με δώδεκα θεούς κάθε κριτική που έχω λάβει, θετική ή αρνητική, την έχω πάρει πολύ σοβαρά υπόψη μου. Γενικά δίνω μεγάλη σημασία σε όσα ακούω απ' όλους εσάς, είστε οι τελικοί αποδέκτες της δουλειάς μου και οι υπέρτατοι κριτές. Αλλά δεν έχω κρύψει ποτέ το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει αφού βγει το βιβλίο και όχι όταν το γράφω. Δηλαδή δεν γράφω ποτέ με γνώμονα τι θ' αρέσει σε σας ή και στον εκδότη μου, τον κύριο Ψυχογιό.... Διαφορετικά δεν θα ήμουν η Λένα... 
Από την στιγμή όμως που θα παραδώσω το βιβλίο στην Αγγέλα Σωτηρίου, αφήνομαι μ' εμπιστοσύνη στα χέρια όλων εκείνων που δουλεύουν μέχρι το βιβλίο να βγει στις προθήκες. Το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο, η επιμέλεια, η προώθηση, οι παρουσιάσεις οι συνεντεύξεις, είναι δουλειά άλλων (απόλυτα καταρτισμένων) και ο ρόλος μου είναι απλά "συμβουλευτικός", ακριβώς γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και στους ανθρώπους που φροντίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέσα σε αυτά τα οποία ποτέ δεν με απασχόλησαν, ήταν και η τιμή του βιβλίου μου, μέχρι τώρα.... Τα πράγματα άλλαξαν, η κρίση ταλανίζει τους περισσότερους και το βιβλίο κινδυνεύει να γίνει περιττή πολυτέλεια, κάτι που, για όσους το αγαπάμε, είναι καταστροφικό. Πολλοί από σας μου στείλατε μηνύματα και με ρωτήσατε πόσο θα κοστίζει το βιβλίο όταν βγει και αυτό για μένα ήταν καμπανάκι! 
Στράφηκα στους αρμόδιους για τον καθορισμό της τιμής και.... ω του θαύματος! Απόλυτη ταύτιση ιδεών μέχρι και σ' αυτό! Οι απόψεις ήταν απόλυτα συμβατές, για άλλη μια φορά! Δεν θα σας ζαλίσω με τις ζυμώσεις και τις υπαναχωρήσεις που χρειάστηκαν να γίνουν και από τις δύο πλευρές για να φτάσουμε σε αυτό που  τόσο ο εκδότης μου όσο και εγώ θέλαμε.

Με χαρά όμως σας λέω ότι το βιβλίο κατρακυλάει από τα 19,90, που συνήθως κοστίζουν τα βιβλία μου, στα 17,70 Ευρώ και με την έκπτωση που  δίνουν τα περισσότερα βιβλιοπωλεία, θα βρεθεί  κάτω από τα 16,50 Ευρώ! 

Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση δίνω και ραντεβού με το αναγνωστικό κοινό στην  έκθεση βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως το Σάββατο 12Μαΐου το απόγευμα, όπου θα βρίσκομαι στο περίπτερο των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ για να υπογράφω αντίτυπα, ενώ την Πέμπτη 17 Μαΐου, θα βρίσκομαι στο Public Θεσσαλονίκης στην Τσιμισκή όπου και θα γίνει παρουσίαση με μια μικρή έκπληξη από μένα για σας! Για την Αθήνα, το ραντεβού είναι στο βιβλιοπωλείο  ΤΟ ΘΕΜΑ (Φιλολάου 62 Παγκράτι) στις 23 Μαΐου για παρουσίαση και την έκπληξη που λέγαμε.....
Να ξέρετε ότι κάθε φορά που συναντιόμαστε είναι για μένα μεγάλη χαρά. Μετά από κάθε παρουσίαση φεύγω γεμάτη από το βλέμμα σας και το χαμόγελό σας.....

68 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο να είναι Λένα μας!!! Καλή επιτυχία να έχει που θα την έχει σίγουρα!
    Πόσο ζηλεύω που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στο public όπως τις προηγούμενες φορές!!
    Να μας επισκεφτείτε και εδώ στην επαρχία στην όμορφη Λήμνο! Έχετε μεγάλο αναγνωστικό κοινό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν στο χέρι μου, θα γυρνούσα απ' άκρη σ' άκρη όλη την Ελλάδα! Αλλά φέτος η χρονιά ειναι δύσκολη και για τα βιβλιοπωλεια και οι παρουσιάσεις δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ! Ευχαριστώ για τις ευχές, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  2. Πριν δυο χρόνια (μα πότε κύλησαν;) ήμουν ανάμεσα στο κοινό εκεί στο Μετρόπολις, τότε που παρουσίαζες ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ". Φέτος όλα είναι πιο δύσκολα για μένα και για πολύ κόσμο. Χαίρομαι με την ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. Σε λίγες μέρες λοιπόν. Από καρδιάς εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το θυμάμαι, όπως και την χαρά μου που σε είδα! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και ξέρω πως τις εννοείς! Οι δικές μου είναι για να έχεις κι εσύ καλά αποτελέσματα!

      Διαγραφή
  3. Αφροδίτη Πέτρου3 Μαΐ 2012, 9:47:00 μ.μ.

    Αχ βρε Λένα μου επιτέλους...Μας έλειψες πολύ. Ακόμα και ο τίτλος του βιβλίου φαίνεται τέλειος...ΜΕ το καλό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Να είσαι καλά! Κι εσείς μου λείψατε και τώρα με τις παρουσιάσεις χαίρομαι που θα βρεθώ πάλι κοντά στον κόσμο και στην αγάπη του!

      Διαγραφή
  4. Καλό βράδυ Λένα μου. Ελπίζω το βιβλίο σου να είναι το ίδιο καλοτάξιδο ..... όπως και τα προηγούμενα! Όντως οι καιροί είναι δύσκολοι και μπράβο σε σένα και μπράβο και στον εκδότη σου. Κε εκδότα ελπίζω να χαρούμε την Λένα και στην Κύπρο!!!!! Φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα βρεθούμε στην Κύπρο, σε άλλα στέκια όμως... Από τις 28 Μαίου μέχρι την 1η Ιουνίου θα είμαι στο νησί, σε Πάργα, Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο! Καλή αντάμωση γλυκό μου!

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΧΩ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
    ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! έγινε ο Μάιος, σήμα κατατεθέν πια! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ και θα χαρώ να σε δω! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα ακόμα ταξίδι σου.
    Ένας ακόμα προορισμός.
    Αντέχει η ψυχή μας και έχει λευκά πανιά.

    Θα ταξιδέψουμε όλοι μας..
    Στις σελίδες της ψυχής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το καλό το νέο βιβλίο...είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του..ο κοσμος ήδη περιμένει!!Μπραβο για την πρωτοβουλία της χαμηλότερης τιμής!(καλο θα ήταν να μη αναφερόμστε σε εκπτώσεις γιατι δεν μπορούν όλοι να ανταπεξέλθουν,με ολη την καλή πρόθεση)Σας ευχόμαστε τα καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Μίλησα για την έκπτωση που κάνουν τα περισσότερα βιβλιοπωλεία. Ξέρω οτι δεν γίνεται παντού, αλλά ήμουν υποχρεωμένη να ενημερώσω τους αναγνώστες. Ελπίζω δε ν' ακολουθήσουν και άλλοι εκδότες και συγγραφείς κι έτσι το βιβλίο να γίνει προσιτό.

      Διαγραφή
  9. Καλοτάξιδο να είναι κυρία Μαντά! Πώς και πώς περίμενα να έρθει ο Μάιος για να βγει επιτέλους το βιβλίο σας! Συγχαρητήρια και για την έκπτωση που καταφέρατε με τον εκδότη σας, οι καιροί είναι δύσκολοι δυστυχώς.. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα μπορέσω επιτέλους να σας γνωρίσω από κοντά στα public στη Θεσσαλονίκη! Όταν πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε στα χέρια μου το "Χωρίς χειροκρότημα" και σας γνώρισα μέσα απ' τη γραφή σας, φρόντισα να βρω και να διαβάσω και όλα τα υπόλοιπα βιβλία σας μέχρι να έρθει η ώρα να σας συναντήσω. Και επιτέλους αυτή η ώρα ήρθε! Εύχομαι λοιπόν να τα πούμε και από κοντά. Οι καλύτερες ευχές μου για το βιβλίο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμη ένα καταπληκτικό βιβλίο που θα κοσμήσει τη βιβλιοθήκη μου. Πριν 2μέρες τελείωσα το "Το τελευταίο τσιγάρο" και τότε ανακάλυψα την αγαπημένη μου Ελληνίδα συγγραφέα.

    Μακάρι να καταφέρω να έρθω στο Πεδίο του Άρεως να σας δω και από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρία Μαντά ,
    με πολύ μεγάλη χαρά περιμένω και το καινούριο σας βιβλίο . Έχω σκοπό να έρθω το Σάββατο στο Πεδίο του Άρεως , να σας δω από κοντά . Εύχομαι και αυτό το μυθιστόρημα να έχει την τύχη των προηγούμενων .
    Με αγάπη,
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με το καλό το νέο σας βιβλίο να μας ταξιδέψει όπως και τα προηγούμενα!
    Τι ώρα θα κάνετε την παρουσίαση του βιβλίου σας,τη Πέμπτη 17 Μαΐου, στο Public Θεσσαλονίκης στην Τσιμισκή;
    Κατερίνα15(έχουμε ξαναμιλήσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές. Η παρουσίαση στο Public θα γίνει στις 7 το απόγευμα! Καλή αντάμωση!

      Διαγραφή
  13. Καλή ανατάμωση πάλι στη Θεσσαλονίκη κ. Λενα!
    Ευχομαι και αυτο το βιβλίο να ταξιδέψει τους αναγνώστες του όπως και κάθε βιβλίο σας.
    Περιμένω με ανιπομονισία την Πέμπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλοτάξιδο, Λένα μου, το νέο σου βιβλίο. Μαγευτικό το εξώφυλλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον το οπισθόφυλλο. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σοφάκι μου, επίσης και για το δικό σου! Στα χνάρια των ξυπόλυτων ποδιών και εμείς!

      Διαγραφή
  15. ΑΧ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ!ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ!Κ.ΜΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Όσο για την τιμή, στους καιρούς που ζούμε προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και εγώ και ο εκδότης μου! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  16. Καλή επιτυχία και στο βιβλίο αυτό Λένα. Να είσαι καλά να συνεχίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά γιώτα μου κι εγώ με την σειρά μου σου εύχομαι τα καλύτερα για τα εξαιρετικά σου βιβλία! είμαι φανατική σου αναγνώστρια και το ξέρεις!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια Πολλά γλυκειά Μαμά!
    και
    Καλοτάξιδο το βιβλίο-παιδί σου σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Χαιρετισμούς πολλούς κι αγάπη,
    Υιώτα
    αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αστοριανή και σ' ευχαριστώ για τις ευχές! Να περνάς όμορφα ότι κι αν κάνεις!

      Διαγραφή
  18. Καταρχήν συγχαρητήρια για όλα τα βιβλία σου.
    Δεν έχω διαβάσει ακόμα κάποιο λόγου περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά η μητέρα μου τα λατρεύει!!
    Κυριολεκτικά έχει διαβάσει όλα τα βιβλία σου!
    Κάθε φορά που βγάζεις ένα καινούριο βιβλίο τρέχω να της το πάρω σε κάποια γιορτή της.
    Σήμερα για τη γιορτή της μητέρας της πήρα το καινούριο σου γιατί σε είδε στην τηλεόραση να το παρουσιάζεις και είπε ότι θέλει πολύ να το διαβάσει.
    Εννοείται ότι τρελάθηκε από τη χαρά της μόλις της έδωσα το δώρο και ανυπομονεί να αρχίσει το διάβασμα!!
    Συγχαρητήρια και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχήν φιλιά στην μαμά σου και την ευχαριστώ πολύ! Να την χαίρεσαι! Όσο για σένα, δεν πειράζει που δεν έχεις διαβάσει ακόμα κάτι δικό μου! Ελπίζω όταν με το καλό γίνει, να σε κερδίσουν οι ηρωίδες μου, να ταξιδέψεις μαζί τους! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  19. Sygnomi pou sas grapso opos mporo giati eimai Gallida kai den milao kala kala Ellinika. Alla ta katalabaino kala kai diabasa sxedon ola ta biblia sas. M'aresan para poly.Tora gyrisa stin Toulouzi opou doulebo alla otan efuga tin proigoumeni Kyriaki apo tin Athina brika ton kainourio sas biblio sto aerodromio kai to agorasa amesos bebaia. H euginiki politria mou eipe oti simera tha eiste sto aerodromio gia synantisi me tous anagnostes sas. Krima pou tha leipso! Alla tha exo omos tin xara na diabaso to neo biblio sas. Kali tou epityxia. Na eiste panta kala.
    Marie-Paule

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει να ζητάτε συγνώμη, αλλά να δέχεστε συγχαρητήρια για την μεγάλη σας προσπάθεια να μιλήσετε, να διαβάσετε και να γράψετε στα Ελληνικά! Σας ευχαριστώ πολύ, ελπίζω η Ηρώ μου να σας δώσει ένα δυνατό ταξίδι!

      Διαγραφή
  20. To Πηρα την επομενη μερα που κυκλοφορησε κ χαρηκα σαν μικρο παιδι.. το ξεκινησα κ δεν μπορω να το αφησω απο τα χερια μου..εξαιρετικη η ηρωιδα κ παλι... ανυπομονω ΗΔΗ για την ιστορια της Αλεξανδρας...σ ευχαριστω πολυ για τις ομορφες στιγμες που μου χαριζεις με τα βιβλια σου κ τα ταξιδια που κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ! Όσο για την Αλεξάνδρα αυτή είναι μια άλλη ιστορία που θα την διαβάσετε του χρόνου! Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  21. χρονια πολλα Λενα..να εχεις οτι επιθυμεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Να δίνεις πάντα απλόχερα την αγάπη! Μείνε αληθινή όπως σε γνωρίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΑΟΥΞΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ21 Μαΐ 2012, 2:04:00 μ.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ
    ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ?
    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ
    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΟΛΟΙ ΑΨΑΛΤΟΙ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λένα μου Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου!!!! Φιλάκια πολλά Γιάννα ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια σας πολλά! Να χαίρεστε το όνομά σας και να έχετε πάντα ό,τι επιθυμείτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κυρία Μαντά χρόνια σας πολλά. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και πάντα να μας ταξιδεύετε μέσα από τα βιβλία σας. Από το πρώτο σας βίβλίο που τυχαία διάβασα το "Σπίτι δίπλα στο ποτάμι", διαβάζω φανατικά κάθε νέο σας βιβλίο. Έχετε ένα πολύ μεστό και συνάμα γραπτό λόγο που εμένα προσωπικά με ταξιδεύει και με κάνει να ανακαλύπτω ένα κομάτι του εαυτού μου σε κάθε ηρωίδα σας. Θέλω να σας δώσω θερμά συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Το νέο σας βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά είμαι σίγουρη ότι η Ηρώ σας θα είναι το ίδιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα όπως οι προηγούμενες ηρωίδες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές σας! Χαίρομαι που τα βιβλία μου σας κέρδισαν. Όσο για την Ηρώ μου, ελπίζω όταν με το καλό "γνωριστείτε" να την αγαπήσετε!

      Διαγραφή
  27. Χρονια Πολλα! Και καλα και δημιουργικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια πολλά, κυρία Μαντά, και πάντα επιτυχίες. Συγχαρητήρια για τα υπέροχα βιβλία σας.
    ΔΙΟΝΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κ.Μαντά, Χρόνια σας Πολλά για χθες. Να είστε πάντα γερή και ευτυχισμένη και εσείς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!! Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες με τα βιβλία σας.

    ΥΣΤ.
    Συγνώμμη για την καθηστέρηση αλλά ο υπολογιστής μου είχε πρόβλημα.
    Το νέο σας βιβλίο το τελείωσα σε μία ημέρα. Συγκλονιστικά ωραίο!!!
    Σας έστειλα και το e-mail.
    Κατερίνα(παρουσίαση Public Θεσ/νίκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις καθυστέρηση τώρα με τις παρουσιάσεις! Το μήνυμα το πήρα, αλλά ακόμα δεν διάβασα γιατί λείπω συνεχώς!

      Διαγραφή
  30. Kαλημέρα αγαπητή Λένα... Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...(και πάλι...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σας κ.Μαντα...Ονομαζομαι Δημητρα και μενω στην Αθηνα...Ειμαι 12 χρονων αλλα εχω διαβασει ηδη εκατονταδες φορες το Ερωτας σαν βροχη.Ειναι το αγαπημενο μου απο ολα τα βιβλια σας αν και εχω διαβασει κι αλλα...Εγω ξερετε θελω να γινω συγγραφεας οταν θα μεγαλωσω.Θελω να σας μιασω...Ειστε η αγαπημενη μου...Το ερωτας σαν βροχη...δεν ξερω γιατι με καθηλωσε τοσο...Ειναι πραγματι μια υπεροχη ρομαντικη ιστορια οπως τα κοριτσιστικα ονειρα...Ισωε αυτο να σας φανει αστειο αλλα...στη ζωη μου θα ηθελα να βρεω εναν Παυλο...Να τον αγαπω και να με αγαπαει...Ελπιζω ο Νικηφορος να μεινει μακρια μου...Επισης συμφωνω μαζι σας στο οτι τους ηρωες σου πρεπει να τους καταλαβαινεις, να τους αισθανεσαι, να επικοινωνεις μαζι τους...Και τελος να ζεις...να ζεις τα λαθη τους, τα παθη τους, τον πονο, την χαρα, τον ερωτα...Ημουν, ειμαι και θα ειμαι απολυτα ερωτευμενη με αυτο το βιβλιο...Οπως η γενια της Λουκιας Αγαπηνου σωστα?Χε, χε...Ελπιζω σε μια απαντηση σας...
    Με αγαπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν ήταν για καλό σου που διάβασες τόσο μικρή αυτό το βιβλίο!Ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις με βιβλία που προορίζονται για την ηλικία σου. Όσο για την επιθυμία σου να γίνεις συγγραφέας, σου λέω οτι στα χρονια σου, ούτε που μου περνούσε από το μυαλό κι ας είχα γράψει ένα σωρό διηγήματα. αυτό που μπορώ να σου πω εγώ, είναι οτι έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου , πρέπει πρώτα να μορφωθείς, ν' αποκτήσεις εμπειρίες ζωής και μετά ολα τα άλλα. Μέχρι τότε η ευχή μου είναι , τα όνειρά σου να γίνουν κάποτε μια όμορφη πραγματικότητα!

      Διαγραφή
  32. Κυρια Μαντα,Λεγομαι Μαρια και διαβασα το βιβλιο σας....Το λατρεψα....Η μητερα μου, μου το ειχε δωσει γτ θεωρησε πως ειναι ενα πολυ καλο βιβλιο και θα πρεπει να το διαβασω γτ λεει πολλες αληθειες της ζωης.Του εριξα μια ματια στην αρχη ομως η ματια αυτη τελιωσε μετα απο ενα 3ωρω εχοντας διαβασει σχεδον το μισο βιβλιο.Το απογευμα της ιδιας μερας το τελειωσα μενοντας καταπληκτη απο τον πονο που βιωσε αυτη η γυναικα τις δυσκολιες που βρησκονταν στον δρομο της ευτιχειας..ομως καταφερε με την δυναμη της πιστης της στον Θεο να φτασει στην ευτιχια καταπολεμοντας ναρκωτικα,αθλιες συζηγικες και οικογενειακες σχεσεις με την βοηθεια της φιλης της και του Θεου...Ειμαι 14 χρονων και ομως εχω διαβασει περισσοτερα βιβλια απο οσα φανταζομαι κιομος ολα τα θυμαμαι...Αυτο λοιπον το βιβλιο ειναι ενα βιβλιο που θα μινει στο μυαλο μου για πολυυυ καιρο και θα το συγκρινω με καθημερινες ιστοριες που θα ακουω....οπως καταλαβα απο το νοημα του βιβλιου στο τελος....''καθε εμποδιο για καλο''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαίρομαι που το βιβλίο μου σου άρεσε, αν και το νεαρόν της ηλικίας σου κανονικά δεν θα έπρεπε να σε αφήσει να ενδιαφερθείς για κάτι τέτοιο. Παρ' όλα αυτά, η Ηρώ μου σε άγγιξε και ελπίζω να πήρες όλα τα μαθήματα ζωής που απορρέουν από την ιστορία της. Να περάσεις ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι όπως αρμόζει στα νιάτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. το να θαυμαζεις εναν καλιτεχνη ειναι κοινο...το να τον συγχερεις επισης...το να σε κανει να θελεις να εχεις το χαρισμα του ομως ειναι ευλογια...καθε σας βιβλιο με ταξιδευει γινομαι ενα με τα προσωπα λες κ ανηκω στην ιστορια τους..δεν εχω λογια να περιγραψω αισθηματα που εχουν γεννηθει απο ενα φυλλο χαρτι..αψυχο οπως θα το ονομαζαν καποιοι..αμετριτες οι φορες υστερα απο τα βιβλια σας εχω σκεφτει να γραψω..θυμαμαι το καλοκαιρι που διαβασα το τελευταιο τσιγαρο καθως γυρνουσαμε απτις διακοπες ηθελα να γραψω ενα βιβλιο με τιτλο ''χωρις ψυχη''..δεν εχω διαβασει ακομη το τελευταιο σας βιβλιο μπηκα απλως να δω..ουτε καν την περιληψη..δεν ξερω τη συναιβει οταν ειδα τον τιτλο......
    μακαρι να ειχα τροπο να διατυπωσω το αψυχο χαρτι σε μαγεια οπως εσεις....
    ευχομαι καποια στιγμη να σας γνωριζα κ απο κοντα....αν κ ενας ανθρωπος που μεταμορφωνει τις γραμμες σε ονειρα,ελπιδες,ερωτες,παθοι,γελιο,κλαμα κ ενα σωρο απο αμετρητα συναισθηματα δεν θα μπορει να ειναι τιποτα λιγοτερο απο μια αστηρευτει γαργαρη ψυχη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ συγκινητικά όσα μου γράψατε και σας ευχαριστώ. Ελπίζω σε κάποια παρουσίαση να τα πούμε και από κοντά! Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο του καλοκαιριού!

      Διαγραφή
  35. Μολις τελειωσα κι εγω την αναγνωση της ζωης της ΗΡΩΣ!!!..Ειναι για ακομα φορα Ενα βιβλιο που σε κάνει να βιώνεις πολλά κι διαφορετικά συναισθηματα! Διαβασα μεσα κατι πολύ σημαντικο που ήδη εχει καταγραφεί μεσα μου, οτι δυνατος στη ζωη δεν ειναιΜΟΝΟ οποιος κερδιζει τα ευσιμα αλλά κι αυτος που εχει μεγαλη αντοχη σε οσα μπορει να του συμβουν.. και μακαρι οπως λετε ΄να μη μας δωσει ο ΘΕΟΣ όσα μπορουμε να αντεξουμε!!! Γιατι το μεγαλειο της ανθρωπινης ψυχης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!! Περιμενω με αγωνια το ταξιδι στη ζωη της Αλεξανδρας,.. Καλες διακοπες και καλη ξεκουραση με απολαυστικά βιβλια!!! Ελένη Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κυρια Μαντα εχω διαβασει σχεδον ολα σας τα βιβλια!!!ειναι απλα φοβερα.Ειστε η αγαπημενη μου συγγραφεας,με εχετε αγγιξει παρα πολυ,μολις τελειωσα το οσο αντεχει η ψυχη.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ!!!παντα ηθελα να σας γνωρισω αλλα το ονειρο θα μεινει ονειρο.Και παλι συγχαρυτηρια!!Μην σταματησετε ποτε να γραφετε!!Να ξερετε ο,τι εργο βγαινει δικο σας σιγουρα θα το διαβαζω.Ειστε απλα αψογος ανθρωπος.Με καρδια πανω απο ολα!!!!Σας λατρευω!!Ραφαελα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ και χρόνια πολλά! Να είστε καλά και σας ευχομαι να περάσετε μια όμορφη Πρωτοχρονιά με τους αγαπημένους σας!

      Διαγραφή