Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



4 Ιουνίου 2012

Βαλίτσας συνέχεια....

Ξεκίνησα από την Κω και ότι κι αν πω είναι λίγο για τον Σπύρο Κλάδη, τον βιβλιοπώλη και την γλυκύτατη γυναίκα του. Όσο για την Σμάρω που έκανε την παρουσίαση ένας θησαυρός! Κατάμεστη η αίθουσα και όρθιοι πάρα πολλοί και έξω περισσότεροι!  
Κι αν βρεθείτε στην Κω, μην χάσετε την πανδαισία των γεύσεων από την ταβέρνα "Αλής Ασκληπιός", έτσι λέγεται... Θα με θυμηθείτε!

Στη συνέχεια ήταν η Κύπρος η Λατρεμένη! Αλησμόνητη η εμπειρία και μου έκανε την χάρη να μην έχει και πολύ ζέστη φέτος! Πρώτα Λεμεσός στον Γιώργο Κυριάκου... Η επιτομή της φιλοξενίας θα έλεγα και το εννοώ! Σπάνιος άνθρωπος!
Όσο για τον κόσμο...αμέτρητος και γεμάτος από την αγάπη του! Τι να πω εκτός από χίλια "ευχαριστώ";


Με την Κωνσταντίνα, πάντα δίπλα μου! (Λάρνακα)
Και στη συνέχεια βιβλιοπωλεία Πάργα. Δημήτρης και Γιάννα Μπαλαούρα.  Λάρνακα, Πάφος και Λευκωσία. Εδώ μια από τα ίδια. Άψογη φιλοξενία, αλλά και χρόνος για να γνωριστούμε καλύτερα και να με κάνουν να αισθανθώ ότι πήγα και βρήκα φίλους αγαπημένους. (Το κακό είναι ότι φεύγεις και λυπάσαι γιατί τους χάνεις!) Ο κόσμος πολύς, εκδηλωτικός, απίστευτος. Κάθε φορά η Κύπρος με κάνει και αισθάνομαι τόσο όμορφα που τα λόγια φτωχά για να το περιγράψουν! Στην Λευκωσία είχαν μαζί μου και την καλή μου την Γιάννα, φίλη αγαπημένη πια καθώς και την μικρή μου Στέφανη που την αγαπώ ιδιαίτερα! (φωτο)



Λίγο ακόμα και θα μ' έριχναν κάτω, αλλά χαλάλι τους! Τόσες αγκαλιές δεν έχω πάρει στην ζωή μου! τόσα χαμόγελα ήταν αρκετά για να γλυκάνουν όλη την γη! Τρισευτυχισμένη έφυγα! (Και μου φαίνεται τόσο μακρινό αυτό "του χρόνου" που θα ελπίζω να ξαναβρεθώ κοντά τους! 
Βέβαια τώρα ανοίγουν πολλές παρτίδες με την Κύπρο! 
Το Βαλς μεταφέρεται στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 Κύπρου από τον Οκτώβριο!
Γ Η μεταφορά γίνεται από την Μαρία Γεωργιάδου και από Ελλαδίτες ηθοποιούς θα συμμετέχουν η Κάτια Δανδουλάκη και ο Μάνος Παπαγιάννης, όπως μου είπαν, αλλά έχουμε καιρό γι αυτά...
Προς το παρόν η Ηρώ ταξιδεύει και πάλι κι αυτή τη φορά χωρίς διάλειμμα!
Αναλυτικά:
1) 5-6-2012: Χανιά:  Βιβλιοεμπορική Ηλιάκη
2) 6-6-2012: Ρέθυμνο: Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης
3) 7-6-2012: Ηράκλειο: Ελευθερουδάκης
4) 8-6-2012: Μοίρες: Λυχνάρι (Καφέ Κόκκινος Βράχος)
5) 9-6-2012: Πειραιάς, Πασαλιμάνι, έκθεση βιβλίου
6)10-6-2012: Ζάκυνθος: Πλαίσιο
7) 12-6-2012: Ναύπακτος:  Καφέ Ναυάγιο
 Και συνεχίζω, αλλά λεπτομέρειες προσεχώς, σε Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Κύθηρα, Κρύα Βρύση Πέλλας, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και πάλι Θεσσαλονίκη! 
Μακρύ και χωρίς διακοπή το ταξίδι.... Αλλά είπαμε... αν η κούραση περισσεύει, την καλύπτει η αγάπη σας.... την κάνει και φεύγει... Καλή αντάμωση! 

18 σχόλια:

  1. καιρος ηταν και κανει την αρχη το Βαλς...!!! (πισω στον Πρωινο Καφε με την Βικυ Καγια ειχε γινει μια αναφορα για να γινει το Σπιτι διπλα στο ποταμι σιριαλ,αν ακουγε κανεις, τελικα εισακουστηκε οχι απο τον Αντ1 Ελλαδος αλλα Κυπρου για το Βαλς)... Ανυπομονω να δω το αποτελεσμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια & καλή συνέχεια!!!
    Το βαλς είναι το αγαπημένο μου βιβλίο σας & πάντα ήθελα να γίνει η μεταφορά του στη τηλεόραση. Θα προβάλλεται και στο site Ant1 Ελλάδος & αν όχι ποια η διαδικασία για να το παρακολουθούμε έχοντας συνέχεια;
    Συγχαρητήρια και πάλι. Είμαι ενθουσιασμένη!!!!!!!!!!!!!!
    Μακάρι να μπορούμε & εμείς να το παρακολουθούμε.
    ΥΣΤ.
    Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ.Ύμνος για εμένα!!!
    Κατερίνα(public Θεσ/νίκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το αγαπώ πολύ Κατερίνα μου και το έχω και για γούρι! Να λοιπόν που πάλι το γούρι κάνει μια νέα αρχή στην τηλεόραση. Μόλις μάθω λεπτομέρειες θα κάνω αναλυτικά παρουσίαση! Λογικά θα το βλέπουμε διαδικτυακά, αλλά μέχρι τότε, ελπίζω να έχω υλικό για...ρεπορτάζ όταν αρχίσουν τα γυρίσματα!!

      Διαγραφή
    2. Με το καλό σας εύχομαι και πάλι!!!!!!
      Αναφέρατε όμως, πως θα ξαναέρθετε στη Θεσ/νίκη, ποιες ημερομηνίες θα είστε γιατί τελικά κατάφερα να μαζέψω μέσα στη προηγούμενη χρονιά όλα σας τα βιβλία & θα ήθελα μία αφιέρωση στο Βαλς & τον Έρωτα αλλά & αν έχετε λίγο χρόνο να τα σχολιάσουμε.
      Κατερίνα!

      Διαγραφή
    3. Ναι, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκομαι στις 22 στο βιβλιοπωλείο la penna στην Σινδο, στις 23 στη υπαίθρια έκθεση στο περίπτερο Ψυχογιος, όπως και στις 24, ενώ στις 25 στον Εύοσμο, αλλα δεν εχω ακομα λεπτομέρειες. Καλη αντάμωση!

      Διαγραφή
  3. Κυρία Μαντά, τι ώρα θα είστε στο Πειραϊά το Σάββατο στην έκθεση βιβλίου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπιτέλους!!!! Ανυπομονούσα τόσο πολύ να γίνει σειρά κάποιο από τα βιβλία σας και τελικά έγινε με το Βάλς. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι καλό. Χαίρομαι πολύ, επίσης, που διάβασα ότι πρόκειται να έρθετε και στην Πάτρα. Σίγουρα θα έρθω για να σας γνώρισω από κοντά.
    ΔΙΟΝΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο ελπίζω! Οσο για την Πάτρα, εχω πολυ καιρό να έρθω και ανυπομονώ! Καλή αντάμωση!

      Διαγραφή
  5. Καλή συνέχεια στα ταξίδια της Ηρώς αγαπημένη μου κυρία Μαντά και εύχομαι κάθε παρουσίαση να γεμίζει τη ψυχή σας ακόμη περισσότερα χαμόγελα! Σας αγαπώ πολύ!! Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κοριτσάκι σ ευχαριστώ! Να περνας καλά και να χαμογελάς!

      Διαγραφή
  6. Στην Κρύα Βρύση ποτέ θα είστε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πω πω, τόσα μέρη που ακολοθούν, απορώ πώς αντέχεις ! Μπράβο και πάλι μπράβο. Το βιβλίο σου είναι υπέροχο και του ετοιμάζω ανάρτηση τώρα που έχω ξανά υπολογιστήκαι πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με το καλό να φέρεις το βαρύ σου πρόγραμμα εις πέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Νικόλα! Η αλήθεια είναι οτι φέτος είναι πολυ δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά μέχρι τώρα η αγάπη που παίρνω δεν έχει προηγούμενο και η κούραση εξαφανίζεται!

      Διαγραφή
  8. Καλό βράδυ Λένα μου. Οι παρουσιάσεις συνεχίζονται....κράτα καλά!!! Και μεις χαρήκαμε που σε είδαμε, πολύ περισσότερο από σένα!! Σου χρωστάω κάτι φωτογραφίες, θα τις έχεις το συντομότερο Φιλιά για καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάω Γιάννα! Είμαι στην αγκαλιά του κόσμου κι αυτό μου δίνει δύναμη! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή