Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



3 Απριλίου 2009

Καθρέφτες στο χώμα... του Νίκου Διακογιάννη (ΑΡΜΟΣ)


Μέσα από το διαδίκτυο, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι είναι συγγραφείς… Κάποιοι έγιναν φίλοι, κάποιοι μίλησαν και στην καρδιά μου, αφού πρώτα την άγγιξαν τρυφερά με την γραφή τους.
Νίκος Διακογιάννης…. Μετά το Τερα Άμου, επέστρεψε για να με πάρει από το χέρι και να με ταξιδέψει στην Αρκαδία. Από την προβέντζα και την πλατεία της Ηλικιωμένης στην Νίσυρο, μου έδειξε έναν αλλιώτικο ουρανό. Έναν ουρανό ανάμεσα από βουνά…. Έτσι όπως τον φανέρωναν… ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ….

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αργυρώ, γεννιέται σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, είναι το δεύτερο παιδί της Μάρθας και του Κανέλλου μετά την Βενιώ την πρωτότοκη. Στο ίδιο σπίτι μένει και η Υακίνθη, μια προσφυγοπούλα που μάζεψαν οι γονείς του Κανέλλου στον Πειραιά, μαζί με την αδελφή της Μυγδαλιώ. Η Υακίνθη έμεινε στο σπίτι της Μάρθας και η αδελφή της πήγε στο διπλανό. Πολύ γρήγορα οι οικογένεια θ’ αναγνωρίσει την Υακίνθη ως ψυχοκόρη και θα την αγκαλιάσει σαν πραγματική της κόρη.
Η Αργυρώ μοιάζει να μην έχει καλές σχέσεις με την μητέρα της, κάποιο μεγάλο μυστικό θαμμένο στην Δημητσάνα, την πατρίδα της Μάρθας αρχίζει να φαίνεται, η Βενιώ ερωτεύεται, η Υακίνθη κάποιον συναντάει κρυφά στον αχυρώνα και οι οικογένεια ετοιμάζεται για ένα ταξίδι στον γενέθλιο τόπο της Μάρθας, ένα ταξίδι που μοιάζει επιστροφή στο παρελθόν, διάθεση για να βγουν στο φως επιτέλους πληγές που πονάνε… Και πάνω σε όλα και ο έρωτας της Αργυρώς με τον Σπήλιο, ο πόλεμος, ο εμφύλιος…
Ειλικρινά θεωρώ πολύ φτωχά τα λόγια για ένα τέτοιο βιβλίο. Μετά από την Μάρω Βαμβουνάκη που το χαρακτήρισε "Βιβλίο - συντριβάνι", τι να πεις;
Χαμογέλασα, βούρκωσα, πόνεσα με τούτο το ανάγνωσμα, που μοιάζει να γράφτηκε μόνο από καρδιάς… Ξεχειλίζει από τρυφερότητα, την ίδια στιγμή που μπορεί να γίνει σκληρό, όσο σκληρή στάθηκε η Αργυρώ με την μάνα της, πριν μάθει την αλήθεια… Όσο το διάβαζα, μπορούσα να νιώθω, να βλέπω, ν’ ακούω όσα και η Αργυρώ…. Ο ήλιος μου ζέσταινε την πλάτη γλιστρώντας ανάμεσα στα πετρόχτιστα σπίτια, σαν να ήπια κι εγώ νερό από τους νερόλακκους που έπαιζαν τα κορίτσια σαν ήταν μικρά, αυτές τις μικρές λίμνες που έμοιαζαν…. Καθρέφτες στο χώμα….
Όσοι από σας νιώσατε το τρυφερό άγγιγμα της γραφής του Νίκου στο Τέρα Άμου, όταν διαβάσετε και αυτό το βιβλίο, θα καταλάβετε ότι η ψυχή αυτού του ανθρώπου είναι γεμάτη ρομαντισμό και η γραφή του γεμάτη λυρισμό και… ταλέντο! Οι χαρακτήρες τόσο όμορφα δοσμένοι, οι καταστάσεις τόσο παραστατικά αναδύονται από τις 330 σελίδες του και κείνη η γνώριμη γλύκα που αφήνουν τα γραφόμενα του Νίκου πάντα...
Κλείνοντας θα τολμήσω να πω και κάτι ακόμα…. Κάτι που το έχω πει και στον ίδιο, πολλές φορές και θα το πω πολλές ακόμα… Είναι πολύ μικρός ο "Αρμός" για ν’ αντέξει το ταλέντο σου Νίκο μου…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος γεννήθηκε στη Νίσυρο της Δωδεκανήσου. Δάσκαλος στο επάγγελμα και αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως ξεναγός, ζει τα τελευταία χρόνια στον γενέθλιο τόπο του.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 2007 με το μυθιστόρημα Τέρα Άμου, εκδόσεις "Αρμός", το οποίο προτάθηκε στα 15 επικρατέστερα για το Athens Prize for Literature του λογοτεχνικού περιοδικού Δέκατα. Κατά περιόδους αρθρογραφεί στο περιοδικό Ο Διαβάτης της Νισύρου, ενώ συμμετείχε στη διασκευή του σεναρίου για την ταινία "Η Νοσταλγός" της Ελένης Αλεξανδράκη. Οι Καθρέφτεςστο Χώμα είναι η δεύτερη λογοτεχνική του κατάθεση.
Επειδή δε, τα βιογραφικά λένε μόνο τα απαραίτητα, αλλά όχι και τα πιο σημαντικά, οφείλω να προσθέσω αυτά που για μένα είναι και τα κυριότερα. Ο Νίκος Διακογιάννης, ο Νικόδημος της blogοσφαιρας, είναι ένας πολύ σεμνός άνθρωπος, με μια ηθική που σίγουρα απορρέει από την ανατροφή του και την κουλτούρα που έχει, ένα τρυφερό και ευαίσθητο πλάσμα, πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται για το καλό του.... Έχω την χαρά να μιλάω πολύ τακτικά μαζί του από το τηλέφωνο, να ξέρω τις ανησυχίες του, τα παράπονά του, να μαθαίνω τα... "μαχαιρώματα" πισώπλατα και μη, που έχω νομίζω το δικαίωμα να του πω... Γλυκιέ μου Νικόδημε, αν από την Δημητσάνα που ταξίδεψες, συνάντησες τους νερόλακκους της Αργυρώς και της Βενιώς, πήρες τουλάχιστον να πιείς λίγο από το νερό τους; Ίσως αυτό να σου δώσει την ώθηση να πετάξεις για πιο ψηλά, όπως σου αξίζει.... Και μια και έμαθα τι σημαίνει πια... Κλείνω μ ' ένα...αμηνοφιλί.....
Ο Νικός Διακογιάννης, διατηρεί ένα από τα πιο όμορφα ιστολόγια που αξίζει τον κόπο να δείτε και θα καταλάβετε πολύ περισσότερα για κείνον σαν άνθρωπο...
Δέχεται επισκέψεις καθημερινά στο : http://tera-amou.pblogs.gr/



31 σχόλια:

  1. Καλημέρα...

    Κι εγώ είμαι πολύ ευτυχής Λένα μου που γνώρισα τον Νικόδημο μέσα από σένα. Τον εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο και ώς συγγραφέα. Θεωρώ ότι έχει να δώσει πολλά.
    Θα του δώσω κι απ΄εδώ τις ευχές μου για το νέο του πόνημα και εύχομαι να τα πούμε από κοντά την Τετάρτη.

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλημεντίνη μου, χαίρομαι που έγινα η αιτία να γνωρίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο και τόσο ταλαντούχο συγγραφέα. Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρεις και να τα πούμε από κοντά την Τετάρτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο είπα και κατ'ιδίαν, θα το πω και δημόσια (αν και ήδη το έχω κάνει): το ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ είναι από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου! Καθαρή, γνήσια, ανεπίδευτη, λογοτεχνία...
    Σε φιλώ Λένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό απόγευμα κα Μαντά
    Τον κο Διακογιάννη δεν τον ξέρω ....αλλά τον έμαθα μέσω εσας και της Μαρίας Τζιρίτα. Για να τον έχετε...αναρτήσει και οι δύο σας κάτι θα σημαίνει αυτό!!!! ΄Εψαξα για να βρω το πρώτο του βιβλίο αλλά στάθηκα άτυχη, κανένα βιβλιοπωλείο δεν το έχει, θα συνεχίσω όμως...Να του ευχηθώ καλοτάξιδο και αυτό του το βιβλίο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα κι από μένα.
    Λένα μου, θα πω ότι το βιβλίο με μάγεψε. Πολύ καλύτερο από το Τέρα Άμου! Και θα συμφωνήσω μαζί σου, ο Νικόδημος, πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα!
    Αν και λογικά, δεν είναι σωστό, θα πω εδώ, παρότι είναι ανάρτηση για το Νικόδημο, ότι και η προηγούμενη ανάρτησή σου για τον Μαμαλούκα, είναι super, όπως και το βιβλίο του.
    Εκπληκτικό, και διαβάζεται απνευστί. Μια υποψία που μου δημιουργήθηκε στο τέλος, ότι τους ήρωες, πιθανόν να τους δούμε ξανά, είναι βάσιμη; Ελπίζω πως ναι!
    Με αγάπη
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περικλή μου, ο Νίκος είναι ένας συγγραφέας που έχει να δώσει πολλά και οι προτροπές μου να "πετάξει" γι αλλού, έχουν να κάνουν με την βεβαιότητα οτι πρέπει να τον γνωρίσει κι άλλος κόσμος. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας πιο δραστήριος εκδότης ίσως....
    Όσο για τον καταχθόνιο Μαμαλούκα, ναι! τριλογία ή και τετραλογία μου μυρίζει κι εμένα! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία, θα τα πούμε και την Τετάρτη ελπίζω. Ο Νικόδημος έχει αποκτήσει απ' ότι καταλαβαίνω κάποιες πολύ φανατικές θαυμάστριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννα μου το μόνο που σημαίνει είναι το... ταλέντο! Και ένας από τους λόγους που θεωρώ οτι αδικείται ο Νίκος, είναι αυτός αριβώς που είπες! Τα βιβλία του έπρεπε να κυκλοφορούν παντού και όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναί Λενάκο μου, θαυμάστριες ατόφιας λογοτεχνίας.... και ο Νικόδημος το αξίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Toν Νίκο Διακογιάννη τον γνώρισα από την Μαρία Τζιρίτα.
    Πρέπει να είναι ένα πραγματικά αξιόλογο άτομο, δεν έχω καταφέρει ακόμα να διαβάσω κάτι δικό του, θα τα καταφέρω όμως!
    Να πω από εδώ, καλορίζικο το καινούριο σου σπιτάκι!! Πολύ πιο βολικό και πολύ πολύ όμορφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλενα ευχαριστώ, χαίρομαι που σου αρέσει κι εσένα το νέο μου σπίτ. Εμένα μου φτιάχνει την διάθεση κάθε φορά που "μπαίνω"! Όσο για τον Νικόδημο, η Μαρία τον γνώρισε από μένα και χαίρομαι που όλο και περισσότεροι έρχονται κοντά με την γραφή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λένα, για άλλη μια φορά αποδεικνύεις (όχι δηλαδή πως είναι ανάγκη) πόσο ανοιχτός και καλόκαρδος άνθρωπος είσαι, ανοίγεσαι σε συγγραφε΄ςι πέραν τοων εκδόσεων Ψυχογιός και μάλιστα σε νέα παιδιά που ζουν μακριά από την Αθήνα. Αλλοι στη θέση σου αναπαύονται στις δάφνες τους και τραβούν παραπέτασμα.

    Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια, τις κουβέντες μας στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ και όσα παιδιά της μπλογκόσφαιρας πέρασαν κι άφησαν τον καλό τους λόγο. Κάθε λέξη, κάθε ηλεκτρονική τους ανάσα ή αποτύπωμα μού είναι χρήσιμα. Κάθε συγγραφέας οφείλει να κλίνει το ους στις ανάσες των αναγνωστών.

    Θα τα πούμε λοιπόν την Τετάρτη, πρώτα ο Θεός, στο πατάρι του Αρμού. Θα έρθει και η Αλκυόνη, χθες μιλήσαμε και επιστρέφει απόψε απο τα Χανιά όπου παρυσίασε και το δικό της νέο βιβλίο.

    καλό μας ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή σου μέρα Νικόδημε! Πιστεύω πάρα πολύ σε σένα και στο ταλέντο σου, όπως μας αποκαλύφθηκε στο Τέρα Άμου. Τα υπόλοιπα από κοντά την Τετάρτη, πρώτα Ο Θεός, στο πατάρι του Αρμού! Όσο για το βιβλίο της Παπαδάκη, το αγόρασα το Σάββατο μετά την προτροπή σου και θα το αρχίσω λίαν συντόμως! Καλή αντάμωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..καλη επιτυχια φυσικά στο Νικόδημο...

    Καλη βδομάδα Λένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημέρααααααααααααααααααααα Λενάκι.....................!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τέτοια χαρούμενη ¨καλημέρα" είμαι σίηγουρη οτι θα πάει καλά η μέρα! Και το απόγευμα ακόμα καλύτερα που θα πάω στην παρουσίαση του Νίκου για το Καθρέφτες στο χώμα! Φιλιά πολλά και ολόγλυκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λένα πρόσπάθησα να σου ξαναγράψω αλλά τα καινούρια ιστολόγια με μπερδεύουν. Είδα μόλις και το σχόλιο στη δική μου ανάρτηση. Εκείνο που ήθελα να σου πω΄είναι ότι με ενθουσίασε το εξώφυλλο του νέου σου βιβλίου. Διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Την χρειαζόσουν την αλλάγη σε χρώματα. καλό το θαλασσί αλλά φτάνει. Το περιμένω λοιπόν και περιμένω κι εσένα στη λάρισα. μας το χρωστάς. Το βιβλίο του Νίκου το διάβασα και μου άρεσε πάρα πολύ. Θα το βάλω κι εγώ στο ιστολόγιο αν και δεν τα καταφέρνω πολύ με τις παρουσιάσεις.Εγώ κάτι γράφω για ενήλικες (παιδικά είναι 2 υπο έκδοση όπότε έβαλα φρένο) αλλά δεν ξέρω πότε θα το τελειώσω, βλέπεις δουλεύω και δεν έχω πολύ χρόνο. Να περάσεις καλά το Πάσχα με την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώτα μου, καλώς όρισες στο καινούριο μου "σπίτι" και σ' ευχαριστώ γαι τα καλά σου λόγια. Κι εγώ ήμουν της ίδιας άποψης, με το θαλασσί (μεγάλη η δόση) και γι αυτό από την αρχή είχα προτείνει αυτό το χρώμα! Όσο για την Λάρισα, μπορεί να μας εμπόδισαν οι συνθήκες, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε πια φέτος! Η είδηση οτι γράφεις βιβλίο και για μας, (τα μεγάλα παιδιά) μου έδωσε μεγάλη χαρά, ειδικά αφού από τα βιολιά σου και εγώ και ο άντρας μου έχουμε φυλάξει τις καλύτερες εντυπώσεις! Να είσαι πάντα καλά, γερή και δυνατή και να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα!
    ΥΓ: Χαίρομαι που σου άρεσε ο Νίκος, είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί και πιστεύω σ' αυτόν. Όσο για την τεχνολογία.... δίνω τις μάχες μαζί της κάθε μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με γειά το όμορφο έγχρωμο σαλόνι σου , καλή μου. Να έχεις πάντοτε χαμογελαστά νέα να παορυσιάζεις με την ευαισθησία και τη γενναιοδωρία που σε διακρίνουν.
    Σε λίγο βγαίνεις στις προθήκες; Θα είσαι στη Σαλόνικα; Εγώ θα έρθω και φέτος πρώτα ο Θεός για την παρέα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ιουστινή μου ευχαριστώ! Μου φτιάχνει το κέφι αυτό το ιστολόγιο! Όσο για την Θεσσαλονίκη, πρώτα Ο Θεός, θα είμαι εκεί! Δεν βλέπω την ώρα να τα πούμε και από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερούδια... καλή μεγαλοβδομάδα να έχουμε!!!

    άντε περνάει ο καιρός........ η 11η του Μάη είναι όλο και πιο κοντά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή μεγαλοβδομάδα και καλή Ανάσταση γλυκό μου! Όσο για το βιβλίο....όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλώνει και το δικό μου άγχος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λένα μου πολύ όμορφο το καινούργιο σου μπλόγκ. Θερμά συγχαρητήρια εύχομαι στο Νίκο Διακογιάννη και καλοτάξιδο το βιβλίο του. Επίσης, άρχισα να μετρώ αντίστροφα τις μέρες για το δικο σου βιβλίο, ωραία μου κυρία. Καλή Ανάσταση.
    Σμαραγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να εχεις.

    Χαρηκα που σε γνώρισα εστω κι εξ αποστάσεως στην παρουσίαση του Νικου.

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σμαραγδένια μου, ευχαριστώ! Κι εγώ αδυμομονώ γι αυτόν τον Έρωτα για να είμαι ειλικρινής! Σου εύχομαι ολόψυχα να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα, καλή Ανάσταση!
    Αριστόδημε, να είσαι καλά και όλες μου οι ευχές μαζί σου, για ένα όμορφο Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ακούω "Μαντά"και ψάχνω και βρω το βιβλίο σας που τυχόν δεν έχω διαβάσει.Έτσι πρόσφατα άκουσα για το εν θέματι βιβλίο και απόρησα πως δεν το είχα διαβάσει.Όταν το παρήγγειλα από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου συνειδητοποίησα ότι ήταν από άλλο εκδοτικό οίκο γι'αυτό δεν το ήξερα.Κακά τα ψέματα γίνατε γνωστή από τις εκδόσεις ψυχογιός.Παρόλα αυτά για ακόμη μια φορά με εντυπωσιάσατε γιατί αγγίξατε πλευρές της ζωής μου και μπορεί να μου δώσατε απαντήσεις και λύσεις σε κάποια θέματα που με απασχολούσαν γιατί είμαι ακριβώς στην ηλικία και σχεδόν στην ίδια οικογενειακή κατάσταση της ηρωϊδας χωρίς όνομα.Συνεχίστε να μας εντυπωσιάζετε.
    Έχω αγοράσει και διαβάσει τα παρακάτω βιβλία σας:
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΘΕΑΝΩ-Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ και τέλος ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ.
    Μήπως έχετε εκδόσει και άλλο βιβλίο και δεν το γνωρίζω;
    Ευχαριστώ
    Χρυσούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτά είναι όλα τα βιβλία που έχω γράψει, δεν υπάρχει άλλο και πραγματικά έγινα γνωστή από τις εκδόσεις Ψυχογιός γι αυτό και όπου σταθώ και όπου βρεθώ μιλάω για τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία ν' αποκτήσω τόσο αναγνωστικό κοινό. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ένα όμορφο καλοκαίρι! Ραντεβού τον Μάιο του 2010 μ' ένα.... Τελευταίο τσιγάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λενάκι μου και το καινούριο σου σπίτι ,από ότι βλέπω, έχει στολιστεί με το δικό σου όμορφο γούστο και παρότι λάτρεψα το προηγούμενο ,ροζ σου σαλονάκι διαπιστώνω πως αυτό είναι το κάτι άλλο!
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι για σένα που αυτό το καινούριο σαλόνι φιλοξένει τόσο κόσμο, κόσμο που σε αγαπάει και σε υποστηρίζει κάθε στιγμή..
    Να μου πεις όμως δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετική η κατάσταση αφού -όπως σου έχω ξαναπεί- είσαι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη τη φιλία σου και την βοήθειά σου...εσύ απλά απλώνεις τις φτερούγες σου προστατευτικά, μας αγκαλιάζεις, μας χαμογελάς και ηρεμείς τις ανησυχίες και τις φοβίες μας..η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι θεραπευτική ξέρεις...
    Παρότι στο έχω πει πολλές φορές πάντα αισθάνομαι μια εσωτερική ανάγκη να σου πω ευχαριστώ για τα βιβλία σου και για τις συμβουλές σου, λοιπόν,...Σε ευχαριστώ..
    ...όσο για τον νέο συγγραφέα στην παρέα μας -που παρουσιάζεται πολύ ταλαντούχος- έχω να πω ,επειδή όπως ξέρεις Λένα μου εμπιστεύομαι απόλυτα τις λογοτεχνικές σου προτιμήσεις, τον αναζήτησα τον κύριο Διακογιάννη στα βιβλιοπωλεία δυστυχώς όμως ο Αρμός δεν βοήθησε πολύ..θεωρώ ,λοιπόν, πως θα ήταν σκόπιμη η "μετακόμιση" του συγγραφέα σε έναν άλλο Οίκο..με περισσότερα τετραγωνικά για να απλώσει το ταλέντο του.
    Σε εσένα Λένα μου στέλνω πολλά φιλιά και σου δηλώνω πως περιμένω εναγωνίως το Μάιο για να γνωρίσω επιτέλους τα φιλαράκια μου την Μαρκέλλα και τον κολλητό της...μήπως να πεις Λένα μου στον κύριο Θάνο Ψυχογιό να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσης του βιβλίου σου?!Τα λέμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ilianna: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, το νέο σαλόνι είναι για να ταιριάζει στο νέο βιβλίο και στην δική του ατμόσφαιρα! Όσο για τον Διακογιάννη, αν και δενε ίναιτ ίποτα ανακοινώσιμο ακόμα, μπορώ να σου πω οτι έχει κάνει όλα τα σωστά βήματα για να ξεφύγει από τα λίγα τετραγωνικά του ΑΡΜΟΥ! (Πολύ μου άρεσε αυτή η έκφραση!) Όταν είναι ετοιμος θα το πει ο ίδιος από το blog του, αλλα ξέρω οτι έχει ήδη ανοίξει πανιά!
    ΥΓ: Το Τελευταίο τσιγάρο έχει ήδη δρομολογηθεί για τις 10 Μαίου. Λίγη υπομονή και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ακόμη μια αναγνώστρια που αναζητεί ένα από τα 2 βιβλία μου και δεν τα βρίσκει. Διόλου παράξενο, και το γνωρίζεις καλά, Λένα μου. Λυπάμαι πολύ, ειλικρινά. Ιλιάννα, αν δεις το μήνυμα, στείλε μου ένα ε μαιλ στο nikos74tera@pathfinder.gr και θα σου τα ταχυδρομήσω εγώ. Και να σκεφτείς, Λ¨ενα, πως οι Καθρέφτες είναι 10 μήνες στην αγορά και κάοπιοι που πήγαν να το ζητήσουν από την Πολιτεία τα φετινά Χριστούγεννα δεν το έβρισκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή