Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



30 Απριλίου 2009

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων!!!!!!!



Είναι από τις λίγες φορές, που θα δυσκολευτώ απίστευτα να βγάλω από μέσα μου όσα συναισθήματα, όση χαρά, όση συγκίνηση.....
Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου, οι περισσότεροι μου στείλατε κιόλας τις ευχές σας μαζί με την αγάπη σας. Στο μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι κόψαμε και την τούρτα που έφερε ο άντρας μου....
Και κει που καθόμασταν παρέα για τον καφεδάκο μας, αυτόν που συνηθίζουμε κάθε μέρα τέτοια ώρα, το αναπάντεχο! Οργανωμένο από ανθρώπους που μπήκαν στη ζωή μου και την κατέκτησαν με έφοδο. Από εκείνους που έγιναν μια δεύτερη οικογένεια για μένα, που οι δεσμοί μαζί τους άρρηκτοι πλέον.....
Το ΠΡΩΤΟ αντίτυπο από το βιβλίο μου, είχε έρθει στην πόρτα μου! Και μαζί μια μικρή αφίσα από το εξώφυλλο, γεμάτη με τις υπογραφές τους! Όλοι οι συνεργάτες και αγαπημένοι από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, είχαν κάνει την μεγάλη έκπληξη!
Όσα κι αν πω, θα είναι λίγα, αλλά θα το τολμήσω. Είναι όμορφο να ξέρεις ότι σε αγαπούν τόσο, ότι φροντίζουν για σένα και την δουλειά σου. Που αντικρίζεις το χαμόγελό τους να φτάνει μέσα από τα μάτια και στην ψυχή.... Όλοι ικανότατοι, ακούραστοι και με το χαμόγελο στα χείλη, ν' αντιμετωπίζουν εμάς και τις....ιδιοτροπίες μας! (Ποιος είπε ότι είμαστε εύκολα πλάσματα εμείς οι συγγραφείς;)
Τη σημερινή μέρα την κρατώ, πολύτιμη ανάμνηση από τις χιλιάδες καλές που έχω από την συνεργασία με την Αγγέλα (Το αγγελάκι του εκδοτικού), την Κλειώ (Τo Κλειάκι του marketing), την Πόπη ΜΟΥ (και ας με συγχωρήσουν οι άλλοι συγγραφείς), την Αννούλα (της επιμέλειας, που είναι μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μου), την Χρυσούλα (για τα ονειρεμένα εξώφυλλα), τον Διονύση (τον αυστηρό μου Διονύση των πωλήσεων), τον Σάκη (τέτοιο γλυκό χαμόγελο δεν έχετε ξαναδεί) και για πρώτη φορά φέτος, τον Γιώργο (που επιμελήθηκε την γραμματοσειρά μου). Μαζί να μην πω τίποτα για τον Νίκο και την Πένυ; Άξια παιδιά ενός υπέροχου ανθρώπου: του εκδότη μου. Για εκείνον, δεν κουράζομαι ποτέ να λέω πόσο τον θαυμάζω και τον εκτιμώ.....
Και εκτός αυτών, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για όλους, όσους δουλεύουν για τις εκδόσεις Ψυχογιός, που έχω την χαρά και την τιμή ν' ανήκω! (Ψυχή και μυαλό!)

26 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΝΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ!ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ "ΨΥΧΟΓΙΟΥ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ!
    SORRY,ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ....ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ... ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χιλιόχρονη αγαπημένη μας Λένα, να είσαι πάντα καλά γερή και ευτυχισμένη με όλους που αγαπάς και σε αγαπάνε. Φυσικά εννοώ όλους εμάς.. Αυτά που γράφεις για το επιτελείο του εκδότη μας, τα προσυπογράφω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου. ΄Εχεις δίκιο απόλυτα, είμαστε τυχερές.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λένα μου, για τα γενέθλιά σου, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, με πολλές πολλές ακόμα εκδόσεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Λένα μου για μια ακόμη φορά.
    Είναι αλήθεια, (εσύ το ξέρεις καλύτερα από μένα), ότι τα παιδιά του Ψυχογιού είναι όλα υπέροχα. Άψογοι επαγγελματίες, πρόθυμοι να βοηθήσουν, μοναδικοί χαρακτήρες...
    Πράγματι, πιστεύω ότι το καλύτερο δώρο μετά από την οικογένεια σου, ήταν η χαρά του πρώτου αντιτύπου στα χέρια σου.
    Καλοτάξιδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχές πολλές και για τα γενέθλια και για το νέο βιβλίο. Καλοτάξιδο να είναι. Κάλο μήνα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά, Καλά και Δημιουργικά!!
    Και πάντα γεμάτα με τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι απλά χρόνια πολλά!!!!!!!!!!!!
    Χίλια καλά, αγάπη, υγεία και ευτυχία, πάντα
    επιτυχίες πολλές!!!!!!!!!!!!!!!
    Σ' ότι κι αν κάνεις!!!!!!!!!
    Χιλιόχρονη!
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κα Μαντά Χρόνια Πολλά για τα γεννέθλια σας, με υγεία αγάπη και χαρά, να τα χιλιάσετε και να συνεχίσετε να γράφετε!!!! Εγώ επειδή είμαι καινούργια στην παρέα σας δεν τόξερα, τώρα τόμαθα!!!! Η έκπληξη είναι έκπληξη, αλλά ακόμα πιο ωραία όταν είναι από ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζονται για σένα. Χρόνια Πολλά και πάλι....
    Άλλο θέμα τώρα....Να ευχηθώ καλό μήνα και να σας πω ότι ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ που θα μας έρθετε προς Κύπρο πλευρά. Σας περιμένω πως και πως!!!!! Ελπίζω να τα πούμε από κοντά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια Πολλά κ.Μαντά γεμάτα υγεία, ευτυχία, αγάπη και χαμόγελα!!!
    Πρίν απο 5 μέρες ήταν και τα δικά μου γενέθλια και ανάμεσα στα δώρα που πήρα ήταν και 2 βιβλία σας, η ''Θεανώ'' και ''Η άλλη πλευρά του νομίσματος'', χάρηκα πολύ γιατί δεν τα είχα διαβάσει αυτά τα δύο, τελειώνω τις εξετάσεις τέλος του μηνα και ξεκινώ το διάβασμα των βιβλίων σας!!!
    Να είστε πάντα καλά.

    Υ.Γ. Καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο και σας περιμένουμε και στην Κύπρο!!!
    Παυλίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λενάκι μου, χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα αγάπη, ευτυχία και πολλές πολλές επιτυχίες!
    Σ' αγαπάω πάρα πολύ και απλά θέλω να στο δηλώσω για ακόμη μια φορά!
    Όσον αφορά για όσα είπες για τον εκδοτικό σου οίκο ένα έχω να πω. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχω διαβάσει βιβλίο κάποιας άλλης έκδοσης. Όλη η παρέα "Ψυχογιός" είναι υπέροχη και μας χαρίζει αξέχαστα ταξίδια! Επίτρεψε μου ωστόσο να ξεχωρίσω ΕΣΕΝΑ που με έφερες κοντά σ' αυτή την παρέα μέσα από τη γραφή σου και τη λατρεμένη μου κυρία Ελένη Τσαμαδού!
    Πολλά φιλιά!
    Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λένα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ...και να μας προσφέρεις πάντα τόσο όμορφα διηγήματα.
    Χτές το βράδυ σε απολαύσαμε στο "Αξιον Εστί" στην ΕΡΤ3.
    Περιμένω τον "Ερωτα σαν βροχή" απο τον βιβλιοπώλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νάσο, δεν ήξερα ότι αντέξατε ως αυτή την ώρα για να με δείτε! Ήταν μια συνέντευξη που απόλαυσα μ' έναν ζωντανό μύθο της λογοτεχνίας μας, έναν άνθρωπο που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την ευγένεια και την καλωσύνη του. Όσο για τον Έρωτα, μ' έχει γεμίσει αγωνία, πρσμονή και αναστάτωση, όπως οφείλει να κάνει κάθε έρωτας που...σέβεται τον εαυτό του! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γλυκιά μου Δήμητρα, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και την αγάπη. Και επειδή μόλις τελείωσα την ανάγνωση του καινούριο βιβλίου της Ελένης , με τίτλο "Της ζωής και της αγάπης" (έρχεται και η σχετική ανάρτηση στο blog)σου λέω οτι πρόκειται για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παυλίνα μου πρώτα απ' όλα καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου! Ευχαριστώ για τις ευχές σου και εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα! Ελπίζω να σου αρέσουν τα βιβλία μου και εύχομαι να ευωδοθούν οι συζητήσεις, ώστε να τα πούμε από κοντά στην όμορφη Κύπρο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή μου Λένα, είναι το τρίτο μνμ που στέλνω, για να σου ευχηθώ, κι ελπίζω να αναρτηθεί.
    Χίλιες ευχές
    Χίλια καλά
    Χιλιόχρονη!
    Πάντα επιτυχίες!
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περικλή μου, μόλις τώρα σου έστειλα mail!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λένα μου οπως βλέπω πάλι αργησα.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ με υγεία και δημιουργία. Αναφέρεσαι στον εκδοτικό σου οίκο και θέλω να πω κι εγώ με την σειρά μου ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, για την δουλειά που κάνουν. περιμένουμε να ξημερώσει 11 Μαϊου.
    Καλοτάξιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. kotsos43: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Όσο για τον εκδότη μου, όσα και να πω είναι λίγα!
    Η 11η Μαίου είναι και για μένα μέρα αγωνίας και άγχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό μεσημέρι κα Μαντά και αν και καθυστερημένα Χρόνια Πολλά για τα γεννέθλια σας γεμα΄τα υγεία αγάπη και χαρά. Χαίρομαι πολύ που θα σας έχουμε στην Κύπρο, περιμένουμε λεπτομέρειες....yes!!!!!γιούπι!!!!!! όλε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν έχω την δυνατότητα να δώ την ταινία
    "ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ" αλλά πίστευα οτι θα ήταν η μεταφορά της Λύκαινας της Πόλης στον κινηματογράφο...Πιστεύω κάποτε να γίνει, αν και τελευταία φτηνοπαραγωγές γίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νάσο μου καλημέρα. Η μεταφορά ενός βιβλίου είτε στην μικρή, είτε στην μεγάλη οθόνη, χρειάζεται "ειδικές" προυποθέσεις που δεν έχω! Εξάλλου τα τελευταία χρόνια, οι μεταφορές βιβλίων με έχουν απογοητεύσει, ίσως γιατί σταμάτησε πλέον να υπάρχει σεβασμός στο πρωτότυπο και όλα τα βιβλία είναι "εμπνευσμένα" και όχι "βασισμένα" στα βιβλία, και η διαφορά είναι βασική. Ίσως είναι καλύτερα να ζωντανεύουμε τα βιβλία μόνο στην φαντασία μας....
    Όσο για τις Πληγές του Φθινοπώρου, θέλω να την δω.... Δεν ξέρω αν θ' αντέξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να εισαι παντα καλα Λένα :)
    Να τα εκατοστησεις και πολλες πολλες διακρισεις για το νεο σου βιβλιο!!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λένα μου.
    Αμέτρητες ευχές καρδιάς για κάθε επιτυχία στο νέο σου πόνημα. Θα έχω όπως ξέρεις την χαρά και την τιμή να το παρουσιάσω στις Κρητικές "μαδάρες" και ελπίζω να πέσουν τόσες μπαλοθιές όσες και οι σελίδες του, από τους ενθουσιώδεις φίλους σου στην Μεγαλόνησο.
    Με πολύ αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Καρακάση ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Χαίρομαι που αυτό το καλοκαίρι (όπως δείχνουν τα πράγματα) ένας Βιολονίστας και ένας Έρωτας θα κάνουν παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητήρια για το βιβλίο σας κ. Μαντα. Είναι απλα υπέροχο. Ευτυχώς κάποιος μου μίλησε για τα βιβλία σας και απο τότε έχω γίνει φανατικη σας αναγνωστρια. Γράφετε υπέροχα. Συνεχιστε να μας ενθουσιαζετε. Καλη επιτυχία σε ότι κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαιρομαι που τα βιβλια μου, ταξιδεψαν την ψυχη σας. Σαε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή