Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



1 Ιουλίου 2009

Ο Έρωτας στην Κύπρο!

Τώρα που όλα ηρέμησαν, που τα συναισθήματα μπήκαν σε μια σειρά, ήρθε νομίζω η ώρα να πως λίγα λόγια για την επίσκεψή μου στην Κύπρο και ν' αφήσω τις φωτογραφίες να πουν τα υπόλοιπα!
Δευτέρα 22 Ιουνίου: Λεμεσός . Βιβλιοπωλείο Μαυρομάτης.
Δεν ήταν η πρώτη μου φορά. Η Μαρίνα με το γλυκό χαμόγελο, η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέλφια της, μ' έχουν φιλοξενήσει και πρόπερσι και ήταν απίστευτη η γλύκα τους, η αγάπη τους, η φιλοξενία τους και κυρίως ο κόσμος που γέμισε το βιβλιοπωλείο στην Λεμεσό. Όλοι τους με χαμόγελο, διψασμένοι να μιλήσουμε, να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα. Όλοι τους με τα βιβλία μου στα χέρια, περίμεναν υπομονετικά να τους τα υπογράψω και τους ευχαριστώ για την υπομονή τους!
Έχω πάνω στο γραφείο μου και το δώρο της καλής μου της Μαρίας Μενελάου, τα τρία ροζ μπλοκάκια με το στυλό και είναι σαν να βλέπω την ίδια με το γλυκό χαμόγελο. Τα γλυκά τα φάγαμε ήδη και αυτά δώρο και ήταν τόση η γλύκα τους, όσο και της ψυχής της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ήταν εκεί για να γνωριστούμε και ν' ανταλλάξουμε υποσχέσεις ότι θα τα ξαναπούμε του χρόνου!
Η βραδιά τελείωσε σ' ένα όμορφο κεντράκι με την οικογένεια Μαυρομάτη να μας πλημμυρίζει με την αγάπη της και οι μελωδικές κιθάρες με τον ήχο τους. Βλέπετε μια παρέα, είχε επιλέξει εκείνο το βράδυ το ταβερνάκι και τραγουδήσαμε μαζί τους. Μαρίνα μου χίλια ευχαριστώ και πάλι!
Τετάρτη 24 Ιουνίου: Λευκωσία. RIVERGATE.
Εδώ τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν... τι; Αλήθεια, τι θα μπορούσα να πω για όλα όσα έζησα με την Αίγλη και τον Δημήτρη, τους δύο ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου; Τι θα μπορούσα να πω για τον κόσμο που πλημμύρισε την όμορφη αυλή του Rivergate; Πάνω από 120 άτομα, όλα να με κοιτούν στα μάτια και η αγάπη να φτάνει σαν ζεστά κύματα και να με τυλίγει γλυκά. Τι βραδιά κι αυτή;













Τι άλλο θα μπορούσα άραγε να προσθέσω σε αυτές τις εικόνες; Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για ν΄αγοράσει τα βιβλία μου (και μάλιστα παρ' όλη την μεγάλη παραγγελία της Αίγλης, στο τέλος δεν έμειναν βιβλία!) και μετά όπως βλέπετε, περίμενε πάλι για μια υπογραφή ή μια φωτογραφία. Μαγική νύχτα, μαγικές αγκαλιές, μαγικά βλέματα...
ΥΓ1: Τα γλυκά που μου έφερες Άντρη καταπληκτικά, δεν κάνει που το λέω, αλλά το καρυδάκι, ....ξεψυχάει πλεον!
ΥΓ2: Το χαλούμι Αίγλη και οι πίττες, μια ανάμνηση! Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν!
ΥΓ3: Το θαυμάσιο κολλιέ σου Αίγλη, δεν το φόρεσα μόνο εκείνο το βράδυ για να σε τιμήσω. Το λάτρεψα και το φοράω συνέχεια!
ΥΓ4: Το κοινό της Κύπρου, όπως το θυμάμαι από πρόπερσι! Ζεστό, γλυκό, γεμάτο αγάπη!
Ευχαριστώ πολύ Κύπρο!

8 σχόλια:

  1. Αγαπητή Λένα, πολύ λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε δω. Νομίζω δεν έγινε έγκαιρη ενημέρωση για την εδώ παρουσία σου. Όταν το έμαθα είχα ήδη πάρει εισιτήρια για την παράσταση του ΘΟΚ με τις "Νεφέλες" που ήταν το βράδυ που ήσουν στη Λευκωσία. Χαίρομαι πάντως που πέρασες καλά και ελπίζω σε επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη κα Μαντά
    Η χαρά και ο ενθουσιασμός είναι ΟΛΟΣ δικός μας που μετά από ΤΟΟΟΟΣΕΣ συνομιλίες μέσω κομπιούτερ ήρθε και η στιγμή να σας δούμε από κοντά!! Το μόνο που ζητούμε είναι περισσότερο χρόνο με μας τους αναγνώστες/φίλους σας την επόμενη φορά που θα ρθείτε!!! Απαγορεύονται τα ταξίδια αστραπή στην Κύπρο!!!!! Και που να μένατε και περισσότερες μέρες...εκεί να δείτε χαμός που θα γινόταν!! Για άλλη μια φορά χαίρομαι που ας γνώρισα από κοντά και .....προσμένω την επόμενη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυκιά Λένα είναι το δεύτερο μύνημα που σου στέλνω αλλά εγώ με το διαδύκτιο δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις!!!! Δεν έχω ιδέα που ακριβώς το έγραψα!!! Ήθελα απλά να ξέρεις ότι το Έρωτας σαν βροχή με βοήθησε σε μια δύσκολη για μένα περίοδο,με ταξίδεψε....
    Σε είχα δει στο Rivergate και ένιωσα μια τόσο θετική αύρα που σπάνια συναντάς.
    Ελπίζω να στείλω έστω και ένα σωστά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγέλα: Επιτέλους τα κατάφερες!!!! Και ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι αν η Κλαίλια μου σε βοήθησε να ξεπεράσεις μια δύσκολη περίοδο. Όλα στο καλό από δω και πέρα....
    Γιάννα: Και για μένα αυτό τα ταξίδι ήταν υπέροχο και ένιωσα οτι άφησα πίσω καλούς φίλους...
    Αναγνώστρια: Λυπάμαι που δεν σας είδα. ελπίζω την επόμενη φόρά να τα καταφέρουμε!
    Ηλία μου: Καλό μήνα, καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λενάκι μου ήμουν σίγουρη ότι θα πέρναγες τέλεια..... άλλωστε η αγάπη των κυπρίων για τα βιβλία είναι γνωστή!! Κι εσένα σ΄αγαπούν ιδιαίτερα.
    Αντε με το καλό και η Μυτηλήνη, να επιστρέψεις να ξεκουραστείς γίατί σε πεθύμησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ! Και γνωρίζεις βέβαια οτι μας έρχεται και το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη! Ετοιμάζω μικρό τσιμπούσι σπίτι μου, θα σου τηλεφωνήσω και θα σε περιμένω μαζί με το... στεφάνι σου! Φιλιά σγουρομαλλούσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. panta kalotaxido to vivlio soy lenaki moy. filakia polla
    Smaragda

    ΑπάντησηΔιαγραφή