Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



15 Μαρτίου 2012

Όσο αντέχει η ψυχή....

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα γνωστά... Πονοκέφαλος για το εξώφυλλο, προβληματισμός και για τον τίτλο, η επιμέλεια κάνει οτι μπορεί για να μην μ' ενοχλεί (οφείλω να της το αναγνωρίσω της Άννας Μαράντη αυτό), αμφιβολίες για την γραμματοσειρά, και όλα αυτά ενώ το βιβλίο που γράφω τώρα με ξενυχτάει....
Μην μου δίνετε σημασία που γκρινιάζω... Είναι λατρεμένη η διαδικασία αυτή ,η πιο όμορφη, καθώς το βιβλίο που έγραφες επί μήνες, μπαίνει στην τελική ευθεία για να συναντηθεί με όλους εσάς. 
"Όσο αντέχει η ψυχή" λοιπόν.... Η ψυχή της Ηρώς μου....Και από το site των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ αντιγράφω και σας παραθέτω λίγα λόγια, γιατί τα περισσότερα θα τα πούμε όταν πλησιάζουμε προς την έκδοση....

"Αχ Ηρώ, τελικά ο νονός σου μισό το άφησε το όνομά σου. Ηρωίδα έπρεπε να σε βαφτίσει!
Και κείνη της είχε απαντήσει:
Πρώτον δεν ήξερε τότε τι με περίμενε στη ζωή μου, αλλά και να το ήξερε, μάλλον θα το θεώρησε υπερβολικό και προτίμησε να το κόψει και να με βαφτίσει Ηρώ, αφήνοντας το υπόλοιπο να πλανάται σαν απειλή…
Από την ημέρα που γεννιέται η Ηρώ, η ζωή της είναι αγώνας για επιβίωση. Δύσβατοι όλοι οι δρόμοι που κλήθηκε να βαδίσει, σαν κοριτσάκι, σαν έφηβη, σαν νέα κοπέλα, σαν γυναίκα.
Θα χρειαστεί να παλέψει με τον πατριό της, με έναν βίαιο σύζυγο αργότερα, με την οικονομική της καταστροφή και την εξορία της στην Κύπρο. Θα δώσει την μάχη για να σώσει τα παιδιά της από τις λάθος επιλογές τους.
Δίπλα της η Αλεξάνδρα. Μια μυστηριώδης, σκοτεινή γυναίκα, που μόνο στην Ηρώ θα δείξει το φωτεινό της πρόσωπο. Είναι η μόνη που μπορεί ν’ ακούσει τον ήχο της ψυχής της…"

104 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο ...με ένα καταπληκτικά αισιόδοξο και φωτεινό εξώφυλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι που έχουμε όλοι ανάγκη νομίζω! Σ' ευχαριστώ πολύ Βασίλη!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Λένα μου. Φωτεινό το εξώφυλλο σου, ωραία τα χρώματα, ανοιξιάτικα, μ΄αρέσουν!!!! Αναφέρεις και το νησί μου βλέπω.....και αυτό μ΄αρέσει!!! Ομολογώ πως δεν μου άρεσε η λέξη εξορία αλλά θα κάνω υπομονή και θα δω που το πας!!!! Φιλιά πολλά ΓιάνναΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πραγματικά τα χρώματα είναι εκπληκτικά και νομίζω οτι στο βιβλίο θα βγουν ακόμα καλύτερα. Όσο για την λέξη εξορία που δεν σου άρεσε, όταν διαβάσεις το βιβλίο θα καταλάβεις γιατί η Ηρώ το βλέπει έτσι, αφού άφησε τα παιδιά της πίσω και βρέθηκε κυνηγημένη στην Κύπρο. Και ο Παράδεισος μακριά από τους αγαπημένους σου, μπορεί να γίνει Κόλαση....

      Διαγραφή
  3. το περιμενω με αγωνια, οπως καθε Μαιο.. καλοταξιδο να είναι!! Ηρω ειναι το ονομα μια πολυ καλης μου φιλης και χαιρομαι ιδιαιτερα που η ηρω-ιδα σας εχει το ονομα αυτο.. ελπιζω καποια στιγμη να βαφτισετε μια ηρωιδα σας και με το δικο μου ονομα, που ναι μεν δεν ειναι σπανιο αλλα το αγαπαω πολυ.. Ελενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ,ε λπίζω να σας αρέσει. Όσο για το Έλενα, καλό, αλλά δύσκολο γιατί είναι και το δικό μου όνομα και μου κα΄νει....κάπως!

      Διαγραφή
  4. Ανυπομονώ να βυθιστώ στις σελίδες του! Αχ τι ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη υπομονή, αν και ευχαριστώ για την...ανυπομονησία!

      Διαγραφή
  5. Λένα μου σου εύχομαι και αυτό σαν τα προηγούμενα να μας ταξιδέψει.
    Περιμένω...
    Την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια φιλιά καλή μου γιαγιά! Ελπίζω κάποια φορά να τα πούμε και από κοντά!

      Διαγραφή
  6. Εύχομαι να ταξιδέψει και σε μέρη που δεν έχουν πάει τα προηγούμενα.....να κάνει ανθρώπους να νιώσουν, να συγκινηθούν και να μάθουν!!!!
    Καλοτάξιδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έτσι ακριβώς είναι μ' αυτό το βιβλίο! Τίποτα γνωστό από τα παλιά κι ένα ταξίδι στην Κύπρο γεμάτο συγκίνηση!

      Διαγραφή
  7. ..διαπεραστικά τα γαλάζια μάτια της...
    Άραγε, προδικάζει θύελλες;
    Καλοτάξιδο, Λένα μου!
    Πάντα με την αγάπη,
    Υιώτα
    αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχει πολλές θύελλες αυτό το ταξίδι! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αγάπη. Αν έχεις το mail μου, στείλε μου διεύθυνση να στο ταχυδρομήσω με αφιέρωση!

      Διαγραφή
  8. Με το καλό Λένα μου το περιμένουμε με πολλή αγάπη....φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το καλό να ταξιδέψουμε όλοι μαζί με το καινούριο σας δημιούργημα!!
    Το περιμένω με ανυπομονησία...
    Φιλιά από Ρόδο xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και ελπίζω να δώσει ένα όμορφο ταξίδι η Ηρώ μου!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρον το συνοδευτικό σημείωμα του βιβλίου και πραγματικά ... ανοιξιάτικο το εξώφυλλο , με φωτεινά χρώματα που τα λατρεύω και που έλειπαν από τα τελευταία μυθιστορήματά σας . Εύχομαι πολλή και καλή επιτυχία στο βιβλίο !
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πραγματικά έλειπαν κι από μένα και μ' αυτό τον γνώμονα δημιουργήθηκε από την Χρυσούλα Μπουκουβάλα, αυτό το όμορφο εξώφυλλο. Ελπίζω να αρέσει και το περιεχόμενο! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  11. Οσο αντέχει η ψυχή....Αντέχει πολλά τελικά κι αυτό γιατί είναι γενους θηλυκού. Κι εσύ αγαπημένη που ανήκεις σε αυτό το γένος, αντέχεις και κάθε χρόνο ξεπερνάς τον εαυτό σου, δίνοντας πάντα κάτι καινούργιο για να μας ταξιδέψεις. Να είναι καλοτάξιδο, καλότυχο, και να σε κάνει ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου και αγαπημένη μου! Εγώ πάλι ανυπομοπονώ, αυτό το καλοκαίρι να ξαναπιάσω στα χέρια μου το "Ζεϊμπέκικο της Κατίνας" που ευτυχώς επανακυκλοφορεί!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχο το εξώφυλλο μου άρεσαν πολύ τα χρώματα, διαβάζοντας και την υπόθεση ανυπομονώ να έρθει ο Μάιος για να γνωρίσω και εγώ από κοντά την Ηρώ :-)

    Γιάννης Αντωνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! κι εγώ ανυπομονώ πια να φτάσει στα χέρια σας, να μοιραστούμε όσα ένιωσα κι εγώ όταν το έγραφα!

      Διαγραφή
  13. Το περιμένουμε. Καλοτάξιδο να είναι και να χαρίσει ταξίδια του νου. Μόνο αυτό δεν έχουν φορολογήσει ακόμη. Εύχομαινα είσαι καλά μετά την περίοδο εντατικής εργασίας. Καλό μεσημέρι από τη Νίσυρο, Λένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Νικόδημε, ευχαριστώ! Ναι, ένα βιβλίο είναι η πιο καλή παρέα τις μέρες που ζούμε! Δικό σου πότε θα διαβάσουμε;

      Διαγραφή
  14. Ax είναι τέλειο. Με μάγεψε ήδη. Το περιμένω με ενοιπομονισία. Ο τίτλος είναι τέλειος. Για το εξώφυλλο μην μιλήσω γιατί θα δεις ένα ολόκληρο κατεβατό κι να ξέρεις πως δεν θα είναι μικρό[γιατί πάντα μιλάω σαν να το έχω φτιάξει εγώ; :(] ειναι τελιο όλο το βιβλίο. Θα το περιμένω στο ράφυ του βιβλιοπολείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω και εύχομαι να σε κερδίσει και όταν διαβάσεις την ιστορία της Ηρώς μου. Όσο για το εξώφυλλο νομίζω οτι είναι απόλυτα ταιριαστό με την ηρωίδα μου. Αυτό που λατρεύω, είναι οτι για όλους τους αγαπημένους αναγνώστες.... φίλους πες καλύτερα, το κάθε βιβλίο μου είναι.... προσωπική τους υπόθεση! Δεν είναι μαγικό;

      Διαγραφή
    2. Λένα μου , Ενα θα σου πω !!!! πότε βγαίνει επιτέλους!!!! το θέλω εδώ και τώρα. Ολα σου τα βιβλία με έχουν ταξιδέψει. περιμένω πως και πως . Το εξώφυλλο είναι απίθανο όπως και ο τίτλος .

      Διαγραφή
  15. Πολλά υποσχόμενος ο τίτλος ... με "ταξιδεύουν" τα βιβλία σας!!! Συγχαρητήρια!!!

    Δήμητρα Τήνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ... Και με την Ηρώ το ταξίδι θα είναι.... μακρύ και γλυκόπικρο....

      Διαγραφή
  16. Για μένα ξεκίνησε η περίοδος αναμονής για μια θετική απάντηση από κάποιον εκδοτικό οίκο. Έχουμε, λοιπόν, καιρό ακόμα. Όταν έχω ευχάριστο νέο (ή δυσάρεστο -εμείς τα λέμε όλα εξάλλου, τα καλά και τα όχι τόσο καλά) θα σε ενημερώσω. Φιλιά από τη Νίσυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο είπα και στο τηλέφωνο, στο λέω και από δω: Η σκέψη μου μαζί σου και οι προσευχές μου επίσης: Να έχεις μια καλή απάντηση. Μετά το "Τέρα Άμου, τους "Καθρέφτες στο χώμα" και το διαφορετικό "Ο ύπνος των αγαλμάτων", σου αξίζει μια λαμπρή συνέχεια από έναν εκδότη που θα σε αναδείξει!

      Διαγραφή
  17. Ακόμα και οτι απαντάς σε όλους μας κάνει να σε αγαπάμε περισσότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς θα μπορούσα να κάνω αλλιώς; σου μιλάει ένας φίλος και τον αγνοείς; Είναι πηγή δύναμης αυτή η επικοινωνία για μένα!

      Διαγραφή
  18. Mου αρέσει ο τίτλος, μου αρέσουν τα χρώματα, εύχομαι να είναι καλοτάξιδο κι εσύ τιμονιέρισσα να αρμενίζεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ! Αναμένω και δικό σου όμως!

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους δεν γνωρίζουν, η Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου, εκτός από φίλη, είναι και εξαίρετη συγγραφέας! Τα τρία τελυαταία της βιβλία που λάτρεψα είναι : "Το άλλο μου μισό", " Κρατήσου απ' τα όνειρά σου" και "Έτσι θέλω να θυμάμαι"

      Διαγραφή
    2. Λένα μου πολύ σε ευχαριστώ που πάντα είσαι με τον καλό τον λόγο. Αυτό να ξέρεις είναι σπάνιο προσόν. Λοιπόν και το δικό μου θα έρθει κάποια στιγμή, απ' εδώ κι εμπρός δεν εξαρτάται από εμένα. Με την αγάπη μου Γιόλα

      Διαγραφή
  19. Όπως οι ναρκομανείς που είναι εθισμένοι και αναζητούνε για την δόση τους έτσι και εμείς αδημονούμε και ανυπομονούμε για την έκδοση του νέου βιβλίου που θα γαληνέψει και θα ταξιδέψει την ψυχή μας...Σίγουρα θα έχει την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα και γιατί όχι να πάρει και αυτό μία θέση στην καρδιά μας...Σε αγαπάμε πολύ...Σε ευχαριστούμε που μας ταξιδεύεις στην χώρα του ονείρου με τα τόσο όμορφα βιβλία σου...

    Δήμητρα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όλοι εσείς λέτε ευχαριστώ, εγώ τι πρέπει να πω για την τόση αγάπη; Εύχομαι λοιπόν ν' αγαπήσετε και την Ηρώ....

      Διαγραφή
  20. Τι υπέροχο εξώφυλλο!!! Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία αγαπημένη κυρία Μαντά!! Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να είναι καλοτάξιδο και να περάσει γρήγορα ο καιρός για να βυθιστούμε στις σελίδες του!! Πολλά, πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι σ' ευχαριστώ και ελπίζω να τα πούμε και πάλι από κοντά και φέτος στην πανέμορφη Κύπρο!

      Διαγραφή
  21. Ωραιος Ττίλος και πολύ ωραίο εξωφυλλο! Αν και θα προτιμουσα κατι πιο δυναμικο μιας και μιλάμε για μα Ηρωίδα οπως αναφρετε... Τα λίγα λογια που μας μεταφερετε για να είμαι ειλικρινης δε με εντυπωσιασαν με την εννοια οτι δε μου δινουν κάτι πρωτοτυπο..βΕΒΑΙΑ πολλές ιστοριες ταριάζουν μεταξύ τους αλλά σημασία έχει για μένα ο/η συγγραφεας να σε κανουν μεσα σε αυτη την ιστορια που ίσως έχεις ξαναδιαβάσει, να πονέσεις, να κλάψεις, να χαρεις και να λυτρωθεις μέσα απο τα δικά σου βιώματα. Κι αυτo ειναι σιγουρα Λενα ενα δικο σου χαρακηριστικο. Περιμενω λοιπόν κι εγω να 'χαθω' στο ηρωικο ταξίδι της ηρωίδας σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρωας δεν είναι μόνο αυτός που πολεμάει και νικάει... Καμμιά φορά είναι και αυτός που αντέχει, που λυγάει αλλά δεν σπάει, που ενώ αιμμοραγεί, φροντίζει τις πληγές των άλλων. Με αυτή την έννοια ηρωίδα λοιπόν η Ηρώ μου και ελπίζω διαβάζοντας την ζωή της να νιώσεις όσα κι εγώ όταν το έγραφα....

      Διαγραφή
  22. Υπέροχο το εξώφυλλο, και η ιστορία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω από κοντά στην έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης, άλλα άκουσα ότι οι εκδόσεις Ψυχογιός δε θα συμμετέχουν φέτος,ισχύει τελικά κάτι τέτοιο? δηλαδή δεν θα υπάρχει περίπτερο με τα βιβλία του? Εσείς γνωρίζεται κάτι? Μπορείτε να μάθετε και να μας ενημερώσετε?

    Ελένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη, είναιαλήθεια οτι φέτος οι εκδόσεις Ψυχογιός μαζί με άλλους έγκριτους εκδότες δεν θα συμμετέχουν στην ΔΕΒΘ και οι λόγοι είναι οι εξής:
      α) Οι τιμές των περιπτέρων της έκθεσης, παρ' όλη την κρίση, παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό ήταν ένα σημαντικό παράπονο των εκδοτών.
      β) Ο Διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης που έπρεπε να προσδοθεί στην όλη διοργάνωση δεν έγινε ποτέ για να δικαιώσει το όνομά της, και
      γ) αίτημα των εκδοτών είναι να γίνεται η έκθεση σε συνδιοργάνωση με αυτήν του παιδικού βιβλίου στην Αθήνα όπου έχουν την έδρα τους το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδοτών, ως εκ τούτου, τα έξοδα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα ήταν σημαντικά μειωμένα.
      Παράλληλα δεν ξέρω τι θα γίνει με την υπαίθρια που διοργανώνεται κάθε χρόνο και που εκεί θα υπήρχε παρουσία, λόγω των έργων που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο.
      Νομίζω όμως οτι θα γίνει κάποια παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη (σε βιβλιοπωλείο) και ελπίζω να βρεθούμε, θα ενημερώσω φυσικά για το πλάνο των παρουσιάσεων, όταν αυτές οργανωθούν! Ευχαριστώ θερμά, ελπίζω να σας κάλυψα.

      Διαγραφή
  23. Δεν κρατιέμαι! Άντε να περπατήσουμε στα μονοπάτια ακόμη μιας Ηρωίδας σου αυτή τη φορά με το όνομα Ηρώ. Ανυπομονώ! Είσαι πολύ τυχερή αγαπημένη Λένα!!! Έχεις το χάρισμα να επιλέγεις να ζεις σε κόσμους που δίνουν τροφή στο μυαλό! Και μετά το γευόμαστε και εμείς από τη θέση του αναγνώστη! *χαμόγελο*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είμαι τυχερή! Όχι μόνο γιατί μπορώ να ταξιδεύω με το μυαλό, αλλά γιατί αυτά τα ταξίδια τα κάνουμε μαζί και τα αγαπάτε όσο κι εγώ! Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  24. Βασιλειάδου Σοφία30 Μαρ 2012, 12:00:00 μ.μ.

    Καταπληκτική Λένα Μαντα.....Είμαι σίγουρη οτι πρόκειται για ένα θαυμάσιο βιβλίο ,όπως όλα τ' άλλα.....Σε ευχαριστούμε θερμά για τις στιγμές που μας χαρίζεις όλο αυτό τον καιρό...Περιμένουμε ,λοιπόν, όλοι μας με ανυπομονισία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την στήριξη και ελπίζω η Ηρώ μου να σας κερδίσει!

      Διαγραφή
  25. Μια αποψη θα σας πω οσο καλογραμμενο και αν ειναι το βιβλιο σας παντα νιωθω οτι το τελος που γραφετε το αδικει. δεν μπορω να το ευχαριστηθω.μετα απο το βαλς με 12 θεους τρελαθηκα με το χωρις χειροκροτημα τοσο που ποναω που αφησα τους χαρακτηρες. αλλα και παλι δεν εδωσα σημασια στο τελος σας. και τα αλλα τα ευχαριστηθηκα μα οχι τοσο παντα το τελος. κατι μ εμεινε μισο. ελπιζω με αυτο να μην με παρεξηγησετε αλλα να με καταλαβετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας παρεξηγώ, αλλά δεν κατάλαβα και ακριβώς τι θέλετε να πείτε! Νομίζω οτι κάθε βιβλίο μου δίνει ένα ολοκληρωμένο τέλος, καλό ή κακό δεν έχει σημασία, πάντως δεν αφήνει και ερωτηματικά. Παράλληλα πάντα πίστευα και πιστεύω, οτι ένα βιβλίο που αγαπάς, ένα βιβλίο που σε ταξίδεψε, επιλέγεις να συνεχίσεις μαζί του το ταξίδι και αφού το έχεις ολοκληρώσει....

      Διαγραφή
  26. Κυρια Μαντα ανυπομονω να διαβασω το καινουργιο σας βιβλιο επιτελους φτανει ο καιρος και δεν κρατιεμαι αφου μολις τελειωνω καποιο βιβλιο σας μπαινω στο site μηπως και υπαρχει καποια πληροφορια για το επομενο. Ευχομαι και αυτο να μας ταξιδεψει το μυαλο οπως και τα προηγουμενα το εχουμε αναγκη μεσα στις καταστασεις που περναμε. Ευχομαι οτι καλυτερο!

    ΛΙΑΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι και το εύχομαι, η Ηρώ μου να δώσει ένα δυνατό ταξίδι που θα κάνει όλους εσάς να νιώσετε όσα κι εγώ όταν το έγραφα... Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  27. Δέσποινα Ιωαννίδου10 Απρ 2012, 3:38:00 μ.μ.

    Λένα μου μην υποτιμάς τα βιβλία σου μ΄αυτά τα εξώφυλλα τύπου Άρλεκιν...πρέπει να τα προσέχετε αυτά εκεί στον Ψυχογιό ...κι αν δεν τα προσέχουν οι εκδότες σου, θα πρέπει να τα προσέχεις εσύ.
    Όπως και να ' χει...καλοτάξιδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι αν δεν σου άρεσε το εξώφυλλο αλλά ούτε εγώ, ούτε στις εκδόσεις Ψυχογιός υποτιμάμε την δουλειά μου. Μετά από τριάντα και πλέον εξώφυλλα που σχεδιάστηκαν ειδικά για το βιβλίο μου,καταλήξαμε σε αυτό από κοινού, με γνώμονα το θέμα.Μετά δε, από δύο πολύ "σκοτεινά" εξώφυλλα, θελήσαμε να δώσουμε κάτι φωτεινό και τρυφερό. Όπως και να χει, ελπίζω το περιεχόμενο να σου αρέσει. Αυτό δεν είναι και το πιο σημαντικό; Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  28. Ευχαριστώ που με συντροφεύετε με τα βιβλία σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είμαι σίγουρη οτι το βιβλίο θα είναι μαγικό. Οτι θα το πάρω με το που θα ρθει στα ράφια (ήδη εχω μιλήσει στον βιβλιοπώλη μου). Οτι θα το διαβάσω κι αυτό τουλάχιστον 5 φορές μεσα στα επόμενα δυο χρόνια. Ολα τα προηγούμενα τα έχω κάνει με όλα σας τα βιβλία και σας ευχαριστώ πολύ. Θα συμφωνήσω όμως με την κα Ιωαννίδου "για το εξώφυλλο τύπου Αρλεκιν". Ούτε σε μένα αρέσει. Ειδικά τα πανέμορφα πρόσωπα γυναικών (μοντέλα, σαφώς μη ελληνίδες ή και ψηφιακές κατασκευές - στον "Ψυχογιό" είναι πλέον πολύ σύνηθες αυτό), θεωρώ ότι αδικούν το βιβλίο σας. Για μένα ελαχιστη σημασία έχει το εξώφυλλο φυσικά (εχω μαθει να μην κρίνω από κει το περιεχόμενο), αλλά ξέρω ΠΟΛΥ κόσμο που κάτι τέτοιο τους αποτρέπει. Και δη, άντρες. Και είναι κρίμα. Γιατί τα βιβλία σας θα μάγευαν ακομα και το σκύλο μου, αν μπορούσε να διαβάσει. Πιστεύω να καταλαβαίνεται ότι όλα αυτά τα γράφω μόνο από ενδιαφέρον και με την προθεση να βοηθήσω, ή εστω να σας δώσω μια ακόμη ειλικρινή γνώμη. Σας ευχαριστώ και ανυπομονώ, Σοφία Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Σοφία, κι εγώ είμαι από αυτές που αμέσως μετά το όνομα του συγγραφέα κοιτάω το οπισθόφυλλο του βιβλίου να δω την υπόθεση και ελάχιστα μ' ενδιαφέρει το εξώφυλλο, παραδάχομαι όμως οτι οι περισσότεροι κοιτάζουν το εξώφυλλο. Είναι αυτό που λέμε "τα ράσα του παπά". Παράλληλα όμως, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες που συνομολογούν για την δημιουργία ενός εξωφύλλου. Να ταιριάζει με το θέμα του βιβλίου ας πούμε, να είναι εμπορικό, να είναι ελκυστικό στο πλατύ κοινό, να ταιριάζει με την εποχή που εκδίδεται το βιβλίο (εμένα βγαίνει πάντα άνοιξη προς καλοκαίρι) και ένα σωρό άλλα, ανάμεσα σ' αυτά και το προφίλ του εκδότη. Και ναι, συμφωνώ, οτι τα εξώφυλλα των βιβλίων μου σίγουρα αποτρέπουν το ανδρικό αναγνωστικό κοινό. Ακόμα θυμάμαι αναγνώστη που μου είπε γελώντας οτι διάβαζε το "Έρωτας σαν βροχή" αφού πρώτα το είχε "ντύσει" για να κρύψει το ροζ εξώφυλλο!
      τέλος, μου αρέσουν οι διαφορετικές απόψεις, όπως η δική σας και της κ. Ιωαννίδου που φυσικά προώθησα στις εκδόσεις Ψυχογιός για να ενημερωθούν. Ο αντίλογος βοηθάει να γινομαστε καλύτεροι και αυτό είναι κάτι που πίστευα πάντα! Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  30. ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ "ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ" ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ.ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΖΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΟΤΕ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! ΕΙΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙΣΤΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ.ΒΙΒΙΑΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ ,ΛΑΡΙΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, αλλά με το νέο βιβλίο οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν πολύ! Ο Έρωτας λοιπόν ήταν και για μένα.... έρωτας όταν τον δημιουργουσα, η Κέρκυρα, αυτός ο μαγικός τόπος που τόσο πολύ μιλάει στην καρδιά μου με κρατούσε δέσμια και χαίρομαι που έγραψα ένα ολόκληρο βιβλίο που διαδραματίζεται εκεί! Ελπίζω όταν με το καλό διαβάσετε και τα άλλα μου βιβλία να σας δώσουν ένα ωραίο ταξίδι μυαλού και ψυχής!

      Διαγραφή
  31. αυριο θα παρω στα χερια μου το νεο σας βιβλιο..ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κα ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ "ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ" .......?????? ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ...........ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ( ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Ελπίζω κι εγώ η Ηρώ μου ν' αποκτήσει πολλούς συνοδοιπόρους στην βασανισμένη της ζωή και να την αγαπήσετε όσο κι εγώ!

      Διαγραφή
  33. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΧΑΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ...ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!Τι αλλο μπορώ να πω; Ραντεβού του χρόνου με την ΑΛεξάνδρα!

      Διαγραφή
  34. Ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο !!! Το διάβασα μέσα σε δύο μέρες!!! Είχα την τύχη να σας γνωρίσω στην έκθεση βιβλίου το Σάββατο και σας ευχήθηκα καλοτάξιδο το καινούργιο σας βιβλίο .Τώρα είμαι σίγουρη οτι θα έχει ένα υπέροχο ταξίδι!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ και πάλι!!! Ανυπομονώ ήδη για το επόμενο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε το ταξίδι με την Ηρώ μου! Ραντεβού του χρόνου με την Αλεξάνδρα μου, αυτό το σκοτεινό πλάσμα που λάτρεψα όταν το δημιουργούσα!

      Διαγραφή
  35. οπως ολα τα βιβλια σου...ΕΠΙΤΥΧΙΑ ειμαι σιγουρη!!!μπραβο σου γιατι παντα καταφερνεις να αγγιζεις τη ψυχη μου και σε ευχαριστω ιδιαιτερα..οταν με τοκαλο ερθεις στη κυπρο θα ερθω να γνωρισω τη γυναικα ειδωλο!!!
    Μαιρη Ιωαννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Θα τα πούμε από κοντά λοιπόν! Καλή αντάμωση!

      Διαγραφή
  36. εχω διαβασει ολα τα βιβλια σας και πραγματικα ειναι εκπληκτικα..!!
    ανυπομονω να διαβασω το καινουριο βιβλιο και ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι υπεροχο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διαβασαμε το βιβλιο σας μεσα σ ενα βραδυ...υπεροχο οπως και ολα τα υπολοιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καταπληκτικα ολα σας τα βιβλια η ηρω μου θυμισε τον ευατο μου σε πολλα η αλεξανδρα δινει δυναμη καλλιτεχνικο εξωφυλλο το σπιτι διπλα στο ποταμι υπεροχο κι αυτο συνεχιστε ετσι να ειστε παντα καλα με εκτιμηση λαουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Συγνώμη που άργησα ν' απαντήσω, αλλα΄μόλις χθες γύρισα σπίτι μου μετά από έναν ολόκληρο μήνα παρουσιάσεων ανα την Ελλάδα!

      Διαγραφή
  39. Διαβασα το βιβλιο μεσα σε μια μερα ειναι ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.Περιμενω με ανυπομονησια το επομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κ.ΜΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.......ΕΧΩ ΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια σας!! Είμαι 16 χρόνων και φανατική θαυμάστρια σας!!έχω διαβάσει όλα τα βιβλία σας και ήταν όλα καταπληκτικά..μου αρέσει που συχνά στα βιβλία σας αναφέρεται την Κέρκυρα γιατί είναι ένα νησί που αγαπώ πολύ!
    Συνεχίστε να μας ταξιδεύετε με τα βιβλία σας!!ανυπομονώ να διαβάσω το νέο βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά! Οσο για την Κέρκυρα, είναι μεγάλος έρωτας!

      Διαγραφή
  42. δεν καταλαβαινω αγαπημενη μου κυρια μαντα τι εχουν παθει μερικοι με τα εξωφυλλα σας τυπου αρλεκιν οπως τα ονομαζουν δηλαδη τι θελουν καταθλιπτικα μαυρα εξωφυλλα με ανατριχιαστικες φιγουρες και ματωμενα δειλινα οσο πιο ωραιο το εξωφυλλο τοσο πονο και καημο μπορει να κρυβει σας χαρετω και παλι σας εχω γραψει και λιγο πιο πανω με αγαπη λαουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το Όσο αντέχει η ψυχή" στάθηκα στην εισαγωγή που λέτε ότι πρώτη φορά ήσασταν τόσο αντίθετη με την ηρωίδα..και μου έκανε εντύπωση. Όμως διαβάζοντας το βιβλίο ένιωθα κι εγώ τα ίδια ακριβώς συναισθήματα, ήμουν τόσο έξαλλη με την στάση της Ηρώς που συχνά σταματούσα την ανάγνωση προβληματισμένη. Παρόλα αυτά διάβασα το βιβλίο,με την καθιερωμένη μανία που έχω διαβάσει και όλα σας τα μυθιστορήματα, όπου με ταξίδεψε όχι μόνο σε μέρη αλλά και στην ψυχή της Ηρώς,της Αλεξάνδρας,της Άννας,της Χρυσάνθης...σας ευχαριστώ πολύ για ένα ταξίδι "ψυχής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που μοιραστήκαμε τα ίδια συναισθήματα, χαίρομαι για το ταξίδι που έδωσε η Ηρώ μου. Ραντεβού του χρόνου στη δαιδαλώδη ψυχή της Αλεξάνδρας μου!

      Διαγραφή
  44. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά κυρία Μαντά για το καταπληκτικό βιβλίο σας. Για μια ακόμη φορά μου ξυπνήσατε έντονα συναισθήματα οργής, λύπης, χαράς, απογοήτευσης.Περιμένω με ανυπομονησία το καινούργιο σας βιβλίο. Έχω όλα τα βιβλία σας αλλά το αγαπημένο μου παραμένει το "Τη μέρα που σε γνώρισα", όχι μόνο για την καταπληκτική του ιστορία αλλά γιατί έτσι σας γνώρισα κι εγώ. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και στα επόμενα βήματά σας που τα περιμένω με ανυπομονησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ,χαίρομαι που το συγκεκριμένο βιβλίο σας κέρδισε, θεωρώ οτι πραγματικά ειχε πολλα να πει, σε άντρες και γυναίκες. Οσο για την Ηρώ μου τι να πω? Την πονεσα πολυ... Ραντεβουτου χρόνου με την Αλεξάνδρα!

      Διαγραφή
  45. Μολις τςλείωσα το -οσο αντέχει η ψυχή- !!!
    Αρκετα καλο.........υπάρχουν αραγε τοσο βασανισμένει ανθρωποι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όσο γι αυτό... υπάρχουν και ακόμα χειρότερα! Καμιά φορά η ζωή γράφει σενάρια που αν τα διαβάζαμε σε βιβλίο θα λέγαμε οτι ο συγγραφέας είναι...διαστροφικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπημένη Λένα,η Ηρώ σου ,΄΄η Ηρώ μας΄΄,συνεχίζει το ταξίδι της!Η Κρύα Βρύση σε λάτρεψε και κάθε μέρα από τη μέρα που σε γνώρισαν μ'ευχαριστούν για την χαρά να σε συναντήσουν και να μοιραστούν μαζί σου τα συναισθήματα που πήραν από τα βιβλία σου.Απορούν γιατί ενώ θύμωσαν ,απογοητεύτηκαν ,μάλωσαν την Ηρώ την αγάπησαν τόσο πολύ!Μια φίλη μου είπε:Μπορώ να μη την αγαπήσω;Είναι της Λένας μας!!Σε περιμένουν μαζί με την Αλεξάνδρα να σου δείξουν για άλλη μια φορά την αγάπη τους!Αυτή τη φορά μου είπαν ότι θα σε τρελλάνουν στις ερωτήσεις...! Έχεις την αγάπη μας.Μάκης - Δώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γιώτα μου και για με΄να ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά και ακόμη ωραιότερη ήταν η συνέχειά της στο ταβερνάκι! Το ραντεβού για του χρόνου κλεισμένο, φιλιά στον Μάκη και στα δύο πανέμορφα αγόρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Βιβλιοπωλείο Αλφαβητάρι-Δώρα2 Ιουλ 2012, 1:13:00 μ.μ.

    Γλυκιά μου Λένα πάλι με είπες Γιώτα !Δώρα ή Θεοδώρα!Φιλιά και συ στον Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να πεις οτι έχω καμιά Γιώτα στο περιβάλον μου! Χίλια συγνώμη ΔΩΡΑ!!!! Όσο για το υλικό θα το περιμένω από τον Μάκη! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  50. Βιβλιοπωλείο Αλφαβητάρι-Δώρα2 Ιουλ 2012, 1:40:00 μ.μ.

    Λένα μου έχω δώσει στον Μάκη το CD και το DVD της παρουσίασης. Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Συγχαρητήρια, πολύ συγκλονιστικό βιβλίο απο τις πρώτες σελίδες του μέχρι και τις τελευταίες!!!
    Περιμένω με αγωνία, το επόμενο με τη ζωή της Αλεξάνδρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε! Όσο για την Ντάτα, υπομονή μέχρι του χρόνου τον Μάιο!

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα σας κα Μαντά! Το καινούριο σας βιβλίο πραγματικά με συνεπήρε. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω την πληθώρα των συναισθημάτων που με κατ έκλεισαν. Ένα από αυτά που με κυρίευσαν ήταν η συγκίνηση. Από την αρχή μέχρι το τέλος με γοήτευσαν η πλοκή και ο τρόπος που αποτυπώσατε τους χαρακτήρες. Έφτασα στο σημείο να δακρύσω! Συγχαρητήρια! Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ! χαίρομαι που σας κέρδισε η Ηρώ μου και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με την άγρια Αλεξάνδρα μου! να είστε καλά!

      Διαγραφή
  53. Συναισθήματα... Μαγική λέξη... Ξυπνούν μέσα απο το βιβλίο σας... Εξαιρετικό...
    Γιάννης (Κύπρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι, γιατί όσα νιώθω όταν γράφω ένα βιβλίο τα νιώθετε και εσείς όταν το διαβάζετε. Είναι πολύ όμορφο αυτό το "μοίρασμα". Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  54. Μεχρι στιγμης εχω διαβασει τις πρωτες 100 σελιδες και εχω ταυτιστει με την Ηρωιδα. Κατα την γνωμη μου ειναι ενα απο τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει ποτε μου,και που θα διαβασω ποτε στην ζωη μου.Συγχαρητηρια και απο εμενα για το βιβλιο σας και σας ευχομαι τα καλυτερα. Τωρα το μονο που μου λυπει ειναι να τελειωσω το βιβλιο και υστερα να περιμενω το επομενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ.Είναι μεγάλη χαρά για μένα όταν μαθαίνω οτι κάποιο από τα βιβλία μου άγγιξε τόσο πολύ μια ψυχή. Να είστε καλά και καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  55. μου αρεσει παρα πολυ και θα το ξανα διαβασω παρα πολες φορες ακομα και θα παρω παρα πολλα βιβλια σας ακομα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο! Να ειστε καλά, όμορφο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή