Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



29 Ιουνίου 2010

Παρουσιάσεις, παρουσιάσεις, παρουσιάσεις.....

Κι ενώ ο Ιούλιος είναι σε απόσταση αναπνοής, κοντεύει να.... βγει η δική μου, καθώς οι παρουσιάσεις του Τσιγάρου ήταν η μία πίσω από την άλλη, οι προσκλήσεις από τα βιλβιοπωλεία έπεφταν βροχή και η δική μου επιθυμία να βρεθώ κοντά σας μεγάλη. Πού είχαμε μείνει; Στην Κύπρο! Η εβδομάδα που ακολούθησε με βρήκε στην έκθεση βιβλίου στον Πειραιά, αλλά και στην Ηλιούπολη και στον Βύρωνα και...παντού!
Σειρά είχε η Κρήτη, που με βρήκε εξουθενωμένη και, ως συνήθως, κατάφερε να με κάνει να ξεχάσω και κούραση και ταλαιπωρία έτσι που με υποδέχτηκε, έτσι που μ' έκλεισε στην αγκαλιά της.....
Δευτέρα 21 Ιουνίου: Ρέθυμνο, Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης.....
Η φιλοξενία του, ήταν απίστευτη, όπως πάντα άλλωστε. Μαζί με την Καίτη Οικονόμου, βρεθήκαμε στο Ρέθυμνο και αμέσως μετά σε ραδιοφωνική συνέντευξη με την καλή μου την Έμυ που είχα συναντήσει και πέρσι. Και από κει και η πρώτη φωτογραφία! 
Το απόγευμα ήταν η ώρα της παρουσίασης στο Μουσείο Σύγχρονης τέχνης με τον κόσμο ζεστό και έτοιμο να μιλήσει μαζί μας, να φωτογραφηθεί μαζί μας, να μας πλησιάσει!

Να και η παρουσίαση και το κλίμα που επικρατεί, φαίνεται νομίζω!

Η ώρα των υπογραφών.....
Με τον Νίκο Κλαψινάκη και την Καίτη Οικονόμου....

Η συνέχεια δόθηκε σ' ένα καταπληκτικό εστιτόριο που σας συστήνω ανεπιφύλακτα! Αν βρεθείτε στο Ρέθυμνο, επισκεφθείτε το "Μελίνα" και θα με θυμηθείτε! Γευτήκαμε την Κρήτη σε όλο της το μεγαλείο! Ευχαριστούμε πολύ Νίκο για τις όμορφες εμπειρίες που πήραμε φεύγοντας και που φρόντισες εσύ γι αυτές! Καλή αντάμωση, ελπίζω του χρόνου!

Τρίτη 22 Ιουνίου: Χανιά, Βιβλιοεμπορική Ηλιάκης.
Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς....οικογενειακά! Με την Μαρία και τον Στέλιο, τον άντρα της, από πέρσι αποφασίσαμε οτι είμαστε....συγγενείς! Αλλιώς δεν εξηγείται όλη αυτή η αγάπη που νιώσαμε από την πρώτη στιγμή! Η εκδήλωση έγινε σ' ένα κατάμεστο βιβλιοπωλείο και ακολούθησε μια εκπληκτική βραδιά μέχρι πολύ αργά, με αστακομακαρονάδες!

Η ώρα της παρουσίασης..... Μέχρι και η σκάλα φάνηκε χρήσιμη για να χωρέσει ο κόσμος. Κάποιοι που άργησαν παρακολούθησαν απ' έξω....



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Και οι υπογραφές.....
 
Τετάρτη 23 Ιουνίου: Χανιά, Βιβλιοπωλείο Special friends.
Παρέμεινα μια μέρα παραπάνω από την Κάιτη Οικονόμου για να παρουσιάσω, με μεγάλη μου χαρά,  το καινούριο βιβλίο του Γιώργου Πολυράκη Δωροθέα Ντε Ροπ. Στην φωτογραφία μαζί με τον εγγονό του κ. Πολυράκη, Αδάμ.

Την επομένη γύρισα, αλλά όχι για πολύ! Έφυγα για Πρέβεζα μια μέρα μετά!

Παρασκευή 25 Ιουνίου: Πρέβεζα, βιβλιοπωλείο ΚΥΚΛΟΣ

 Η ώρα της παρουσίασης.... Ο Νίκος και η Σούλα διαβάζουν, η Βιβή που μας κάλεσε, με προλογίζει.
Και οι υπογραφές.....
Σάββατο 26 Ιουνίου: Λευκάδα, δημόσια βιβλιοθήκη Σπανοχωρίου Σφακιωτών.

Ένα πανέμορφο νησί με πολύ ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους, αλλά ο Δήμαρχος Γιώργος Κούρτης, τους ξεπέρασε όλους! Όπως και η Άννα, η βιβλιοθηκονόμος που είχα γνωρίσει σε άλλη μου επίσκεψη στην Λευκάδα.
Η βραδιά ήταν να γίνει στην αυλή της Βιβλιοθήκης, αλλά το κρύο ήταν τόσο διαπεραστικό που στριμωχθήκαμε στην αίθουσα ανάγνωσης. Καλύτερα... πιο οικεία, πιο ζεστά...
Η βραδιά κύλησε όμορφα, τα δώρα ήταν συγκινητικά. Ένα καλάθι με καλούδια της Λευκάδας και κάμποσα κομμάτια μελόπιτα... (Πολύ νόστιμο γλυκό!) Ένα καλαίσθητο βραβείο(μπήκε ήδη στην βιβλιοθήκη μου), βιβλία και πάνω απ' όλα η αγάπη και η ζεστασιά όλων....

Αύριο φεύγω για το τελευταίο ταξίδι του καλοκαιριού... Ακαλανθίς... Ριζώματα Ημαθίας, σ' έναν παραμυθένιο ξενώνα που έφτιαξε η Κατερίνα Βασιλειάδου, η Καρδερίνα, όπως την λέω εγώ.... Και μετά θέλω και πρέπει να ξεκουραστώ.... Θα τα λέμε πιο τακτικά από δω.... Τόσα βιβλία θέλω να σας παρουσιάσω....

15 σχόλια:

  1. Δεν ειναι υπεροχο να βλεπεις νεους ανθρωπους, τοσους πολλους, να αγαπανε το βιβλιο, να ψαχνονται, να αγκαλιαζουν με τοση αγαπη τους δημιουργους; Συγχαρητηρια! Παντα τετοια ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Butterfly: Γι αυτό, όση κι αν είναι η κούραση, δεν λέω ποτέ όχι, θέλω να βρίσκομαι κοντά σε όσους με αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα, πόσος κόσμος!
    Μακάρι το τσιγάρο (που διαβάζω κι εγώ τώρα) να αγαπηθεί όσο τα υπόλοιπα ! :D
    Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΠΑΠΟΥΤΣΟΥΔΗ29 Ιουν 2010, 6:47:00 μ.μ.

    ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ, ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ,ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ! "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ"ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ? ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marsy: Σ' ευχαριστώ πολύ, εύχομαι το Τελευταίο τσιγάρο να σου πει όσα ήθελα να δώσω!
    Ξανθιππούλα, η κούραση με...ξεπέρασε, αλλά άξιζε τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Λένα μου.! Τι κάνετε;;; Επιτέλους ΤΕΛΕΙΩΣΑ. Έδωσα και τα σχέδια πριν λίγες μέρες κια έιμια ελεύθερη και ευχαριστημένη από τις πανελλήνιες.! Μπορώ πλέον να διαβάσω το "τελευταίο τσιγάρο" με την ησυχία μου! Να περιμένουμε καμία παρουσίαση στην Καλαμάτα, ή θα σας δω, από το Σεπτέμβρη ως φοιτήτρια;; ;-)

    Φιλάκια..

    ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνη μου καλημέρα! Καλή επιτυχία κοριτσάκι μου, καλά αποτελέσματα! Καιρός για ξεκούραση τώρα και αφού είσαι ευχαριστημένη, σημαίνει οτι ...έσπειρες καλά και τώρα περιμένεις την σοδειά μικρό μου! Για Καλαμάτα τίποτα! Σε λίγο φεύγω για Βέροια και είναι η τελευταία παρουσίαση για το καλοκαίρι! Αμέσως μετά τις....δικές μου πανελλήνιες, έρχεται και η δική μου ώρα για ξεκούραση! Μόλις έχεις αποτελέσματα, περιμένω νέα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα αποτελέσματα θα τα έχω στις 7 Ιουλίου, δηλαδή τους βαθμούς... ! Για τις βάσεις αργούμε ακόμα, κάπου Αύγουστο.! Δεν πειράζει, τότε θα σας δω από Σεπτέμβρη.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαιρομαι τόσο πολύ οταν βλέπω πως πένες που το αξίζουν έχουν τετοια αναγνώριση!!!

    Συγχαρητηρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια Λένα!
    Είσαι φοβερή! Για μια ακόμη φορά μας ταξίδεψεις μαγικά σε ένα πραγματικό κόσμο! Το τσιγάρο το διάβασα -όπως και όλα σου τα βιβλία- σε μια μέρα δεν άντεχα να κοιμηθώ χωρίς να μάθω τι θα γίνει με τον Μιχάλη...Δυστυχώς έχω έρθει σε επαφή πολλές φορές με κοριτσάκια με νευρογενή ανορεξία λόγω της δουλειάς μου και δεν σου κρύβω οτι ήταν σας να ζούσα πάλι τα ίδια χάλια της κοινωνίας μας. Σευχαριστώ που έθιξες το θέμα γιατί πραγματικά είναι μάστιγα και όλοι οι γονείς πρέπει να έχουμε το νού μας.

    Σευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς!
    Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο!!!
    Νατάσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό απόγευμα Λένα μας και καλό μήνα μήνα να έχουμε!!!Πέρασες υπέροχα βλέπω!!! Ζήλεψα την συμπαρουσίαση με τον κο Πολύράκη, θάθελα νάμουν εκεί!!! Απ΄ότι κατάλαβα θα είσαι μαζί μας για ακόμα λίγο καιρό, δεν θα μας φύγεις νωρίς όπως έκανε το Τζιριτάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νατάσσα: Αυτή η αρρώστια, έχω βεβαιωθεί οτι βρίσκεται πίσω από πολλές κλειστές πόρτες. Ο κόσμος δεν μιλάει γι αυτό και όσο δεν μιλάμε και δεν μαθαίνουμε, εξαπλώνεται.... Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Όσο για το επόμενο... Έχουμε καιρό ακόμα, μέχρι τον Μάιο του 2011!
    Yianna: Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! Πέρασα πράγματι καταπληκτικά, αλλά και ...κουραστικά! Αυτή η συνεχής περιπλάνηση, μ' έβγαλε εντελώς από τα νερά μου που έχουν ανάγκη πιο χαλαρούς ρυθμούς, αλλα΄και η χαρά ήταν μεγάλη με όσα είδα, άκουσα και ένιωσα. Τώρα είμαι πια στην ηρεμία του σπιτιού μου και όχι, δεν έχω σκοπό να σας εγκαταλείψω προς το παρόν! Από Αύγουστο όμως, λέω να κάνω ...αποτοξίνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι τώρα να ξεκουραστείτε και να περάσετε ένα υπέροχο αλλά και δημιουργικό καλοκαίρι!!
    Το τελευταίο τσιγάρο με ενθουσίασε,περιμένω το επόμενο με ανυπομονησία...
    Ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά για ένα τέτοιο βιβλίο ,αν θέλετε όμως ,διαβάστε πόσο μας άρεσε!
    Με όλη μου την αγάπη και θαυμασμό
    Μαρία

    http://vivliofagoigreece.blogspot.com/p/blog-page_3845.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά σας έχω λατρέψει μέσα από τα βιβλία σας και της κ.Οικονόμου!!! Είστε οι αγαπημένες μου συγγραφείς!!! Εσείς και η κ.Οικονόμου ετοιμάζετε κανένα και καινούργιο βιβλίο? Σας παρακαλώ απαντήστε μου... Με ενδιαφέρει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό μου κυκλοφορεί στις 10 Μαίου με τίτλο "Όσο αντέχει η ψυχή" και την ίδια εποχή και της Καίτης. Αλλά δεν ξέρω τον τίτλο! Να είστε καλά!

      Διαγραφή