Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



4 Μαρτίου 2011

Χωρίς χειροκρότημα!


Επιτέλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μετά πολλών βασάνων (ως συνήθως) , μετά πολλών διαβουλεύσεων (ως είθισται) , μετά πολλών διαφωνιών (ως επιβάλλεται), μετά περισσής αγωνίας (ως αναμενόταν) και ακόμη περισσότερης ανυπομονησίας το εξώφυλλο του νέου βιβλίου είναι πλέον έτοιμο! Μόλις πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία και η πρώτη μου δουλειά ήταν να το αφήσω στην κρίση σας, μαζί μ' ένα πρόχειρο σημείωμα, κάτι σαν το οπισθόφυλλο δηλαδή για να πάρετε μια ιδέα!

"Η Ειρήνη πάντα πίστευε αυτό που της είχε πει η γιαγιά της: «Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό…». Έτρεχε μαζί της και αναζητούσε την αρχή του, μικρό κορίτσι στο χωριό της κοντά στα σύνορα. Όνειρό της να γίνει δασκάλα, αλλά η μοίρα έχει διαφορετική άποψη. Για ν’ αποφύγει έναν γάμο που της κανονίζει ο πατέρας της, η Ειρήνη θα βρεθεί στην Αθήνα και δίπλα στην θεία της, την μεγάλη τραγουδίστρια Βένια, θα γνωρίσει την λάμψη της show biz, αλλά και το σκοτάδι της….
Ο έρωτάς και η σχέση της με τον Μάξιμο, θα γίνει βορά στα θηρία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα τραβήξει πάνω της όλα τα πυρά και όχι μόνο τα τηλεοπτικά…..
Θα χρειαστεί και πάλι η Ειρήνη ν’ αναζητήσει την άκρη του ουράνιου τόξου;
Ποια ψυχή θα βρει να ταξιδεύει στις πολύχρωμες ουράνιες κορδέλες του;"

Στις 6 Μαΐου στα βιβλιοπωλεία......



115 σχόλια:

  1. Πολύ αντιπροσωπευτικό το εξώφυλλο σε σχέση με το περιεχόμενο του μυθιστορήματος, όπως δηλαδή σκιαγραφείται μέσα από το σημείωμα που μας παραθέσατε! Εννοείται περιμένω με ανυπομονησία και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εξωφυλλο είναι πανέμορφο!!!!

    Απο τη περιγραφή που μας κάνατε έχω μια αίσθηση πως θα είναι αρκετά καλό, ίσως και το καλύτερο απ' όλα τα άλλα.

    Καλή επιτυχία να ευχηθώ σε εσάς μέσα από την ψυχή μου και καλή τύχη σε εμένα που θέλω να ακολουθήσω και εγώ το δρόμο της συγγραφής..., κάποτε... και αν τα καταφέρω δηλαδή. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό…».
    Πολύ μου άρεσε αυτό!
    Στη Κύπρο είναι πιο πεζοί μάλλον γιατί λένε
    ότι εκεί που τελειώνει θα βρείς θησαυρό!

    Ότι καλύτερο σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εξώφυλλο τέλειο!Καλή επιτυχία(που είναι σίγουρο)!Πάντα να είσαι καλά γεμάτη έμπνευση και δημιουργία και να μας χαρίζεις υπέροχα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αισθαντικό!!! Είναι η πρώτη λέξη που μου ήρθε μόλις είδα το εξώφυλλο.
    Το θεωρώ μακράν το ωραιότερο από όλα τα υπόλοιπα εξώφυλλα σου.
    Με την ευχή, το "Χωρίς χειροκρότημα" να είναι ακόμα πιο ωραίο από όλα τα προηγούμενα σου βιβλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακαρι να καταφερατε να ξεπερασετε το αξεπεραστο Τελευταιο Τσιγαρο....Καθε φορα μας δινετε και κατι παραπανω με αποτελεσμα να περιμενουμε ανυπομονα το επομενο βιβλιο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κι όμως θα είναι και πάλι πολλά τα χειροκροτήματα τα δικά μας... πολλές ευχές, καλοτάξιδο, καλή επιτυχία και σε αυτό Λένα, πάντα να μας ταξιδεύεις μοναδικά όπως εσύ μόνο ξέρεις, στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας σου!!!...ευχαριστούμε, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχο εξωφυλλο,και το "προχειρο σημείωμα"δεν το βρίσκω καθόλου πρόχειρο!!!!!"Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό…" το περιμένω με αγωνία,αργεί πολύ ο Μαιος????????Καλη επιτυχια και σ'αυτό το βιβλίο σας,καλοταξιδο.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με ταξίδεψε το εξώφυλλο, όπως σίγουρα θα με ταξιδέψουν τα λόγια και αυτού του βιβλίου...Συμμερίζομαι τη χαρά και την ανακούφισή σου τώρα που όλα πηραν το δρόμο τους. Τις καλύτερες ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφο το εξώφυλλο! Ακόμα 63 μέρες υπομονή...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχοοο !!!

    Μπραβο κυρία Λένα !!
    Αναμενουμε λοιπον..

    Υ.γ= Πολύ ωραιο στόρι !!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο το εξώφυλλο (κάνει φοβερή αντίθεση το μαύρο με το κόκκινο) και αρκετά ενδιαφέρουσα η ιστορία!!Αλλά γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο??Η επιτυχία του είναι σίγουρη κ. Μαντά.......Είμαστε σε αναμονή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Μάιος ο μήνας της Λένας!
    Ισως φέτος να χειροκροτήσω στην παρουσίαση.
    Το θέλω πολύ!
    Καλοτάξιδο Λένα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίο το εξώφυλλο ! Ατμοσφαιρικό , αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται για να το περιγράψω . Ένας λόγος που μου αρέσει τόσο είναι κι ότι μου δίνει μια αίσθηση noir ( κάτι που επίσης αγαπώ ). Όσον αφορά την υπόθεση , τη βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα . Είμαι σίγουρη , διαβάζοντας και μόνο το σημείωμά σας , ότι θα γινόταν υπέροχη ταινία .
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ.Μαντά πολύ όμορφο το εξώφυλλό σας αλλά θέλω να σας πω δυο πράγματα που εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα τα άλλαζα...Πρώτον δεν μου αρέσει καθόλου που υπάρχει η λέξη "show biz" στο οπισθόφυλλο και δεύτερον (και ακομα πιο σημαντικό) δεν μου αρέσουν δυο πράγματα στο εξώφυλλο απο τη μια η γραμματοσειρά και απο την άλλη οι καπνοί που βρίσκονται δεξιά και αριστερά έτσι όπως ήταν και στο τελευταίο τσιγάρο. Και η γραμματοσειρά αν δεν κάνω λάθος είναι ίδια με τη λέξη Τσιγάρο αλλά και με το Δε μπορεί θα στρώσει. Δόξα το θεό υπάρχουν πολλοί ωραίες γραμματοσειρές και πιο παραμυθένιες. Κάθε καινούριο βιβλίο είναι και ενα καινούργιο ταξίδι και δεν πρέπει με τίποτα να παραπέμπει στα προήγουμενα (ακόμα κι αν αυτό αφορά μόνο το εξώφυλλο).Αυτά που σας λέω τα σκέφτηκα με την πρώτη ματιά που είδα το εξώφυλλό σας και διάβασα την περίληψη. Βέβαια αν αρέσει σε εσάς τότε φυσικά με το καλό να εκδοθεί έτσι. Όλα αυτά σας τα λέω με αγάπη και εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο

    Άρης Αποστολάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα έλεγα πως αν χρησιμοποιείται ίδια γραμματοσειρά για κάθε καινούργιο βιβλίο είναι πλέον αναγνωρίσιμο και μόλις το πιάσεις στα χέρια σου λες "ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ". Δεν είναι λοιπόν κακό εκτός αν υιοθετήσουμε την άποψη του Άρη Αποστολάκη πως κάθε βιβλίο είναι κάτι διαφορετικό.Κατά τα άλλα συνάδει το εξώφυλλο με την μικρή αναφορά της ιστορίας.
    Καλή αποκριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόλις το είδα μου έκανε εντύπωση, επειδή αποτελεί συνδυασμό της νέας αισθητικής που είδα σε βιβλία των αρχών του 2011 που ο Ψυχογιός εγκαινίασε αλλάκαι επειδή έχεικάτι από Λένα. Τι ακριβώς δεν μπορώ να καθορίσω. Πάντως νιώθω πως θα μπορούσε να είναι και εξώφυυλο για τίτλο ξένης πεζογραφίας. Άρα τι κατάλαβες τώρα; Μα τι άλλο! Μ' ΑΡΕΣΕΙ!!! Ο καπνός δεν με ενοχλεί στο εξώφυλλο, κι ας υπήρχε και στο προηγούμενο βιβλίο.
    Το μόνο που με ενόχλησε στο κείμενο (αν τελικά είναι αυτό για το οπισθόφυλλο) είναι η φράση "ουράνιες κορδέλες". Με πνίγει, μου ακούγεται βαρύγδουπη και μαζί παρωχημένη. Αυτά είχα να καταθέσω. Πολλά θα ακούσεις από τόσο κόσμο, από όλους εμάς που θα αφήσουμε τη γνώμη μας, όμως εσύ και οι συνεργάτες σου στον Ψυχογιό θα είστε εκείνοι που θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.
    Καλοτάξιδο να είναι και να ανοίξει πανιά με άνεμο ούριο μέσα στην τόση οικονομική στενότητα και πάγωμα της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές και τις συμβουλές. Πρέπει να προσθέσω οτι η γραμματοσειρά είναι δική μου επιλογή και δεν είναι από υπολογιστή, έχει γίνει στο χέρι από τον Γιώργο Παζάλο ειδικά για μένα και γι αυτό είναι σταθερή στα τελευταία βιβλία μου που κυκλοφόρησαν μετά τον Έρωτα (τότε δημιουργήθηκε). Όσο για τους καπνούς, ο Άρης έχει δίκιο θα κάνω μια παρατήρηση στο δημιουργικό.
    Και κάτι ξεχωριστό για μένα:
    ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Δεν θα υπάρχει πιο μεγάλη χαρά για μένα, αν μου κάνεις την τιμή να σε δω σε κάποια παρουσίαση για να μπορέσω να σε αγκαλιάσω και να σου δώσω τα δύο δυνατά φιλιά που σου χρωστάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλέ μου Νικόδημε, η γνώμη σου πάντα βαραίνει για μένα γιατί ξέρω από πού ακριβώς έρχεται, είναι απόσταγμα μιας μεγάλης καρδιάς και μιας αγάπης που την νιώθω! Και θα τις λάβω και σοβαρά υπόψη μου, μαζί με την διόρθωση που βρήκα απόλυτα σωστή! Χίλια ευχαριστώ καλέ μου φίλε! Καλότάξιδο κι εσένα το νέο σου βιβλίο! Νομίζω οτι ο "ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ" θα μας αφυπνήσει σε πολλά που μας διαφεύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό απόγευμα Λένα. Θα συμφωνήσω και γω ότι το εξώφυλλο είναι πανέμορφο και συνάδει με το σημείωμα που αναφέρεις. Μου άρεσαν τα χρώματα που χρησιμοποίησες μα πιο πολύ μου άρεσε το παλιό μικρόφωνο. Καλοτάξιδο να είναι και αυτό σου το βιβλίο. Φιλιά πολλά από Κύπρο ΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου αρέσει πάρα πολύ το εξώφυλλο!!!
    Και η υπόθεση φαίνεται πολλά υποσχόμενη!
    Αναμένομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το εξώφυλλο μου θύμισε κάτι σαν ….. στα καλά της ντυμένη η ψυχή! Υπέροχο, μυστηριώδες με μια κρυφή λύπη που υποβόσκει πίσω από την λάμψη της σόου βίζ. Στα δικά μου μάτια τέλος πάντων. Και η ιστορία ακούγεται ενδιαφέρον και ανυπομονώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ναναι καλοταξιδο κι ευλογημενο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΞΩΦΦΥΛΟ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΓΡΑΦΕΑ! Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΛΕΝΑ ΜΟΥ!!!ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ! ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σας ευχαριστώ, χαίρομαι που το εξώφυλλο σας άρεσε, ελπίζω και εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με την υπόθεση που τόσο πολύ με "τράβηξε", που τόσο πολύ με γέμισε, όταν το έγραφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό βραδάκι αγαπημένη κ.Μαντά!! Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι πανέμορφο, είναι τέλειο!! Περιμένω πως και πώς να το πάρω στα χέρια μου και να ταξιδέψω μαζί του μέσα στα υπέροχα χρώματα του ουράνιου τόξου!! Όσο για την επιτυχία, αυτή είναι δεδομένη!! Θα είναι και αυτό τόσο μαγικό και ξεχωριστό όπως και τα άλλα!!! Καλοτάξιδο λοιπόν και αυτό!! Πολλά, πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. «Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό…».

    ΦΟΒΕΡΗ ΦΡΑΣΗ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ... ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ... ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΕΥΧΟΜΑΙ.. ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. «Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό…».

    ΦΟΒΕΡΗ ΦΡΑΣΗ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ... ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ... ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΕΥΧΟΜΑΙ.. ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ... ΠΗΝΕΛΟΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ.....ΠΕΡΙΜΕΜΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανατρεπτικό...Αυτό σκέφτηκα μόλις είδα το εξώφυλλο του βιβλίου σας..Νομίζω ότι καλύπτει ένα μυστήριο και δημιουργεί μία πολύ ιδιαίτερη ατμοσφαιρα που προλογίζει ανατροπές...Επιπλέον,ο συνδιασμός μαύρο-κόκκινο νομίζω ότι απεικονίζει μία σχέση πάθος που όμως αντιμετωπίζει τις δικές τις δυσκολίες..Και ίσως να αποβούν καταστροφικές...Δεν ξέρω κατά πόσο συμβαδίζουν τα όσα σκέφτηκα με το πραγματικό περιεχόμενο του νέου βιβλίου σας,πάντως εγώ αυτό εκμαίευσα και ένιωσα..Θα συμφωνήσω με τον κύριο Άρη Αποστολάκη στο θέμα των καπνών..Ευχομαι όλα να πάνε καλά,να είναι καλοτάξιδο όπως και τα προγενέστερα βιβλία σας και ανυπομονώ να το διαβάσω...Από την περίληψη που μας δώσατε μου έχει εξάρει τη φαντασία!!Άλλωστε,μετά το τέλος κάθε βιβλίου σας ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο!!Σας εύχομαι τα καλύτερα!!!!
    Ηρώ Στάμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευχαριστώ και πάλι! Ναι, έχει ανατροπές το βιβλίο μου αυτό, έχει πολλά, τόσα όσα θα.... Νομίζω οτι τα εξηγώ στο "Λίγα λόγια από μένα" που θα βρείτε μόλις ανοίξετε το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σας! Εύχομαι ό,τι καλύτερο! Θα μας ενημερώσετε πότε και πού θα είναι η παρουσίαση του βιβλίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΟΥ............ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ "ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ" ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ 150 ΣΕΛΙΔΑ.ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!ΕΙΜΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗ "ΘΕΑΝΩ"!ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ!ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ!ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ!ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΑΣ,ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! μόνο αυτό βγαίνει από μέσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κυρία Μαντά όσον αφορά το συγκεκριμένο βιβλίο ειλικρινά δεν έχω λόγια..! Έχω διαβάσει μόλις το μισό σε 4 ώρες και όταν έρχεται η ώρα να το αποχωριστώ στενοχωριέμαι..! Συγχαρητήρια και εύχομαι πάντα να μας χαρίζεται τέτοια αριστουργήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. lena manta den exv diabasei akomh to kainoyrgio soy biblio alla eimai poly periergh giati lene oti einai antigrafh ths istorias gnvsths tragoydistriaw elpizv na mh symbainei ayto otan to diabasv ua soy janagracv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΥΘΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ Η ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος/η: Την ζωή της γνωστής τραγουδίστριας δεν την ξέρω για να την γράψω.Η Ειρήνη, η Βάγια, η Βένια, είναι πρόσωπα φανταστικά, αλλάγια μένα λατρεμένα!
    Ανώνυμος/η: Δεν θα διαφωνήσω. Από παιδί, με τα τραγούδια της μεγάλωσα και έχω στο αρχείο μου όλους τους δίσκους της. Και σε άλλα βιβλία μου έχω αναφέρει τραγούδια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ..ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ..ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΚΡΑ Κ ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ...ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Κ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ...
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και βέβαια δεν είναι αληθινή ιστορία, χαίρομαι που σας άρεσε, γιατί κι εγώ αγάπησα πολύ την κυρά Βάγια και την Βένια. Δούλεψα με πολύ μεράκι τους χαρακτήρες τους. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ειναι αληθεια οτι το βιβλιο σου ερωτασ σαν βροχη που ειναι το αγαπημενο μου μαζι με την θεανω θα γινει σηριαλ στην νετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φανταστικό!!!! Μου το πήραν τα παιδιά μου δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας (γνωρίζουν ότι είμαι φαν των βιβλίων σας..) Συγχαρητήρια για τα τόσο ωραία βιβλία που γράφετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. KAΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ....ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΚΡΟΤΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πορτοκαλι: Το Έρωτας σαν βροχή το έχουμε υποβάλλει και περιμένουμε, αλλα δεν το βλέπω να γίνεται, όχι όμως την Θεανώ.
    Ανώνυμη: Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε!
    Μαρία: Χαίρομαι που άλλο ένα ταξίδι πέτυχε.... Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. μαντω στεφανου3 Ιουλ 2011, 5:02:00 μ.μ.

    κυρια μαντα καλησπερα εχω διαβασει ολα σασ τα βιβλια και βρισκω πολλη ωραια την γραφη σασ ομωσ το χειροκροτημα μου θυμησε εντονα την ιστορια γνωστησ τραγουδιστρια που προσφατα ειδαμε στην τηλεοραση δεν αργεισα καθολου να βρω το τελοσ στεφανου μαντω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Απάντώ στους τρεις τελευταίους επισκέπτες, που έχουν κοινή άποψη για το Χωρίς χειροκρότημα. Κατ' αρχήν δεν είναι η ζωή της τραγουδίστριας γιατί δεν την ξέρω και δεν γράφω βιογραφίες. Βασίστηκα σ' ένα πραγματικό περιστατικό για να φτιάξω χαρακτήρες σαν της κυρά Βάγιας, του Γρηγόρη και της Βένιας που την λάτρεψα και την δούλεψα με μεράκι. Το τέλος δεν ήταν φυσικά βγαλμένο από την πραγματικότητα, αφού η Ειρήνη μου, διέγραψε μια διαφορτική πορεία. Λυπάμαι που δεν σας άρεσε γιατί είναι ένα βιβλίο που δούλεψα με κέφι, και που μιλούσε για πραγματική αγάπη, κάτι που δεν υπάρχει στην ζωή καμιάς γνωστής τραγουδίστριας. Όπως και να χει, εύχομαι και στοςυ τρεις ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σήμερα το πήρα στα χέρια μου κι αρχίζω διάβασμα...Έμαθα από τη μητέρα μου (επίσης βιβλιοφάγο, με εξαιρετικό γούστο στα βιβλία) ότι ήταν υπέροχο και ήταν το πρώτο βιβλίο που ξενύχτησε για να το τελειώσει...Ανυπομονώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο τέλος...μ΄έχει μαγέψει.Τόσο αληθινό και συνάμα τόσο βαθιά ερωτικό!Δεν μπορώ να το αφήσω από τα χέρια μου!Τελειώνω ότι δουλειά έχω να κάνω καταπληκτικά γρήγορα, ώστε να ξαναπέσω με τα μούτρα στο διάβασμα.Ούτε δύο μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Kyria Manta,
    (sygxoriste ta greeklish alla o H/Y exei provlima me ta ellinika)Tha ithela na sas rotiso kati...Mporei i neari ilikia na apotelesei anastaltiko paragonta gia tin ekdosi enos vivliou akomi ki an i ipothesi tou aresei? Kai gia na gino pio sygkekrimeni na einai o epidoksos syggrafeas gyro sta eikosi tou xronia... Kai episis: Mou eixate anaferei oti prepei na symperillavo kai mia perilipsi aytou pou tha exo grapsei. Diladi na graco periliptika oli tin ipothesi? Sas eyxaristo prokatavolika gia tin apantisi kai gia tis idi polytimes symvoules sas!!!
    Tonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απογοητευση.Δεν το περιμενα αυτο.Διαβαζς γιατι δεν μου αρεσει να βλεπς μεσημεριανα προγραμματα.Το μισο βιβλιο ειναι απαραδεκτο.Ξεκιναει καλα αλλα στο τελος τα χαλαει.Ελπιζς οτι στο επομενο θα βρεις το ρυθμο σου.Θα το αγορασς σιγουρα γιατι μου το χρςστας.Οχι μονο σε μενα αλλα σε ολους οσοι πιστευουν σε σενα. Δημητρα Ζαβακου Σπαρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λίζα και Αντωνία, σας ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε, που σας ταξίδεψε! Να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι!
    Τόνια: Δεν είναι και στα θετικά η νεαρή ηλικία, γιατίσ τεραίται εμπιερίας ζωής κυρίως, αλλά πάντα εξαρτάται από αυτό που έχεις γράψει. Όσο για την περίληψη, ναι, εννοώ αναλυτική περίληψη, γύρω στις 12 σελίδες όλου του βιβλίου.
    Δήμητρα: Αν διαβάσεις τις απαντήσεις μου στα σχόλια, θα καταλάβεις πολλά γι αυτό το βιβλίο. Ειδικά τό τέλος, που διαδραματίζεται στο Πάπιγκο, σε κανένα μεσημεριανό δεν υπάρχει! Το περιστατικό ναι υπήρχε, όλοι το είδαμε, μόνο που εμένα μου έδωσε την ιδέα να γράψω ένα βιβλίο που μου άρεσε πάρα πολύ και ειδικά η ιστορία της Βένιας που λάτρεψα! Όσο για το επόμενο, συνεχίζω να είμαι στους ρυθμούς που ξεκίνησα καλή μου. Γράφω οτι μου αρέσει εμένα να διαβάζω, είμαι ξεκάθαρη σ' αυτό. Έτσι το επόμενο είναι εντελώς διαφορετικό και καμιά σχέση δεν έχει φυσικά με τίποτα γνωστό! Μέχρι τότε, σου εύχομαι ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Sas eyxaristo therma kai sas eyxomai na perasete ena poly omorfo kai pano ap ola dimiourgiko kalokairi!!! Kai ena epipleon kai simantikotero eyxaristo giati mesa apo ta vivlia sas pira ki ego tin othisi na vadiso sto dromo tou oneirou mou kai na zo to omorfotero kalokairi tis zois mou!!! Makari na lavei kapote kai to diko mou egxeirima esto kai to ena dekato tis agapis pou exoun lavei ta mexri tora vivlia sas!!!
    Tonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τόνια: Σου εύχομαι ολόψυχα κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μέσα σε μόλις 2 μέρες το διάβασα όλο!!! Τα θερμότερά μου συγχαρητήρια!!! Ήταν υπέροχο, δεν έχω λόγια!!! Ανυπομονώ για την επόμενη σας δουλειά!!!
    Όσο για κάποιες κακεντρέχειες ως προς την ιστορία της γνωστής τραγουδίστριας, έχω να πω ότι αν γνώριζαν καλά την ιστορία, θα καταλάβαιναν ότι το βιβλίο είχε κοινά, μια μικρή έμπνευση ίσως, αλλά οι χαρακτήρες ήταν ανεξάρτητοι και είχαν τη δική τους "προσωπικότητα"... Άλλωστε, ο σωστός συγγραφέας οφείλει να γνωρίζει για τους ήρωές του περισσότερα απ' όσα θα μάθει ποτέ για οποιοδήποτε πραγματικό πρόσωπο και διαβάζοντάς το βιβλίο, καταλαβαίνεις ότι η συγγραφέας έχει σκιαγραφήσει πολύ προσεγμένα τους χαρακτήρες της, χρησιμοποιώντας λίγα μόνο πραγματικά χαρακτηριστικά...
    Γι' άλλη μια φορά σας συγχαίρω κυρία Μαντά!!! Και για να σας κάνω λίγο πιο χαρούμενη, έχω να πω ότι σήμερα στην παραλία είδα μια γυναίκα που το διάβαζε χωρίς να σηκώσει κεφάλι!!! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ελενη παπουλη25 Ιουλ 2011, 11:11:00 π.μ.

    υπεροχο,οπως και τα αλλα της βιβλια!!!!!!!!!!!!!!!!εγγυηση!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. lena manta kalhmera se kapoio sxolio soy les oti den yparxei agaph sth zvh kammias gnvsths tragoydistrias mporv na rvthsv pvs to jereis eyxaristv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ka. Manta, diavasa sta site pollwn megalwn ekdotikwn oikwn oti tha itan kalo na katoxyrothoyn ta pneymatika dikaiomata enos syggramatos prin dothei gia aksiologisi. Tha mporoysa na rotiso pws akrivws ginetai ayto? Eyxaristo!!!
    Artemis G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ευχαριστώ πολύ την Λίζα και την Ελένη, χαίρομαι που η Ειρήνη μου σας ταξίδεψε και που σας κέρδισε η ιστορία της.
    Ανώνυμε: Η δημοσιότητα, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αν αυτός που σε πλησιάζει έρχεται για σένα σαν άνθρωπο ή γιατί τον τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας που πέφτουν πάνω σου. Άθελα γίνεσαι καχύποπτος από ένα σημείο και μετά, άθελα χάνεις κομμάτια από την αληθινή ζωή στην προσπάυθειά σου να....ζήσεις! Έχω διαβάσει πολλές βιογραφίες επώνυμων (το χόμπυ μου) και τα τελευταία χρόνια έχω μιλήσει επίσης με πολλούς και από κει τα συμπεράσματα.
    Αρτεμις: Η κατοχύρωση απ' όσο ξέρω, γίνεται μόνο σε συμβολαιογράφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. kuria manta i arxi tis istorias mou arese polu alla apo ena simeio k meta einai san na parousiazete tin zwi gnwstis tragoudistrias me polu mikres allages.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΟΛΥ ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ...... ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Agapiti ka.Manta,
    diavasa ligo pio pano tin erotisi mias kopelas gia tin katoxirosi se symvolaiografo.Einai kai diki mou aporia kai tha ithela na sas rotiso pos akrivos ginetai.Ki epeita an kano tin katoxirosi,tha prepei na symperilavo kai kapoio eggrafo se ayto pou endexomenos tha steilo kapoia stigmi se kapoio ekdotiko oiko wste na to gnorizoun?Isos tous teleytaious mines na sas exo kourasei me tis erotiseis mou alla eiste apo tis liges syggrafeis pou agapo toso ta vivlia tous kai i moni me tin opoia exo kapoia epikoinonia kai gnorizei kala to xwro.Kleinontas,tha paro to tharros na sas potiso an tha mporousa kai pali na apeythintho se sas gia kapoia aporia mou sto mellon,kathos fovamai oti arxizo na ginomai kourastiki!Kali synexeia me tis diakopes sas kai perimeno enagwniws tin apantisi sas!!!
    Tonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Στους δύο ανώνυμους απαντώ πρώτα, αν και θα προτιμούσα να είχαν υπογράψει όσα έγραψαν. Πρώτα απ' όλα, δεν θυμάμαι να εξελίχθηκε έτσι η ιστορία της τραγουδίστριας, το μόνο που υπήρχε σαν πραγματικό γεγονός ήταν η δολοφονία. Όσο για τα μεσημεριανά και την Λαμπίρη, δεύτερε ανώνυμε/η, ακριβώς αυτό έκανα για να γράψω ένα βιβλίο που αφορούσε στην εγχώρια ...αγορά καλλιτεχνών μας! Είδα ώρες από όλα αυτά τα προγράμματα (όσο άντεξα τέλος πάντων) και μετά έγραψα. Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω, που πέρασα καλά με αυτό το βιβλίο και που μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω χαρακτήρες σαν της κυρά Βάγιας και ειδικά της Βένιας που λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τόνια: Κατ' αρχήν δεν με ζαλίζεις, ούτε με κουράζεις, ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ πώς νιώθεις τα πέρασα κι εγώ κάποτε όλα αυτά και δεν τα ξέχασα και ούτε θα τα ξεχάσω! Λοιπόν πάς με το κείμενό σου σ' έναν συμβολαιογράφο και εκείνος θα σου πει τι πρέπει να γίνει. Το χαρτί της κατοχύρωσης τώρα, δεν χρειάζεται να το συμπεριλάβεις, όταν καταθέσεις το βιβλίο σου. Μόνο βιογραφικό και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας για να ξέρει ο εκάστοτε εκδότης πού θα σε βρει για να σου απαντήσει! αν θέελις τώρα να ειναι πιο ολοκληρωμένη η κατάθεση του έργου σου, συνόδεψέ την και με αναλυτική του περίληψη. Για ότι θέλεις στο μέλλον, καλύτερα να απευθύνεσαι στο mail μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. De fantazeste poso ektimo tin polytimi gia mena voitheia sas kai sas eimai eygnomon gi ayto!!!Sas eyxaristo gia to dikaioma na apeythintho sto mail sas, kathos einai arketa ayta pou me provlimatizoun kai einai megali anakoufisi na gnorizo pos kata enan tropo den eimai moni s ayto!(Mia mikri parenthesi:Oi files mou zileyoun apisteyta ta ypogegrammena apo sas vivlia mou, eno mou zitisan na sas metafero kai to diko tous eyxaristo gia ti voitheia pou prosferete sti fili tous!)Kai pali eyxaristo apo kardias!!!
    Tonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ka. manta molis teliosa to (xoris xirokrotima),mu arese o tropos grafis,me sinarpazune ta vivlia se agnostes istories,alla episis ke vivlia vasizmena se alithina gegonota,omologo oti stin arxi tu vivliou nomiza pos ine sinarpastiki istoria ,meta omos mu to xalasate,omoiotites poles,me tin gnosti tragudistria,isos eprepe na to tonisete afto ston prologo...i theano mu arese pio poli,ke ixe alithina gegonota i istoria tis,katalavenete ti thelo na po,pantos sas evxaristo gia ta omorfa taksidia pu mas xarizete kathe fora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμε/η: Δεν μπορούσα να τονίσω στον πρόλογο, κάτι που δεν ήταν αλήθεια. Το βιβλίο σαφώς και δεν είναι η ιστορία της γνωστής τραγουδίστριας την οποία δεν γνωρίζω, πήρα την ιδέα από κάποια περιστατικά και έφτιαξα κάτι εντελώς διαφορετικό με άλλη αρχή και άλλο τέλος και με χαρακτήρες που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Όσο για την Θεανώ.... Κι εγώ την λατρεύω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κυρία Μαντά,
    τα 2 τελευταία βιβλία σας "Δεν μπορεί θα στρώσει" και "Χωρίς χειροκρότημα" δεν μου άρεσαν καθόλου. Ανέμπνευστες ιστορίες, προχειρογραμμένες δουλειές, επιφανειακή προσέγγιση των ηρώων και των καταστάσεων, λεξική πενία. Δεδομένου ότι έχετε γράψει το υπέροχο "Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι" θα ήθελα να διαβάσω κάτι ανάλογο ή/και καλύτερο στο μέλλον από εσάς.
    Ευχαριστώ,
    Ναντίν Παυλίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ! ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΗΛΙΑΔΗ Η ΕΙΝΑΙ Ι ΙΔΕΑ? ΑΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ναντίν: Το "Δεν μπορεί θα στρώσει" δημιουργήθηκε για ένα μόνο σκοπό ο οποίος και έγινε πραγματικότητα στις 7 Ιουλίου, όταν όλα τα έσοδα τα δικά μου και του κ. Ψυχογιού, (58.760 Ευρώ ) παραδόθηκαν στο ΚΕΘΕΑ Διάβαση για να συνεχίσει την μάχη της ενάντια στις ουσίες. Το "Χωρίς χειροκρότημα" τώρα, λυπάμαι που δεν σας άρεσε, ελπίζω και εύχομαι το επόμενο να σας κερδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμε/η: ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε και η πηγή έμπνευσης ήταν όχι η τραγουδίστρια, αλλά η δολοφονία του επιχειρηματία. Από κει μετά βγήκε αυτό το βιβλίο που μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω χαρακτήρες όπως του Γρηγόρη, της γιαγιάς Βάγιας, και κυρίως της Βένιας που δούλεψα την ιστορία της με εξαιρετικό κέφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.... ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΝ Η ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ... ΤΟ "ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ" ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΙΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Κ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΙΒΛΙΑ .. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ Κ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ! ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...
    ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Κυρία Μαντά καλησπέρα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Άκουσα πως για να είναι καλύτερος ο τίτλος ενός βιβλίου θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγεται σε αυτόν η χρήση μετοχών και λέξεων που δηλώνουν αφηρημένες ένοιες (χαρά, ευτυχία, κτλ) επειδή θυμίζει τακτική παλαιότερων εποχών στα βιβλία. Ισχύει πως Υπάρχουν τέτοιου έιδους "περιορισμοί" ή ο κάθε συγγραφέας οφείλει να ακολουθεί αυτό που τον εκφράζει περισσότερο; Και επίσης ποιός αποφασίζει για τον τίτλο ενός βιβλίου; Ο εκδοτικός οίκος σε συνεργασία με το συγγραφέα ή γίνεται δεκτό ακόμη κι ένα βιβλίο με τον τίτλο που είχε προτείνει ο συγγραφέας; Ευχαριστώ!
    Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Τ, όπως Τόνια; Λοιπόν ο τίτλος δίνεται από τον συγγραφέα εκτός αν το αντίστοιχο τμήμα του εκδότη θεωρήσει οτι ειναι εντιεμπορικός και τότε αναζητείται καινούριος σε συνεργασία πάντα με τον συγγραφέα. Καλό είναι πάντως να αποφευγόνται οι μετοχές και οι γενικές.

    Άννα: Χαίρομαι που σου άρεσε και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με τα άλλα μου βιβλία όταν τα διαβάσεις. Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Eυχαριστώ πολύ!
    (δεν ανέφερα όνομα αλλά είναι Τ όπως Τατιάνα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Κυρία Μαντά καλημέρα,είμαι θαυμάστρια σας και εχω διαβάσει όλα τα βιβλία σας πράγματι το χωρίς χειροκρότημα θύμιζει πάρα πολυ την ιστορία γνωστής τραγουδίστριας όχι μόνο απο την δολοφονία αλλά και η συγγένεια της με μεγάλη τραγουδίστρια του ελληνικου τραγουδιού όπως επίσης και η σύζυγος του επιχειρηματία που για πολύ καιρό έβγαινε σε κάθε μεσημεριανό έμενα δεν με πείραξαν καθόλου αυτές οι ομοιότητες ήταν ένα καλό βιβλίο κατά την γνώμη μου,αυτό που παρατηρώ στα βιβλία σας είναι ότι έχουν μια δόση υπερβολής, το καλυτερό σας κατά την γνώμη μου πάντα ήταν το "σπίτι δίπλα στο ποτάμι" η ΘΕΑΝΩ ήταν σαν να διάβαζα 2 βιβλία στο "ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ" πολλές συμπτώσεις μαζεμένες άλλα φυσικά όλα είχαν κάτι μοναδικό να είστε καλά περιμένω τα επόμενα βιβλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Κυρία Μαντά,
    είναι το πρώτο βιβλίο σας που διαβάζω. Παρατήρησα στις απαντήσεις σας στα σχόλια αναγνωστών, αναφορικά με την ομοιότητα της υπόθεσης του βιβλίου σας με της γνωστής τραγουδίστριας, ότι προσπαθείτε να αποτινάξετε το θέμα της αντιγραφής της ζωής της τραγουδίστριας με επιχειρήματα του τύπου ότι υπάρχουν στο βιβλίο χαρακτήρες, που δεν έχουν σχέση με τη ζωή της. Κατά τη γνώμη μου, και ειλικρινά το λέω με κάθε συμπάθεια απέναντι στην ιδιότητά σας (του συγγραφέα), τα επιχειρήματά σας είναι παντελώς έωλα. Οι ομοιότητες (γονείς τραγουδίστριας, έρωτας που έγινε θέμα στα ΜΜΕ, σύζυγος επιχειρηματία, θάνατος επιχειρηματία κλπ) είναι πολύ περισσότερες από τους χαρακτήρες που δημιουργήσατε. Εξάλλου, είναι φανερό ότι ο χαρακτήρας της Βένιας είναι μια παραφθορά του χαρακτήρα της επώνυμης γιαγιάς της τραγουδίστριας. Τέλος, ήταν επιβεβλημένο για σας, να δημιουργήσετε αυτούς τους χαρακτήρες (της γιαγιάς, του Θοδωρή κλπ) καθώς, στην αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετωίζατε σοβαρότατο νομικό θέμα με την τραγουδίστρια, καθώς θα ήταν απαραίτητη η συναίνεσή της προς την έκδοση του βιβλίου.
    Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη σας να υπερασπιστείτε το δημιούργημά σας, αλλά δεν είναι καν απαραίτητο. Διατίθεται προς πώληση και κρίνεται από τους αναγνώστες. Οι πωλήσεις, εξάλλου, φαίνεται να σας δικαιώνουν. Απλά, πάντα υπάρχει και ο αντίλογος.
    Καλή συνέχεια σας εύχομαι.
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Απαντώ λοιπόν και στις δυο σας, μια και το θέμα είναι κοινό: Σε κάθε παρουσίαση από τις τόσες που έχω κάνει, όλοι θέλουν να μάθουν από πού πήρα την ιδέα για να γράψω κάθε βιβλίο. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται ν' απαντήσω, ήταν όντως κάτι αναγνωρίσιμο γιατί η ιδέα ήρθε από τα ΜΜΕ. Οι χαρακτήρες προστέθηκαν όχι βέβαια για να μην έχω "προβλήματα" αλλά γιατί αυτό ήταν επιτακτικό από την δική μου φαντασία, που ταξίδεψε στο Πάπιγκο και στα αγαπημένα μου Γιάννενα για να ολοκληρώσει την ιστορία. Δεν υπερασπίζεομαι το βιβλίο μου, όπως πολύ σωστά έγραψε η Κατερίνα, είναι στις προθήκες και κρίνεται. Όσο για την συνέχεια, είναι γνωστό πια οτι δεν κάνω ποτέ το ίδιο πράγμα δεύτερη φορά. Έτσι η συνέχεια έχει την Ηρώ, μια γυναίκα που η μοιρα δεν της χαρίστηκε.... (Και αυτή την φορά όλα δημιουργήθηκαν μόνο μέσα στο μυαλό μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Λένα σε ευχαριστούμε για τις όμορφες μέρες (πολλες φορές και ώρες)που μας χαριζεις διαβάζοντας τα βιβλία σου,ο κάθε συγγραφέας απο κάπου εμπνέεται για να γράψει ένα βιβλίο δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό, πιστεύω οτι η κάθε ιστορία σου είναι βγαλμένη απο την ζωή απλά την συγκεκριμένη έτυχε να την ξέρουν πολλοί όπως και να΄χει ήταν ένα πολύ ωραίο βιβλίο δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κάποιοι έδειξαν να ενοχλούντε καλή συνέχεια στο νέο βιβλίο σου το περιμενω με ανυπομονησία. Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Λένα θα ήθελα να σε ρωτήσω πως πήγε η "ΘΕΑΝΩ" στην Τουρκία είχε επιτυχία όπως και εδώ; Ήταν ένα βιβλίο το οποίο με συγκλόνησε θα ήθελα να διαβάσω απο σένα ακόμα ενα βιβλίο με βάση την Κωνσταντινούπολη. Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΜΓ: Κι εγώ αναρωτήθηκα τον τελευταίο καιρό γιατί τόση επίθεση, αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Τέλος πάντων....
    Η Θεανώ, πήγε πολύ καλά στην Τουρκία, μάλιστα όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ήταν στην λίστα με τα 50 πρώτα σε κυκλοφορία! Όσο για την Πόλη, ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά μέχρι στιγμής δεν.... επιστρέφω στον τόπο του εγκλήματος! Προσπαθώ να εναλλάσσονται τα θέματά μου. Είπαμε όμως: Ποτέ δεν ξέρεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Κυρία Μαντά,
    θα συμφωνήσω με τον/την Μ.Γ καθώς ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι κακό υπάρχει στο να εμπνέεται κανείς από πραγματικά γεγονότα! Ίσως αυτό που "ενόχλησε" κάποιους να ήταν η μεγάλη έκταση που είχε ήδη πάρει το εν λόγω θέμα στα μέσα ενημέρωσης... Δε ξέρω τι αναζητούν όσοι παίρνουν στα χέρια τους ένα μυθιστόρημα αν όχι μία ιστορία βγαλμένη από τη ζωή! Μήπως τελικά πρέπει να στραφούν σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας;Σας στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μαρία: Υποθέτω, οτι στα βιβλία μου όλοι είχαν συνηθίσει τις ανατροπές και αυτή η ανατροπή (η δολοφονία) τους ήταν ήδη γνωστή. Αυτό που με λυπεί, είναι οτι ορισμένοι έμειναν στα προφανή και δεν προχώρησαν να δουν για ποιο πράγμα ήθελα τελικά να μιλήσω, χρησιμοποιώντας κάτι ευρέως γνωστό.Πάντως στο επόμενο νομίζω οτι θα...χορτάσουν άγνωστες ανατροπές και όσο γι αυτό που γεννιέται στο κεφάλι μου.... εντελώς διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Tο περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία! Καλή συνέχεια!!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Μόλις διάβασα την ανάρτησή σας με το κείμενο του Henry Charles Bukowsk, το οποίο και λάτρεψα!!! 'Εχει απόλυτο δίκιο και μακάρι όλοι οι συγγραφείς (επαγγελματίες και μη) να το είχαν ως μότο τους!
    Τόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ -ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥς ΗΡΩΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΩΡΕΣ ΥΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε, που σας ταξίδεψε που σας κέρδισε. Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ,ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ. "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ,"Η ΘΕΑΝΩ..." ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ,ΤΟ "ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ" ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕ.(ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ).Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΒΟΥΛΑ ΤΖ.,ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Βούλα Τζ: Σας ευχαριστώ θερμά! Η αλήθεια έιναι οτι πέρασα κι εγώ πολύ καλά γράφοντας το Χωρίς χειροκρότημα, όπως λάτρεψα το Έρωτας σαν βροχή, χωρίς βέβαια να ξεχωρίζω τα υπόλοιπα βιβλία μου! Να περάσατε ένα όμορφο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ...ΟΠΟΤΕ ΑΦΗΝΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΙΑΣΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ... ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Μαριλένα Σ: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι ειλικρινά που σας κράτησε συντροφιά η Ειρήνη μου, που φτάσατε μαζί της μέχρι την άκρη του ουράνιου τόξου της. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΠΡΟΣ13 Νοε 2011, 9:17:00 μ.μ.

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΑ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ .....ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΖΩΗ , ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗΤΕΡΗ....ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ -ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ- ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. κυρια Μαντά περιμένουμε με ανυπομονησια το επομενο βιβλιο σας.Η αληθεια ειναι οτι κι εγω διαβαζοντας το 'χωρις χειροκροτημα' εντοπισα την ομοιοτητα με την γνωστη πλεον τραγουδιστρια,ομως με κερδισε οπως παντα ο τροπος γραφης.Προσωπικα θεωρω κορυφαιο το 'βαλς με 12 θεους' καθως και τη 'Θεανω' με την οποια δακρυσα πολλακις.Για μενα μαζι με την Χ.Δημουλιδου ειστε αγαπημενη συγγραφεας.Ελενα Πεφανη απο Καλαματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. κυρία Μαντά,
    νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από που πήρατε την ιδέα για το βιβλίο, αλλά επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποτελεί την βιογραφία της εν λόγω τραγουδίστριας ή του συγγενικού της προσώπου (εντελώς διαφορετικές οι βασικές επιλογές και πορεία των ηρώων).
    Το βιβλίο με καθήλωσε όπως και "το τελευταίο τσιγάρο".
    Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια...
    Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Κα Μαντά,
    έχω διαβάσει όλα τα βιβλία σας έως τώρα και διατηρώ μια πολύ θετική άποψη για τον τρόπο γραφή σας. Πραγματικά κάποια έργα σας είναι εξαίρετα δημιουργήματα. Δυστυχώς όμως η οικειότητα της υπόθεσης του "Χωρίς χειροκρότημα" δεν επέτρεπε να συμπαρασυρθείς από την πλοκή.
    Την επόμενη φορά ελπίζω η φαντασία σας να μας ανταμοίψει!
    Με εκτίμηση,
    Μ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Σοφία Κυριάκου: Αυτό είναι που μας δίνουν τα βιβλία! Αυτό το μαγικό ταξίδι ψυχής και μυαλού! ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Έλενα Πεφάνη: Ευχαριστώ πολύ! Και για μένα το Βαλς είναι λατρεμένο, όπως και η Θεανώ! Όσο για το επόμενο, όπως πάντα τον Μάιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΔΤ: Και βέβαια δεν είναι η βιογραφία της, την οποία και δεν ξέρω! Ναι, η ιδέα ήρθε από την δολοφονία, αλλά από κει και μετά επιλογές και χαρακτήρες, αναδύθηκαν από την φαντασία μου. Κυρίως η Βένια (που λάτρεψα) και ο Γρηγόρης. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μ.Α. Ευχαριστώ, καταλαβαίνω το πρόβλημα, αν και υπήρχαν πολλά μέσα στο βιβλίο που δεν ήταν γνωστά αφού ήταν της φαντασίας μου, όμως το επόμενο, η ιστορία της Ηρώς μου, νομίζω οτι θα σας αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αξιότιμη κυρία Μαντά θα ήθελα και εγώ απο εδώ να εκφράσω την γνώμη για το απλά αδιανόητο και εκπληκτικό βιβλίο σας.Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδιας για τα υπέροχα συναισθήματα που μας μεταδώσατε με το ασύλληπτο συγγραφικό σας ταλέντο.Εχω διαβασει τρία απο τα βιβλία σας και οφείλω να ομολογήσει πως δώσατε ενα τεράστιο δωρο στον λαό,το ταλέντο σας.Σας ευχαριστούμε θερμά και εύχομαι να σας έχει ο θεός παντα καλά.
    Με τεράστια εκτίμηση.Χριστιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Κυρία Μαντά, το βιβλίο 'Χωρίς Χειροκρότημα' το διάβασα και αυτό σε 2μέρες. Όπως ακριβώς και τον έρωτα, ενώ το βαλς σε μόλις μία μέρα. Είναι....απλά τέλειο!!Σε ταξιδεύει σε μέρη και καταστάσεις αλλιώτικες και σε κάνει να ταυτίζεσαι απόλυτα με τους ήρωες. Σας ευχαριστώ πολύ και για αυτό το μοναδικό ταξίδι.
    Τα βιβλία σας τα έχω διαβάσει όλα. Πρώτα το βαλς με 12θεούς που μαζί με τον έρωτα είναι τα αγαπημένα μου. Έπειτα το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, τη θεανώ, τον Έρωτα, την άλλη όψη του νομίσματος...και έτσι ανέτρεξα και σε παλαιότερα βιβλία σας. Το μοναδικό βιβλίο που δεν έχω διαβάσει είναι το τελευταίο τσιγάρο και αυτό γιατί φανατίζομαι υπερβολικά πολύ και πιστεύω πως αν το ξεκινήσω θα αρχίσω να αμφιβάλλω για τη διατροφήμου και να βρίσκω ανύπαρκτα προβλήματα...για να ταυτιστώ με την ηρωίδα. Το ίδιο έπαθα και με την Ελπίδα, αλλά και με την Θεανώ που επειτα από πολύ καιρό μπόρεσα να φανώ αντικειμενική με τους γείτονες μας, τους Τούρκους.
    Σας ευχαριστώ που με ταξιδέψατε και που μπόρεσε έστω και μέσα από τα βιβλία σας να βρω τους φίλους που πάντα ήθελα (βαλς), τον έρωτα που πάντα ονειρεύομαι( ερωτας-Παύλος), τη δυναμική πλευρά μου( Θεανώ και Ειρήνη). Εύχομαι πάντα να μπορείτε να μας συγκινειται τόσο πολύ και να αγγίζεται ακόμα και τις πιο απόκρυφες πλευρές τις ψυχής μας, δίνοντας τους νόημα.
    Καλή Χρονιά να έχετε!!!!
    Ετοιμάζεται και άλλο βιβλίο; Σκέφτεσται να γίνει κάποιο μεταφορά στη τηλεόραση; Θα έρθετε ξανά στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Χριστιάνα: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας εύχομαι μια όμορφη και ευτυχισμένη νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ανώνυμος: Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά! Να είστε πάντα καλά! Και πάμε στις ερωτήσεις! Νέο βιβλίο αρχές Μαίου όπως πάντα! Θεσσαλονίκη, πρώτα ο Θεός στην διεθνή έκθεση του βιβλίου. Τηλεόραση όχι, έχει ροπή στα τούρκικα και δεν χωράει ελληνική μυθοπλασία! Κι εγώ θα ήθελα να δω το Μέρες Αλεξάνδρειας πχ στην μικρή οθόνη, αλλα΄....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Ονομάζομαι Κατερίνα και είμαι 15χρονών(ανώνυμη). Παρόλα αυτά τα βιβλία σας δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο, αλλά αντίθετα καταφέρνουν να γοητεύσουν και τον πιο απαιτητικό. Πολλές από τις φίλες μου έχουν διαβάσει τα βιβλία σας και ατέλειωτες είναι οι ώρες που καθομαστε και τα συζητάμε.
    Ξέρετε....το τελευταίο ενάμιση χρόνο γράφω και εγώ ένα βιβλίο. Μία από τις καθηγήτριες μου που διάβασε μικρά αποσπάσματα μου είπε πως γράφω μ'έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο και εξωτερικεύω ορισμένα από τα συναισθήματα μου. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω κατά πόσο μπορεί να έχει μέλλον μια τέτοια απόπειρα συγγραφής, γιατί όντως είναι κάτι που με εκφράζει και με κάνει να βρίσκω αδιέξοδο απ' τα προβλήματα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Κατερίνα: Εξαρτάται τι εννοείς μέλλον. Στην ηλικία σου έγραφα μανιωδώς χωρίς ποτέ να σκεφτώ οτι κάτι θα εκδοθεί. Μην βιάζεσαι, είσαι ακόμα πολύ μικρή για να σκέφτεσαι τις προθήκες των βιβλιοπωλείων! αν αυτό που σ' αρέσει είναι να γράφεις, συνέχισε. Κι εγώ στην εφηβεία μου έλυσα πολλά από τα δυσεπίλυτα προβλήματά μου, χαμένη στον κόσμο των ιστοριών που έπλαθα. Πρώτα πρέπει να σ' ενδιαφέρουν οι σπουδές σου. η συγγραφή θέλει μόρφωση, καλλιέργεια πνευματος, και εμπειρίες ζωής που αυτή την στιγμή δεν έχεις. αν συνεχίσεις να γράφεις (που το εύχομαι) μετά από δέκα χρόνια, αν ξαναδιαβάσεις όσα τώρα γράφεις, θα καταλάβεις τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Σας ευχαριστώ πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τις συμβουλές σας. Ειλικρινά δεν μπορώ ακόμα να σκεφτώ την έκδοση κάποιου 'βιβλίου'. Προς θεού. Απλά εννοούσα την προοπτική να συνεχίσω να γράφω και κάποια στιγμή να μπορέσω να κάνω κάτι που να με γεμίζει τόσο πολύ όσο να εκφράζομαι γράφοντας... Όπως είπατε και εσείς, γεμίζω μανιωδώς σελίδες με συναισθήματα και καθημερινά γεγονότα που με βοηθάνε να ζω μια παράλληλη ζωή και να ανταπεξέρχομαι στις όποιες δυσκολίες βιώνω. Εσείς ένα βιβλίο το ξεκινάτε πάντα βάση ενός βιώματος σας; Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλή συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο και μπορεί να τα πούμε από κοντά και στη διεθνή έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονική με το καλό. Γεια σας...... Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Κατερινα: Καλό μου κορίτσι, κανείς δεν μπορεί να σου πει να γράφεις ή όχι. Είναι κάτι τόσο δυνατό που κι αν σου δέσουν τα χέρια θα βρεις τρόπο να εκφράσεις όσα γεννιούνται σε ψυχή και μυαλό! Μην σταματάς λοιπόν, κάνε αυτό που ουσιαστικά επιτάσσει η ίδια σου η ύπαρξη. Γρέφω γιατίδ εν μπορώ να κάνω αλλιώς, γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτό το γλυκό μαρτύριο της τρέλας!Όσο για το πώς ξεκινώ ένα βιβλίο; Ποτέ δεν ξέρω από πριν; Σπάνια βάζω δικά μου βιώματα, ακόμα πιο σπάνια ξεκινώ από αυτά. Παίρνω ιδέες από κάτι που άκουσα, από κάτι που είδα, από μιαλέξη, ένα τραγούδι, ακόμα κι από μια φυσιογνωμία... αποφεύγω την δική μου πραγματικότητα, δεν αφορά κανέναν και δεν με αφήνει να είμαι αντικειμενική.
    Εύχομαι να τα πούμε από κοντά στην διεθνή της Θεσσαλονίκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι και εγώ όταν γράφω. Συνήθως βρίσκω καταφύγιο μ' αυτό το τρόπο. Γράφω πράγματα που δεν μπορώ να πω, κάνω όνειρα και γενικότερα ζω μέσα από τις φανταστικές μου ιστορίες και η αλήθεια είναι πως όταν θα αισθανθώ αυτή την ανάγκη να γράψω δεν μπορεί τίποτα να σταθεί ικανό για να με εμποδίσει. Νομίζω πως αν δεν είχα αρχίσει έστω και τυχαία να γράφω δεν θα μπορούσα να ξεπεράσω μερικά απ' τα προβλήματα μου. Είναι πράγματι ένα πολύ ιδιαίτερο αδιέξοδο. Νομίζω πως μόνο τότε ηρεμώ και πως εκεί ανήκω. Έχω τους φίλους που ονειρεύομαι και ζω τα όνειρα μου. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως ακόμα και αν όλοι γύρω σου φύγουν εσύ έχεις κάπου να ακουμπήσεις και πως πάντα οι 'ήρωες σου' είναι πρόθυμοι να αφουγκραστούν τις ανάγκες σου. Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Πότε θα ξέρω πως έχω βρει τους φίλους που πάντα ήθελα; Ξέρετε όσο παράξενο και αν ακούγεται όλα τα χρόνια στηριζόμουνα σε λάθος άτομα. Έδινα πράγματα από τον εαυτό μου και πάντα αυτοί κορίτσια και αγόρια με 'πρόδιδαν' με το χειρότερο τρόπο. Γίνεται πάντα εγώ να ευθύνομαι για αυτό και ποτέ οι άλλοι; Δεν λέω κάνω λάθος επιλογές και έπειτα γίνομαι εντελώς χάλια που δεν έχω κάποιον να εμπιστευθώ αλλά και αυτοι; Ξέρετε, κάνεις φίλους έχοντας κάποια κριτήρια. Πως γίνεται όμως στην αρχή να πληρούν τις προυπόθεσεις και μετά να συνειδητοποιώ πως πάλι έχω να κάνω με ξένους ανθρώπους; Πως δεν έχω κανένα κοινό και που ποτέ δεν ήτανε εκεί όταν τους χρείαστηκα ενώ εγώ ξέκλεβα χρόνο για να τους ακούσω και να προσπαθήσω να τους βοηθήσω.. Δεν είναι άδικο; Από τότε που με θυμάμαι έχω ως όνειρο να μπορέσω να συναντήσω τους φίλους μου, που θα είναι οι φύλακες άγγελοι μου. Μήπως τελικά είμαι εγώ παράλλογη; Μήπως επηρεάζομαι από σίριαλ και βιβλία; Δεν μπορεί ...κάπου υπάρχουν εκείνες οι δυνατές φιλίες που κρατούν και αντέχουν στο χρόνο. Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί πάλι πρέπει να κάνω λάθος και να πληγώνομαι με το xειρότερο τρόπο. Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να πορευτείς στη ζωή χωρίς φίλους και εγώ αυτή τη τη στιγμή είμαι μόνη και άδεια από φίλους εκτός από μία φίλη μου.Τη μοναδική που έχω σαν αδερφή μου μιας και μοναχοκόρη. Ίσως και να ευθύνεται αυτό για την τόσο έντονη επιθυμία να βρω φίλους. Μπορεί βέβαια να έχω με όλους άριστες σχέσεις και να μιλάω αλλά λίγοι είναι εκείνοι που προτιμάς να κάνεις συνιδοιπόρους στη ζωή σου και εγώ ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Κατερίνα: Στα 15 ίσα που έχεις εχίσει να γράφεις στο βιβλίο της ζωής σου και βιάζεσαι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα; Οι φίλοι δεν "συμβαίνουν" στην ζωή μας. Ο χρόνος κάνει την αξία τους μεγαλύτερη και τους εδραιώνει. Στα 15 μου είχα τα ίδια προβλήματα και σήμερα στα 47 μου υπάρχει μόνο ένας που είναι πλάι μου και είμαι πλάι του μετά από 32 χρόνια. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, κλάψαμε πονέσαμε ο ένας τον άλλον αλλά ναι, είναι φίλος. Μην βιάζεσαι λοιπόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Έχω καιρό να σας γράψω αλλά τώρα αισθάνθηκα την ανάγκη να σας μιλήσω.Τι κάνετε;Το τελευταίο καιρό ορισμένα από τα πιο τρελά μου όνειρα έχουν πραγματοποιηθεί ενώ έχω καταφέρει να μην αγχώνομαι!!Παρόλα αυτά ακόμα και οι μεγαλύτερες χαρές συνοδεύονται με μεγάλα κομμάτια λύπης και απογοήτευσης. Οπότε ερωτώ....για να πραγματοποιηθεί ένα μας όνειρο, πρέπει πρώτα να θυσιάσουμε κάτι ή κάποιον που αγαπάμε; Τα όνειρα εκδικούνται; Ή μήπως με επιμονή και υπομονή μπορεί στο τέλος και να τα καταφέρουμε; Κατερίνα 15(για να μη με μπερδέψετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Καλησπερα!διαβασα το βιβλιο σας κ ηταν το πρωτο εργο σας που διαβαζω κ πραγματικα ενθουσιαστηκα!ηταν τελειο κ θα διαβασω κι αλλο εργο σας.εμενα μου ηρθε στο μυαλο η ιστορια της Αγγελικης Ηλιαδη στο τελος.κ φανταστηκα οτι η Βενια που ηταν θεια της στο βιβλιο ηταν η Καιτη γκρευ γιαγια της στην αληθινη ζωη!ετσι το παρομοιασα στο μυαλο μου.εστω κι αν αυτη ηταν μια πηγη εμπνευσης το βιβλιο ειναι αριστουργημα!τα θερμα μου συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή