Κάθε βιβλίο, ένα καράβι....

Πάμε να ταξιδέψουμε την ψυχή μας....

Γερό σκαρί κάθε βιβλίο, μπορεί να μας φτάσει μακριά....



31 Μαΐου 2010

Οι πρώτες παρουσιάσεις του Τσιγάρου...

Μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του Τσιγάρου που σας περιέγραψα, ακολούθησαν κι άλλες, και θα έρθουν ακόμα περισσότερες μέσα στον μήνα. Οι προσκλήσεις από βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, ήρθαν, δρομολογήθηκαν και άρχισε η...περιπλάνηση που με φέρνει κοντά σας και μου δίνει την χαρά της επικοινωνίας μας.... Μεγάλη χαρά....
Ο λόγος που κάνω την ανάρτηση είναι για όσους δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μου και επιπλέον για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα πήρα μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε...Τοο κακό είναι οτι ....ξεχνάω να παίρνω την φωτογραφική μου μηχανή ή ξεχνάω να ζητήσω να μου στείλουν τις φωτογραφίες που τραβούν άλλοι... Δεν είμαι φωτορεπόρτερ, δεν το΄χω, είναι πια τετελέσμενο το γεγονός και το έχω αποδεχτεί...

Τετάρτη 26 Μαίου: Βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, Χαλκίδα
Η Βίκη Στεφανή, έχει δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο χώρο στην Χαλκίδα και ήταν για μένα ξεχωριστή χαρά να την ξαναδώ μετά από ενάμιση χρόνο! Όπως είδα και ένα σωρό καλές φίλες, ανάμεσά τους η Βάλλη, η καλή μου η Γεωργία που μου έκανε ένα πανέμορφο δώρο που βρίσκεται πάνω στο γραφείο μου πια και το στολίζει. Όμορφη η κουβέντα μας και αν δεν επενέβαινε η Βίκη, ακόμα νομίζω θα μιλούσαμε!


Έχει αρχίσει η κουβεντούλα...











Και ο κόσμος.....











Η ώρα της υπογραφής...
(Εκεί παίρνω και τα πιο πολλά φιλιά βεβαίως!)









Πέμπτη 27 Μαίου: Βιβλιοπωλείο AGORA, Περιστέρι.
Εκεί έκανα την πρώτη παρουσίαση της Μ. Τζιρίτα πέρσι και είχα υποσχεθεί οτι θα ...επιστρέψω! Τήρησα την υπόσχεσή μου και ανάμεσα στον πολύ κόσμο που ήρθε είχα την χαρά να δω και τον φίλο μου τον Δημήτρη τον Μαμαλούκα που ξεσηκώθηκε για να με δει. Το κοινό ήταν ζεστό και ενθουσιώδες, με γέμισε ενέργεια!
(Ο λόγος που δεν κάθισα στο γραφείο και ήμουν όρθια, ήταν γιατί ήθελα να βλέπω τον κόσμο!)







Και ο κόσμος άκουγε....








 



Και εδώ υπογραφές και φιλιά....





Και μια φωτογραφία από την κόρη μου.....
Παρασκευή 28 Μαίου: Βιβλιοπωλείο ΡΟΚΚΑΣ, Ν. Φιλαδέλφεια
Πρώτη φορά επισκέφθηκα το βιβλιοπωλείο, αλλά κρατώ την απίστευτα ζεστή συμπεριφορά του προσωπικού του! Χάρηκα πολύ εκείνο το απόγευμα, το γεμάτο κόσμο, όμορφο βιβλιοπωλείο, το τόσο καλαίσθητο.

Η ώρα της παρουσίασης.
Οι υπογραφές....
Εδώ κανονικά θα υπήρχαν και πολλές άλλες φωτογραφίες, αλλά σας εξηγήθηκα νομίζω....

Σάββατο 29 Μαίου: Βιβλιοπωλείο ΕΛΥΕΘΡΟΥΔΑΚΗΣ, Πειραιάς
Εδώ μάλλον.... ρέστα έδωσα! Ούτε μία δεν βρήκα το χρόνο να τραβήξω. Οι συζητήσεις δεν άφησαν χρόνο..... Κρατώ όμως στην καρδιά μου την Ευαγγελία, την "μαμά με το πράσινο καρότσι", όπως την έμαθα στην αρχή και μια άλλη συνάντηση.... αυτή ήταν η πιο συγκινητική ίσως... Η blogger, η αγαπημένη μου Γιαγιά Αντιγόνη, που δεν μπόρεσε να έρθει και μου έστειλε με μια γλυκιά απεσταλμένη, δικότ ης άνθρωπο,  ένα όμορφο βραχιόλι που φοράω τώρα που σας γράφω.... Κι αν δεν έχω φωτογραφίες από αυτή την ημέρα, έχω την καρδιά μου γεμάτη....

Κυριακή 30 Μαίου: Βιβλιοπωλείο ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ, Βραχάτι

Πρόπερσι πήγα εκεί παραμονές Χριστουγέννων και ο κόσμος αντί να ψήνει...μελομακάρονα, ήρθε να με γνωρίσει.... Απίστευτη βραδιά.
Φέτος στις 12 το μεσημέρι, άφησε την παραλία και θυσίασε την Κυριακή του για τον ίδιο λόγο. Η Σούλα και ο Αλέκος, οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου, δύο χαμόγελα! Ο κόσμος παρ' όλη την ζέστη, είχε διάθεση για συζήτηση...



Κι εγώ σε ποιον να πρωτοπώ ευχαριστώ......

23 σχόλια:

  1. τους ζήλευω όλους.. είναι τυχεροί που σε συναντούν από κοντά!!!!!!!!!!!!!!!!

    φιλιά Λενάκι πολλά, καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

    ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο χαίρομαι που κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο των βιβλίων, και είδικα των δικών σας βιβλίων κυρία Μαντά, που το καθένα μας περνά πολλά μηνύματα και μας ταξιδεύει χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές!! Όσο όμως για "Το τελευταίο τσιγάρο",δεν έχω λόγια! Ήταν καταπληκτικό!! Περισσότερα όμως θα σας πω από κοντά, όταν με το καλό έρθετε στην Κύπρο!! Καλή συνέχεια στις παρουσιάσεις σας και Καλή αντάμωση!!
    Σας περιμένουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ευαγγελία με το πράσινο καρότσι!31 Μαΐ 2010, 9:35:00 μ.μ.

    Χαίρομαι που μπόρεσα κι εγώ να σας προσφέρω κάτι, έστω και αν αυτό ήταν μια συζήτηση, μιας και τόσα χρόνια εσείς μου προσφέρετε υπέροχες ιστορίες και απολαυστικές ώρες ανάγνωσης. Έχω τις φωτογραφίες απο τον "παπαράτσι μου" αν τις θέλετε, αν κι εγώ ούτε καν τις έχω δει καθώς τις καλύτερες εικόνες τις έχω στην καρδιά μου! Αυτές κανένας παπαράτσι δεν μπορεί να μου τις κλέψει!
    Για μια ακόμη φορά χάρηκα πολύ που σας συνάντησα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την έκθεση στο Πασαλιμάνι. Στην έκθεση δίπλα στη θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό πρωϊνό Λένα μας και καλό μήνα! Βλέπω όλα πάνε καλά! Περμένω πως και πως να τα πούμε στην Λευκωσία! θα ετοιμάσω και την φωτογραφική μηχανή! Καλή συνέχεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζαχαρένια μου μακάρι να μπορούσα να είμαι...πάντου!
    SKPOYTZAKOS: Καλό μήνα!!!!!
    Στέφανη: Αφού το διάβασες θα έχουμε να πούμε πολλά όταν έρθω στην Κύπρο! Και τι έμεινε; Λίγες μέρες ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευαγγελία μου, δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που τα είπαμε! Είναι ανάταση ψυχής να μιλάς με ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και ξέρουν να το διατυπώνουν όμορφα! Και εσύ και ο άντρας σου, ο οποίος είναι γλυκύτατος, είστε μέσα στην καρδιά μου! Ραντεβού στον Πειραιά!!!
    ΥΓ: Γι αυτό ξεχνώ να τραβώ φωτογραφίες... Γιατί τα καλύτερα είναι μέσα στην καρδιά μου!
    Γιάννα, Καλό μήνα κορίτσι μου! Και καλή αντάμωση! άρχισε η...αντίστροφη μέτρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα, Λένα μου, ναναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου κι ευλογημένο. Νασαι πάντα χαρούμενη και να μας ταξιδεύεις.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα Σμαραγδένια και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Κι εσύ πάντα να χαμογελάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένα μου καλό μήνα και καλό καλοκαίρι από τη βροχερή Θεσσαλονίκη!!!
    Καμιά παρουσίαση για μας εδώ πάνω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοφάκι μου κι εδώ κάτω που δεν βρέχει, δεν λέει να βγάλει και ήλιο!!! Για Θεσσαλονίκη τίποτα ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ευτυχως δε φαίνομαι στις φωτο... είναι λογικό βέβαια αφού θα κάηκαν... εγω σ ευχαριστω Λένα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτριε με προκαλείς! ακόμα δεν έχω δει όλες τις φωτό,μου χρωστάει κάποιες ακόμα η κόρη μου, αλλά τώρα που το είπες, θα ψάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρια Μαντα χαιρετε.Συγχαρητηρια για το νεο σας μυθιστορημα.Εχω βιβλιοπωλειο στην Λιβαδεια Βοιωτιας.Προσπαθω αρκετους μηνες να κανονισω μια παρουσιαση βιβλιου σας στον χωρο μου,ομως δυσκολευομαι πολυ,γιαυτο αποφασισα να ερθω σε επαφη μαζι σας.Αν μπορειτε καντε κατι.Ευα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω με ποιον έχετε μιλήσει μέχρι τώρα και τι κινήσεις έχετε κάνει, ενημερώστε με για να σας πω με σιγουριά τι πρέπει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω μιλησει και με την υπευθυνη και με την βοηθο της.Καθε εβδομαδα παιρνω τηλ.και σημερα πηρα και μιλησα με μια αλλη κυρια γιατι οι υπευθυνες ελειπαν.Μου ειπε οτι τις εχει ενημερωσει για το θεμα μου και να περιμενω απαντηση.Καταλαβαινω οτι το προγραμμα σας ειναι γεματο,ομως την πρωτη επικοινωνια μαζι τους την ειχα τον Ιανουαριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα βιβλιοπωλεία στο Ηράκλειο Κρήτης είναι κυριολεκτικά ΓΕΜΑΤΑ με "Το τελευταίο τσιγάρο". Εύχομαι να γεμίσουν από αυτό και οι βιβλιοθήκες των Ηρακλειωτών! Τελειώνω το "Έρωτας σαν βροχή" και σύντομα θα το βάλω στο vivlioparousiasi.blogspot.com . Μου αρέσει πολύ!!!

    Καλή επιτυχία κι από εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αλήθεια έιναι οτι είναι πλήρες για τον Ιούνιο, αλλα΄θα μιλήσω κι εγώ με την κ. Γαλάτουλα να δω τι γίνεται.
    Hellenic potion: Ευχαριστώ πολύ, κι εγώ ελπίζω ν 'αρέσει το Τσιγάρο. Όσο για τον Έρωτα.... Αυτό πια ήταν μόνο...έρωτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευχαριστω πολυ.Ευα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν και ειχα προσκληση μαλλον προσκλησεις να ερθω στην παρουσιαση τελικα δεν τα καταφερα θα διαβασω ομως το βιβλιο σας οπως κι ολα τα αλλα. Να ειστε καλα και να μας κρατατε συντροφια με τα ομορφα βιβλια σας.
    Σοφια.(Αποκλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σοφία: Δεν πειράζει, κάποια στιγμή σε κάποια άλλη παρουσίαση, ίσως τα καταφέρετε. Ελπίζω το Τσιγάρο να σας αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κυρία Μαντά καλη σας μέρα.Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας.Ελπίζω να διαβάσετε το μήνυμα μου γιατί δεν χειρίζομαι πολύ καλά τους υπολογιστές.Αυτό που θα ήθελα να σας πω, είναι πως σας θαυμάζω απεριόριστα μόλις βγει κάποιο καινούργιο σας βιβλίο τρέχω να το προμηθευτώ.Το αγαπημένο μου είναι το ''Σπίτι δίπλα στο ποτάμι'' και ''Η Λ'υκαινα της πόλης''.Σας ευχαριστώ που με κάνετε και ταξιδεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή